Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιό χρησιμοποιείτε και γιατί;

Ψήφισαν
248. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Gnome

123 49,60%
  • Kde

113 45,56%
  • Xfce

7 2,82%
  • Άλλο

5 2,02%
Σελ. 27 από 181 ΠρώτηΠρώτη ... 717222526272829323747 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 391-405 από 2710

Θέμα: Gnome vs Kde

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    512000/51200
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
    Router
    Nokia
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AddictedToChaos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φίλε μου αν σου χρειάζεσαι GUI για να κάνεις grep, άστο καλύτερα...
    Και καταντήσαμε άνθρωποι δίχως ανθρωπιά...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΜΑΚΡΗΣ
    Φίλε μου αν σου χρειάζεσαι GUI για να κάνεις grep, άστο καλύτερα...
    Χμμμ ... Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω και εγώ.....(τι έγινε σε μπέρδεψαν τα transparent - blinking- παράθυρα του DE σου?? ) Το ένα έχεις useless fancy GUI for everything ΔΕΝ είναι προσόν του linux...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    512000/51200
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
    Router
    Nokia
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από mlp Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χμμμ ... Αυτό ΑΚΡΙΒΩΣ λέω και εγώ.....(τι έγινε σε μπέρδεψαν τα transparent - blinking- παράθυρα του DE σου?? ) Το ένα έχεις useless fancy GUI for everything ΔΕΝ είναι προσόν του linux...
    Το να μπορείς να έχεις όμως όπου εσύ γουστάρεις είναι...

Δεν μας είπες όμως για το εξαιρετικό intergration των εφαρμογών του GNOME. Oops συμπάθα με - ξέχασα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΜΑΚΡΗΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Burning Skies Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το να μπορείς να έχεις όμως όπου εσύ γουστάρεις είναι...
    Όπου εσύ γουστάρεις? Αφού στα έχει μαζί (και δεν μπορείς κιόλας χωρίς αυτά)

Εγώ έχω το πιο ισχυρό εργαλείο: gconf-editor (αν θέλω GUI) και κάνω ότι θέλω, όποτε το θέλω ( και κυρίως: το βλέπω όταν εγώ το θέλω)

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    512000/51200
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
    Router
    Nokia
    Όπου εσύ γουστάρεις? Αφού στα έχει μαζί (και δεν μπορείς κιόλας χωρίς αυτά)
    Σε υποχρεώνει κανείς να τα χρησιμοποιήσεις;;;

Περιοχή
    City of light with thy violet crown
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Εγώ έχω το πιο ισχυρό εργαλείο: gconf-editor (αν θέλω GUI) και κάνω ότι θέλω, όποτε το θέλω ( και κυρίως: το βλέπω όταν εγώ το θέλω)
    Συγνώμη, αλλά αυτό για καλό το λες; Μια τεράστια μπούρδα είναι, μια αποτυχημένη προσπάθεια μίμησης του registry των windoze, που χάνεις το μπούσουλα με τα περίεργα που έχει εκεί μέσα! Και μετά λέτε για το kcontrol και τις αλληλοεπικαλυπτόμενες επιλογές του και πόσο δύσκολο είναι και, και, μπλα, μπλα, μπλα... Κούνια που σας κούναγε! Αλήθεια, αυτό το πράγμα documentation έχει;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion -
    Michael Jordan

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΜΑΚΡΗΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από megahead13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Συγνώμη, αλλά αυτό για καλό το λες; Μια τεράστια μπούρδα είναι, μια αποτυχημένη προσπάθεια μίμησης του registry των windoze, που χάνεις το μπούσουλα με τα περίεργα που έχει εκεί μέσα! Και μετά λέτε για το kcontrol και τις αλληλοεπικαλυπτόμενες επιλογές του και πόσο δύσκολο είναι και, και, μπλα, μπλα, μπλα... Κούνια που σας κούναγε! Αλήθεια, αυτό το πράγμα documentation έχει;
    Χμμμμ.... για να συνεχίσει το flame σωστά πρέπει να διαβάσεις και λίγο για το gnome και το gconf και το linux γενικότερα .. Δεν έχει πλάκα να διαβάζω ασυναρτησίες περί registry windows... Όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει θα μάθει εύκολα τον τρόπο - για τους άλλους δεν χρειάζεται ....

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Χμμμμ.... για να συνεχίσει το flame σωστά πρέπει να διαβάσεις και λίγο για το gnome και το gconf και το linux γενικότερα .. Δεν έχει πλάκα να διαβάζω ασυναρτησίες περί registry windows... Όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει θα μάθει εύκολα τον τρόπο - για τους άλλους δεν χρειάζεται ....
    2 χρόνια το χρησιμοποιούσα το gnome, με τις εφαρμογές του KDE όμως! Λες να τα βγάζω από το κεφάλι μου για το gconf-editor; Λες να κρίνω χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει;
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης

Michael Jordan

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    512000/51200
    ISP
    Nova
    DSLAM
    Wind - ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
    Router
    Nokia
    Όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει προφανώς έκανε λάθος που επέλεξε GNOME....

Το avatar του μέλους pcman
    pcman Guest
    Άντε, και εις ανώτερα (Rat Poison)...

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν.ΜΑΚΡΗΣ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από megahead13 Εμφάνιση μηνυμάτων
    2 χρόνια το χρησιμοποιούσα το gnome, με τις εφαρμογές του KDE όμως! Λες να τα βγάζω από το κεφάλι μου για το gconf-editor; Λες να κρίνω χωρίς να το έχω χρησιμοποιήσει;
    OK... sorry.. Απλά το gconf δεν έχει καμιά σχέση με registry, αλλά είναι το απόλυτο εργαλείο παραμετροποίησης των πάντων σε GTK+ και Gnome . Κάθε εφαρμογη που σέβεται τον ευατό της συγκεντρώνει σε ένα συγκεκριμένο αρχείο όλες τις πιθανές και απίθανες παραμετροποιήσεις της (αλλιώς τα μενού των επιλογών θα ήταν hyper- bloated) και απο εκει ό "ανήσυχος" χρήστης ή ο admin μπορεί να κάνει ότι θέλει . (στην ιδια λογική είναι και ο firefox με το about:config) Ίσως να είναι δυσνόητο στην αρχή για τον απλό χρήστη , αλλά με ελάχιστη μελέτη είναι τρομερό εργαλείο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις πολαπλές customised εγακαταστάσεις - δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό)

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    OK... sorry.. Απλά το gconf δεν έχει καμιά σχέση με registry, αλλά είναι το απόλυτο εργαλείο παραμετροποίησης των πάντων σε GTK+ και Gnome . Κάθε εφαρμογη που σέβεται τον ευατό της συγκεντρώνει σε ένα συγκεκριμένο αρχείο όλες τις πιθανές και απίθανες παραμετροποιήσεις της (αλλιώς τα μενού των επιλογών θα ήταν hyper- bloated) και απο εκει ό "ανήσυχος" χρήστης ή ο admin μπορεί να κάνει ότι θέλει . (στην ιδια λογική είναι και ο firefox με το about:config) Ίσως να είναι δυσνόητο στην αρχή για τον απλό χρήστη , αλλά με ελάχιστη μελέτη είναι τρομερό εργαλείο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις πολαπλές customised εγακαταστάσεις - δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό)
    Στα λόγια μου έρχεσαι! Όπως ακριβώς το είπες: Δυσνόητο για τον απλό χρήστη! Και γιατί κάθε gtk εφαρμογή να έχει καταχωρήσεις στο gconf-editor αλά windoze εφαρμογές και registry; Γιατί να μην έχει περισσότερες επιλογές στα μενού της; Γιατί να μην έχει απλά text conf αρχεία, όπως οι KDE εφαρμογές; Γιατί ο απλός χρήστης να πρέπει να ψάχνει στο gconf-editor για καταχωρήσεις της εκάστοτε gtk εφαρμογής, αντί να έχει πλήρως παραμετροποιήσιμα μενού με πολλές επιλογές, και αν και όταν βρίσκει αυτές τις καταχωρήσεις στο gconf-editor να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει, αφού δεν υπάρχει documentation από την εφαρμογή; Αυτό δεν περιορίζει τον απλό χρήστη; Ακόμα και το about:config του firefox που αναφέρεις, είναι πολύ καλύτερο ως υλοποίηση και έχει και documentation αν θέλεις να μπεις στα πολύ ενδότερα του browser...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 13-03-08 στις 16:17.

Michael Jordan

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    21500/1020
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΣΟΥΡΩΤΗ
    Router
    Technicolor TD5136v2
    SNR / Attn
    6(dB) / 9,5(dB)
    Εγω παντως ως νεος χρηστης ειχα δοκιμασει πριν 4 χρονια να βαλω suse και εχω την εντυπωση οτι ειχε KDE επανω, μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε , γιατι μαλλον ειχα συνηθισει τη φιλοσοφια των windows. Τωρα που ειπα να ασχοληθω με το linux εδω και 2 μηνες κατεβασα το ubuntu και το kubuntu KDE4( ηταν και η αφορμη για να ασχοληθω μετα απο τα καλα σχολια που ακουσα στο forum) και κατεληξα στο ubuntu με το gnome γιατι ειναι πιο απλο, ο konqueror δεν μου αρεσε καθολου, το menu των προγραμματων του KDE το βρηκα υπερβολικα αντιεργονομικο εκτος και αν εχει και αλλο τροπο να απεικονισης που δεν τον βρηκα....Και η μπαρα κατω μου ξενισε καπως με το μεγεθος της και τον τροπο που απεικονιζει τα εικονιδια(σιγουρα παραμετροποιειται, αλλα δεν μου εκανε αισθηση να ασχοληθω...), ετσι κι αλλιως οπως και στο Gnome τωρα, οπως και στα windows την μπαρα την εχω επανω και χρησιμοποιω dock για της εφαρμογες μου κατω, ισως γι αυτο. Και μου φανηκε λιγο πιο βαρυ το KDE. Τωρα αυτο που λενε για την συνεργασια των εφαρμογων στο KDE μαλλον δεν με απασχολει, γιατι εχω την εντυπωση οτι στο gnome προσαρμοστηκα και το προσαρμοσα πολυ πιο γρηγορα, απο το να κανω μια περιηγηση στο KDE menu και κανω μια χαρα και γρηγορα τη δουλεια μου. Ισως τελικα το intergration (αν το λεω σωστα) το εχει αναγκη το αντιεργονομικο menu του KDE...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος songless_bird : 13-03-08 στις 16:25.

Το avatar του μέλους AddictedToChaos
    AddictedToChaos Guest
    OK... sorry.. Απλά το gconf δεν έχει καμιά σχέση με registry, αλλά είναι το απόλυτο εργαλείο παραμετροποίησης των πάντων σε GTK+ και Gnome
    Σιγά το απόλυτο εργαλείο!! Το έχω ξεψαχνίσει εκατοντάδες φορές.

Το συγκεκριμένο εργαλείο, όφειλε να υπάρχει στο βασικό μενού ρυθμίσεων του Gnome σε μορφή GUI και όχι raw επιλογών, για να συνάδει και με τη φιλοσοφία του...

Τo gconf-editor μοιάζει 1000% με το security policy των windows, όχι με τη registry.

Όχι πως αυτό είναι θετικό φυσικά. Εξίσου χαζομάρα είναι.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AddictedToChaos : 13-03-08 στις 16:26.

Περιοχή
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    200/20Mbps
    ISP
    Cosmote FTTH
    Router
    Opnsense
    Το συγκεκριμένο εργαλείο, όφειλε να υπάρχει στο βασικό μενού ρυθμίσεων του Gnome σε μορφή GUI και όχι raw επιλογών, για να συνάδει και με τη φιλοσοφία του...
    Έτσι ακριβώς!

Michael Jordan

Σελ. 27 από 181 ΠρώτηΠρώτη ... 717222526272829323747 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KDE- gnome
    Από kriti στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-08, 18:16
  2. Gnome, KDE σε laptop
    Από artem στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-07, 21:14
  3. Απο kde -> gnome
    Από loopg στο φόρουμ Unix - Linux