Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 21
  1. #1
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    HELLAS
    Σε συνέχεια της παρουσίασης του πρώτου βραβείου του διαγωνισμού xirafia.gr, το adslgr.com παρουσιάζει την εφαρμογή Ε-Receipt. Το Ε-Receipt αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα έκδοσης ηλεκτρονικών αποδείξεων, που καταργεί την ανάγκη εκτύπωσης των εγγράφων αυτών και κατά συνέπεια μειώνει αισθητά την κατανάλωση χαρτιού. Η ηλεκτρονική διαχείριση των αποδείξεων μπορεί να επιφέρει και επιπλέον οφέλη, όπως προβολή και αποθήκευση όλων των αποδείξεων των αγορών του χρήστη μέσω της ιστοσελίδας του συστήματος, υπολογισμό χρήσιμων στατιστικών, κ.λπ.

    To E-Receipt κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού xirafia.gr με 8,01/10. Δημιουργοί της εφαρμογής είναι οι:

    • Κυριάκος Τούμπας, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανικών Υπολογιστών
    • Βαλεντίνος Ευριπίδου, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Πληροφορικής


    Υπενθυμίζεται πως η απονομή των βραβείων έγινε την προηγούμενη Δευτέρα 14/12 στο Ίδρυμα Τεχνών Θεοχαράκη. Στην βράβευση των φοιτητών παραβρέθηκαν και μίλησαν:

    • η Υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κ. Άννα Διαμαντοπούλου
    • η Επίτροπος της ΕΕ κ. Viviane Reding αρμόδια για την Κοινωνία της Πληροφορίας και ΜΜΕ
    • ο καθ. Παναγιώτης Τσανάκας, Πρόεδρος του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας
    • ο κ. Διομήδης Σπινέλλης, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Υπουργείο Οικονομικών
    • ο κ. Αχιλλέας Μητσός Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας
    • ο κ. Κων. Σπηλιόπουλος, Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής
    • και ο κ. Μιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής και Διευθυντής Πληροφορικής, ΜΙΤ Media Lab


    Nα σημειωθεί πως η εφαρμογή προκάλεσε το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ο οποίος προσκάλεσε τους δύο φοιτητές να παρουσιάσουν την εφαρμογή τους σε ειδική ημερίδα στο Υπουργείο Οικονομικών,

    Ακολουθεί η παρουσίαση του E-Receipt, από την ομάδα των φοιτητών που το δημιούργησε.


    E-Receipt


    1.ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ

    Η αξιοποίηση της τεχνολογίας προσφέρει την δυνατότητα επίλυσης σημαντικών ζητημάτων που αφορούν την ανθρώπινη καθημερινότητα. Το σημαντικότατο ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος μπορεί με την κατάλληλη χρήση της τεχνολογίας αν όχι να επιλυθεί να βελτιωθεί. Ας αναλογιστούμε μόνο τις τεράστιες ποσότητες τυπωμένων σε χαρτί εγγράφων που πέφτουν στα χέρια μας καθημερινά των οποίων την χρήση θεωρούμε δεδομένη και αναπόφευκτη. Η χρήση όμως αυτή ούτε δεδομένη επιτρέπεται να θεωρείται αφού εκατομμύρια δέντρα κάθε χρόνο κόβονται για την παραγωγή χαρτιού αλλά ούτε και αναπόφευκτη αφού μέσω της τεχνολογίας μπορούν να βρεθούν εναλλακτικές επιλογές.

    Έχοντας υπόψη μας τα πιο πάνω μπορούμε να πάρουμε μια φαινομενικά απλή και καθημερινή πρακτική όπως η εκτύπωση αποδείξεων πληρωμής σε χαρτί και να εξετάσουμε τις επιπτώσεις που αυτή προκαλεί στο περιβάλλον.


    Αναλύοντας μια σειρά στατιστικών στοιχείων που αφορούν αυτό το «απλό και καθημερινό φαινόμενο» δεν είναι καθόλου δύσκολο να αντιληφθούμε αν υπάρχουν και ποιές είναι οι επιπτώσεις της πρακτικής αυτής στο περιβάλλον :
    1. Εταιρίες και υπεραγορές στο εξωτερικό μειώνουν σχεδόν στο μισό, την κατανάλωση χαρτιού από την επιχείριση τους απλά και μόνο τυπώνοντας διπλής όψης αποδείξεις φτάνοντας ακόμη και μείωση 502,000 ρολών χαρτιού αποδείξεων τον χρόνο :


    2. Όπως αναφέρεται εδώ, η παγκόσμια κατανάλωση θερμικού χαρτιού αποδείξεων αγγίζει τους 230.5 χιλιάδες τόνους τον χρόνο. Αυτό είναι ένας τεράστιος αριθμός αν σκεφτούμε ότι ενας τόνος χαρτιού χρειάζεται περίπου 17 δέντρα για να παραχθεί. Δηλαδή για να καλυφθούν οι ετήσιες ανάγκες θερμικού χαρτιού χρειάζονται περίπου 3.7 εκατομμύρια δέντρα τον χρόνο.

    3. Η οικολογική καταστροφή δεν περιορίζεται μόνο στην αποκοπή δέντρων αλλά έχει και τεράστιες επιπτώσεις σε κατανάλωση ενέργειας και νερού, εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και στον όγκο των απορριμμάτων. Συγκεκριμένα όπως υπολογίζεται απο την ιστοσελίδα του οργανισμού Environmental Defense Fund 230,5 χιλιάδες τόνοι χαρτιού μεταφράζονται σε:
      • 3,621,731 εκατομμύρια BTU's, την ενέργεια περίπου που καταναλώνουν 40,000 σπίτια ανά έτος.
      • Εκπομπές αερίων της τάξης των 331.269 τόνων CO2 equivalent, αριθμός που ισοδυναμεί σε 66,315 αυτοκίνητα/χρόνο.
      • 16 εκατομμύρια τόνους νερού τον χρόνο ,αριθμός που ισοδυναμεί σε 677 ολυμπιακών διαστάσεων πισίνες.
      • 79,000 τόνους απορριμμάτων ανά έτος.


    4. Τέλος το θερμικό χαρτί που χρησιμοποιείται στις αποδείξεις τις καθιστά δύσκολο να ανακυκλωθούν αφου περιέχει αρκετά χημικά συστατικά

    5. Ένα από τα κυριότερα συστατικά αυτά είναι το Bisphenol A (BPA) το οποίο έφερε ανησυχητικά αποτελέσματα σε πειράματα που διεξάχθηκαν σε ζώα όπως τοξικότητα, καρκίνο και παχυσαρκία. Σύμφωνα με έρευνα που διεξάχθηκε σε ανθρώπινο δείγμα και δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό JAMA (Journal of the Medical Association) ,το 25% των ατόμων που έχουν υψηλά επίπεδα BPA στον οργανισμό τους έχουν μεγαλύτερη απο την διπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν παθήσεις σχετικές με την καρδιά ή τον διαβήτη σε σύγκριση με το 25% του δείγματος που είχε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα BPA.



    Με βάση τα πιο πάνω στοιχεία μπορούμε να συμπεράνουμε πως η εκτύπωση αποδείξεων σε θερμικό χαρτί μπορεί μεν να είναι αποτελεσματική, να έχει σημαντική πρακτική αξία ωστόσο μειονεκτεί σοβαρά εξαιτίας των καταστροφικών επιπτώσεων που επιφέρει στο φυσικό περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία.

    Από την άλλη λόγω της αποτελεσματικότητας και της πρακτικής αξίας που έχουμε προαναφέρει η μη ύπαρξη των αποδείξεων πληρωμής δεν αποτελεί λύση για την επιβάρυνση που προκαλεί η εκτύπωση τους. Επομένως το πρόβλημα εντοπίζεται όχι στην ύπαρξη τους αλλά στην εκτύπωση τους. Στο ερώτημα λοιπόν πως μπορούν εκδίδονται αποδείξεις χωρίς να εκτυπώνονται την απάντηση μπορεί να δώσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα έκδοσης αποδείξεων.

