Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης: Ποιό χρησιμοποιείτε και γιατί;

Ψήφισαν
248. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου
  • Gnome

123 49,60%
  • Kde

113 45,56%
  • Xfce

7 2,82%
  • Άλλο

5 2,02%
Σελ. 47 από 181 ΠρώτηΠρώτη ... 2737424546474849525767 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 691-705 από 2710

Θέμα: Gnome vs Kde

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    USR 9108
    400 σε ff, 400 σε opera. Konq τον έχω αφήσει default αν θυμάμαι καλά.

Downloads
    43
    Uploads
    0
    ISP
    V
    η διαφορά είναι τεράστια.

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    10240/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    USR 9108
    Να σημειώσω ότι όλοι οι browsers κλείστηκαν και ξανα-ανοίχτηκαν σχεδόν ταυτόχρονα (όσο ταυτόχρονη μπορεί να είναι η έναρξή τους ο ένας μετά τον άλλο) ώστε να μην έχουν μείνει προηγούμενα υπολείματα.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος augerinos : 15-03-08 στις 20:26.

Downloads
    43
    Uploads
    0
    ISP
    V
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από augerinos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν μίλησα για FF3 γιατί δεν έχω γνώμη (Δεν έχει γίνει ακόμη released και δεν τον χρησιμοποιώ.)
    σε τρεις μέρες χρήσης δεν είδα κάποια βελτίωση.
    Αλλά μιλάμε για beta

Το avatar του μέλους TheCondor
    TheCondor Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από no_logo Εμφάνιση μηνυμάτων
    για τους browsers τα έχει πει η IBM πριν από μας
    Ολόκληρη έρευνα έκανε
    http://www.ibm.com/developerworks/li...ux-memory.html

Συνημμένο Αρχείο 32379

From this table, you can see that there is a very large range in memory usage, with the most memory-hungry browser (Firefox) using approximately 27 times more memory than the most frugal (Lynx). This isn't really a fair comparison, as Lynx is not really functionally equivalent (it does not even display graphics, for instance), but it does show that, depending upon your requirements, you can vastly reduce your memory usage. Even among the first three browsers listed in Table 1, which are more or less functionally equivalent to one another, Opera uses approximately two-thirds the amount of memory of Firefox, and Konqueror uses less than half of Firefox's memory.

For modest use requirements, Dillo may provide a good compromise between a fully featured browser and the austerity of Lynx. Dillo provides a GUI; it is fairly limited in its default state, however, and doesn't even support SSL without an additional plugin!

Note also that when we compare the shared memory use, Konqueror performs much better than Firefox, using around 14MB less memory; if we look at the total use, however, while Konqueror still does better than Firefox, it doesn't do so by such a wide margin -- only by 5MB or so. This is because Konqueror makes heavy use of shared KDE libraries that are loaded into lots of applications, as I am using the KDE desktop. If I were not using any other KDE apps, however, Opera would be a better choice than KDE. We'll discuss this issue in more detail later.
    Σταματα ρε συ μη τους χαλας το παρτυ.

Ειναι ψεμματα ολα αυτα.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Πιο πολύ επηρεασμένος με αυτά που γράφτηκαν στο thread του Gnome 2.22 ήθελα να γράψω το παρακάτω κείμενο εκεί αλλα καλλίτερα στο Vs για να μην είναι 100% offtopic,αλλα λίγο.

Είμαι νέος στο χόρo του Linux, του ανοιχτού λογισμικού γενικά,είχα κάνει απόπειρες πιο παλιά αλλα από τον οκτώβρη το κύριο λειτουργικό μου είναι το Ubuntu 7.10.Πρέπει να σας πω την αλήθεια ότι δεν περίμενα να βρω και εδώ το ίδιο ακριβώς πράγμα που γίνετε και στο κλειστό λειτουργικό που άτομα μαλώνουν, στην κυριολεξία, για πιο antivirus είναι πιο καλο και ενώ το έχουν πληρώσει 50 και 60 ευρώ (ένα τυχαίο παράδειγμα).Το πρώτο πράγμα που με τράβηξε κοντά στο Ubuntu ήταν η ΕΠΙΛΟΓΉ, η ελεύθερη επιλογή που φαίνεται ότι δεν εκτιμάτε και πολύ από τους χρηστες του ελευθερου λειτουργικού. Είχα δηλαδή την επιλογή να δοκιμάσω και να διαλέξω είτε Gnome είτε KDE ελευθερα και δωρεάν!Και βλέπω ότι εδώ μιλάτε για τα γραφικά περιβάλλοντα λες και τα πληρώσατε χρυσαφι και έχετε την απαίτηση να δουλεύουν όλα τέλεια ή χλευάζεται την δουλειά κάποιον ανθρώπων που στην τελική δεν σας ζήτησαν αντίτιμο αλλα ούτε και σας υποχρέωσαν να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό τους.Η ακόμα κάποιοι χαίρονται που ίσως η μια κοινότητα να μην είναι τόσο δυνατή και περιμένουν πως και πως την εξαφάνιση τις.Για πιο λόγο?Για να κυριαρχήσει ένας κολοσσός στο τέλος που θα πληρώνουμε εκατομμύρια για χρησιμοποιούμε ένα pc?.Ίσως είμαι τόσο noob που να μην καταλαβαίνω κάποια πράγματα,αλλα τουλάχιστον δεν περίμενα ένα τέτοιο κλίμα και απλά απαγοητευτικά.

Το avatar του μέλους midnightsun
    midnightsun Guest
    @TheCondor πρόσεξε μην κάνεις quote όλη την σελίδα και φανεί κάτι που δεν θέλεις (άσχετο με τους browsers).

TheCondor Guest
    Δεν μαλωνει κανεις.

Αυτοι προσπαθουν να μας την πουν, ενω ξερουμε και ξερουν οτι εχουμε δικιο

Downloads
    43
    Uploads
    0
    ISP
    V
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από zirico3 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πιο πολύ επηρεασμένος με αυτά που γράφτηκαν στο thread του Gnome 2.22 ήθελα να γράψω το παρακάτω κείμενο εκεί αλλα καλλίτερα στο Vs για να μην είναι 100% offtopic,αλλα λίγο.

Είμαι νέος στο χόρo του Linux, του ανοιχτού λογισμικού γενικά,είχα κάνει απόπειρες πιο παλιά αλλα από τον οκτώβρη το κύριο λειτουργικό μου είναι το Ubuntu 7.10.Πρέπει να σας πω την αλήθεια ότι δεν περίμενα να βρω και εδώ το ίδιο ακριβώς πράγμα που γίνετε και στο κλειστό λειτουργικό που άτομα μαλώνουν, στην κυριολεξία, για πιο antivirus είναι πιο καλο και ενώ το έχουν πληρώσει 50 και 60 ευρώ (ένα τυχαίο παράδειγμα).Το πρώτο πράγμα που με τράβηξε κοντά στο Ubuntu ήταν η ΕΠΙΛΟΓΉ, η ελεύθερη επιλογή που φαίνεται ότι δεν εκτιμάτε και πολύ από τους χρηστες του ελευθερου λειτουργικού. Είχα δηλαδή την επιλογή να δοκιμάσω και να διαλέξω είτε Gnome είτε KDE ελευθερα και δωρεάν!Και βλέπω ότι εδώ μιλάτε για τα γραφικά περιβάλλοντα λες και τα πληρώσατε χρυσαφι και έχετε την απαίτηση να δουλεύουν όλα τέλεια ή χλευάζεται την δουλειά κάποιον ανθρώπων που στην τελική δεν σας ζήτησαν αντίτιμο αλλα ούτε και σας υποχρέωσαν να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό τους.Η ακόμα κάποιοι χαίρονται που ίσως η μια κοινότητα να μην είναι τόσο δυνατή και περιμένουν πως και πως την εξαφάνιση τις.Για πιο λόγο?Για να κυριαρχήσει ένας κολοσσός στο τέλος που θα πληρώνουμε εκατομμύρια για χρησιμοποιούμε ένα pc?.Ίσως είμαι τόσο noob που να μην καταλαβαίνω κάποια πράγματα,αλλα τουλάχιστον δεν περίμενα ένα τέτοιο κλίμα και απλά απαγοητευτικά.

κανείς δεν προσπαθεί να αποδείξει ποιο DE είναι καλύτερο.
    Τη λασπολογία αντικρούσουμε
    Δεν έχεις καταλάβει τι γίνεται;

Downloads
    2
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΚΑΛΑΜΑΚΙ
    Router
    Netgear DGN2200v3
    SNR / Attn
    10(dB) / 32(dB)
    zirico3: Έχεις 100% δίκιο... Συμφωνώ απόλυτα.

Πολλές φορές, βέβαια, τέτοια flames είναι στο επίπεδο της πλάκας (σαν το χαβαλέ που κάνουν φίλοι όταν τσακώνονται για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ένα πράγμα) κι αυτό είναι ωραίο. Αλλά η πλάκα, πλάκα και η εμμονή, εμμονή! Δε δημιουργούμε καλή εικόνα στους νέους χρήστες linux με αυτές τις συμπεριφορές... Και το λέω γι αυτούς που δεν εκφέρουν απλά την άποψή τους αλλά τάσσονται υπέρμαχοι στρατιώτες του DE που χρησιμοποιούν...

ΥΓ: GNOME riulez
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος liberostelios : 15-03-08 στις 21:05.

TheCondor Guest
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από midnightsun Εμφάνιση μηνυμάτων
    @TheCondor πρόσεξε μην κάνεις quote όλη την σελίδα και φανεί κάτι που δεν θέλεις (άσχετο με τους browsers).
    Δεν εχω προβλημα με κατι.

Εσεις αρχιζετε τις γαργαρες και τα ignore των threads οταν η φωφη η το gnome ειναι λειψα και δεν μπορειτε να τα υπερασπιστειτε.

Περιοχή
    Chicago, Illinois
    Downloads
    96
    Uploads
    25
    Άρθρα
    14
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/0.5G
    ISP
    Nova
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από TheCondor Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δεν εχω προβλημα με κατι.

Εσεις αρχιζετε τις γαργαρες και τα ignore των threads οταν η φωφη η το gnome ειναι λειψα και δεν μπορειτε να τα υπερασπιστειτε.
    Ignore το εκανα αλλα γεμίσατε τον iSpy .

Δεν μαλωνουμε , ούτε κανουμε πόλεμο για να υπερασπιστω τις επιλογές μου . Τις δικές μου και τόσου άλλου κόσμου .

Το ότι με πρόσχημα ότι το γίνεται πόλεμος στο KDE γεμίσατε ενα thread ολόκληρο με μπιχτές , δεν φταίω εγώ .

Καλώς να συνεχίσετε , ο συμφορουμίτης απο πανω είπε όλη την αλήθεια : μονο κακό εγινε , φεύγουν όλοι όσοι δεν ξέρουν ακομη τι παει να πει Linux .
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος flamelab : 15-03-08 στις 21:10.
    Dies, died, will die.
    Lived, lives, will live.

Περιοχή
    Χανιά
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    ISP
    None
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από AddictedToChaos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε τόσα posts τώρα, είναι πως δεν προσπαθούμε να αποδείξουμε πως το KDE είναι το ιδανικό και το τελειότερο DE του κόσμου.

Απλώς, αντικρούουμε τους μύθους που ρίχνουν μερικοί στο νήμα για να μειώσουν το KDE.

Δεν μπορεί τώρα χρήστης Gnome που το μόνο πράγμα που αρχίζει από G στο σύστημα του είναι το ίδιο το Gnome (όλα τα υπόλοιπα είναι K-related), να λέει τόσες ανακρίβειες για το KDE.
    Πες τα Χρυσόστομε!

Με τη διαφορά ότι δεν «αντικρούετε απλά του μύθους που ρίχνουν μερικοί στο νήμα για να μειώσουν το KDE» αλλά έχετε αποκτήσει (όσοι κόπτεστε από τα λεγόμενα) τη συμπεριφορά αυτή στο πολλαπλάσιο!

Όχι μόνο τη συμπεριφορά αλλά και το ύφος:
    Το compiz-fusion είναι προβληματικό. Δεν έχει εξάλλου και πολύ καιρό που δημιουργήθηκε η πρόσμιξη του compiz με το beryl.

Ας το κάνουν stable πρώτα και μετά τα λέμε.

Το ό,τι παίζει σωστά στο gnome δεν σημαίνει πως φταίει ο kwin.

Μπορεί στο gnome να κάθησαν και να έφτιαξαν sricpts που βελτιώνουν τη χρήση του.

Αυτό όμως είναι workaround. Στο KDE δεν έχουν χρόνο για προχειρότητες του ποδαριού.

Είναι ευθύνη του compiz-fusion dev team να επιλύσει τα προβλήματα.
    Σου θυμίζει κάτι αυτή η «επιχειρηματολογία»;

to WAntilles (κυριολεκτικά) που έχει καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να προσδιορίσει το ύφος και το περιεχόμενο του Linux Subsection στο adslgr.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ckoul : 15-03-08 στις 21:12.

Το avatar του μέλους midnightsun
    midnightsun Guest

Δες ότι έχεις όρεξη να δεις (θα σου συνιστούσα να δεις και τα 3 Desktop Environments) και χρησιμοποιήσε αυτό που σου αρέσει παραπάνω, και πάντα να εξετάζεις στο μέτρο που μπορείς αυτά που λένε οι άλλοι.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος midnightsun : 15-03-08 στις 21:09.

Το avatar του μέλους hemlock
    Το μέλος hemlock δεν είναι συνδεδεμένο Τι εννοείς δεν ξέρεις πως το deadline ειναι ΑΥΡΙΟ?
    Περιοχή
    ΑΧΑΡΝΑΙ -ΑΤΤΙΚΗΣ(ΜΕΝΙΔΙ)
    Downloads
    16
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/512
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΑΧΑΡΝΩΝ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από flamelab Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ignore το εκανα αλλα γεμίσατε τον iSpy .

Δεν μαλωνουμε , ούτε κανουμε πόλεμο για να υπερασπιστω τις επιλογές μου . Τις δικές μου και τόσου άλλου κόσμου .

Το ότι με πρόσχημα ότι το γίνεται πόλεμος στο KDE γεμίσατε ενα thread ολόκληρο με μπιχτές , δεν φταίω εγώ .

Καλώς να συνεχίσετε , ο συμφορουμίτης απο πανω είπε όλη την αλήθεια : μονο κακό εγινε , φεύγουν όλοι όσοι δεν ξέρουν ακομη τι παει να πει Linux .
    Αν πιστευεις οτι ενας "νιουφης" διαλεγει λινουξ επειδη θα δει KDE ή Gnome τοτε καλα το εκανες Ignore το νημα...
    Αλλο ενα καστρο πεσμενο...Τωρα σειρα εχει το arch και οι "ρεουσες" διανομες...
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hemlock : 15-03-08 στις 21:13.
    ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
    ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.

Σελ. 47 από 181 ΠρώτηΠρώτη ... 2737424546474849525767 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. KDE- gnome
    Από kriti στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-06-08, 18:16
  2. Gnome, KDE σε laptop
    Από artem στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 12-08-07, 21:14
  3. Απο kde -> gnome
    Από loopg στο φόρουμ Unix - Linux
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-06-06, 18:54
  4. Λοιπον...KDE ή Gnome?