Σελ. 24 από 47 ΠρώτηΠρώτη ... 414192223242526293444 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 346-360 από 695
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    ISP
    Cosmote
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από cmaniac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εγω εχω WiFi ενεργο, UPnP ενεργο, DynDNS Service ενεργο και εχω reboot καθε χριστουγεννα και πασχα (αν δεν το πειραξω, που θα το κανω σιγουρα πανω στις 3 μερες )
    Είσαι πολύ τυχέρος γίατι το 99% αυτών που έχουν το 585v7 έχουν warm kernel restart πολύ συχνά. Οταν είχα connex στα 8mbits έβλεπα 10+ μέρες uptime αλλα όχι τόσο πολύ, νομίζω πως όσο ανεβαίνει η ταχύτητα το modem ζορίζεται.
    Θα δανειστώ ενα cisco να δώ διαφορές.

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    RB5009UGSIN ONT: G-010G-R
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mezzanine Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είσαι πολύ τυχέρος γίατι το 99% αυτών που έχουν το 585v7 έχουν warm kernel restart πολύ συχνά. Οταν είχα connex στα 8mbits έβλεπα 10+ μέρες uptime αλλα όχι τόσο πολύ, νομίζω πως όσο ανεβαίνει η ταχύτητα το modem ζορίζεται.
    Θα δανειστώ ενα cisco να δώ διαφορές.
    Πολύ συχνά ΟΧΙ.
    Υπό ορισμένες συνθήκες δημιουργούνται...
    | "Anyone can build a fast CPU.
    | The trick is to build a fast system."
    |____________Seymour Cray...

Περιοχή
    Αθήνα
    Downloads
    28
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Σήμερα είχα το 1ο μου kernel warm restart..Μετά από σχεδόν 1 μήνα με το νέο firmware.
    Πριν 4 μέρες είχε διακοπή ρεύματος (έκτοτε 4 μέρες uptime)

Θέλω να πιστεύω ότι ήταν από "μπούκωμα" στο upload (ανέβαζα με 120KB/s για καμιά ώρα συνεχόμενα)

Ο χρόνος θα δείξει
    Case:Nemesis NZXT PSU: HEC WinPower 550UB Mobo: ASUS P5K PREMIUM WiFi/AP CPU: C2D E6750 2.66Ghz RAM: 4x1GB DDR2 @ 1066Mhz GPU: ALBATRON ATi RADEON HD4870 1GB [PCI-E] HDD: 1x320GB WD3200YS 2x640GB WD6400AAKS 1x750GB Seagate ST3750330AS 2x1TB SAMSUNG HD103UJ 1x2TB Seagate ST32000542AS Other: Logitech X-530 Sound

Downloads
    24
    Uploads
    2
    ISP
    Wind
    Path Level
    Fastpath
    Τα restarts που εμφανιζονται τροποποιωντας το port forwarding μαλλον ειναι προβλημα του host manager ή του autosave του Thomson.

Δινω περισσοτερες πιθανοτητες να ευθυνεται ο host manager και το συνδεω αμεσα με την εντολη που βρηκα αρκετες σελιδες πριν και που οδηγει ακαριαια σε restart το modem.

Αυτο εξηγει και το γιατι οι φιλοι που χρησιμοποιουν user.inis απο προηγουμενες εκδοσεις δεν εχουν προβληματα.

Γιατι τα ports, το forwarding και οι συσκευες εχουν ηδη σεταριστει και περνιουνται ετοιμα στο σετ ρυθμισεων του ρουτερ. Αν καποιος χρηστης αρχισει να τις πειραζει, αργα η γρηγορα θα οδηγηθει σε restart και το modem θα γυρισει στην προηγουμενη κατασταση που ειχε αποθηκευτει στις ρυθμισεις.

Επισης, οσοι χρησιμοποιουν το modem σαν bridge (και που μαλλον μονο αυτο μπορει να κανει απροβληματιστα ) ειναι αδυνατον να εχουν προβληματα τετοιας φυσης, αφου ουτε το autosave, ουτε ο host manager χρησιμοποιειται σε αυτο το mode.

