Καλησπέρα.
Έχει κάποιος δοκιμάσει το Mepis? Είναι μια διανομή βασισμένη στο Debian. Έρχεται σε ένα CD το οποίο εκτός από εγκατάσταση χρησιμεύει και ως όχι μόνο live αλλά και rescue cd!!
http://www.mepis.org/
(Προς το παρόν είμαστε με Ubuntu και δεν λέμε να ξεκολλήσουμε από αυτό!!)
Εμφάνιση 1-15 από 66
-
15-01-05, 14:08 Περί MEPIS Linux Distro... #1
-
23-01-05, 14:15 #2
Διαβάζοντας στο www.distrowatch.com για το MEPIS το εγκατέστησα στη θέση του Ubuntu.
Κατέβασα την 2004.6 σταθερή έκδοση η οποία είναι εκτός από installation, livecd και repair cd.
Εγκατάσταση πολύ γρήγορη και εύκολη(όσοι σκοπέυετε να το εγκατάστήσετε βάλτε σε ξεχωριστό partition το /home γιατί υπάρχει η δυνατότητα μετά από αναβάθμιση να μην ξαναγράφει το /home και να έχετε το λειτουργικό έτοιμο με τις ρυθμίσεις).
Αυτός που έφτιαξε το MEPIS έχει κάνει μια πολύ καλή επιλογή από εφαρμογές.
Εδώ και 5 μέρες που το χρησιμοποιώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό με πολλές ευκολίες και πολύ γρήγορο (αντίστοιχο σε ταχύτητα με gentoo και πιο γρήγορο από ubuntu).
Στηρίζεται στο debian και υποστηρίζει apt-get ενώ για γραφικό περιβάλλον χρησιμοποιεί το kde. Τα repositories που χρησιμοποιεί έχουν πολύ τελευταίες εκδόσεις των προγραμμάτων σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στο ubuntu.
Ελληνικά υποστηρίζει μια χαρά εκτός από κάποια μικροπροβλήματα που συνάντησα στο mplayer-subtitles αλλά διορθώνονται.
Για όσους ενδιαφέρονται:
www.mepis.org
www.mepislovers.com
-
31-01-05, 20:32 #3
Νέα δοκιμαστική έκδοση του SimplyMepis 3.3-test01. Για όσους ενδιαφέρονται προτείνω να περιμένουν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου οπότε και αναμένεται η οριστική έκδοση 3.3.
Στο www.mepis.org αναφέρουν τα εξής:
Morgantown, WV, January 26, 2005: Warren has announced the availablility of SimplyMEPIS 3.3-test01 at the usual mirror sites and from the MEPIS premium FTP site. For MEPIS Linux followers and fans, the name alone signals a change.
There has been some confusion in the community about the differences between SimplyMEPIS and ProMEPIS. This has been resolved as follows. As suggested by a number of community members, SimplyMEPIS will continue to be the freely available desktop MEPIS bootable CD, and ProMEPIS will designate an upcoming multi-CD packaged version of MEPIS.
MEPIS plans to do at least 2 major releases per year, therefore version numbers will no longer reference the year of the release. Many users have not understood the meaning of "Beta" and "RC" so test versions will be called "test."
In response to user requests, SimplyMEPIS will continue to offer dual kernels to maximize support for both old and new hardware. The kernels for the upcoming release are 2.6.10 and 2.4.29. Version 3.3 is scheduled for final release around February 15.
This test release of SimplyMEPIS contains all of the improvements, but not some of the extra apps, that were in the earlier test releases designated "ProMEPIS." The SimplyMEPIS desktop has a new look, thanks to the work of artistic community volunteers.
In addition, a lot of effort has been put into improving winmodem support. At this point MEPIS should work automatically with non-winmodems, slamr based modems of all kinds, and most lucent modems.
-
31-01-05, 21:38 #4
Ρε συ giorgosc61,πόσες διανομές δοκίμασες; Χαρά στο κουράγιο σου. Εγώ έβαλα Fedora Core 3. Παλιότερα είχα δοκιμάσει Mandrake, αλλά κυρίως έπαιζα με SuSE.
Από το Fedora είμαι πολύ ευχαριστημένος και το προτείνω ανεπιφύλακτα.
-
31-01-05, 22:12 #5
Νομίζω ότι μόλις σε ισοφάρισα σε αριθμό μηνυμάτων...
Φίλε το Fedora Core 3 ήταν η πρώτη διανομή που δοκίμασα και είναι σίγουρα η πιο αργή από όλες. Κάθε διανομή έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Δοκίμασε το SimpleMepis και δεν θα χάσεις. Είναι πράγματι πάρα πολύ γρήγορο και σταθερό σαν βράχος!! Το δύσκολο από ότι κατάλαβα στη μετάβαση από windows σε linux είναι η επιλογή της διανομής που σε καλύπτει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν δοκιμάσεις κάποιες από αυτές που προτείνονται ως οι καλύτερες. Εμένα με κάλυψε καλύτερα το Mepis μέχρι στιγμής!!
Πήγαινε στο http://distrowatch.com/table.php?distribution=mepis
και δίαβασε κάποια από τα reviews για το Mepis.
-
01-02-05, 01:48 #6Φίλε το Fedora Core 3 ήταν η πρώτη διανομή που δοκίμασα και είναι σίγουρα η πιο αργή από όλες.
-
02-02-05, 20:43 #7
Εννοώ στην απόκριση του συστήματος. "Βαραίνει αφάνταστα". Είναι η πιο αργή διανομή που δοκίμασα.
-
03-02-05, 13:47 #8
<troll> Slackware rules </troll>
-
08-02-05, 20:43 #9
Μετα το πειραμα του ubuntu, ακολουθησε η εγκατασταση του MEPIS από εναν τελειως νιουμπι (ας ειναι καλά ο φιλαράκος που ξαναηρθε....)
Ξεκινάμε λοιπόν με το CD του MEPIS.
Προκειται για ενα live CD το οποίο τελικά ανοιγει KDE χωρίς να εγκαταστήσει τιποτα απολύτως στον σκληρό. Ολα πηγαν περιφημα χωρις να χρειαστεί οποιαδηποτε παρέμβαση του χρηστη.
Στο desktop πέρα από τα εικονιδια όλων των partition του συστηματος (χμμμ... λιγο επικινδυνο αυτο...) υπάρχει ενα εικονιδιο Install Me (ή καπως ετσι).
Το πατάω και μου βγαινει ενα παράθυρο που μου ζητά μερικά απλά πραγματάκια, όπως IP, user name, partition προορισμου κλπ. Η εγκατάσταση του συστηματος ξεκινά και σε λίγα λεπτά ο υπολογιστής κάνει boot!
Και ΝΑΙΙΙΙ ειναι γεγονός εχω πλήρες desktop τοσο γρηγορα και τόσο απλα....
Δοκιμαζω να παίξω ενα mp3, τοποίο παίζει μια χαρα. Ακολουθεί μια πιο δυσκολη δοκιμασία, βαζω ενα DVD στο drive και ανοιγω xine. Δεν τρεχει αμεσως, πρεπει να πας να διορθωσεις το κουτάκι με το device της dvd συσκευης, το κανω και αυτό και ναι! το DVD ξεκινά να παίζει.
Τελικα, μαλιστα! αυτη ειναι μια διανομή που μπορεί να την εγκαταστησει εναν ασχετος!
Μοναδικό μου παράπονο ειναι ότι δεν υπάρχει επιλογή γλωσσας και η υποστηριξη των ελληνικών δεν ειναι αυτόματη.
Φυσικά το MEPIS ειναι ΚDE based, αλλα αυτό δεν ειναι το ουσιαστικό, μια και προσπαθώ να βρω μια διανομή που εγκαθίσταται χωρίς καμμια γνωση linux.
Πραγματικά ειμαι πολύ ευχαριστημένος με το MEPIS.
Συμπέρασμα με κερδισε η ευκολία εγκατάστασης του MEPIS, αν και με γοητευσε η απλότητα του ubuntuΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Slammer : 08-02-05 στις 20:45.
-
08-02-05, 21:51 #10
Στο MEPIS πολλές εφαρμογές που θα ήθελες να είχες λειτουργούν out of the box.
Για σωστή ρύθμιση των ελληνικών στο Mepis http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=13971Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosc61 : 10-02-05 στις 22:13.
-
10-02-05, 23:49 #11
The SimplyMEPIS 3.3-test02 bootable CD has been uploaded to the usual mirror sites and the MEPIS premium FTP site.
This release introduces a GUI based GRUB boot menu system. Language and display resolution can be selected from pull down menus. A more detailed boottime help system is available in a popup window. Warren says "I hope this will make it easier for users to boot into the CD using the language and display resolution of their choice."
Hardware autodetection has been added for more firewire and nic devices. Skype 1.0 is included in this release. Other packages have been updated. SimplyMEPIS 3.3 will now enter a code freeze except for bug fixes.
MEPIS has purchased a HP Pavilion laptop which has made it possible to verify out of the box Centrino support for graphics and wireless G in this release.
SimplyMEPIS 3.3 is scheduled to be released at LinuxWorld Boston, Feb 14-17. MEPIS will be exhibiting at booth 1512. Community members are urged to contact support@mepis.org if they are interested in supporting MEPIS at the show.
For more information, visit the MEPIS sites.
MEPIS bus site: http://www.mepis.com
MEPIS mirrors: http://www.mepis.org/book/view/1462
MEPIS store: http://store.mepis.com
MEPIS news: http://blog.mepis.com
Community forum: http://www.mepislovers.com
-
11-02-05, 09:41 #12
giorgosc61 και slammer
με πείθετε να δοκιμάσω πάλι το MEPIS. Μια παλαιότερη έκδοση που είχα κατεβάσει δεν είχε τύχη με το κάπως παλαιότερο hardware στο οποίο την δοκίμασα. Πάντως το MEPIS ανεβαίνει συνεχώς τον τελευταίο καιρό στην κατάταξη του distrowatch και αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
Τώρα να ρωτήσω δύο πράγματα που δεν τα καταλαβαίνω καλά.
1. Καμμιά ιδέα για το hardware που έχει αυτές τις καλές επιδόσεις με το MEPIS ;
2. Είναι καλή ιδέα να εγκαταστήσει κανείς το λειτουργικό στον σκληρό δίσκο, ή μήπως είναι καλύτερα να το τρέχει από μη επανεγγράψιμο CD ; Κάτι σαν το IBM PC όταν πρωτοβγήκε (1980-81), οπότε βάζαμε το λειτουργικό στο πρώτο floppy disk drive κάθε φορά που ανάβαμε το PC. Από πλευράς ασφαλείας νομίζω αυτό θα βοηθούσε αρκετά.
Αν μάλιστα έχει κανείς και κανένα γρήγορo CD-RW για να γράφει τα στοιχεία (data) ή κανένα μεγάλο flashcard, θα μπορούσε να παίρνει σχεδόν όλο το περιεχόμενο του PC του όπου ήθελε (αν βέβαια και εκεί υπήρχε το hardware). Ο σκληρός δίσκος θα ήταν για αποθήκευση ήχου και εικόνας.
Ευχαριστώ.
-
11-02-05, 10:33 #13
Παιδια το ΜΕPIS ειναι η καλυτερη ισως KDE-based διανομη που χω δοκιμασει (αν εξαιρεσουμε commercial distros οπως η NOVELL SuSE)...ggeorgian για την 2η ερωτηση σου, νομιζω οτι η διαφορα ταχυτητας στον σκληρο δισκο ειναι μεγαλη οποτε ειναι προτιμοτερο να κανεις την εγκατασταση...
Ενα μειονεκτημα ισως του MEPIS ειναι οτι εχει μεσα non-free software οπως το Skype και σου χαλαει λιγο την GNU ιδεολογια ρε γμτ...
-
11-02-05, 10:40 #14
Το MEPIS δοκιμαστηκε σε Laptop HP, για να δω πως παει με "περιεργο" hardware.
Οχι μονο ανοιξε γραφικό περιβάλλον, βρηκε τη καρτα ηχου, τη καρτα δικτυου, τις pcmci, αλλα εγκατέστησε ως applet, κατω δεξια και τον μετρητη της μπαταρίας......
Εντυπωσιακο.....
-
11-02-05, 13:07 #15
Αρχικό μήνυμα από ggeorgan
Αλλά και να σήμαινε εγκατεστημένη βάση, ένα σχόλιο θα κάνω ->
Επειδή έχω περάσει πολλάκις από διανομές της μάζας (Suse, Mandrake, Redhat και έχω δει πόσο απαράδεκτες είναι). Ααααα, μην ξεχάσουμε και το Debian, κι ας μην είναι της μάζας.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
Παρόμοια Θέματα
-
Linux Server Distro For Hosting Activities
Από DaveMurray στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 20Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-07, 18:40 -
Folding dedicated Linux distro
Από Iannis στο φόρουμ ADSLgr.com Folding@Home team # 36673Μηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-07, 16:25 -
Linux patch problems: Your distro may vary
Από ckoul στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 27-07-06, 18:56 -
Περι Debian Distro
Από Slammer στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 35Τελευταίο Μήνυμα: 28-02-05, 11:51 -
Ποιό Linux distro για...
Από todo στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 17Τελευταίο Μήνυμα: 17-05-04, 21:50
Bookmarks