    Προς αυτή την κατεύθυνση αναπτύξαμε την ιδέα του e‐Receipt.


    2.ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    • Τι είναι το e‐Receipt

      To e‐Receipt αποτελεί μια ολοκληρωμένη εναλλακτική λύση που παρέχει την βάση που απαιτείται για την έκδοση, παραλαβή και φύλαξη αποδείξεων σε ηλεκτρονική μορφή. Δίνει την δυνατότητα στον καταναλωτή σε κάθε αγορά του, σε οποιοδήποτε κατάστημα, να λάβει ηλεκτρονικά την απόδειξη αγοράς, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη εκτύπωσης της.

      Με την αποστολή ηλεκτρονικών αποδείξεων στον καταναλωτή απαλλάσσεται ο τελευταίος από την αχρείαστη φύλαξη των αποδείξεων αφού πλέον είναι διαθέσιμες σε αυτόν, αποθηκευμένες ηλεκτρονικά παρέχοντας του την δυνατότητα ανάκτησης τους, οποιαδήποτε στιγμή. Η αξία χρήσης του συστήματος πέραν της φύλαξης της απόδειξης έγκειται στη δυνατότητα ανάκτησης όλων των αποδείξεων του πελάτη που υπάρχουν στην Βάση, στην δυνατότητα με αυτόν τον τρόπο παρακολούθησης των εξόδων του, στην κατηγοριοποίηση συγκεκριμένων αγορών του και στην εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων που αφορούν την καταναλωτική συμπεριφορά του.


    • Τι κάνει το e‐Receipt

      Το σύστημα χρησιμοποιεί μια κεντρική βάση δεδομένων όπου αποθηκεύονται όλες οι αποδείξεις κάθε αγοράς και τις αρχειοθετεί. Προσφέρεται έτσι στον χρήστη η δυνατότητα να αποκτήσει την ηλεκτρονική απόδειξη μέσω της ιστοσελίδας του e‐Receipt και ακόμη, εφόσον ο χρήστης το επιθυμεί, να αποσταλεί στον προσωπικό λογαριασμό του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου ή/και μέσω μηνύματος στο κινητό του την ώρα της συναλλαγής.

      Το σύστημα, με αυτό τον τρόπο λειτουργίας του, προσφέρει επαρκείς βάσεις ούτως ώστε η αξιοποίηση του να μην περιορίζεται μόνο στην λήψη και αποθήκευση αποδείξεων πληρωμής σε αγορές του καταναλωτή. Το όλο σκεπτικό του e‐Receipt ως έχει μπορεί να υποστηρίξει και την αποστολή λογαριασμών από εταιρείες παροχής υπηρεσιών απευθείας στον καταναλωτή. Επεκτείνοντας περεταίρω το πεδίο εφαρμογής του e‐Receipt, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλες μορφές ηλεκτρονικών εγγράφων όπως διαφημιστικά έντυπα, προσφορές κτλ.


    • Πως λειτουργεί

      Προκειμένου κάποιος καταναλωτής να έχει την δυνατότητα λήψης ηλεκτρονικών αποδείξεων μέσω του συστήματος θα πρέπει να εγγραφεί στην ιστοσελίδα. Με την εγγραφή του, του δίνεται ένας μοναδικός αριθμός τον οποίο δίνει σε κάθε του συναλλαγή για να του αποσταλεί η ηλεκτρονική απόδειξη. Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε άλλο τρόπο αναγνώρισης των χρηστών όπως είναι η χρήση smart cards ή η υποστήριξη πιστωτικών καρτών των χρηστών. Έχοντας αυτό υπ’όψη,το σύστημα σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε, σε μελλοντική υλοποίηση του, να μπορεί να υιοθετήσει ένα πιο εύχρηστο και ασφαλές τρόπο μοναδικής αναγνώρισης των χρηστών του.

      Δίνοντας λοιπόν τον αριθμό/την κάρτα e‐Receipt σε κάθε συναλλαγή του ο χρήστης λαμβάνει την απόδειξη ηλεκτρονικά και την δυνατότητα προβολής της απο την ιστοσελίδα. Επιπλέον όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω ο χρήστης μπορεί να παραλάβει την απόδειξη στο κινητό του την ώρα της συναλλαγής μέσω sms ή και στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο αφού κατα την εγγραφή του στο σύστημα έχει δώσει τα απαραίτητα στοιχεία και έχει επιλέξει αυτού του είδους τη αποστολή.

      Τα καταστήματα που θα μπορούν να προσφέρουν ηλεκτρονικές αποδείξεις μέσω του e‐Receipt θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένο στο ταμειακό τους σύστημα, το client application που αναπτύχθηκε. Το client application δεν προορίζεται για αντικατάσταση των ήδη υπάρχον ταμειακών συστημάτων αλλά για να ενσωματώνεται σε αυτά. Η λογική πίσω απο την ενσωμάτωση είναι η παρέμβαση του client application στην διαδικασία εκτύπωσης. Το ταμειακό σύστημα ενός καταστήματος προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε αντί να στέλνει τις αποδείξεις για εκτύπωση στο υπάρχον printer τις στέλνει σε ένα εικονικό εκτυπωτή ο οποίος εκτυπώνει εικονικά τις αποδείξεις σε αρχεία κειμένου τα οποία αποτελούν και την είσοδο του client application. Στην συνέχεια η απόδειξη μετά από επεξεργασία αποστέλλεται μέσω μιας Web Service στον κεντρικό Server του συστήματος απο τον οποίο η απόδειξη είναι διαθέσιμη στον χρήστη με τους τρόπους που έχουν προαναφερθεί.

      Επιπλέον μέσω της Web Service ο Server μπορεί να δεχθεί άλλων ειδών έγγραφα όπως λογαριασμούς όχι μόνο απο client applications που είναι εγκατεστημένα στα ταμεία αλλά και απο εταιρίες που επιθυμούν να συνεργαστούν με το e‐Receipt. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται σημαντικότερη μείωση στην ανάγκη εκτυπωμένων εγγράφων αφού πλέον θα είναι όλα διαθέσιμα ηλεκτρονικά.

      Τέλος το σύστημα e‐Receipt είναι ρυθμισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εκτυπώσει αποδείξεις όπου αυτό είναι επιβεβλημένο όπως για παράδειγμα εάν η εκτυπωμένη απόδειξη είναι απαραίτητη για νομικούς ή φορολογικούς λόγους.


    • Γιατι e‐Receipt

      Όπως έχει δείξει αρκετές φορές η ιστορία, η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον δεν είναι τόσο δύσκολο έργο. Πολύ δύσκολο έργο όμως αποτελεί η προσφορά εναλλακτικών επιλογών σε καθημερινές συνήθειες, συνήθειες βλαβερές προς το περιβάλλον οι οποίες όμως μέχρι τώρα εξυπηρετούσαν πρακτικές ανάγκες όλων μας. Γι’αυτό το λόγο, μια εναλλακτική επιλογή απέναντι σε μια καθημερινή αλλά περιβαλλοντικά «σπάταλη» συνήθεια, όπως αποτελεί το e‐Receipt απέναντι στην εκτύπωση αποδείξεων, εκτός απο τη θετική επίδραση που θα έχει, θα πρέπει να προσφέρει άμεσο κέρδος στους χρήστες της.

      Οι χρήστες του e‐Receipt μπορούν να κατηγοριοποιηθούν ως εξής : στους καταναλωτές (παραλήπτες αποδείξεων) και στους πωλητές/καταστηματάρχες (εκδότες αποδείξεων).