Εφ οσον η εκδοση 8.2.5 λυνει ενα πολυ σημαντικο κενο ασφαλειας που ανακαλυφθηκε πριν απο καποιους μηνες απο χρηστη (της Ο2 ? ) στην Αγγλια, ο ADSL Driver της 8.2.6 ειναι ιδιος με την 8.2.5, αλλα και την 8.2.4 (αρα δεν υπαρχει καποια αλλαγη εκει), ισως αν καποιος χρηστης αναζητα πληρη λειτουργικοτητα χωρις να ανησυχει για την σταθεροτητα της συσκευης (αναφερομαι κυριως σε χρηστες που ασχολουνται συχνα με το port forwarding, αλλαζοντας συχνα πορτες) και εφ οσον το PPTP ειναι αγνωστη λεξη γι αυτον (VPN πρωτοκολλο της microsoft ?) θα μπορουσε να σκεφτει να εγκαταστησει την 8.2.5, θυσιαζοντας την ταχυτητα που προσφερει στο Web Interface η αναβαθμιση στην εκδοση 8.2.6.

Πιθανως να αναζητησω ξανα workaround μεσω του user.ini, αλλα ειναι λιγο.. αμφιβολο.

Επισημαινω οτι οσοι το χρησιμοποιουν για bridge, δεν θα βρουν καλυτερο firmware, αφου δεν επηρεαζονται απο το εν λογω προβλημα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cmaniac : 30-05-10 στις 02:31.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    TG585 v7 R.8.2.6
    SNR / Attn
    7.5(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Fastpath
    +1 και απο εμενα,μπραβο σου Cmaniac,το Firmware ειναι τρομερο,περιμενα μερικες μερες να δω αποτελεσματα...3 μερες uptime,αλλαξε IP ο ΟΤΕΣ και δεν επεσε το DSL Connection βραχος,βραχος...

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1022
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    8.2(dB) / 22.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Thumbs up
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dia1995 Εμφάνιση μηνυμάτων
    +1 και απο εμενα,μπραβο σου Cmaniac,το Firmware ειναι τρομερο,περιμενα μερικες μερες να δω αποτελεσματα...3 μερες uptime,αλλαξε IP ο ΟΤΕΣ και δεν επεσε το DSL Connection βραχος,βραχος...
    Περίμενα κι εγώ μερικές μέρες ακόμα για να εκφέρω ολοκληρωμένη γνώμη (γιατί την άλλη φορά που βιάστηκα σε προηγούμενο firmware μερικοί "καλοπροαίρετοι" μου την είπανε).
    Ορίστε λοιπόν: 10 μέρες Uptime.
    Όλα πλέον βαίνουν καλώς στη γραμμή μου - η αλλαγή παρόχου (από Forthnet σε ΟΤΕ) και η αλλαγή Firmware (από 7.4.4.7 σε 8.2.6.5) αποτέλεσαν "φονικό" συνδυασμό (με την καλή έννοια αναμφισβήτητα).
    Παρεπιπτόντως ο ΟΤΕ πραγματικά με έχει αφήσει υπερικανοποιημένο. Δε σταματά να με εκπλήσει ακόμα και τώρα - 1,5 μήνα μετά τη μετάβασή μου από τη Forthnet. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν τυχαίο, αλλά κατεβάζω από public trackers με 1 MB/s τη στιγμή που στον προηγούμενο πάροχο με το ζόρι έφτανα τα 150 ΚΒ/s. Κολοσσιαία διαφορά. Ξέρω πως σε ένα torrent παίζουν πολλά ρόλο, αλλά σε γενικές γραμμές δε γίνεται τόσα χρόνια να σέρνεται στη Forthnet και στον ΟΤΕ να πετάει κατευθείαν μέσα σε δευτερόλεπτα 1ΜΒ/s και πάνω. Για να μη μιλήσω για δυνατούς servers που κατ' ευθείαν κατεβάζω με 1,5MB/s "κλειδωμένα". Ακόμα και τα 1,6MB/s φτάνω (συγχρονίζω στα 15,5Mbit). Ούτε καν την ταχύτητα να αυξάνεται δεν προλαβαίνω να δω. Καλά για τα pings μέτρο σύγκρισης δεν υπάρχει - δε χρειάζεται καν να πω τίποτα - το άσπρο με το μαύρο κυριολεκτικά. Εύγε.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Screenshot.png  

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος spdrosin : 31-05-10 στις 21:48.
    CPU:Intel Core2Duo E6700 Mobo:Asus Commando RAM:Corsair XMS2 DDR2 PC2-6400 2X2GB VGA:Gigabyte GTS250 1GB HDDs:3 x Western Digital - Raptor 74GB, AAKS 320GB & YS 250GB PSU:Enermax Infiniti 720W Case:Thermaltake Kandalf VA9000BWS Monitor:LG 1900E Speakers:Logitech Z-2300

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    TG585 v7 R.8.2.6
    SNR / Attn
    7.5(dB) / 26(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spdrosin Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παρεπιπτόντως ο ΟΤΕ πραγματικά με έχει αφήσει υπερικανοποιημένο. Δε σταματά να με εκπλήσει ακόμα και τώρα - 1,5 μήνα μετά τη μετάβασή μου από τη Forthnet. Στην αρχή νόμιζα πως ήταν τυχαίο, αλλά κατεβάζω από public trackers με 1 MB/s τη στιγμή που στον προηγούμενο πάροχο με το ζόρι έφτανα τα 150 ΚΒ/s. Κολοσσιαία διαφορά. Ξέρω πως σε ένα torrent παίζουν πολλά ρόλο, αλλά σε γενικές γραμμές δε γίνεται τόσα χρόνια να σέρνεται στη Forthnet και στον ΟΤΕ να πετάει κατευθείαν μέσα σε δευτερόλεπτα 1ΜΒ/s και πάνω. Για να μη μιλήσω για δυνατούς servers που κατ' ευθείαν κατεβάζω με 1,5MB/s "κλειδωμένα". Ακόμα και τα 1,6MB/s φτάνω (συγχρονίζω στα 15,5Mbit). Ούτε καν την ταχύτητα να αυξάνεται δεν προλαβαίνω να δω. Καλά για τα pings μέτρο σύγκρισης δεν υπάρχει - δε χρειάζεται καν να πω τίποτα - το άσπρο με το μαύρο κυριολεκτικά. Εύγε.
    Κοιτα για να πω την πασα αληθεια δεν μπορω να πω οτι ειμαι ευχαριστημενος απο τον ΟΤΕ...Αλλα υπαρχει περιπτωση να μην φτεει αυτος αλλα κατι που προκαλει θορυβο στη γραμμη μου...(για αυτο δεν νομιζω οτι φτεει ο ΟΤΕ σωστα?) μεχρι 8mbps ειμαι οκ με οποια εταιρεια και να ειμαι..ειμουνα στην hol,μεχρι 8 καλα,παραπανω=αποσυνδεση...για αυτο λεω οτι δεν φτεει ο ΟΤΕΣ μαλλονΑπο εκει και περα τωρα εβαλα το ρουτερ σε ADSL2 ετσι ωστε συγχρονιζει 700kb/7mbps και δεν υπαρχει κανενα απολυτως προβλημα...Το μονο προβλημα ειναι τα λεφτα (πολλα) Επισης η ταχυτητα δεν ειναι προβλημα για εμενα γιατι το μονο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το Online Gaming,δηλαδη και 5mbps να ειχα δεν με χαλουσανε(αρκει να πληρωνα λιγοτερα,για αυτο σκεφτομαι να παω σε αλλη εταιρει πχ forthnet). ΑΛΛΑ η ΑΛΗΘΕΙΑ να λεγεται...στο ping τον ΟΤΕ δεν τον πιανει κανεις πιστευω...Πιστεψτε με το εχω νιωσει τοσο που παιζω...για να πιασω πανω απο 80 πινγκ πρεπει ο Server να ειναι στην Αυστραλια οπου τα πινγκ εκτοξευονται και ειναι λογικο...Αυτα απο εμενα και σορρυ για το OffTopic.

Downloads
    24
    Uploads
    2
    ISP
    Wind
    Path Level
    Fastpath
    Νεα εκδοση που περιλαμβανει ολες τις αλλαγες συν

> Πριν αποδωσει το modem dns error, προσπαθει 4 φορες να κανει reach τον server του site που προσπαθειτε να μπειτε. Αυτο για να αποφευχθουν καταστασεις οπου πολυ γνωστα site οπως το facebook η το youtube σε ορισμενους providers υπο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες βγαζουν DNS Error.

Συμπεριληφθηκε το Configuration του ConnxTV στο Archive, μαζι με τις αλλαγες που εχω κανει μεχρι τωρα.

Danke

Edit: V1r2 Release
    Bugfix: QoS ενεργο
    Attached Files Attached Files
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cmaniac : 02-06-10 στις 01:20.

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1022
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    8.2(dB) / 22.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Question

> Πριν αποδωσει το modem dns error, προσπαθει 4 φορες να κανει reach τον server του site που προσπαθειτε να μπειτε. Αυτο για να αποφευχθουν καταστασεις οπου πολυ γνωστα site οπως το facebook η το youtube σε ορισμενους providers υπο πολυ συγκεκριμενες συνθηκες βγαζουν DNS Error.

Συμπεριληφθηκε το Configuration του ConnxTV στο Archive, μαζι με τις αλλαγες που εχω κανει μεχρι τωρα.

Danke

cmaniac, επειδή την ιστορία με το user.ini δεν την έχω παρακολουθήσει, αυτό που ανεβάζεις είναι φτιαγμένο από εσένα έτσι;
    Αν το φορτώσω στη δική μου συσκευή χάνω όλες τις ρυθμίσεις μου σωστά;
    Πρότασή σου, υπάρχει λόγος να το βάλω;
    CPU:Intel Core2Duo E6700 Mobo:Asus Commando RAM:Corsair XMS2 DDR2 PC2-6400 2X2GB VGA:Gigabyte GTS250 1GB HDDs:3 x Western Digital - Raptor 74GB, AAKS 320GB & YS 250GB PSU:Enermax Infiniti 720W Case:Thermaltake Kandalf VA9000BWS Monitor:LG 1900E Speakers:Logitech Z-2300

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router

Danke

α) Γιατί το QoS είναι από default disable;
    β) Έχω κατασταλάξει στην άποψη ότι είναι καλύτερο να απαλλάσσω το ρούτερ από DNS request.
    Έτσι βάζω καρφωτές DNS IP στην κάρτα δικτύου των ΗΥ.
    (Εξάλλου ο nsthe της forthnet έχει κάθε λίγο και λιγάκι προβλήματα )

Downloads
    24
    Uploads
    2
    ISP
    Wind
    Path Level
    Fastpath
    Οχι δεν ειναι disabled απο default.

Στο πρωτο upload ειχα ξεχασει να τσεκαρω τις ρυθμισεις του QoS. Για καποιο λογο τις ειχα αφησει ανενεργες, κατι που δεν εχει νοημα, οποτε τις ενεργοποιησα και ξανανεβασα το αρχειο λιγα λεπτα απο το ανεβασμα του πρωτου. Γι αυτο και το r2 (Release 2).

........Auto merged post: cmaniac πρόσθεσε 5 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Οι ρυθμισεις που εκανα, αναλυτικα.

> PPPoE με VPI/VCI 8.35.
    > NTP Time server enabled and configured (DST changes automatically) - Time server: ntp.grnet.gr
    > Αλλαγη του default ονοματος απο Thomsonxxxxx σε Thomson_TG585v7
    > WPS και WDS λειτουργιες: Κλειστες (Για το WPS βλ. το προηγουμενο post)
    > Εξ ορισμου ανενεργο κλειδωμα ασυρματου (και mac filtering κλειστο - ολες οι συσκευες μπορουν να συνδεθουν οπως την εξ ορισμου ρυθμιση).
    > Το Firewall ειναι πλεον ανοικτο εξ ορισμου σε standard mode
    > uPnP ανοικτο
    > Wireless 802.11g ONLY.
    user_mod_cmaniac_v3.ini

Περιλαμβανει ολα τα στοιχεια που χρησιμοποιησα στην version 1, συν

> Καθε μια ωρα εμφανιζονται στο system log τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μεταβλητα στατιστικα της γραμμης (με ακριβεια δεκαδικου ψηφιου)
    > Διορθωνει το προβλημα με τα Restarts στο Port Forwarding

@Spdrosin
    Αν νομιζεις οτι χρειαζεσαι καποιο απο τα παραπανω, επικοινωνησε μαζι μου.

Το πιο σημαντικο θεωρω το WPS που πρεπει να γινει disable. Τα υπολοιπα ειναι απλα θεματα ευκολιας.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cmaniac : 02-06-10 στις 13:19. Αιτία: auto merged post

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1022
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    8.2(dB) / 22.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Και ήθελα να πω στο προηγούμενό μου ποστ, πως αν το φορτώσω τελικά το user.ini σου, θα το κάνω, όταν κάποια στιγμή κάνει επανεκκίνηση η συσκευή μου, αλλά το ξέχασα. Τί ήθελα και το 'πα; Είχα την πρώτη αποσύνδεση κάποιες ώρες αργότερα μετά από 12 συνεχόμενες μέρες. Καθόλου άσχημα νομίζω. Πάμε να καταρίψουμε το ρεκόρ.
    Απ' ό, τι κατάλαβα λοιπόν δεν έχουν να κάνουν οι αλλαγές με την απόδοση της συσκευής. Σωστά;
    Αυτό που θέλω να ρωτήσω καιρό τώρα είναι, γιατί μετά από κάθε συγχρονισμό ξεκινάω πάντα με περίπου 120.000 HEC Errors "ταρίφα"; Το οποίο βέβαια, όπως τώρα 12 μέρες, άντε να ανέβηκε κανα 2 χιλιάρικα παραπάνω. Θέλω να πω, πώς γίνεται με την πρώτη εκκίνηση να έχω 120.000 HEC Errors και δέκα μέρες μετά 122.000 μόνο;

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Οχι δεν ειναι disabled απο default.

Στο πρωτο upload ειχα ξεχασει να τσεκαρω τις ρυθμισεις του QoS. Για καποιο λογο τις ειχα αφησει ανενεργες, κατι που δεν εχει νοημα, οποτε τις ενεργοποιησα και ξανανεβασα το αρχειο λιγα λεπτα απο το ανεβασμα του πρωτου. Γι αυτο και το r2 (Release 2).
    οκ

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    15500/1022
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    8.2(dB) / 22.5(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Αυτό το modem/router θα με τρελάνει. Φταίει εγώ που λέω καλά λόγια κάθε φορά. Πριν 2 μέρες είχα αποσύνδεση μετά από 12 απροβλημάτιστες μέρες και ακολούθησαν 3 αποσυνδέσεις μέσα σε 2 μέρες. Τυχαίο; Δε νομίζω.

Περιοχή
    KV G434
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    310/155
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spdrosin Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό το modem/router θα με τρελάνει. Φταίει εγώ που λέω καλά λόγια κάθε φορά. Πριν 2 μέρες είχα αποσύνδεση μετά από 12 απροβλημάτιστες μέρες και ακολούθησαν 3 αποσυνδέσεις μέσα σε 2 μέρες. Τυχαίο; Δε νομίζω.
    Να νομίζεις.
    Δεν ξέρεις τι γίνεται στο άλλο άκρο της γραμμής σου.
    Μου έχει συμβεί πολλές φορές και μετά από ψάξιμο βρήκα ότι έπαιζαν με διάφορες αλλαγές στο κέντρο μου.
    Μην περιμένεις να σου το πει όμως αυτό καμιά ΤΥ.

Σελ. 24 από 47 ΠρώτηΠρώτη ... 414192223242526293444 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Thomson ST585v6 Firmware Release 7.4.3
    Από dzadelis στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-06-09, 15:42
  2. Thomson ST585v6 Firmware Release 8.2.1.5 Deutsh-English
    Από DiMaS{R} στο φόρουμ Alcatel Thomson ADSL modems και routers
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-08, 00:14
  3. Thomson ST585v6 Firmware Release 7.4.4