Γεια χαρα σε ολο τον κοσμο ειμαι καινουργιο μελος θα ηθελα να σας περιγραψω το προβλημα μου σχετικα με την τηλεφωνικη γραμμη και το ιντερνετ και ν ακουσω τη γνωμη σας. Καταρχας εδω και 2 χρονια ειμαι στη forthnet και πριν στη wind ειχα και εχω το εξης προβλημα.Παρασιτα στην τηλεφωνικη γραμμη με καινουργια φιλτρα(αλλαγμενα αρκετες φορες) πανω στις 2 τηλεφωνικες συσκευες συνδεδεμενες μακρυα απο τον υπολογιστη, αποσυνδεση καθε φορα που πραγματοποιειται κληση απο και προς τον οικιακο χωρο.Μετα απο αλλεπαλληλα τηλεφωνηματα στις εν λογω εταιρειες και δοκιμες με και χωρις ρουτερ-φιλτρα εφερα ηλεκτρολογο στο σπιτι .Εκανε δοκιμες στη γραμμη στο σπιτι και κατω στο κεντρικο (μενω σε πολυκατοικια) και βρηκε οτι το προβλημα ειναι της εταιρειας.Η forthnet εστειλε και αυτη τεχνικους εκανε μετρησεις κατεληξε στο ιδιο συμπερασμα και η βλαβη μετατεθηκε στον οτε.Μετα απο μια εβδομαδα ηρθε τεχνικος του οτε εκανε ελεγχο στο κεντρικο της πολυκατοικιας και στο καφαο κζι μου ειπε οτι ειναι καλωδιακο το προβλημα (ισως χρειαστει σκαψιμο )και θα το περασει στο αρμοδιο τμημα του οτε που ασχολειται με το υπογειο δικτυο.Μετα απο μια εβδομαδα μου τηλεφωνησαν απο τη forthnet και μου ειπαν οτι το τμημα αυτο του οτε τους ειπε οτι δεν υπαρχει καλυτερο διαθεσιμο καλωδιο για τη συγκεκριμενη τηλεφωνικη γραμμη και ως αποτελεσμα δεν επιδιορθωνεται η βλαβη.Πηρα τηλεφωνο τη forthnet και μου ειπαν δε μπορουν να κανουν κατι, τους ειπα οτι θα φυγω καθως δε μπορω να χρεωνομαι για μη ποιοτικες υπηρεσιες .Και ειμαι σε απογνωση .. τι λετε και σεις ? Μηπως αν παω στον οτε θα ασχοληθουν πιο επισταμενα με τον πελατη τους παρα με πελατη απο αλλο παροχο?Δε γινεται να χρησιμοποιω το ιντερνετ καθε βραδυ μετα τις 11 που δε παιρνει κανενας τηλεφωνο ουτε να εχω το ρουτερ κλειστο για την αποφυγη παρασιτων ολη μερα μεχρι τις 11.Συγγωμη αν ημουν κουραστικος αλλα ηθελα να τα περιγραψω οσο πιο εκτεταμενα γινοταν Ευχαριστω.
Εμφάνιση 1-9 από 9
-
20-06-13, 17:22 Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #1
-
20-06-13, 18:24 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #2
Κρίμα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, μου κάνει εντύπωση που δεν σου αλλάξανε όριο(ζεύγος απο το ΚΑΦΑΟ στο σπίτι σου) δύσκολο να μην έχει καθόλου ελεύθερα ο ΟΤΕ... σε ποια περιοχή συμβαίνει αυτό;
Αυτο που θα σου πρότεινα είναι:
1. Να τους πρήξεις στα τηλέφωνα
2. Φεύγεις, πας ΟΤΕ πρήζεις αυτούς στα τηλέφωνα που θα ασχοληθούν 100% πιο πολύ απο την forthnet
3. Αλλάζεις πάροχο με Voip π.χ cyta αλλά πρέπει να μην έχεις αποσυνδέσεις πράγμα που δεν το καταλαβαίνω ετσι όπως γράφεις το μηνυμα σου αν εχεις
-
20-06-13, 18:28 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #3
Ο πάροχος (όποιος κι αν είναι) δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Ο ίδιος ο τεχνικός του ΟΤΕ δήλωσε αδυναμία λόγω καλωδίου και το έδωσε για να μπει κάποια στιγμή στο πρόγραμμα διόρθωσης από τον εργολάβο.
Πότε θα γίνει είναι άγνωστο εκτός κι αν έχεις "μπάρμπα απ' την Κορώνη".
-
20-06-13, 18:33 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #4
Τους πιστεύεις; ο ΟΤΕ είναι μια εταιρεία κοινής ωφέλειας, δεν μπορεί να έχει παράσιτα το τηλεφωνο σου και να κάθονται έτσι, σε θέμα έκτατης ανάγκης δηλαδή τι θα κάνει ο άνθρωπος θα παρει το 100 ή το 166 χτύπα ξύλο και θα προσπαθεί να συννενοηθεί με παράσιτα;;;; ΟΤΕ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ είναι οργανισμοί που σε τέτοιες περιπτώσεις σκίζονται για την παροχή της υπηρεσίας
-
20-06-13, 18:49 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #5
Ο ΟΤΕ είναι ιδιωτική εταιρεία με εξέχουσα θέση στις επικοινωνίες στη χώρα μας, κάτοχος της υποδομής (καλώδια).
Υποχρεούται στην παροχή μόνο της τηλεφωνίας αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί κανείς από εμάς να βάλει βαθιά το χέρι στη τσέπη του προκειμένου να έχει τηλεφωνική σύνδεση, πληρώνοντας ο ίδιος το καλώδιο και τις κολώνες.
Επίσης υπάρχει άλλη υπηρεσία του ΟΤΕ που ασχολείται με αποκατάσταση καλωδιακών βλαβών και αν αυτές είναι υπόγειες, που επί τω πλείστον δίνονται σε συνεργαζόμενους εργολάβους, θα πρέπει να υπάρχουν άδειες εκτέλεσης εργασιών από δημόσιους οργανισμούς.
Αν υπάρχει γενικό πρόβλημα σε μια περιοχή, μπορεί να γίνουν γρηγορότερα όλες οι διαδικασίες, μα σε μεμονωμένες περιπτώσεις καλό είναι κανείς να έχει "μπάρμπα απ' την Κορώνη".
-
20-06-13, 18:53 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #6
-
20-06-13, 19:16 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #7
Λάθος, έγραψα για τηλεφωνία και δεν ανέφερα πρόσβαση στο διαδίκτυο.
Αν είσαι άτυχος και το σπίτι σου είναι σε απομακρυσμένο σημείο ή και πολύ κοντά αλλά πάνω από ~250 μέτρα από οικισμό, εσύ θα πληρώσεις ένα μέρος της υποδομής για να μπορείς να κάνεις κλήσεις.
Σε άλλη περίπτωση μπορεί να μην υπάρχουν καθόλου ελεύθερα ζεύγη και να σ' έχουν βάλει σε PCM (φερέσυχνο). Στην περίπτωση αυτή Internet γιόκ έως ότου κάποιος άλλος κόψει το δικό του ή να γίνει αναβάθμιση στην υποδομή.
-
20-06-13, 19:40 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #8
στο αιγαλεω αττικης συμβαινει αυτη η ταλαιπωρια ε θα φυγω δε παει αλλο , μου πε οτι αλλαξανε στο καφαο ζευγος παλι τα ιδια ,δοκιμασανε ολα τα ελευθερα στην πολυκατοικια μου παλι σφαλματα στα μηχανηματα και στη γραμμη-ιντερνετ
** ευχαριστω εσενα και ολους οσους μου απαντησαν προκαταβολικα
-
21-06-13, 13:11 Απάντηση: Καλωδιακη βλαβη του ΟΤΕ-forthnet #9
δεν θέλω να σε απογοητεύσω, αλλά αν χρειάζεται σκάψιμο, τα πράγματα είναι ζόρικα. διάβασε εδώ.
post #22
""Φίλε μου την απάντηση που λες την έχω πάρει από τον υπεύθυνο τεχνικού τμήματος που πήγα και τον βρήκα στο γραφείο του στην 3ης Σεπτεμβρίου.
''Ναι ξέρουμε οτι έχουμε καλωδιακό θέμα από Κολωνό προς Σεπόλια αλλά δεν έχω κονδύλια για να σκάψω και να βρω που είναι το πρόβλημα. Και δε ξέρω και πότε θα λυθεί το θέμα''
Με τα παλικάρια τους τεχνικούς στο εξωτερικό συνεργείο έχω τις καλύτερες σχέσεις. Με τα μικρά τους ονόματα τους ξέρω και γνωρίζω μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές τους.
Απλά το θέμα το άνοιξα για να δηλώσω το προφανές.
Οτι πλέον τον ΟΤΕ που ξέρατε να τον ξεχάσετε
Παλιά λέγαμε οτι στους εναλλακτικούς παίζεις τζόκερ για την υποδομή και αν προκύψει βλάβη τί να περιμένεις....τώρα τα λέμε και για τον ΟΤΕ που ήταν τέρας αξιοπιστίας και υποστήριξης.
Κόβουν από παντού και μιας και η σύμβαση του ADSL αναφέρει την ΜΗ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ απόδοση...πατάνε ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ για να μην μας δίνουν ΟΥΤΕ τα αυτονόητα.
και όποιος θέλει να με διαψεύσει, τον προκαλώ. & -""
Παρόμοια Θέματα
-
adslgr.com: Hellenic Cable Networks (HCN) καλωδιακή τηλεόραση και καλωδιακό internet στην Ελλάδα
Από sdikr στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 325Τελευταίο Μήνυμα: 10-07-20, 12:13 -
Βλάβη ΟΤΕ
Από graal στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 30-04-13, 17:01 -
Πως εννοει ο οτε διορθωνω μια καλωδιακη βλαβη!!!!!!
Από panosslk200 στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 50Τελευταίο Μήνυμα: 29-12-12, 20:40 -
Καλωδιακή Βλάβη
Από marlin1 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 13Τελευταίο Μήνυμα: 01-09-12, 10:37 -
Πρόβλημα σε διπλή καλωδιακή σύνδεση μεταξύ ορόφων
Από Spyridon στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-12, 14:47
Bookmarks