      Κέρδος που μπορεί να προσφέρει για τους καταναλωτές το e‐Receipt είναι η απαλλαγή αυτών απο το πλήθος μικρών τυπωμένων σε χαρτί αποδείξεων τις οποίες παραλαμβάνουμε σε κάθε μας μικρή και μεγάλη αγορά σχεδόν καθημερινά και η δυνατότητα που τους δίνεται να παρακολουθούν τo σύνολο των εξόδων τους καθημερινά απο την ιστοσελίδα του e‐Receipt.

      Το κέρδος που μπορεί να προσφέρει το σύστημα μας για τους καταστηματάρχες είναι η παρουσίαση ενός περιβαλλοντικού προφίλ της επιχείρησης τους και η απαλλαγή τους από τα έξοδα αγοράς χαρτιού αποδείξεων.


    • Χρήση και αξιοποίηση ηλεκτρονικών αποδείξεων σήμερα

      Η χρήση ηλεκτρονικών αποδείξεων σήμερα αν και προσφέρεται απο κάποια καταστήματα όπως π.χ τράπεζες, είναι περιορισμένη και αποσπασματική. Στην ουσία δεν υπάρχει κάποιο ολοκληρωμένο σύστημα στην αγορά το οποίο να μπορεί να αξιοποιηθεί και να απορροφήσει την χρήση αποδείξεων στο σύνολο των συναλλαγών που πραγματοποιούνται καθημερινά. Το e‐Receipt είναι αυτό το ολοκληρωμένο σύστημα που μπορεί να προσφέρει την λύση δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα καταστήματα να παρέχουν ηλεκτρονικές αποδείξεις μέσω της ιστοσελίδας του, της αποστολής sms και email.

      Σκοπός της δημιουργίας του e‐Receipt είναι η απλή και καθημερινή λειτουργία του, μέσα στα πλαίσια που επιβάλλει η περιβαλλοντική συνείδηση αλλά και η έγνοια για την εξυπηρέτηση των αναγκών του χρήστη. Τόσο η ανάγκη για προστασία του περιβάλλοντος ικανοποιείται όσο και η προσπάθεια παροχής διευκολύνσεων στον χρήστη, καταναλωτή ή καταστηματάρχη. Έτσι λοιπόν ένα σύστημα το οποίο είναι ελκυστικό στον χρήστη μπορεί ταυτόχρονα εξυπηρετώντας μια καθημερινή συνήθεια να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του οικοσυστήματος. Αν γίνει αντιληπτό οτι ο καθένας από μας με μια ανώδυνη αλλά και υποβοηθητική αλλαγή στις καθημερινές του συνήθειες, θέτει τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο,αυτό το αύριο μπορεί να γίνει πραγματικότητα



    Το adslgr.com συγχαίρει τον Κυριάκο Τούμπα και τον Βαλεντίνο Ευριπίδου για την βράβευση τους και τους ευχαριστεί για την διάθεση του υλικού.

    Τέλος θα ακολουθήσει σύντομα και η παρουσίαση της τρίτης κατά σειρά εφαρμογής που βραβεύτηκε στον διαγωνισμό xirafia.gr.

  2. #2
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.767
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πολύ καλή προσπάθεια, μιας και δουλεύω στον χώρο του εμπορίου, ξέρω τον όγκο χαρτιού που πάει "χαμένος" στις αποδείξεις/τιμολόγια.
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

  3. #3
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πρέπει να πω πως από τα 3 βραβεία, το e-receipt μου φάνηκε η πιο "πρωτότυπη" ιδέα από όλες τις παρουσιάσεις, άσχετα με την υλοποίηση τους.

    Είναι κάτι εξαιρετικά απλό, εξαιρετικά καθημερινό, αφορά όλους μας και αν μπορούσε να υιοθετηθεί από το κράτος θα ήταν επαναστατικό και πολύ χρήσιμο για όλους.

    Και πάλι μπράβο!

  4. #4
    Εγγραφή
    14-04-2003
    Περιοχή
    Πολύδροσο Λακουβοχωρίου
    Ηλικία
    52
    Μηνύματα
    19.730
    Downloads
    11
    Uploads
    2
    Άρθρα
    1
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    COSMOTE
    Router
    ZTE Speedport Entry 2i
    SNR / Attn
    14.6(dB) / 6.2(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nm96027 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πρέπει να πω πως από τα 3 βραβεία, το e-receipt μου φάνηκε η πιο "πρωτότυπη" ιδέα από όλες τις παρουσιάσεις, άσχετα με την υλοποίηση τους.

    Είναι κάτι εξαιρετικά απλό, εξαιρετικά καθημερινό, αφορά όλους μας και αν μπορούσε να υιοθετηθεί από το κράτος θα ήταν επαναστατικό και πολύ χρήσιμο για όλους.!
    Έτσι ακριβώς!
    Crisis is the time when the old is dead, but the new cannot be born... Antonio Gramsci

  5. #5
    Εγγραφή
    31-01-2006
    Μηνύματα
    294
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    49999/4999
    ISP
    Cosmote
    Router
    FritzBox
    Παραγματικα ειναι εξαιρετικο μακαρι να βρει εφαρμογη και στην πραξη και για λογους φοροδιαφυγης. Μπραβο στα 2 παλικαρια για την ευρετικοτητα τους.

  6. #6
    Ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρυντικά σχόλια σας. Σημαίνει πολλά για μας να βλέπουμε ότι η προσπάθεια και η ιδέα μας έχουν εκτιμηθεί. Ευχαριστούμε.
    Ευριπίδου Βαλεντίνος

  7. #7
    Εγγραφή
    12-11-2006
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    20
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    768/192
    ISP
    Altec Telecoms
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΕΡΜΟΥ
    Router
    Linksys WAG200G
    SNR / Attn
    31(dB) / 17(dB)
    Πολύ πρωτότυπη ιδέα!!Πραγματικά συγχαρητηρια στα παιδια!!
    Παντα τετοια!

  8. #8
    Εγγραφή
    18-01-2006
    Μηνύματα
    2.630
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Μπραβο ρε μαγκες.

    Οι καλυτερες ιδεες ειναι συχνα και οι απλουστερες. Πολυ καλη προσπαθεια.

    Στην συνέχεια η απόδειξη μετά από επεξεργασία αποστέλλεται μέσω μιας Web Service στον κεντρικό Server του συστήματος απο τον οποίο η απόδειξη είναι διαθέσιμη στον χρήστη με τους τρόπους που έχουν προαναφερθεί.
    Αμα ητανε διαθεσιμη και στις κατα τοπους ΔΟΥ να δεις χρησιμοτητα, γλεντια και χαρες...

  9. #9
    Εγγραφή
    30-09-2006
    Περιοχή
    Athens, Greece, Greece
    Μηνύματα
    352
    Downloads
    14
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    1024/256
    ISP
    Conn-x OTE/Otenet
    Πραγματικά πρωτότυπη ιδέα …. Αλλά περιορίζεται μόνο σε ανθρώπους που μπορούν να χειριστούν έναν Η/Υ και επίσης άνετο χειρισμό των κινητών…. Όταν υπάρχουν χρήστες.. ίσα που καταφέρνουν να καλέσουν ένα νούμερο από το κινητό τους … και τους φαντάζει βουνό/πολύπλοκο η αποστολή και λήψη SMS

    ........Auto merged post: mosaic πρόσθεσε 30 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα αργότερα ........

    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ...mastros... Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ευχαριστούμε πολύ για τα ενθαρυντικά σχόλια σας. Σημαίνει πολλά για μας να βλέπουμε ότι η προσπάθεια και η ιδέα μας έχουν εκτιμηθεί. Ευχαριστούμε.
    Ευριπίδου Βαλεντίνος
    Όμως πραγματικά όπως προανέφερα έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά! μπράβο σας
    ….δεν είναι μόνο περιβαλλοντικό …. αλλά και το κόστος για την αγορά χαρτιού
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος mosaic : 21-12-09 στις 22:44. Αιτία: auto merged post
    - - «Ανθολογία της Οικονομίας»
    Φιλόμουσοι της Τεχνολογικής Κοινότητας, "Άρωμα Γυναίκας" στο SNR.gr το ραδιόφωνο του ADSLgr.com
    Πρόληψη/Ενημέρωση «Χρέος μας…η ζωή» . . .

  10. #10
    @mosaic
    Ευχαριστώ πολύ. Όσο αφορά την παρατήρηση σου, υπάρχει η επιλογή απο το πρόγραμμα,αν χρειάζεται κάποιος την απόδειξη να μπορεί να εκτυπωθεί, οπότε κάποιος ο οποίος δεν έχει υπολογιστή θα μπορεί να πάρει την απόδειξη όπως και τώρα.

  11. #11
    Εγγραφή
    11-05-2006
    Μηνύματα
    876
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Μπράβο στα παιδια, αντε σιγα σιγα να προωθήσουμε και την ηλεκτρονική υπογραφή..
    Ηδη μου εχουν τυχει περιπτωσεις, που αντι να υπογραψω σε χαρτι, εχω υπογράψει με την ειδικη πενα, πανω στην οθονη. Βεβαια χρειαζεται φυσική παρουσία για αυτο... Σιγα σιγα ομως θα καταργηθεί η χαρτουρα, και αυτο ειναι παρα πολυ θετικο! Σε γλυτώνει και απο το σκανάρισμα των σημαντικων αποδειξεων...

  12. #12
    Εγγραφή
    15-02-2007
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Μηνύματα
    155
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Κατ'αρχήν, μπράβο στους φοιτητές για την βράβευση τους! Ο βασικός σκοπός της δουλειάς, που ήταν η έντονα περιβαλλοντολογική πτυχή, νομίζω πέτυχε. Όμως, κατά τα άλλα, η λύση είναι αρκετά αφελής:

    - Ελάχιστη ασφάλεια (δίνεις ID στο μαγαζί)
    - Ελάχιστη πιστοποίηση ότι η απόδειξη είναι γνήσια κ προέρχεται από το τάδε σημείο πώλησης
    - Κεντρικό σημείο κατάρρευσης (single point of failure) οι servers της υπηρεσίας
    - Δημιουργία προφίλ του πελάτη/ιδιώτη/καταναλωτή (big brother is watching you)

    Με λίγα λόγια, χωρίς κρυπτογράφιση (public key encryption και digital signatures), η λύση είναι μάλλον πρόχειρη...

    Μερικά ενδιαφέροντα σχετικά θέματα:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_money
    http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_signature

    Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να φανώ επικριτικός για την προσπάθεια των φοιτητών, απλά να επισημάνω ότι ίσως κάποια πράγματα έχουν ήδη λυθεί κ ίσως με καλύτερο τρόπο...

    Και μη ξεχνάμε ότι τέτοιοι διαγωνισμοί δεν έχουν τόσο σκοπό να παράξουν πράγματι κάτι νέο, ανώτερο 'η ρηξικέλευθο, αλλά να προωθήσουν την αναζήτηση και την "σπιρτάδα" των νέων... και καλά κάνουν! Όχι ότι αν βγει κάτι πραγματικά νέο κ καλό θα μας πειράξει
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hypest : 22-12-09 στις 11:18.

  13. #13
    Εγγραφή
    29-06-2005
    Μηνύματα
    7.517
    Downloads
    56
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
    Router
    Speedport Plus
    SNR / Attn
    11.7(dB) / 34.0(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hypest Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κατ'αρχήν, μπράβο στους φοιτητές για την βράβευση τους! Ο βασικός σκοπός της δουλειάς, που ήταν η έντονα περιβαλλοντολογική πτυχή, νομίζω πέτυχε. Όμως, κατά τα άλλα, η λύση είναι αρκετά αφελής:

    - Ελάχιστη ασφάλεια (δίνεις ID στο μαγαζί)
    - Ελάχιστη πιστοποίηση ότι η απόδειξη είναι γνήσια κ προέρχεται από το τάδε σημείο πώλησης
    - Κεντρικό σημείο κατάρρευσης (single point of failure) οι servers της υπηρεσίας
    - Δημιουργία προφίλ του πελάτη/ιδιώτη/καταναλωτή (big brother is watching you)

    Με λίγα λόγια, χωρίς κρυπτογράφιση (public key encryption και digital signatures), η λύση είναι μάλλον πρόχειρη...

    Μερικά ενδιαφέροντα σχετικά θέματα:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_money
    http://en.wikipedia.org/wiki/Blind_signature

    Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλω να φανώ επικριτικός για την προσπάθεια των φοιτητών, απλά να επισημάνω ότι ίσως κάποια πράγματα έχουν ήδη λυθεί κ ίσως με καλύτερο τρόπο...

    Και μη ξεχνάμε ότι τέτοιοι διαγωνισμοί δεν έχουν τόσο σκοπό να παράξουν πράγματι κάτι νέο, ανώτερο 'η ρηξικέλευθο, αλλά να προωθήσουν την αναζήτηση και την "σπιρτάδα" των νέων... και καλά κάνουν! Όχι ότι αν βγει κάτι πραγματικά νέο κ καλό θα μας πειράξει
    Το ίδιο θα έλεγα κι εγώ. Ειδικά το θέμα των ψηφιακών υπογραφών είναι πλέον και πολύ της μόδας. Χώρια που η υλοποίηση του δεν είναι δα και κάτι τόσο μα τόσο δύσκολο.

  14. #14
    Εγγραφή
    15-03-2005
    Περιοχή
    Χαϊδάρι
    Ηλικία
    53
    Μηνύματα
    258
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    16384/1024
    ISP
    Conn-x OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΙΔΑΡΙ
    Router
    Thomson TG585 v7
    SNR / Attn
    10,5(dB) / 17(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πολύ καλή ιδέα, μπράβο στα παιδιά που πρωτοτύπησαν

    Μια παρατήρηση (γενική) όμως σχετικά με την χρήση των ηλεκτρονικών αποδείξεων, μιας και εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από το Υπ.Οικ. Από τη στιγμή που με την κλασσική απόδειξη είναι στην διακριτική ευκαίρια του πολίτη/καταναλωτή να την παρουσιάσει ή όχι στην φορολογική του δήλωση, αν κάποιος ζητήσει την ηλεκτρονική απόδειξη δεν έχει την δυνατότητα μη προσκόμισης της, εφόσον το σύστημα ενδέχεται να διασταυρώνεται από τις κρατικές αρχές. Κάτι μου θυμίζει με το σκεπτικό των πιστωτικών καρτών και τα τεκμήρια!

  15. #15
    Εγγραφή
    17-07-2002
    Περιοχή
    HELLAS - ATH
    Ηλικία
    44
    Μηνύματα
    2.867
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΧΑΡΝΩΝ
    Router
    D-Link Wireless
    Σαν ιδέα δεν αποτελεί μεγάλη καινοτομία καθώς υπάρχουν εδώ και κάποια χρόνια τα ηλεκτρονικά παραστατικά/τιμολογία συνήθως για B2B (super markets, mass-market retailers) από εταιρίες όπως η Impact και η Retail-Link. Παρόλα αυτά το e-receipt είναι πολύ σημαντικό να το λάβουν υπόψιν κυρίως στα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος και να το αναπτύξουν με απώτερο σκοπό να το καταστήσουν απαραίτητο σε μερικά χρόνια!

    Μπράβο στα παιδιά και εύχομαι καλή συνέχεια σε πιθανή εφαρμογή και εκμετάλλευση σε πραγματικές συνθήκες αγοράς

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 25
    Τελευταίο Μήνυμα: 24-12-09, 12:18
  2. Παρουσίαση των τεχνικών της OTEPLUS
    Από chomsky στο φόρουμ COSMΟΤΕ
    Μηνύματα: 404
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-11-08, 22:57
  3. Μηνύματα: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-10-08, 16:38
  4. Βραβείο εφαρμοσμένης φυσικής και νανοτεχνολογίας σε Έλληνα ερευνητή της IBM
    Από giannhs1984 στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-08, 19:26

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας