Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 46
  1. #1
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    ADSLGR
    To adslgr.com ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Cyta Ελλάδας στην Σαλαμίνα με την συνοδεία του Τμηματάρχη Υποδομών Περιφέρειας Αττικής και Αργοσαρωνικού, Διεύθυνση Υποδομών. Το δίκτυο της εταιρείας στην Σαλαμίνα αποτελεί μία μικρογραφία ενός ολοκληρωμένου εθνικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου αποτελούμενο από δύο δακτυλίους οπτικών ινών και τέσσερα σημεία απομακρυσμένης συνεγκατάστασης: Αιάντειο, Σαλαμίνα, Φανερωμένη και Θεμιστοκλής.


    Σύντομη ανασκόπηση της διαδρομής της Cyta Ελλάδας

    To 2007 o εθνικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών Κύπρου ιδρύει στην Ελλάδα την Cyta Ελλάδας η οποία ξεκινάει την επίσημη λειτουργίας τον Οκτώβριο του 2008. Η εμπορική δραστηριοποίηση της εταιρείας ξεκινάει από την Β. Ελλάδα και την Αν. Κρήτη όπου η Cyta Ελλάδας είναι η ανάδοχος του επιδοτούμενου Υποέργου 5 του έργου «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της ευρυζωνικής πρόσβασης στις Περιφέρειες της Ελλάδας», Μέτρο 4.2. Η Ζώνη του Υποέργου 5 αποτελούνταν από τους νομούς Γρεβενών, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης, Ηρακλείου, Λασιθίου και τα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η Cyta είναι από τις πρώτες εταιρείες που πέτυχαν τους στόχους του Υποέργου και ολοκλήρωσαν την εγκατάσταση δικτύων οπτικών ινών ενώ σε αρκετές περιπτώσεις το δίκτυο της εταιρείας έφτασε σε μικρά χωριά με πληθυσμό κάτω των 200 κατοίκων. Παράλληλα, από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της η Cyta ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες υποστήριξης πελατών μέσα στο forum του adslgr.com.

    Μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία επέκτεινε τις εμπορικές δραστηριότητες της στην Θεσσαλονίκη, την Λάρισα και αλλού για να φτάσει στο τέλος του 2010 στην Αθήνα, όπου προσφέρει υπηρεσίες internet και τηλεφωνίας σε πάνω από 75 Αστικά Κέντρα.


    Η καμπίνα της εξωτερικής συνεγκατάστασης στο Αστικό Κέντρο Θεμιστοκλής

    Κάθε πάροχος μπορεί να επιλέξει διαφορετικές μεθόδους συνεγκατάτασης στις εγκαταστάσεις του ΟΤΕ και παροχής υπηρεσιών LLU. Οι μέθοδοι αυτές έχουν να κάνουν με το που εγκαθίσταται ο εξοπλισμός τους εναλλακτικού παρόχου (μέσα ή έξω από το κτίριο του ΟΤΕ) και πως παραλαμβάνεται ο βρόχος του συνδρομητή, δηλαδή το χάλκινο ζεύγος καλωδίων.

    Η ξενάγηση μας ξεκίνησε από την εγκατάσταση της εταιρείας στο Αστικό Κέντρο Θεμιστοκλής. Η παροχή υπηρεσιών τηλεφωνίας και internet γίνεται από καμπίνα εξωτερικού χώρου η οποία βρίσκεται έξω από τον περίβολο του κτηρίου του ΟΤΕ, όπως μπορεί να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Cyta1.png 
Εμφανίσεις:  216 
Μέγεθος:  1,25 MB 
ID: 92425

    Η καμπίνα έχεις τις εξής συνδέσεις/εισόδους-εξόδους:
    • Φρεάτιο Ρευματοδότησης από το οποίο, μέσω του ιστού ρευματοδότησης συνδέεται η καμπίνα με το δίκτυο της ΔΕΗ. Το φρεάτιο ρευματοδότησης διακρίνεται στο αριστερό μέρος της φωτογραφίας.
    • Φρεάτιο εισαγωγής συνδρομητικών καλωδίων μέσω του Φρεατίου Υποδοχής Παρόχου (για συνδρομητές περισσότερους των 5000) ή Φρεατίου Υποδοχής Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου (για συνδρομητές λιγότερους των 5000). To φρεάτιο εισαγωγής συνδρομητικών καλωδίων διακρίνεται στην κάτω δεξιά γωνία της προηγούμενης φωτογραφίας.
    • Σύνδεση με το δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας


    Η καμπίνα χωρίζεται σε τέσσερα κύρια διαμερίσματα:
    • το κεντρικό, όπου βρίσκονται ο ενεργός εξοπλισμός (MSAN), ο ηλεκτρολογικός πίνακας AC, η ανορθωτική διάταξη, το ODF (ο τερματισμός του οπτικού καλωδίου) και οι εναλλάκτες θερμότητας
    • το δεξιό διαμέρισμα όπου βρίσκεται ο κατανεμητής του δικτύου χαλκού
    • και τα δύο αριστερά διαμερίσματα στα οποία βρίσκονται ο μετρητής της ΔΕΗ και οι μπαταρίες


    Αν ανοίξουμε τις θύρες του κεντρικού διαμερίσματος της καμπίνας η εικόνα που θα αντικρίσουμε θα είναι η παρακάτω. Ωστόσο να σημειωθεί πως το άνοιγμα των θυρών της καμπίνας συνεπάγεται την ενεργοποίηση μηχανισμού ειδοποίησης στην Διεύθυνση Δικτύων της Cyta Ελλάδας, προκειμένου να υπάρχει έλεγχος στην πρόσβαση στο εσωτερικό του εξοπλισμού.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Καμπίνα κεντρικό διαμέρισμα γενική όψη.JPG 
Εμφανίσεις:  531 
Μέγεθος:  114,5 KB 
ID: 92426

    Καταρχήν παρατηρούμε τους εναλλάκτες θερμότητας (ανεμιστηράκια) επί του εσωτερικού των θυρών, οι οποίοι φροντίζουν για την διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας της καμπίνας κάτω από τα επιτρεπτά όρια λειτουργίας. Σημαντικό χαρακτηριστικό λειτουργίας των διατάξεων αυτών είναι ότι δεν επιτρέπουν την εισροή αέρα από τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά ανακυκλώνουν τον ήδη υπάρχοντα εντός της καμπίνας. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η προστασία του ενεργού εξοπλισμού από την σημαντικότερη απειλή, την σκόνη.

    Εάν πλησιάσουμε και εστιάσουμε στο εσωτερικό του κεντρικού διαμερίσματος της καμπίνας, η εικόνα έχει ως εξής:

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Καμπίνα κεντρικό διαμέρισμα γενική όψη - zoom.JPG 
Εμφανίσεις:  478 
Μέγεθος:  295,2 KB 
ID: 92427

    Στο πάνω αριστερό μέρος της καμπίνας διακρίνουμε τον ηλεκτρολογικό πίνακα μαζί με τον controller της ανορθωτικής διάταξης ενώ στην φωτογραφία που ακολουθεί μπορείτε να διακρίνετε στο αριστερό μέρος και τον θερμοστάτη. Η καμπίνα ανιχνεύει και εισροή ύδατος, αφού στο κάτω μέρος της διαθέτει αισθητήριο στάθμης νερού.

    Στο δεξιό κάτω μέρος της καμπίνας είναι τοποθετημένο το MSAN, δηλαδή ο εξοπλισμός ο οποίος παρέχει ευρυζωνικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες στους συνδρομητές. Ο εξοπλισμός είναι της Ericsson και αποτελείται από 20 κάρτες ικανές να δώσουν υπηρεσίες σε πλήθος συνδρομητών ως και 1280.

    Τα γκρί καλώδια που διακρίνονται αριθμημένα στην παραπάνω φωτογραφία είναι τα ζεύγη χαλκού τα οποία εξέρχονται από το MSAN και οδηγούνται στον κατανεμητή, στο δεξιό διαμέρισμα της καμπίνας. Μέσα στα δύο πορτοκαλί κανάλια –αριστερά και δεξιά της φωτογραφίας - βρίσκονται οι οπτικές ίνες (κίτρινα καλώδια).

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  MSAN.jpg 
Εμφανίσεις:  291 
Μέγεθος:  312,9 KB 
ID: 92428

    Στο δεξιό πάνω μέρος της καμπίνας μπορείτε να διακρίνετε το ODF (Optical Distribution Frame) όπου τερματίζεται η οπτική ίνα. Το κίτρινο καλώδιο που διακρίνεται στην φωτογραφία πάνω στο ODF είναι η οπτική ίνα.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  ODF.JPG 
Εμφανίσεις:  254 
Μέγεθος:  216,8 KB 
ID: 92429

    Προσέχοντας καλύτερα την παραπάνω φωτογραφία θα διακρίνουμε δέσμες γκρι καλωδίων τα οποία οδηγούνται στο διπλανό δεξιό διαμέρισμα της καμπίνας. Αν ανοίξουμε τώρα την θύρα του δεξιού διαμερίσματος θα αντικρίσουμε τον κατανεμητή του δικτύου χαλκού.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Cyta3.png 
Εμφανίσεις:  243 
Μέγεθος:  976,0 KB 
ID: 92449

    Το ζεύγος χαλκού ενός συνδρομητή ξεκινώντας από το σπίτι του, περνώντας από τον τοπικό κατανεμητή (KV ή KAΦΑΟ) καταλήγει στον γενικό κατανεμητή του ΟΤΕ μέσα στο τοπικό Α/Κ. Από κει, στην περίπτωση συνδρομητή με ΑΠΤΒ (Αδεσμοποίητη Πρόσβαση στον Τοπικό Βρόχο ή LLU) οδηγείται στον κατανεμητή παρόχων και από κει, στην περίπτωση του Α/Κ Θεμιστοκλής, στο ΦΥΠ έξω από το κτίριο του ΟΤΕ στον δρόμο, για να καταλήξει στις ρεγκλέτες του κατανεμητή της καμπίνας, στο δεξιό της διαμέρισμα. Εκεί το χάλκινο ζεύγος του συνδρομητή μικτονομείται (δηλαδή ενώνεται) με τα χάλκινα ζεύγη τα οποία έρχονται από το MSAN.

    Στην επόμενη φωτογραφία μπορείτε να δείτε τα δύο αριστερά διαμερίσματα της καμπίνας τα οποία σχετίζονται με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στην καμπίνα είτε μέσω του δικτύου της ΔΕΗ, είτε μέσω διατάξεων μπαταριών σε περίπτωση διακοπής παροχής ηλ. ρεύματος.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Καμπίνα εξωτερική όψη - αριστερά.JPG 
Εμφανίσεις:  109 
Μέγεθος:  241,9 KB 
ID: 92431

    Αν ανοίξουμε την θύρα του επάνω διαμερίσματος θα βρούμε τοποθετημένο τον μετρητή της ΔΕΗ όπου και γίνεται η σύνδεση με το δίκτυο ηλ. ρεύματος.

    Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Καμπίνα Ρολόι - Μπαταρίες.jpg 
Εμφανίσεις:  169 
Μέγεθος:  233,1 KB 
ID: 92432

    Στο κάτω διαμέρισμα χωροθετείται η διάταξη των μπαταριών οι οποίες είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την λειτουργία της καμπίνας μέχρι και 8 ώρες ανάλογα με το φορτίο που υποστηρίζουν. Οι συνθήκες μέσα στο διαμέρισμα των μπαταριών ελέγχονται από θερμοστάτη, οποίος φροντίζει όχι μόνο για την αποφυγή των υψηλών αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ο λόγος είναι πως η ομαλή φόρτιση των μπαταριών απαιτεί η θερμοκρασία να βρίσκεται σε ένα συγκεκριμένο εύρος θερμοκρασιών. Το διαμέρισμα των μπαταριών, σε αντίθεση με το κυρίως κεντρικό διαμέρισμα του ενεργού εξοπλισμού, εξαερίζεται με την χρήση εξωτερικού αέρα αφού δεν απειλείται τόσο από την σκόνη.

    Η γενικότερη αίσθηση από την τεχνική περιγραφή της εξωτερικής συνεγκατάστασης είναι πως πρόκειται για μία διάταξη η οποία υπακούει σε πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Οι προδιαγραφές αυτές προστατεύουν τον εξοπλισμό από ένα πλήθος εξωτερικών φυσικών (και μη) παραγόντων και μπορούμε να πούμε πως διασφαλίζουν την αρτιότητα της λειτουργίας της και την κατά δυνατόν αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών στον χρήστη.


    Ευχαριστίες

    Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά και ιδιαίτερα την Διεύθυνση Δικτύων της εταιρείας για την συνεργασία, ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες πρέπει να απευθύνουμε στον Τμηματάρχη Υποδομών Περιφέρειας Αττικής και Αργοσαρωνικού, ο οποίος όχι μόνο ήταν ο ξεναγός μας, αλλά επίσης βοήθησε ενεργά στην σύνταξη του παραπάνω κειμένου.

    © adslgr.com


    Παρουσιάσεις δικτυακού εξοπλισμού:

  2. #2
    Εγγραφή
    14-09-2005
    Περιοχή
    koalaback0
    Μηνύματα
    1.303
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300/ 30
    ISP
    Cosmote
    Router
    pfSense
    Συγχαρητήρια παιδιά! Πολύ καλή δουλειά...

    Απορία: Στο Α/Κ Σαλαμίνας δεν έχουν ψευτοπάτωμα;
    Από τα 384 Kbps ADSL στα 300 Mbps FTTH, 20 χρόνια δρόμος...

  3. #3
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Koala_ Εμφάνιση μηνυμάτων
    Απορία: Στο Α/Κ Σαλαμίνας δεν έχουν ψευτοπάτωμα;
    Όχι, τα κανάλια περνάνε από πάνω.

  4. #4
    Εγγραφή
    26-09-2003
    Μηνύματα
    17.713
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Πολύ καλή παρουσίαση, συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν για να γίνει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 25-10-11 στις 11:29.

  5. #5
    Εγγραφή
    10-08-2005
    Περιοχή
    Εεεεε,σπιτι μου;
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    1.778
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
    Router
    Fritz 7490
    SNR / Attn
    18(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Καλά ρε παιδιά, φτάσατε στην αυλή μου και δεν χτυπήσατε το κουδούνι να σας κεράσω καφέ;

    Φαίνεται αρκετά ποιοτική υλοποίηση πάντως, υψηλών προδιαγραφών!!!
    <--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
    XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy

  6. #6
    Εγγραφή
    28-10-2009
    Μηνύματα
    1.868
    Downloads
    27
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    219.995/21.999
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Router
    Speedport Plus+RT AX 82U
    SNR / Attn
    14(dB) / 28,5(dB)
    στην τεντα ολα...μπραβο!!!

  7. #7
    Εγγραφή
    18-02-2010
    Μηνύματα
    24
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    DSLAM
    HOL - ΠΕΛΟΠΑΣ
    Με ένα rack γίνεσε παροχος. Στην εταιρεία μου έχουμε 4 Rack και ετοιμαζόμαστε για πέμπτο. Πως μπορούμε να γίνουμε και εμείς παροχος

  8. #8
    Εγγραφή
    08-03-2007
    Ηλικία
    37
    Μηνύματα
    684
    Downloads
    2
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΙΔΑΡΙ
    Router
    ZTE Speedport entry 2
    SNR / Attn
    9(dB) / 21(dB)
    Παντως χαιρομαι που υπαρχουν εταιρειες σαν τη Cyta με σωστο επιχειρηματικο νου,επενδυσεις και σωστη ενημερωση-συνεργασια με forum του χωρου.

  9. #9
    Εγγραφή
    19-04-2006
    Περιοχή
    Ζωγράφου
    Ηλικία
    35
    Μηνύματα
    2.896
    Downloads
    11
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300000/30000
    ISP
    Cosmote
    Router
    Speedport Plus
    Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη παρουσίαση!!

    Ένα μπράβο και στην Cyta που με τέτοιες κινήσεις ενισχύει την άψογη παρουσία της στον κλάδο!
    i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus

  10. #10
    Εγγραφή
    19-03-2007
    Μηνύματα
    1.559
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL
    Ταχύτητα
    2048/512
    ISP
    OTEnet
    Router
    USR9108
    SNR / Attn
    30(dB) / 28(dB)
    το swicth 2 μάρεσε

  11. #11
    Εγγραφή
    16-02-2005
    Ηλικία
    45
    Μηνύματα
    5.001
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    ISP
    Net One
    Router
    Speedtouch 780WL
    Συγχαρητήρια για την πολύ καλή παρουσίαση

  12. #12
    Εγγραφή
    30-01-2008
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    80
    Downloads
    10
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Wind Full
    Ταχύτητα
    11129/1014
    ISP
    Wind
    DSLAM
    Wind - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Router
    NetGear DGN2200
    SNR / Attn
    9(dB) / 30(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Συγχαρητήρια για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση! Εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις ενός παρόχου μπορεί να είναι ακόμα και μέσα στο διπλανό διαμέρισμα!

  13. #13
    Εγγραφή
    10-08-2005
    Περιοχή
    Εεεεε,σπιτι μου;
    Ηλικία
    38
    Μηνύματα
    1.778
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΦΡΕΑΤΤΥΔΑ
    Router
    Fritz 7490
    SNR / Attn
    18(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Fastpath
    @opencom

    Σημασία δεν έχει πόσα racks έχεις, αλλά τι βάζεις πάνω σε αυτά τα racks
    <--Εξαιρετικό webcomic με κατεστραμμένο D&D χιούμορ!!!
    XKCD: Wikipedia trivia: if you take any article, click on the first link in the article text not in parentheses or italics, and then repeat, you will eventually end up at Philosophy

  14. #14
    Εγγραφή
    10-06-2009
    Περιοχή
    Αθήνα , καλλιθέα
    Μηνύματα
    8.864
    Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    Wind
    πολύ καλή παρουσίαση
    ένα μπράβο στα παιδιά για την παρουσίαση και στη cyta για τις πολλή καλές εγκατάστασης

  15. #15
    Εγγραφή
    22-05-2002
    Περιοχή
    HEATville
    Μηνύματα
    3.043
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    Path Level
    Fastpath
    Οι υποδομές τις cyta μια χαρά είναι οι υποδομές του δικτύου του ΟΤΕ της σαλαμίνας είναι .... μιλάμε τα καλώδια του τηλεφώνου είναι σε ξύλινες κολόνες εναέρια και τα καλώδια που φεύγουν από την κολόνα για τα σπίτια σε κουτιά που λένε PCM ιντρακόμ δηλαδή φερέσυχνα για να πάρει όσο πιο πολύ κόσμος τηλέφωνο.

    Εμενα η απόσταση από το κέντρο αιαντείου είναι για να πιάσει 12-14mbps και πιάνει με το ζόρι 4mbps και είμαι και χαρούμενους είναι stable τουλάχιστον.

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. adslgr.com: Παρουσίαση του εξοπλισμού της hellas online
    Από nm96027 στο φόρουμ Ειδήσεις
    Μηνύματα: 62
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-12-15, 23:47
  2. Ο βάλτος της Ιρλανδίας το μέλλον της Ελλάδας υπό την κατοχή του ΔΝΤ, του Λεωνίδα Βατκιώτη
    Από AltairProxima στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και Aθλητισμός
    Μηνύματα: 70
    Τελευταίο Μήνυμα: 08-04-11, 23:14
  3. Μηνύματα: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 01-03-11, 01:25
  4. Μηνύματα: 16
    Τελευταίο Μήνυμα: 27-12-08, 22:39
  5. Μηνύματα: 3
    Τελευταίο Μήνυμα: 16-10-08, 21:35

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας