Καλησπέρες, και καλό μήνα.
Μιά βοήθεια, παρακαλώ.
Έπεσε στα χέρια μου ένα πισί (σχεδόν) δεκαετίας, διπύρηνο (Conroe Ε6600) με 4 Gb μνήμη, και είπα να το βάλω σε δίκτυο με το δικό μου.
Φορούσε ΧΡ, οπότε, του έκανα ένα τριφασικό φορμάτ, και του πέρασα 7άρια Ultimate x64 SP1, όπως και το δικό μου.
Όταν κατα την εγκατάσταση έφτασε στο σημείο περί δικτύων, βρήκα τον κωδικό της ομάδας του πισιού μου, τον πληκτρολόγησα, και η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε, κατα τα συνηθισμένα.
Για να έχω εικόνα κατα την εγκατάσταση, τον σύνδεσα προσωρινά με την μικρότερη απ' τις δυό οθόνες μου.
Καί τα δύο μηχανήματα (ας τα πούμε «cranky» και «πλοίαρχος») είναι συνδεμένα με το ZXV10 W300 του ΟΤΕ.
Τί μπορώ και κάνω τώρα :
Μπορώ απο το καθένα πισί, μόνο να δώ τα «Έγγραφα» του άλλου.
Δεν μπορώ να μεταφέρω αρχεία / φακέλους ούτε απο το κύριο στο δεύτερο, ούτε το αντίστροφο.
Όσες φορές το προσπάθησα, προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, μου λέει οτι «πρέπει να έχω άδεια».
Είμαι ο μοναδικός χρήστης των υπολογιστών, και μπαίνω σαν Διαχειριστής, καί στους δύο.
Τί θέλω να κάνω :
1. Να έχω πλήρη πρόσβαση απο τον έναν στον άλλο, όχι μόνο στα έγγραφα, αλλα και στους δίσκους.
2. Να μπορώ να ανταλλάξω αρχεία μεταξύ των υπολογιστών, χωρίς περιορισμούς.
3. Να εκτελώ μιά εφαρμογή απο το ένα μηχάνημα, αλλα να συμμετέχει και το άλλο.
Πχ, να κρατήσω image του δεύτερου υπολογιστή σε δίσκο του πρώτου, και το ανάποδο.
Και να μου εξηγήσει κάποιος, τί διαφέρει η «Οικιακή ομάδα» απο το «Δίκτυο».
Απο την «Οικιακή ομάδα» βλέπω τα «Έγγραφα» του άλλου υπολογιστή, ενώ απο το «Δίκτυο», τους χρήστες καί των δυό.
Απο τον «cranky» βλέπω
Απο τον «πλοίαρχο» βλέπω
Βοηθήστε, αγόρια, γιατί έχω βαρεθεί να δουλεύω με δυό ποντικοπληκτρολόγια, και μου κακοφαίνεται πολύ, να δουλεύω μόνο με μιά οθόνη.
Όσο μπορείτε πιό αναλυτικά στις ορολογίες σας, γιατί απο δίκτυα δεν ξέρω πού πάν' τα τέσσερα.
Μερσί μποκού.![]()
Εμφάνιση 1-15 από 90
-
01-05-15, 16:01 Ενσύρματη δικτύωση [solved] #1
-
01-05-15, 16:10 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση #2
Ψάξε για τον οδηγό του wan για δίκτυο windows, τα έχει όλα
-
01-05-15, 20:18 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση #3
O οδηγός του WAn, ΔΕΝ είναι για Windows 7, Σπύρο.
Τα screenshots του, δεν υπάρχουν στα δικά μου μηχανήματα.
Φχαριστώ για την απάντηση.
-
01-05-15, 21:37 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση #4
Κάνε για αρχή αυτές τις ενέργειες και το παρακάτω και στους δύο υπολογιστές.
Δεξί κλίκ στο εικονίδιο δικτύου > Άνοιγμα κέντρου δικτύου και κοινής χρήσης > Αλλαγή ρυθμίσεων κοινής χρήσης για προχωρημένους >
Οικία ή Εργασία > Τικάρουμε το "Eνεργοποίηση της κοινής χρήσης αρχείων και εκτυπωτών" και απο το: Kοινή χρήση δημοσίου φακέλου
τικάρουμε το "Ενεργοποίηση...................φακέλους" και > Aποθήκευση αλλαγών. Kάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή.
Για τις διαφορές να το συντάξουμε πρώτα.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
IMAGINATION ENCIRCLES THE WORLD
Albert Einstein
-
01-05-15, 23:37 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση #5
Αυτά τα είχα κάνει απ' την αρχή.
Οι υπολογιστές έβλεπαν ο ένας τον άλλο, όλοι οι δίσκοι ήταν ήδη κοινόχρηστοι, αλλα δεν είχα τσεκάρει αν ήταν και στην «Ασφάλεια».
Επίσης, μπορούσα να μεταφέρω αρχεία και φακέλους (πειραματίστηκα με μικρά μεγέθη), αρκεί να τα πήγαινα πρώτα σε κάποιο φάκελο των «Εγγράφων».
Πχ : έπρεπε να αντιγράψω το αρχείο/φάκελο απ' τον D του cranky στα πχ «Βιντεο», και μόνο απο 'κεί μπορούσα να το αντιγράψω οπουδήποτε στα «Έγγραφα» του ploiarxos.
Έτσι, μπορούσε να γίνει αμφίδρομα, μέσω της «Οικιακής ομάδας».
Έκανα κι' ένα σωρό πειράματα, έσβηνα και το «Everyone» γιατί δεν μου γέμιζε το μάτι, μου πέταγε ένα σωρό μηνύματα «Δεν έχετε το δικαίωμα», μιά κόλαση.
Όλο το ζουμί είναι σ' αυτό το λίνκ.
Ακολούθησα τις οδηγίες σου, και το πρόβλημα λύθηκε.
Έκανα αρκετές μεταφορές απο δίσκο σε δίσκο, και μόλις τώρα τελείωσε το image που πήρα με το Acronis τον C: του cranky, και το αποθήκευσα στον D: του ploiarxos.
Bέβαια, δεν τελείωσα ακόμα, γιατί στην προσπάθεια να ακολουθήσω τον οδηγό του WAn, πασπάτεψα την registry και τις «Επιλογές φακέλων», και μου βγάζει κάτι μασκαραλίκια τώρα, οπότε φορτώνω το προηγούμενο image, και ξαναστήνω απ' την αρχή, τώρα που τό 'μαθα.
Σ' ευχαριστώ, πάάάρα πολύ.
ΥΓ : Το θέμα είναι [solved], αλλα μήν απομακρύνεσαι, θά 'χουμε και συνέχεια, μάλλον.
-
01-05-15, 23:51 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #6
Απλά να ξέρεις με το «Everyone» και γενικά με την κοινή χρήση χωρίς κωδικό μπορεί να μπεί και κάποιος intruder(λέμε τώρα
), αλλιώς θα πρέπει
να φτιάξεις χρήστη, να δώσεις δικαιώματα μόνο σ' αυτόν και να μπαίνει με τον κωδικό.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
02-05-15, 00:17 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #7
-
02-05-15, 00:27 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #8Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
02-05-15, 00:45 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #9
Μόλις το έκανα.
Στον D:, το πήρε αμέσως.
Στον C: τσίνισε λίγο, έβγαλε και προειδοποιήσεις οτι «παίζω με την ασφάλεια», αλλα το πήρε κι' εκεί.
Τώρα, λέω, μήπως είναι υπερβολή η κοινή χρήση του C: του δεύτερου υπολογιστή ;
Δεν μπορώ, ό,τι θέλω, να το πηγαίνω μέσω του D: και μετά να το μεταφέρω στον C: σαν «τοπική» διεργασία ;
-
02-05-15, 01:03 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #10
Σωστός,
κάτι άλλο δοκίμαζα εγώ μάλλον και το έχω γράψει έτσι
Kάνε μια δοκιμή, αν μπείς μια φορά και βγείς, όταν πάς να μπείς
πάλι σου ζητάει ξανά τον κωδικό;;;; Aν κάνεις επανεκκίνηση σου τον ζητάει πάλι;;;
Στον C: δεν έχεις μόνο λειτουργικό και προγράμματα;;;; ή δεν τον έχεις χωρίσει;;; αν τον έχεις χωρίσει δεν χρειάζεται, κάνε μόνο το άλλο partition.Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
02-05-15, 01:26 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #11
Tελκά, δεν δουλεύει έτσι.
«Στα χαρτιά» το πήρε, αλλα όταν πήγα να το δοκιμάσω, έφαγα πόρτα, πάλι.
Οπότε, ξανα-άλλαξα τα δικαιώματα, αφαίρεσα τον cranky, και ξαναπέρασα τον «Everyone».
Το δοκίμασα και στην πράξη, και είναι ΟΚ.
Μόνο έτσι δουλεύει το παλιό-πραμα.
Nαί, έτσι τον έχω τον δίσκο, και αφαίρεσα τον C: απο την κοινή χρήση.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος cranky : 02-05-15 στις 02:32.
-
02-05-15, 09:00 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #12
Θράσο καλημέρα. Αυτό θα είχα πάθει κι' εγώ γι' αυτό και το είχα κάνει με χρήστη.
Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
02-05-15, 09:38 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #13
Καλημέρες.
Όταν λές
εννοείς «απ' έξω» ή αν κάτσει κάποιος άλλος στο πισί μου ;
Γιατί, αν εννοείς το δεύτερο, δεν υπάρχει περίπτωση.
Κάτι σημαντικότατο, τώρα :
Πώς αποδεσμεύουμε την οθόνη απο τον δεύτερο υπολογιστή ;
Αφού υπάρχει κωδικός εισόδου, θα πρέπει να βλέπω πότε θα εμφανιστεί το πεδίο για να τον πληκτρολογήσω.
-
02-05-15, 09:48 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #14Imagination is more important than knowledge.
Knowledge is limited
Albert Einstein
-
02-05-15, 10:15 Απάντηση: Ενσύρματη δικτύωση [solved] #15
Παρόμοια Θέματα
-
Πρόβλημα με τους drivers των γραφικών [solved]
Από cranky στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 49Τελευταίο Μήνυμα: 29-04-15, 20:15 -
[Other] Συμβατο ρουτερ για ενσυρματη γραμμη Πανεπιστημιου
Από troull88 στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 20-08-14, 18:02 -
Ενσύρματη συνδεσμολογία 3 υπολογιστών στην ίδια γραμμή ADSL
Από knaison στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 04-08-14, 04:41 -
Ασύρματη δικτύωση σπιτιού με Linksys wrt54GL
Από zero στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 14-06-14, 13:25 -
Ασύρματη δικτύωση με Ubiquiti AGM5-HP-1724
Από nava στο φόρουμ Wireless NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 29-05-14, 19:03
Bookmarks