Καλησπέρα,
εδώ και αρκετό καιρό έχω ανακαλύψει και χρησιμοποιώ τον videolan player τον οποίο και συμπαθώ απίστευτα καθώς είναι ένας Player "πασπαρτού" που παίζει τα πάντα απροβλημάτιστα.
Επειδή δεν κατέχω από multimedia θα ήθελα τη γνώμη των πιό ειδικών για την ποιότητα του Player αυτού καθώς απ΄ότι ξέρω χρησιμοποιεί δικούς του codecs.
Γενικά θεωρείται ποιοτικός player, θα το χρησιμοποιούσε κάποιος ακόμα και για αναπαραγωγή dvds σε ένα htpc για παράδειγμα ή μπορεί να τα παίζει όλα αλλά χαλάει την ποιότητα ?
Εμφάνιση 1-15 από 24
-
27-01-06, 23:08 Ποιά η γνώμη σας για τον VideoLan Player? #1
-
27-01-06, 23:15 #2
Δεν θα ελεγα οτι ειναι κατι αξιολοξο και ειδικα για αρχεια με ποιοτητα αλλα και στις επιλογες μενου που εχει. Τον εχω κατι σαν γενικο ελαφρυ player.
Ισως η ποιοτητα να φτιαχνει αν κοιταξεις λιγο τις επιλογες του και χρηση αλλων codecs αλλα δεν ασχοληθηκα πολυ, ισως να μην δεχεται και αλλους.
Αν ειναι για win συστημα τοτε κατεβασε το WinDVD 7 ή και το PowerDVD 6.0 σε Trial και δοκιμασε να δεις μονος σου διαφορα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Patentman : 27-01-06 στις 23:21.
-
27-01-06, 23:20 #3
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Εγώ είμαι ευχαριστημένος . Έχει απίστευτες δυνατότητες (μέχρι και streaming στο δίκτυο κάνει) και προπάντων παίζει τα πάντα , είναι free ,open source και συνεπώς βελτιώνεται συνεχώς . (Φυσικά ακόμα δεν είναι τελειοποιημένος , αλλά νομίζω πάει καλά )
-
27-01-06, 23:55 #4
Στα συν του ότι υπάρχουν εκδόσεις για ότι πλατφόρμα θες! Από PocketPC μέχρι Solaris!
Εμένα μ'αρέσει πάντως ειδικά το κομμάτι αυτό από το site
If you like VLC, please rate it on the Freshmeat and versiontracker entries!Τελευταία επεξεργασία από το μέλος alexisazen : 28-01-06 στις 00:06.
-
28-01-06, 00:16 #5
Έχετε καταφέρει να κάνετε επιτυχημένο Streaming? Εγ΄ψ είχα δοκιμάσει και νομίζω έπρεπε να βάλω mono audio γιατι αλλιως ακουγοτανε πολυ δυνατα και με πολυ εντονο clipping.
DVD νομίζω δεν ειχα καταφέρει καθόλου. Και γενιώς δεν είχε βρει κάποιον σίγουρο τρόπο streaming (UDP-TCP, multicast-broadcast κλπ). Επίσης θα ήθελα να έχω και control απο τον client (πολλά ζητάω
-
28-01-06, 00:19 #6
- Περιοχή
- Αθήνα - Κ. Πατήσια
- Downloads
- 33
- Uploads
- 2
- Άρθρα
- 4
- Ταχύτητα
- 20480/1023
- ISP
- Conn-x OTE
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΔΑΓΚΛΗΣ
- Router
- thomson speedtouch 585 v6
Δεν έχω προσπαθήσει καθόλου , απλά μου έκανε εντύπωση το όλο θέμα . Γεγονός είναι πως βελτιώνεται συνεχώς ,οπότε έχουμε να δούμε πολλά ακόμα .
-
28-01-06, 00:35 #7
Αρχικό μήνυμα από Patentman
-
28-01-06, 00:55 #8
Παιδιά κατά τη γνώμη μου ξεχνάτε το σημαντικότερο:
Το VLC είναι πολύ καλό player - αν και έχει κάποιες ελλείψεις στο interface του.
Αλλά η προσφορά αυτών που το έφτιαξαν δεν είναι το player. Αυτό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Σας υπενθυμίζω ότι η ομάδα που έφτιαξε το VLC έχει φτιάξει καί τα παρακάτω:
http://developers.videolan.org/
- libdvdread
- libdvdplay
- libdvdnav
- libdvdcss
- libdvbpsi
- libdts (πλέον λέγεται libdca)
Θέλετε ν' απαριθμήσω πόσα θεμελιώδη open-source projects, καί για Linux/FreeBSD καί για Windows, χρησιμοποιούν τις παραπάνω βιβλιοθήκες:
- Media Player Classic Unicode
- Xine & παράγωγα (π.χ. Totem)
- MPlayer & παράγωγα (π.χ. KMPlayer)
Χωρίς τα παραπάνω ξέρετε πού θα βρισκόμασταν;
Αλυσοδεμένοι, μ' ένα δαγκωμένο μήλο στο κεφάλι.Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
28-01-06, 01:07 #9
Παντα εξαρταται απο την καρτα γραφικων και το που θα γινεται η απεικονιση, εγω παντα τα DVD τα βλεπω μεσω TV-out. Σιγουρα εχουν διαφορά οι players μεταξυ τους και ειναι αναλογα τις απαιτησεις.
Τα DVD εξαρτωνται παρα πολυ απο τον Mpeg2 decoder που θα χρησιμοποιει το προγραμμα.
Υπαρχει ΑΥΤΟ το utility που μπορεις να δεις τι decoders εχεις εγκατεστημενους και ποιος θα ειναι ο προεπιλεγμενος.
Αν εχεις nVidia σειρα 6200 και πανω τοτε καλος ειναι και αυτος ο decoder αλλα δεν χρειαζεται αν εχεις PowerDVD/WinDVD.
Τωρα για Open source ή free decoders δεν ξερω
-
29-01-06, 01:43 #10
Κάτι που μου αρέσει σε αυτό τον player είναι η δυνατότητα να παίζει προβληματικά video. Π.χ. έχω κατεβάσει ένα video 2 ώρων που έχει ένα κομάτι δειάρκειας 5 λεπτών κατεστραμένο είναι ο μοναδικός ο player που κατάφερε να το αναπαράγει. Όλοι οι υπόλοιποι player που δοκίμασα αρνιούνταν να ανοίξουν το αρχείο. Και απλά όταν έφτασα στο προβληματικό κομάτι μετακίνησα την μπάρα χρόνου προσπερνώντας το.
-
29-01-06, 04:01 #11
Αρχικό μήνυμα από morpheus
Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα κάποιο πρόβλημα με το συγκεκριμένο setup (είχα όμως κάτι ψιλοκολλήματα στον ήχο όταν δεν έκανα transcoding!). Γενικά εύκολο setup και το κυριότερο...λειτουργεί.
Επίσης με βόλεψε αφάνταστα το web interface του server. Κάνεις ότι θέλεις με τα streams, remotely.
Τέλος το ότι δεν μπορεί να έχεις έλεγχο από τον client κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο ότι ο server την ώρα που κάνει εκπομπή του stream κάνει και την απαραίτητη επεξεργασία (π.χ. transcoding σε real-time!) ανάλογα τις επιλογές που του έχεις ρυθμίσει.
Οπότε το να εξυπηρετεί ταυτόχρονα διαφορετικούς clients με διαφορετικές απαιτήσεις ο καθένας το βλέπω λίγο δύσκολο (όχι όμως αδύνατο αφού μπορεί να χειριστεί διαφορετικά streams ταυτόχρονα).
-
03-02-08, 12:56 Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για τον VideoLan Player? #12
Έχουν περάσει 2 χρόνια από αυτό εδώ το post, αλλά ήθελα να γράψω απλά ότι "σκόνταψα" πάνω του ψάχνοντας να βρω τρόπο να παίξω αρχεία mp4a (κοιτούσα για codecs, plugins για winamp, windows media κτλ κτλ και ομολογώ ότι είχα απελπιστεί καθώς τίποτα δεν λειτουργούσε -επιπλέον είμαι και ηλεκτρονικώς σχετικά αναλφάβητος...), οπότε είπα να δοκιμάσω και το VLC, το οποίο φυσικά λειτούργησε άψογα!! Και μπορεί να μην έχει ακριβώς την εμφάνιση και όλα τα μπιχλιμπίδια που έχουν άλλα προγράμματα αλλά έχει απλή και πολύ πρακτική λειτουργία, ενώ το γεγονός ότι χρησιμοποιείς ένα πρόγραμμα ανοικτό που δεν το "πουλάει" καμιά εταιρεία (ακόμη και τα διαφημιστικά και οι προτροπές της winamp για να κάνω αναβάθμιση έχουν αρχίσει να με εκνευρίζουν), αλλά το προσφέρει ανιδιοτελώς μία ομάδα ανθρώπων, δίνει μια αίσθηση ελευθερίας που μού αρέσει πολύ!
-
03-02-08, 13:15 Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για τον VideoLan Player? #13
α. Κάκιστο interface σε όλα τα λειτουργικά.
β. Ασταθέστατος στα Windows.
Δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης.
- στα Windows -> Media Player Classic Unicode 6.4.9.1 dev
- στο Linux -> SMPlayer + MPlayerΕπιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
05-02-08, 09:09 Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για τον VideoLan Player? #14
Σαν player έχω να πω ότι παίζει τα πάντα, αλλά δε με βολεύει το interface του και επίσης με δυσκολεύει στη σωστή απεικόνιση υπότιτλων. Σαν εναλλακτικό all-around player για να παίζω αρχεία που χρειάζονται περίεργα codec χρησιμοποιώ τον GOM player.
-
05-02-08, 10:30 Απάντηση: Ποιά η γνώμη σας για τον VideoLan Player? #15
Ειναι συμπαθητικος αλλα χρησιμοποιω MPC+ffdshow
AMD FX-8320 | HYPER 212 EVO | 2X ARCTIC COOLING F12 PWM 120MM | CORSAIR CARBIDE 200R | ASUS M5A97 R2.0 | Kingston HyperX 1600MHZ@1866 9-10-9 2X4GB | ASUS 760 GTX OC DCUII @1300/7000 | THERMALTAKE SE SMART MODULAR 630W
Παρόμοια Θέματα
-
Ποια η γνώμη σας για mobo MSI?
Από civil στο φόρουμ Motherboards, CPU και memoryΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 21-07-07, 13:10 -
Ποια η γνωμη σας για το LABELFLASH;
Από @ST στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 31-01-06, 19:58 -
Ποιά η γνώμη σας για το Mazda 6 Sedan?
Από zardoz στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 24-03-05, 19:53 -
ποια η γνωμη σας για αυτο
Από macuser στο φόρουμ ADSL, VDSL, FTTH & Broadband Hardware, routers, modems, κλπΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 07-10-03, 15:38
Bookmarks