Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιό χρησιμοποιείτε και γιατί;
- Ψήφισαν
- 248. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
-
Gnome
123 49,60% -
Kde
113 45,56% -
Xfce
7 2,82% -
Άλλο
5 2,02%
Εμφάνιση 391-405 από 2710
Θέμα: Gnome vs Kde
-
13-03-08, 13:43 Απάντηση: Gnome vs Kde #391Και καταντήσαμε άνθρωποι δίχως ανθρωπιά...
-
13-03-08, 13:51 Απάντηση: Gnome vs Kde #392
-
13-03-08, 13:56 Απάντηση: Gnome vs Kde #393
-
13-03-08, 14:04 Απάντηση: Gnome vs Kde #394
-
13-03-08, 14:31 Απάντηση: Gnome vs Kde #395Όπου εσύ γουστάρεις? Αφού στα έχει μαζί (και δεν μπορείς κιόλας χωρίς αυτά)Και καταντήσαμε άνθρωποι δίχως ανθρωπιά...
-
13-03-08, 15:22 Απάντηση: Gnome vs Kde #396
Συγνώμη, αλλά αυτό για καλό το λες; Μια τεράστια μπούρδα είναι, μια αποτυχημένη προσπάθεια μίμησης του registry των windoze, που χάνεις το μπούσουλα με τα περίεργα που έχει εκεί μέσα! Και μετά λέτε για το kcontrol και τις αλληλοεπικαλυπτόμενες επιλογές του και πόσο δύσκολο είναι και, και, μπλα, μπλα, μπλα... Κούνια που σας κούναγε!
Αλήθεια, αυτό το πράγμα documentation έχει;
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
13-03-08, 15:37 Απάντηση: Gnome vs Kde #397
Χμμμμ.... για να συνεχίσει το flame σωστά πρέπει να διαβάσεις και λίγο για το gnome και το gconf και το linux γενικότερα .. Δεν έχει πλάκα να διαβάζω ασυναρτησίες περί registry windows... Όποιος θέλει να το χρησιμοποιήσει θα μάθει εύκολα τον τρόπο - για τους άλλους δεν χρειάζεται ....
-
13-03-08, 15:44 Απάντηση: Gnome vs Kde #398Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Michael Jordan
-
13-03-08, 15:45 Απάντηση: Gnome vs Kde #399
-
13-03-08, 15:48 Απάντηση: Gnome vs Kde #400
-
13-03-08, 16:01 Απάντηση: Gnome vs Kde #401
OK... sorry.. Απλά το gconf δεν έχει καμιά σχέση με registry, αλλά είναι το απόλυτο εργαλείο παραμετροποίησης των πάντων σε GTK+ και Gnome . Κάθε εφαρμογη που σέβεται τον ευατό της συγκεντρώνει σε ένα συγκεκριμένο αρχείο όλες τις πιθανές και απίθανες παραμετροποιήσεις της (αλλιώς τα μενού των επιλογών θα ήταν hyper- bloated) και απο εκει ό "ανήσυχος" χρήστης ή ο admin μπορεί να κάνει ότι θέλει . (στην ιδια λογική είναι και ο firefox με το about:config) Ίσως να είναι δυσνόητο στην αρχή για τον απλό χρήστη , αλλά με ελάχιστη μελέτη είναι τρομερό εργαλείο (ειδικά αν θέλεις να κάνεις πολαπλές customised εγακαταστάσεις - δεν μπορείς να κάνεις χωρίς αυτό)
-
13-03-08, 16:16 Απάντηση: Gnome vs Kde #402
Στα λόγια μου έρχεσαι! Όπως ακριβώς το είπες: Δυσνόητο για τον απλό χρήστη! Και γιατί κάθε gtk εφαρμογή να έχει καταχωρήσεις στο gconf-editor αλά windoze εφαρμογές και registry; Γιατί να μην έχει περισσότερες επιλογές στα μενού της; Γιατί να μην έχει απλά text conf αρχεία, όπως οι KDE εφαρμογές; Γιατί ο απλός χρήστης να πρέπει να ψάχνει στο gconf-editor για καταχωρήσεις της εκάστοτε gtk εφαρμογής, αντί να έχει πλήρως παραμετροποιήσιμα μενού με πολλές επιλογές, και αν και όταν βρίσκει αυτές τις καταχωρήσεις στο gconf-editor να μην ξέρει τι πρέπει να κάνει, αφού δεν υπάρχει documentation από την εφαρμογή; Αυτό δεν περιορίζει τον απλό χρήστη; Ακόμα και το about:config του firefox που αναφέρεις, είναι πολύ καλύτερο ως υλοποίηση και έχει και documentation αν θέλεις να μπεις στα πολύ ενδότερα του browser...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος megahead13 : 13-03-08 στις 16:17.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Παναγιώτης Γιαννάκης
-
13-03-08, 16:24 Απάντηση: Gnome vs Kde #403
Εγω παντως ως νεος χρηστης ειχα δοκιμασει πριν 4 χρονια να βαλω suse και εχω την εντυπωση οτι ειχε KDE επανω, μπορω να πω οτι δεν μου αρεσε , γιατι μαλλον ειχα συνηθισει τη φιλοσοφια των windows. Τωρα που ειπα να ασχοληθω με το linux εδω και 2 μηνες κατεβασα το ubuntu και το kubuntu KDE4( ηταν και η αφορμη για να ασχοληθω μετα απο τα καλα σχολια που ακουσα στο forum) και κατεληξα στο ubuntu με το gnome γιατι ειναι πιο απλο, ο konqueror δεν μου αρεσε καθολου, το menu των προγραμματων του KDE το βρηκα υπερβολικα αντιεργονομικο εκτος και αν εχει και αλλο τροπο να απεικονισης που δεν τον βρηκα....Και η μπαρα κατω μου ξενισε καπως με το μεγεθος της και τον τροπο που απεικονιζει τα εικονιδια(σιγουρα παραμετροποιειται, αλλα δεν μου εκανε αισθηση να ασχοληθω...), ετσι κι αλλιως οπως και στο Gnome τωρα, οπως και στα windows την μπαρα την εχω επανω και χρησιμοποιω dock για της εφαρμογες μου κατω, ισως γι αυτο. Και μου φανηκε λιγο πιο βαρυ το KDE. Τωρα αυτο που λενε για την συνεργασια των εφαρμογων στο KDE μαλλον δεν με απασχολει, γιατι εχω την εντυπωση οτι στο gnome προσαρμοστηκα και το προσαρμοσα πολυ πιο γρηγορα, απο το να κανω μια περιηγηση στο KDE menu και κανω μια χαρα και γρηγορα τη δουλεια μου. Ισως τελικα το intergration (αν το λεω σωστα) το εχει αναγκη το αντιεργονομικο menu του KDE...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος songless_bird : 13-03-08 στις 16:25.
-
13-03-08, 16:26 Απάντηση: Gnome vs Kde #404
Σιγά το απόλυτο εργαλείο!! Το έχω ξεψαχνίσει εκατοντάδες φορές.
Το συγκεκριμένο εργαλείο, όφειλε να υπάρχει στο βασικό μενού ρυθμίσεων του Gnome σε μορφή GUI και όχι raw επιλογών, για να συνάδει και με τη φιλοσοφία του...
Τo gconf-editor μοιάζει 1000% με το security policy των windows, όχι με τη registry.
Όχι πως αυτό είναι θετικό φυσικά. Εξίσου χαζομάρα είναι.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος AddictedToChaos : 13-03-08 στις 16:26.
-
13-03-08, 16:33 Απάντηση: Gnome vs Kde #405
Παρόμοια Θέματα
-
KDE- gnome
Από kriti στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 64Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-08, 18:16 -
Gnome, KDE σε laptop
Από artem στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 59Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-07, 21:14 -
Απο kde -> gnome
Από loopg στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-06, 18:54 -
Λοιπον...KDE ή Gnome?
Από Aramil στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-05, 00:46 -
gnome <=> kde icons
Από hayzel στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 28-03-05, 02:43
Bookmarks