Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 23
  1. #1
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    EETT
    Το adslgr.com δημοσιεύει αποσπάσματα από τα πρακτικά της συνεδρίασης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την παρουσίαση του Προέδρου της ΕΕΤΤ κ. Κ. Λουρόπουλου και των Αντιπροέδρων κκ. Παπαουλάκη και Δεληκωστόπουλου. Για πρακτικούς λόγους παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα και όχι ολόκληρο το κείμενο της συζήτησης, αφού ένα μεγάλο κομμάτι της συζήτησης αναλώθηκε σε διαδικαστικά θέματα της Επιτροπής της Βουλής.

    Τα κυριότερα σημεία της συζήτησης είναι τα κάτωθι:

    • Ο νέος Πρόεδρος της ΕΕΤΤ ανέφερε ως εχέγγυα της καταλληλότητας του για την θέση τις σπουδές του στην διοίκηση επιχειρήσεων, την εργασιακή του εμπειρία και το σχετικό με την πληροφορική βιβλίο που έχει γράψει.
    • Δήλωσε πως έχει λύσει το βιοποριστικό του πρόβλημα, πως δουλεύει για την πατρίδα και ότι επιθυμεί να προσφέρει.
    • Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον διορισμού του από την κυβέρνηση και όχι από την διακομματική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής απάντησε χαρακτηριστικά: "Θέλουμε να βάζουμε ανθρώπους επικεφαλείς, οι οποίοι να έχουν ακαδημαϊκά προσόντα ή θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν «βρέξει τον ποπό τους για να πιάσουν ψάρια»."
    • Ανακοινώθηκε πως ο διαγωνισμός για τον πάροχο της ψηφιακής τηλεόρασης θα προκηρυχθεί τις τελευταίες μέρες του 2013.


    Να σημειωθεί πως έχει διατηρηθεί η αρχική ορθογραφία και σύνταξη του απομαγνητοφωνημένου κειμένου.

    Η αρχική τοποθέτηση του κ. Λουρόπουλου:
    Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Βουλευτές θεωρώ πολύ μεγάλη τιμή την επιλογή μου από την κυβέρνηση και θεωρώ επίσης ότι είναι μία πάρα πολύ καλή περίοδος, μια καλή συγκυρία, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίση. Η νέα ομάδα διοίκησης, η οποία τοποθετείται στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, να επιτελέσει έργο, έτσι ώστε αφενός να κρατηθούν οι επιτυχίες που έγιναν στο παρελθόν, αφετέρου να δημιουργηθούν συνθήκες, ώστε η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, να αποτελέσει ένα από τα εργαλεία που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη αυτών των ζωτικών κρίσιμων κλάδων, όπως είναι οι τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία, να προσελκύσουν επενδύσεις στους τομείς τους οποίους η Επιτροπή, κάνει ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

    Θα ήθελα να πω, ένα δύο λόγια για τον εαυτό μου, πέραν του βιογραφικού μου, προέρχομαι από τον ιδιωτικό τομέα, έχω σήμερα 35 χρόνια εργασίας σε μεγάλες επιχειρήσεις και σε καίριες θέσεις, οι σπουδές μου είναι οικονομολογικές, με ειδίκευση στη διοίκηση των επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα όμως, κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας μου, η επαγγελματική μου εξειδίκευση είναι ο τομέας της τεχνολογίας και της πληροφορικής, μάλιστα, έχω γράψει ένα βιβλίο, το οποίο γράφτηκε το 2010 με αφορμή την κρίση. Το βιβλίο, αναλύει τη συμμετοχή της τεχνολογίας και της πληροφορικής στην κρίση. Η κρίση είχε διάφορες αιτίες, μία από αυτές ήταν, η εξάπλωση της τεχνολογίας, θα σας πω απλά ένα παράδειγμα, τη δυνατότητα που είχε ο κάθε πολίτης στο κόσμο, να παίζει με παράγωγα προϊόντα και αυτή τη δυνατότητα του τη παρείχε, το internet, η επικοινωνία, τη δυνατότητα που είχε δηλαδή, να κάνει τέτοιες συναλλαγές. Στο βιβλίο μου, αναλύω τις επιπτώσεις αυτών των τεχνολογικών δυνατοτήτων και ταυτόχρονα το μισό βιβλίο, μαθαίνει και δίνει διδάγματα, το πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καλύτερα την τεχνολογία ούτως ώστε, να μην ξαναπέφτουμε συνεχώς σε νέες κρίσεις αυτού του είδους.

    Αν μου κάνετε την τιμή, θα ήθελα αυτό το βιβλίο να το αφήσω στα πρακτικά της Επιτροπής. Είναι ένα βιβλίο που κυκλοφορεί στο εμπόριο.

    Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχω τη δυνατότητα να μεταφέρω στην Επιτροπή την εμπειρία μου από την αγορά και το τι ζητάει η αγορά. Επίσης, τι ζητάει, κυρίως, ο καταναλωτής, τι ζητάνε οι πολίτες, οι χρήστες της Τεχνολογίας, που μπορεί να είναι η Κυβέρνηση ή οι επιχειρήσεις, ούτως ώστε να αξιοποιήσουμε την Τεχνολογία προς όφελος της κοινωνίας, να μειώσουμε το ψηφιακό χάσμα, να μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στη γνώση. Όπως ξέρετε η γνώση συμβάλλει στη δημιουργία και πιο ενημερωμένων πολιτών και, κατ' επέκταση, στη διεύρυνση της Δημοκρατίας.

    Ταυτόχρονα, θα ήθελα να πω, ότι θεωρώ μεγάλη τιμή και ικανοποίηση, ότι πλαισιώνομαι από δύο στελέχη, τα οποία, ήδη, έχουν θητεύσει με διάφορους ρόλους στην Επιτροπή, όπως είναι ο κ. Παπαουλάκης και ο κ. Δεληκωστόπουλος. Ο κ. Δεληκωστόπουλος ήταν τα προηγούμενα χρόνια Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, με αρμοδιότητα στις Τηλεπικοινωνίες και είναι Νομικός. Ο κ. Παπαουλάκης ήταν μέλος της Ολομέλειας της Επιτροπής και είναι Μηχανολόγος με σημαντική ειδίκευση στις Τηλεπικοινωνίες.

    Κατά συνέπεια, νομίζω, ότι έχουμε μία ομάδα διοίκησης, η οποία έχει ένα μείγμα ειδικοτήτων και εμπειριών, που πιστεύω, ότι μπορεί να αναβαθμίσει τον τρόπο οργάνωσης και διοίκησης της Επιτροπής.


    Στην συνέχεια ο βουλευτής κ. Α. Λοβέρδος αφού δώσει την θετική του ψήφο για τις τοποθετήσεις (η οποία ψήφος δεν απαιτούνταν, αφού η Επιτροπή απλώς ακροάται τους υποψηφίους και δεν δίνει την έγκριση της) ρώτησε τον κ. Λουρόπουλο τα εξής: για την χαμηλή συγκριτικά διείσδυση του διαδικτύου στην χώρα, την χαμηλή χρήση του στην επιχειρηματική δραστηριότητα, για την ελλειπή ενημέρωση για τα δικαιώματα του καταναλωτή, για την χαμηλή απορροφητικότητα των τηλεπικοινωνιών στο ΕΣΠΑ και τέλος για το πεδίο ελέγχου της ΕΕΤΤ. Ο κ. Λουρόπουλος απάντησε:
    Η τεχνολογία των επικοινωνιών, καλύτερα η διείσδυση στο Ιντερνέτ, εξαρτάται από δύο τρεις παράγοντες. Είναι η ύπαρξη υποδομών. Υποδομές σημαίνει κυρίως τρία πράγματα. Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ασχολείται με ένα από τα τρία. Το πρώτο πράγμα είναι τα δίκτυα, ένα μέρος αυτών είναι τα λεγόμενα ευρυζωνικά και το άλλο μέρος είναι τα δίκτυα που φθάνουν στον τελικό καταναλωτή. Το δεύτερο συστατικό στοιχείο της διείσδυσης είναι η τεχνολογία των υπολογιστών και του λογισμικού. Αυτά τα τρία συστατικά στοιχεία, δηλαδή οι υπολογιστές, το λογισμικό και οι επικοινωνίες συνιστούν αυτό που λέμε τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών. Εάν αυτά τα τρία δεν προχωράνε παράλληλα, ταυτόχρονα και ισομερώς έχουμε πρόβλημα.

    Η εξέλιξη δηλαδή που υπάρχει αυτή την στιγμή στις τηλεπικοινωνίες, οφείλεται πρώτον διότι δεν στρώσαμε επαρκή δίκτυα, δεν βάλαμε επαρκείς υποδομές και όταν λέμε επαρκείς εννοούμε υποδομές κορμού όπου μεταφέρονται, είναι οι λεγόμενοι λεωφόροι των επικοινωνιών, που μεταφέρονται μεγάλες ποσότητες δεδομένων και οι απολήξεις απ’ αυτές τις λεωφόρους προς τον τελικό καταναλωτή είτε με την μορφή ενός καλωδίου που φθάνει στο σπίτι σας είτε με την μορφή ασύρματων δικτύων.

    Όσον αφορά τις άλλες δύο τεχνολογίες, την τεχνολογία των υπολογιστών και του λογισμικού, παρατηρούμε μεγαλύτερη ανάπτυξη από ότι στις τηλεπικοινωνίες. Επίσης, επάνω σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και το περιεχόμενο. Έτσι λοιπόν έχουμε ένα φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία δέκα θα έλεγα χρόνια, να έχουμε υστέρηση, κατά την προσωπική μου άποψη έως να βεβαιώσουν οι συνάδελφοί μου αργότερα τα λεγόμενά μου, έχουμε υστέρηση στην κατασκευή υποδομών επικοινωνιών σε σχέση με την εξέλιξη των δύο άλλων κλάδων της τεχνολογίας.

    Δηλαδή, ενώ οι υπολογιστές έχουν φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ανάπτυξης και ενώ, επίσης, το περιεχόμενο που υπάρχει σε αυτούς τους υπολογιστές είναι πάρα πολύ, περιεχόμενο πληροφορίας, περιεχόμενο βίντεο, εικόνας, ήχου, πάσης φύσεως, έχουμε πάρα πολύ περιεχόμενο, για αυτό το περιεχόμενο δεν έχουμε σωλήνα, για να τον στείλουμε στον καταναλωτή. Αυτή η εξέλιξη, αν θέλετε η υστέρηση, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Αυτή τη στιγμή σε παγκόσμιο επίπεδο η ανάγκη για στρώσιμο δικτύων οπτικών ινών, ασύρματων δικτύων και λοιπά, είναι τεράστια. Μπορώ να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Στις Ηνωμένες πολιτείες στρώνονται κάθε μέρα χίλια μίλια οπτικής ίνας την ημέρα. Δεν υπάρχει νέα κατασκευή η οποία να μην έχει μέσα της οπτική ίνα. Κατασκευή, εννοώ είτε οικιακή είτε γραφειακή. Λοιπόν, στη χώρα μας υπήρξε μια, αν θέλετε, καθυστέρηση, τώρα, μιλάω πριν από δέκα και δεκαπέντε χρόνια, διότι δεν πιάσαμε νωρίς αυτήν την εξέλιξη. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα.

    Όταν φτιάχτηκε η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, περίπου είκοσι χρόνια πριν…

    Σε αυτό το σημείο ο κ. Λουρόπουλος διακόπτεται από την βουλευτή κα. Λ. Κανέλλη η οποία σχολιάζει:
    Ούτε αντισεισμική κατασκευή δεν είχαμε πριν δεκαπέντε χρόνια και έρχεστε τώρα και μιλάτε ότι θα είχαμε οπτικές ίνες;

    Και ο κ. Λουρόπουλος απαντά:
    Κυρία Κανέλλη, επιτρέψτε μου και θα δείτε ότι είχαμε οπτική ίνα. Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η οποία φτιάχτηκε με νόμο το 1982 - 3, αν δεν κάνω λάθος, στην κατασκευή του αγωγού αερίου, ο οποίος είναι 1500 χιλιόμετρα, στον κορμό της Ελλάδος, τρέχει οπτική ίνα. Αυτήν την οπτική ίνα δεν την αξιοποιήσαμε. Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα. Επίσης, να πω ως παράδειγμα, κυρία Κανέλλη, ότι η οπτική ίνα που είναι στρωμένη επί του αγωγού της ΔΕΠΑ, είναι 1500 χιλιόμετρα Και μάλιστα δεν είναι μια ίνα, είναι εικοσιτέσσερις. Αν αυτήν την ίνα, την είχαμε χρησιμοποιήσει για αυτό που λέμε «back bone», αντιλαμβάνεστε τί θα είχαμε πετύχει. Δεύτερον. Φτιάχνουμε τις εταιρίες παροχής αερίου, οι οποίες παίρνουν το αέριο από τον κορμό και τον πηγαίνουν στα σπίτια. Σκάβουν, λοιπόν, εκεί, σκάβαμε εδώ και πολλά χρόνια, όχι τώρα, εδώ και δέκα χρόνια, σκάβουμε χαντάκια και περνάμε το αέριο. Δεν περνάμε οπτική ίνα εκεί μέσα. Δεύτερο λάθος.

    Η κα. Κανέλλη διερωτάται:
    Θα ξανασκάψουμε, δηλαδή.

    Ο κ. Λουρόπουλος απαντά:
    Πρέπει να ξανασκάψουμε. Βέβαια, υπάρχει τεχνολογία σήμερα, που μπορείς να περάσεις οπτική ίνα μέσα από τον σωλήνα του αερίου. Απλώς, θέλω να αναφέρω ένα - δύο παραδείγματα, για να δούμε γιατί καθυστερήσαμε. Από την άλλη μεριά, για να κλείσω τη δική μου θέση, για να μιλήσουν και οι άλλοι συνάδελφοι, πιστεύω ότι έχουμε τεράστια ευκαιρία να κάνουμε άλμα και να προλάβουμε τις εξελίξεις, γιατί αυτή τη στιγμή η τεχνολογία, αν θέλετε, αυτή που θα είχαμε στο παρελθόν, μπορεί κάλλιστα να αντικατασταθεί με νεότερες τεχνολογίες και έτσι να καλύψουμε ταχύτατα το κενό αυτό που υπάρχει. Πάντως, δεν χωράει αμφιβολία ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει η δίψα για περιεχόμενο, το οποίο πρέπει να φτάσει σε ολοένα ευρύτερες μάζες, όχι μόνο των καταναλωτών, κύριε Λοβέρδο. Σκεφτείτε ότι χρειάζεται η κυβέρνηση να στείλει περιεχόμενο στους πολίτες. Χρειάζεται οι επιχειρήσεις να μιλάνε μεταξύ τους. Χρειάζονται τα σχολεία να δικτυωθούν, η γνώση. Να μειωθεί το ψηφιακό χάσμα. Ο αριθμός των χρήσεων που έχουμε πάνω στο ίντερνετ αυτή τη στιγμή είναι ατελείωτος. Ας μην μονοπωλήσω τη συζήτηση.

    Η τοποθέτηση του κ. Παπαουλάκη, Αντιπροέδρου Τηλεπικοινωνιών έχει ως εξής:
    Σχετικά με τη χρήση του διαδικτύου, που επισήμανε ο κύριος Λοβέρδος, όντως η Ελλάδα υπολείπεται σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι σημαντικό όμως να τονίσουμε ότι ο ρυθμός είναι αυξητικός. Δηλαδή, βλέπουμε ότι (; αυτός ο αριθμός της δύσης αυξάνεται. Σίγουρα στις σκανδιναβικές χώρες όπως Σουηδία, Φιλανδία, είναι κοντά στο 95%. Η Ελλάδα, πιστεύω ότι στην επόμενη τετραετία και με μια σωστή ρύθμιση που θα ενισχύει τις επενδύσεις, θα φτάσει σε ένα αντίστοιχο ποσοστό.

    Επίσης, είναι σημαντικό να πούμε ότι κάποια έργα όπως τα αγροτικά δίκτυα και άλλα έργα όπως τα WiFi θα ενισχύσουν αυτή την διοίκηση, καθώς επίσης και νέες υπηρεσίες όπως το engatherment, όπου στην ουσία πλέον ο κόσμος θα καταλάβει τη χρησιμότητα του δικτύου και τη διευκόλυνση που παρέχει, όχι μόνο προς την πλευρά της ενημέρωσης, αλλά και προς την εξυπηρέτηση για τις δημόσιες υπηρεσίες.

    Σχετικά με τις προτεραιότητες της Επιτροπής, ο κ. Λουρόπουλος απάντησε όταν ρωτήθηκε σχετικά με αυτό από τον βουλευτή κ. Τραγάκη:

    Θα ήθελα να πω το εξής, οι προτεραιότητες, καταρχήν, είναι να προχωρήσουμε στην προκήρυξη του τεύχους για την ψηφιακή τηλεόραση, στη δημοπρασία των 3,4 έως 3,8GHz, στην επικαιροποίηση της μελέτης του μερίσματος των 800MHz, 2,6ΜΗz, στη συγγραφή τεύχους προκήρυξης μετά από δημόσια διαβούλευση, στην επέκταση του VDSL και στην πραγματοποίηση διαλόγου με την αγορά. Στην επέκταση του Εθνικού Συστήματος Διαχείρισης Φάσματος, στην επίβλεψη του roll out της ψηφιακής τηλεόρασης και στην ολοκλήρωση των τριών έργων ΕΣΠΑ, τα οποία έχουν εγκριθεί και υλοποιούνται. Αυτές είναι οι άμεσες ενέργειες. Οι ενέργειες των επόμενων, μερικών μηνών.

    Αυτό που θα ήθελα να προσθέσω, σχετικά με την ευρυζωνικότητα κύριε Πρόεδρε, είναι το εξής. Η δική μας η Επιτροπή, πρέπει να ετοιμαστεί για ένα «Τσουνάμι», με την καλή έννοια, εξελίξεων. (...)

    Υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο θα ήθελα να καταθέσω στην Επιτροπή σας, με κάθε ειλικρίνεια και ευθύτητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μία διαφορά σε σχέση με τις ΗΠΑ. Εάν δεχθούμε ότι οι ΗΠΑ είναι πρωτοπόρες στην ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι ΗΠΑ βάζουν γρήγορα τεχνολογίες στην αγορά διότι, έρχονται και ρυθμίζουν τις τεχνολογίες μετά, σε σχέση με την Ευρώπη, η οποία δεν παίρνω θέση υπέρ ή κατά, η Ευρώπη έρχεται και πρώτα ρυθμίζει και μετά εισάγει τεχνολογίες.


    O κ. Δρίτσας από την αξιωματική αντιπολίτευση έθεσε πρώτον το θέμα της ψηφιακής τηλεόρασης και της εκπομπής του σήματος της ΝΕΡΙΤ μέσω αυτής και δεύτερον, το θέμα με την εταιρεία πληροφορικής που ίδρυσε ο κ. Λουρόπουλος το 1999 και στην οποία υπήρξε μέτοχο και πρόεδρος. Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

    Κ. Λουρόπουλος: Αρχίζοντας από το τελευταίο, διαβεβαιώνω την Επιτροπή, ότι οι νομικοί που ασχολούνται με το ν. 4070, με τα ασυμβίβαστα τα οποία υπάρχουν για τη θέση μου και είμαι στη διαδικασία να τελειώσω, ώστε να μην έχω κανένα ασυμβίβαστο, ουσιαστικά δηλαδή, να πουλήσω τις μετοχές μου και να αποξενωθώ πλήρως από τη διοίκηση της εταιρείας. Αυτό είναι στα τελικά στάδια, απλώς, περιμένω να τελειώσει.
    Θ. Δρίτσας: Η Ε.Ε.Τ.Τ. όντως εποπτεύει την εταιρεία αυτή;
    Κ. Λουρόπουλος: Όχι, δεν εποπτεύει. Η Ε.Ε.Τ.Τ. με βάση το νόμο 4070, έχει ορισμένα ασυμβίβαστα και μέσα σε αυτά είναι να είναι κανείς πρόεδρος, μέτοχος, εργαζόμενος, διευθυντικό στέλεχος κ.λπ., σε εταιρεία πληροφορικής. Δεν υπάρχει εποπτεία, αυτά είναι ασυμβίβαστα. Η εταιρεία που είχα δεν εποπτεύεται.
    Θ. Δρίτσας: Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση εσείς ως Πρόεδρος και Διοικητής της Ε.Ε.Τ.Τ. να εμπλακείτε σε κάποια φάση σε ζητήματα που αφορούν τη δράση αυτής της εταιρείας;
    Κ. Λουρόπουλος: Μα, θα αποξενωθώ πλήρως από τη σχέση μου με την εταιρεία αυτή.
    Θ. Δρίτσας: Ωραία, εσείς έχετε αποξενωθεί, αλλά παραμένει ζήτημα ότι σε κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί η Ε.Ε.Τ.Τ. να ελέγξει την εταιρεία αυτή;
    Κ. Λουρόπουλος: Όχι, δεν υπάρχει. Η εταιρεία είναι 14 ετών, ουδέποτε είχαμε συναλλαγή με την Ε.Ε.Τ.Τ..
    Ο νόμος 4070 λέει ότι «κατά την ημερομηνία διορισμού» και είναι ο νόμος που αυτή τη στιγμή ισχύει για τη διοίκηση της Ε.Ε.Τ.Τ…

    Στην συνέχεια ο βουλευτής κ. Α. Κακλαμάνης έθεσε το θέμα του διορισμού της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ από την κυβέρνηση και όχι από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, λέγοντας:

    Εάν δεν έχετε πλήρη γνώση, είναι (σ.σ. η Διάσκεψη των Προέδρων) ο Πρόεδρος της Βουλής, οι Αντιπρόεδροι του Σώματος, οι Πρόεδροι των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Κομμάτων ή οι αναπληρωτές τους, οι Πρόεδροι των Διαρκών Επιτροπών της Βουλής, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και έχω και εγώ την τιμή ως τέως Πρόεδρος της Βουλής να συμμετέχω. Είναι ένα όργανο του οποίου και μόνη η θετική απόφαση θα σας κατοχύρωνε περισσότερο από οποιαδήποτε γνώμη οποιουδήποτε συνεργάτη, γνωστού παράγοντα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, μηδέ αυτού του Πρωθυπουργού ο οποίος είναι ένας άνθρωπος και δικαιούται να κάνει και λάθη. (...)

    Ερχόμαστε τώρα εδώ και θέλω να σας ρωτήσω πώς αισθάνεστε. Τι νόημα έχει να πούμε κάποια γνώμη η οποία δεν είναι υποχρεωτική για τον Υπουργό. Μέσα από ένα νομοσχέδιο για τις οδικές μεταφορές σε μία παράγραφο στο 124 άρθρο του νομοσχεδίου μπήκε μια διάταξη που δεν πήρε κανένας βουλευτής χαμπάρι. Την τελευταία στιγμή όταν επρόκειτο να ψηφισθεί στο σύνολο διατύπωσα τη διαφωνία μου και στη συνέχεια στη Διάσκεψη. Πράγματι έχετε κατά την κρίση μας τα προσόντα ή δεν έχετε ασυμβίβαστα για να λάβετε αυτή την υπεύθυνη θέση, θα σας συνοδεύει η καλόπιστη κριτική ή η κακόπιστη κριτική, διότι κάνατε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνατε για τη μεταβίβαση του ΟΠΑΠ, όπου υπάρχουν ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και όποιος είναι στη μέση βάλλεται από όλους.

    Τώρα, θα πάτε στην ΕΕΤΤ, δεν έχει σημασία τι θα πούμε εδώ, αλλά έχει νομοθετηθεί ήδη προ διμήνου ότι διατυπώνουμε εμείς απλή γνώμη και δεν αποφασίζουμε ούτε ακόμη και η Διάσκεψη Προέδρων.

    Είμαι 61 ετών, χωρίς να είμαι πλούσιος, έχω λύσει τα βιοτικά και αισθάνομαι ότι η πατρίδα είναι σε κίνδυνο και αντί να κάθομαι στον καναπέ, να παρακολουθώ την καταστροφή της, να σηκώσω τα μανίκια μου και να κάνω κάτι. Με αυτό το πνεύμα, πήγα στον Ο.Π.Α.Π.

    Η πορεία μου εκεί θα αξιολογηθεί, από άλλες διαδικασίες. Όσον αφορά την Ε.Ε.Τ.Τ., σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι άσχετος, όσον αφορά τα θέματα των τηλεπικοινωνιών και της πληροφορικής, σε αυτά δουλεύω μια ζωή, δεν είμαι απλώς Σύμβουλος, έχω λερώσει τα χέρια μου κάνοντας δουλειές, ξέρω τι σημαίνει εφαρμογές τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής. Δεν είμαι Καθηγητής Πανεπιστημίου, αλλά ξέρω πού πάνε αυτές οι εφαρμογές, συγνώμη για το πρώτο πρόσωπο, δεν μου αρέσει, επιτρέψτε μου, για την οικονομία του χρόνου.

    Άλλωστε γι’ αυτό καταθέτω το βιβλίο, το οποίο το μισό από αυτό δείχνει τις γνώσεις μου, για το αντικείμενο τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, η οποία όπως είπα, είναι κλάδοι συνδεδεμένοι. Όσον αφορά, το στάδιο που βρίσκεται η χώρα και το αντικείμενο των ζητημάτων, πρέπει να επιλέξουμε, μέσα σε αυτούς βάζω και τον εαυτό μου, ως πολίτη και εσείς ως νομοθέτες, τι θέλουμε; Θέλουμε να βάζουμε ανθρώπους επικεφαλείς, οι οποίοι να έχουν ακαδημαϊκά προσόντα ή θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν «βρέξει τον ποπό τους για να πιάσουν ψάρια».


    adslgr.com

  2. #2
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Να σημειώσω επι του διαδικαστικού πως παρότι έχουμε εν περιλήψει αναρτήσει τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του νέου Προέδρου και πριν λίγες μέρες, σήμερα αναρτούμε το μεγαλύτερο κείμενο της συζήτησης γιατί πλέον έχουμε την επίσημη πηγή ως reference.

    Στην ουσία: πέρα από τα διάφορα γλαφυρά σχόλια και δηλώσεις νομίζω πως αν διαβάσει κανείς το κείμενο θα καταλάβει πως ενίοτε η κουβέντα γίνεται ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα για τι ακριβώς μιλάνε...

  3. #3
    Εγγραφή
    14-01-2005
    Περιοχή
    Σαπίλας και Σκουριάς 38-Ζαχλωρού Καλαβρύτων
    Μηνύματα
    12.889
    Downloads
    21
    Uploads
    3
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    100Τbit fiber
    ISP
    sdikr-net
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
    Router
    Fuzzy gutsu-gutsu
    SNR / Attn
    112(dB) / 0.9(dB)
    ...... ας ελπίσουμε να μην χρειαστεί να (τις) βρέξουμε (σ)τον πωπό κανενός....

    Από εκεί και πέρα, ας ελπίσουμε ο κος Λουρόπουλος να μην τηρίσει την παράδοση των "μεσσήνιων" σε καίριες θέσεις

    Διάβασα μόνο την τοποθέτηση του κ. Γεωργιαδ...εεε Λουρόπουλου (ε σόρρυ πια, βιβλία δίνει ο ένας, βιβλίο δίνει ο άλλος, μπερδεύτηκα) γιατί δεν έχω το στομάχι να προχωρήσω παρακάτω. Θα επιληφθώ την επαύριον...

    Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
    WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
    Trolling με γεύση παπάγια

  4. #4
    Εγγραφή
    22-04-2002
    Ηλικία
    43
    Μηνύματα
    6.819
    Downloads
    40
    Uploads
    1
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ FTTH
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΧΑΛΑΝΔΡΙ
    Router
    ZTE H1600
    SNR / Attn
    -(dB) / -(dB)
    Η τεχνολογία των επικοινωνιών, καλύτερα η διείσδυση στο Ιντερνέτ, εξαρτάται από δύο τρεις παράγοντες. Είναι η ύπαρξη υποδομών. Υποδομές σημαίνει κυρίως τρία πράγματα. Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ασχολείται με ένα από τα τρία. Το πρώτο πράγμα είναι τα δίκτυα, ένα μέρος αυτών είναι τα λεγόμενα ευρυζωνικά και το άλλο μέρος είναι τα δίκτυα που φθάνουν στον τελικό καταναλωτή. Το δεύτερο συστατικό στοιχείο της διείσδυσης είναι η τεχνολογία των υπολογιστών και του λογισμικού. Αυτά τα τρία συστατικά στοιχεία, δηλαδή οι υπολογιστές, το λογισμικό και οι επικοινωνίες συνιστούν αυτό που λέμε τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών. Εάν αυτά τα τρία δεν προχωράνε παράλληλα, ταυτόχρονα και ισομερώς έχουμε πρόβλημα.
    Η "τεχνολογία των επικοινωνιών" δεν ταυτίζεται, ούτε και είναι υποσύνολο του κατά πόσο το διαδίκτυο είναι προσβάσιμο για το συνολικό πληθυσμό μίας χώρας. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Εντοπίζω συγκεχυμένες έννοιες στην σκέψη του κ. Λουρόπουλου, οι οποίες τυγχάνει να είναι θεμελιώδεις και σημαντικότατες για το ρόλο που αναλαμβάνει.

    Α και ναι... Ιντερνέτ.

    Πέρα από όλα αυτά, η δική μου γνώμη μετά το διάβασμα των πρακτικών είναι ότι το μείζον θέμα της ΕΕΤΤ και της νέας διοικητικής ομάδας της είναι η προκήρυξη της ψηφιακής τηλεόρασης. Παρά το ότι ο κ. Λουρόπουλος θέτει ως κύριο θέμα την διείσδυση του διαδικτύου και των οπτικών ινών καμία αναφορά δεν έγινε για το (πεθαμένο πια) σχέδιο για το FTTH. Είναι προφανές πως είναι σε χαμηλή προτεραιότητα. Ενώ αντιθέτως διαφαίνεται πως σε υψηλή προτεραιότητα έχει το πρόβλημα του online gambling, κάτι που ίσως μας δείχνει και για πιο λόγο έφυγε από τον ΟΠΑΠ για να διοικήσει την ΕΕΤΤ.

    Τίθεται μείζον θέμα για τον κ. Λουρόπουλο το ασυμβίβαστο, όπως το παρατήρησε ο κ. Δρίτσας, που έχει με την εταιρεία On Integration που ίδρυσε ο ίδιος και το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα, εάν δεν έχει ήδη λυθεί και αυτό πρέπει να γίνει με τον πιο πειστικό τρόπο.

  5. #5
    Εγγραφή
    26-09-2003
    Μηνύματα
    17.713
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    200/20 Mbps
    ISP
    Cosmote
    SNR / Attn
    9(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Προσωπικά δεν γνωρίζω κατά πόσο βρίσκεται σε καλό δρόμο η ΕΕΤΤ μετά τις αλλαγές μελών και προέδρου, αν και σίγουρα κρατώ επιφυλάξεις. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι κόλλησα άσχημα με την παράγραφο που παρέθεσε ο Νεκτάριος, έκαψα μερικά (τα τελευταία?) εγκεφαλικά κύτταρα αλλά δε κατάλαβα πλήρως τι εννοεί:
    Η τεχνολογία των επικοινωνιών, καλύτερα η διείσδυση στο Ιντερνέτ, εξαρτάται από δύο τρεις παράγοντες. Είναι η ύπαρξη υποδομών. Υποδομές σημαίνει κυρίως τρία πράγματα. Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ασχολείται με ένα από τα τρία. Το πρώτο πράγμα είναι τα δίκτυα, ένα μέρος αυτών είναι τα λεγόμενα ευρυζωνικά και το άλλο μέρος είναι τα δίκτυα που φθάνουν στον τελικό καταναλωτή. Το δεύτερο συστατικό στοιχείο της διείσδυσης είναι η τεχνολογία των υπολογιστών και του λογισμικού. Αυτά τα τρία συστατικά στοιχεία, δηλαδή οι υπολογιστές, το λογισμικό και οι επικοινωνίες συνιστούν αυτό που λέμε τεχνολογία πληροφορικής και επικοινωνιών. Εάν αυτά τα τρία δεν προχωράνε παράλληλα, ταυτόχρονα και ισομερώς έχουμε πρόβλημα.
    Η διείσδυση στο.. ιντερνέτ εξαρτάται από 2-3 παράγοντες, 1 παράγοντας είναι 3 πράγματα και ασχολούμαστε με 1 από τα 3, το 1ο πράγμα είναι 2 μέρη. Το 2ο πράγμα συστατικό είναι αυτό. Το 3ο κομμάτι το λέμε στο 2ο συστατικό. Τα 3 συστατικά είναι αυτά. Αν και τα 3 δεν ..., θα πάρουμε τα 3 (συστατικά!)... έχουμε πρόβλημα (διείσδυσης).

    Απορία: το δίκτυο που φτάνει στο τελικό καταναλωτή δεν είναι ευρυζωνικό; Μας κορόιδευαν τόσα χρόνια!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος psyxakias : 26-12-13 στις 02:07.

  6. #6
    Εγγραφή
    22-09-2003
    Μηνύματα
    81.767
    Downloads
    218
    Uploads
    48
    Άρθρα
    6
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    Wind
    Router
    Technicolor DGA4130
    SNR / Attn
    6(dB) / 2.8(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Ακατανόητες, καφενειακού επιπέδου αερολογίες
    We'll build a fortress to keep them out and in a world gone silent I'll be your sound and if they try to hurt you I'll tear them down I'm always with you now....
    I forgot that I might see, so many Beautiful things
    everything that has a beginning has an end
    See the mirror in your eyes-see the truth behind your lies-your lies are haunting me See the reason in your eyes-giving answer to the why- your eyes are haunting me

  7. #7
    Εγγραφή
    30-05-2003
    Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Μηνύματα
    16.454
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακατανόητες, καφενειακού επιπέδου αερολογίες
    Kαι ένας πρόεδρος ΕΕΤΤ που το μόνο διαπιστευτήριο που φέρνει είναι η προσωπική του φιλία με τον Σαμαρά ο οποίος - να του το αναγνωρίσω ως προσόν - δεν ξεχνά τους ανθρώπους του. Έτσι, ο κ Λουρόπουλος έφυγε από πρόεδρος ΟΠΑΠ ΑΕ μιας και ο νέος βασικός μέτοχος ΟΠΑΠ ΑΕ έφερε δικούς του ανθρώπους και έμεινε άνεργος...

    Έ, σε καιρό κρίσης που μαστίζει η ανεργία νομίζω πως έκανε πολύ καλά η κυβέρνηση που βρήκε δουλειά σε έναν κακόμοιρο τουλάχιστον

    Τίποτα δεν αλλάζει και όλα προς το χειρότερο σε νοοτροπία
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

    Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

  8. #8
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    Μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ να καταγραφεί ως ο χειρότερος που πέρασε ποτέ. Όμως δεν θεωρώ πως ωφελεί κάπου αυτός ο πόλεμος απέναντι του. Θα πρέπει να γίνει αυστηρή κριτική στο έργο ή στην απραξία του ως πρόεδρος της ΕΕΤΤ αλλά ίσως θα έπρεπε να υπάρξει λίγη υπομονή μέχρι να έρθει αυτή η ώρα.

  9. #9
    Εγγραφή
    16-01-2008
    Περιοχή
    Dublin
    Ηλικία
    48
    Μηνύματα
    948
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    ISP
    UPC
    Μάτωσε ο εγκέφαλός μου μ'αυτά που διάβασα...
    Υπογραφή

  10. #10
    Εγγραφή
    30-05-2003
    Περιοχή
    Dublin, Ireland
    Μηνύματα
    16.454
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Άρθρα
    6
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    WTF is in Ireland
    Router
    Draytek Vigor 2820vn
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από emeliss Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μπορεί ο νέος πρόεδρος της ΕΕΤΤ να καταγραφεί ως ο χειρότερος που πέρασε ποτέ. Όμως δεν θεωρώ πως ωφελεί κάπου αυτός ο πόλεμος απέναντι του. Θα πρέπει να γίνει αυστηρή κριτική στο έργο ή στην απραξία του ως πρόεδρος της ΕΕΤΤ αλλά ίσως θα έπρεπε να υπάρξει λίγη υπομονή μέχρι να έρθει αυτή η ώρα.
    Κοίτα, δεν είναι πόλεμος, είπαμε ανοικτό μυαλό κοκ αλλά ας πούμε πως δεν έδειξε και το καλύτερο management στην ΟΠΑΠ ΑΕ όσο έμεινε, κάθε άλλο Και μιλώ από πλευράς κακού management - τελεία - δεν ρίχνω λάσπη ή υπονοούμενα...

    Στην τελική, την σήμερον με την ανεργία που μαστίζει την Ελλάδα και τόσα πολλά top management στελέχη σε "εφεδρεία" δύσκολο ήταν να γίνει η διαδικασία μέσω opengov; Το μόνο καλό που έκανε ο ΓΑΠ και το διέλυσαν!
    The Road to Hell is Paved with Good Intentions

    Cause we made a promise we swore we'd always remember, no retreat, baby, no surrender

  11. #11
    Το avatar του μέλους konenas
    Το μέλος konenas είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Εγγραφή
    14-08-2007
    Περιοχή
    PIIGS
    Μηνύματα
    4.527
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από nnn Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακατανόητες, καφενειακού επιπέδου αερολογίες
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
    30 Hours per Week

  12. #12
    Το avatar του μέλους emeliss
    emeliss Guest
    @PopManiac

    Για το πρώτο προφανώς και δεν θα τον υπερασπιστώ εγώ. Ούτε θα τον κρίνω. Φαντάζομαι το έκαναν οι μέτοχοι της ΑΕ που διοικούσε.

    Για το δεύτερο τα έχουμε ήδη πει. Ο διορισμός είναι έκπτωση. Απλά με τα χρόνια κάνουμε μεγαλύτερες εκπτώσεις. Πχ ο κ. Κακλαμάνης ρωτούσε τον κ. Αλεξανδρίδη τότε για τον κίνδυνο να θεωρήσει η ΕΕ ότι η ΕΕΤΤ δεν είναι ανεξάρτητη λόγω του διορισμού ενώ πλέον ρωτάει πως αισθάνεται...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος emeliss : 26-12-13 στις 17:04.

  13. #13
    Το avatar του μέλους konenas
    Το μέλος konenas είναι συνδεδεμένο Πρόβατα μην αυτοκτονείτε. Όλα στη σειρά. Ερχόμαστε
    Εγγραφή
    14-08-2007
    Περιοχή
    PIIGS
    Μηνύματα
    4.527
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300 bps ή 300Mbps
    ISP
    Το άλλο Πάσχα
    Router
    OpenWrt
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PopManiac Εμφάνιση μηνυμάτων
    Kαι ένας πρόεδρος ΕΕΤΤ που το μόνο διαπιστευτήριο που φέρνει είναι η προσωπική του φιλία με τον Σαμαρά ο οποίος - να του το αναγνωρίσω ως προσόν - δεν ξεχνά τους ανθρώπους του. Έτσι, ο κ Λουρόπουλος έφυγε από πρόεδρος ΟΠΑΠ ΑΕ μιας και ο νέος βασικός μέτοχος ΟΠΑΠ ΑΕ έφερε δικούς του ανθρώπους και έμεινε άνεργος...

    Έ, σε καιρό κρίσης που μαστίζει η ανεργία νομίζω πως έκανε πολύ καλά η κυβέρνηση που βρήκε δουλειά σε έναν κακόμοιρο τουλάχιστον

    Τίποτα δεν αλλάζει και όλα προς το χειρότερο σε νοοτροπία


    Εφόσον δεν "κόβουμε τα κεφάλια" περιμένουμε από τους ίδιους που έφτιαξαν τη κρίση να την "διορθώσουν";
    Πόσο μακάκοι είμαστε;
    Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι, θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία. Ανδρέας Κάλβος
    There is some shit, I will not eat. e.e.cummings
    30 Hours per Week

  14. #14
    Εγγραφή
    21-07-2006
    Περιοχή
    Πέρα στους πέρα κάμπους
    Μηνύματα
    7.388
    Downloads
    62
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    COSMOTE
    Router
    Speedport Plus 2
    Η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου, η οποία φτιάχτηκε με νόμο το 1982 - 3, αν δεν κάνω λάθος, στην κατασκευή του αγωγού αερίου, ο οποίος είναι 1500 χιλιόμετρα, στον κορμό της Ελλάδος, τρέχει οπτική ίνα. Αυτήν την οπτική ίνα δεν την αξιοποιήσαμε. Αυτό το αναφέρω ως παράδειγμα. Επίσης, να πω ως παράδειγμα, κυρία Κανέλλη, ότι η οπτική ίνα που είναι στρωμένη επί του αγωγού της ΔΕΠΑ, είναι 1500 χιλιόμετρα Και μάλιστα δεν είναι μια ίνα, είναι εικοσιτέσσερις. Αν αυτήν την ίνα, την είχαμε χρησιμοποιήσει για αυτό που λέμε «back bone», αντιλαμβάνεστε τί θα είχαμε πετύχει. Δεύτερον. Φτιάχνουμε τις εταιρίες παροχής αερίου, οι οποίες παίρνουν το αέριο από τον κορμό και τον πηγαίνουν στα σπίτια. Σκάβουν, λοιπόν, εκεί, σκάβαμε εδώ και πολλά χρόνια, όχι τώρα, εδώ και δέκα χρόνια, σκάβουμε χαντάκια και περνάμε το αέριο. Δεν περνάμε οπτική ίνα εκεί μέσα. Δεύτερο λάθος.

    Βέβαια, υπάρχει τεχνολογία σήμερα, που μπορείς να περάσεις οπτική ίνα μέσα από τον σωλήνα του αερίου.
    Αν είναι σωστά αυτά γιατί δεν εφαρμόζει ο ΟΤΕ αυτή
    την τεχνολογία αντί να σκάβει;

  15. #15
    Εγγραφή
    26-01-2006
    Περιοχή
    Zauberberg
    Ηλικία
    47
    Μηνύματα
    22.262
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από 21706 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν είναι σωστά αυτά γιατί δεν εφαρμόζει ο ΟΤΕ αυτή
    την τεχνολογία αντί να σκάβει;
    Η θεωρία περί φυσικού αερίου είναι γνωστή. Σε γενικότερο πλαίσιο κάποια υπάρχοντα δίκτυα όπως αυτά της Αττικό Μετρό, του ΟΣΕ, του Τραμ κ.α. προσφέρονται όντως για οπτική ίνα. Αλλά η οπτική ίνα αυτή προσφέρεται μόνο για back bone χρήση και δεν έχει σε τίποτα να συνεισφέρει σε τοπολογίες FTTH που πρέπει να πας πόρτα, πόρτα, να σκάψεις -ενίοτε- και τις δύο πλευρές του δρόμου.

    Ναι, αν το φυσικό αέριο σε επίπεδο back bone είχε προβλέψει στο Αθήνα-Θεσσαλονίκη να εγκαταστήσει οπτική ίνα θα υπήρχε ένα κάποιο κέρδος. Για την ΔΕΠΑ, ασφαλώς, η οποία θα νοικιαζε την ίνα αυτή. Πλέον αρκετές οπτικές ίνες σε επίπεδο backbone διασχίζουν την χώρα για διάφορες χρήσεις. Αυτό που μας λείπει είναι η οπτική ίνα προς τα σπίτια.

    Ασφαλώς το κομμάτι του δικτύου του φυσικού αερίου που οδεύει προς τα σπίτια θα ήταν κατάλληλο για αυτή την δουλειά. Όμως εδώ και χρόνια οι άνθρωποι της ΔΕΠΑ έχουν διατυπώσει τις ενστάσεις τους για το τεχνικό εγχείρημα (αν θυμάμαι καλά ο λόγος είναι η μείωση της διατομής του σωλήνα του φυσικού αερίου από την οπτική ίνα). Επιπλέον όταν ξεκίνησε η εγκατάσταση του δικτύου και σκάβαμε τους δρόμους η τεχνολογία FTTH δεν είναι και τόσο ώριμη (η Verizon στις ΗΠΑ ακόμα πάλευε να λύσει τα προβλήματα του bending) και επιπλέον ας μην ξεχνάμε ουσιαστικά τα έργα επέκτασης του δικτύου έχουν παγώσει.

    Συμπέρασμα: σε κάποιες περιπτώσεις και σε κάποιες εποχές η λύση του δικτύου του φυσικού αερίου θα μπορούσε να δώσει περιορισμένες λύσεις. Είναι μάλλον αποπροσανατολιστικό να συζητάμε σήμερα για τέτοια πράγματα ως πανάκεια.

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

  1. Μηνύματα: 8
    Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-13, 01:27
  2. Μηνύματα: 135
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-05-13, 12:12
  3. Μηνύματα: 47
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-13, 19:43
  4. Μηνύματα: 13
    Τελευταίο Μήνυμα: 29-01-13, 21:58

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία
  • Το HTML είναι εκτός λειτουργίας