Αποφάσισα μετά από πολύ καιρό -ίσως χρόνια- να μπω στην ξεχασμένη εγκατάσταση των Windows XP. Τα όσα ακολούθησαν δεν τα περίμενα.
Αφού ξεκίνησαν τα windows xp και φόρτωσαν αρκετά γρήγορα έφτασαν στην login screen. Εκεί κλίκαρα το όνομά μου και πληκτρολόγησα το κωδικό μου, όπως στο linux. Αυτό ήταν, για τα επόμενα 4-5 λεπτά δεν συνέβη τίποτα παρά μόνο άλλαξε η login screen ώστε να περιέχει μόνο το εικονίδιο του χρήστη μου. Περίμενα, περίμενα, τίποτα, ούτε σκληρός δούλευε ούτε τίποτα. Δεν υπήρχε ίχνος ζωής.
Στα 5 λεπτά απογοητεύτηκα και πάτησα Control + Alt + F1 για να βγω στο terminal να δω τι φταίει. Δεν έγινε τίποτα! Απολύτως τίποτα! Δοκίμασα τότε να σκοτώσω τον X server με Control + Alt + Backspace. Πάλι τίποτα! Τρομοκρατήθηκα! Εν τω μεταξύ θυμήθηκα πως όταν φόρτωναν τα windows δεν είδα terminal ή κάτι έστω στην αρχή. Δεν ήξερα τι να κάνω! Τότε θυμήθηκα: Control + Alt + Del. Ούτε αυτό έκανε τίποτα και αποφάσισα να περιμένω λίγο μιας και δεν τα πάω καλά με το reset.
Τελικά το λαμπάκι του σκληρού άναψε σε ένα πολλά υποσχόμενο πορτοκαλί χρώμα, το ηθικό μου αναπτερώθηκε και πράγματι μετά από λίγα ακόμη λεπτά ήμουν στα Windows. Περίμενα στωικά να φορτώσουν τα εικονίδια στο tray αλλά τα κατάφεραν. Ξαφνικά όμως ο χαμός! Προγράμματα (avast, getright, windows) άρχισαν να μου ζητούν updates, τα windows άνοιγαν κάτι crash reports για να τις στείλουν κάπου, κάτι system recovered from serious error, δεν ξέρω, πολύ με ανησύχησαν.
Γιατί όμως με ενόχλησε με τόσα updates; Αν ήθελα δεν μπορούσα να του πω να κάνει update μια ώρα που με βολεύει; Για τόσο ξεχασιάρη με περνά; Και πως κλείνουν όλα αυτά; Υπάρχει κάποιο κεντρικό control panel για να απενεργοποιείς τα update requests;
Ο λόγος που μπήκα ήταν γιατί ο εκτυπωτής μου τελευταία συχνά αρνείται να εκτυπώσει αλλά στο linux δεν δείχνει τα μηνύματα λάθους (μόνο ανάβει ένα πορτοκαλί λαμπάκι, σαν να δουλεύει και αυτού ο σκληρός). Αποφάσισα να εκτυπώσω ένα pdf. Ανοίγω το acrobat reader και άρχισε να ζητά και αυτό update! Τρελάθηκα! Μα αν θέλω βρε δεν θα σε ενημερώσω; Τι με ενοχλείς;
Αφού μπήκα είπα να κάτσω λίγη ώρα. Πήγα να βάλω μουσική αλλά δεν μπορούσα να βάλω τα mp3 μου γιατί τα windows δεν αναγνώριζαν το σκληρό του Linux. Βρήκα κάτι ext3 drivers αλλά λέει επειδή ο σκληρός μου ήταν κρυπτογραφημένος με το LUKS δεν μπορούσε να γίνει κάτι. Κρίμα.
Άνοιξα το firefox και μπήκα στο adslgr. Πήγα να γράψω αλλά τα windows είχαν για την αλλαγή γλώσσας το shortcut Alt + Shift. Εδώ και χρόνια χρησιμοποιώ το συνδυασμό Alt + Space για αυτή τη δουλειά καθώς το θεωρώ πολύ πιο εύκολο και λιγότερο επικίνδυνο ορθοπεδικά. Έλα όμως που τα windows δεν υποστηρίζουν καθόλου αυτό το shortcut! Αν είναι δυνατόν, κόντεψα να φάω infraction για greeklish με τις χαζομάρες τους!
Το άλλο που το πάτε; Μου αρέσει να ανοίγω πολλά tabs, στον Konqueror τα αλλάζεις με την ροδέλα. Στρέφοντας την ροδέλα πάνω από τα tabs μετακινείσαι σε αυτά. Στο firefox αυτό δεν γινόταν! Χρειαζόταν κλικς! 2008 έχουμε ρε παιδιά, καιρός να ανακαλύψετε τη ροδέλα.
Τέσπα, είπα να εκτυπώσω και το νέο KDE logo. Το site του KDE είχε μικρή png έκδοση (128x128 pixels) οπότε κατέβασα το svg. Είναι αυτό που λέμε τα ήθελε ο ποπός μου! Τα windows το άνοιγαν με το internet exploder. Μα πάνε καλά; Δεν πειράζει σκέφτομαι, έχω paintshop. Αμ δε! Το άνοιγε μεν αλλά μόνο το άσπρο background! Δεν έχει και πολύ νόημα να εκτυπώσεις ένα άσπρο τετράγωνο. Δεν βαριέσαι λέω, το paintshop έχει 90 ευρώ, λογικό να μη δουλέψει, θα το ανοίξω με το photoshop cs2 που έχει 900 ευρώ! Καλά, αυτό ήταν εντελώς ανάπηρο, δεν αναγνώριζε καν το file format. Τελικά κατέβασα το δωρεάν GIMP και έκανα μια χαρά την δουλειά μου, απορώ όμως πως το δωρεάν καταλήγει πιο χρήσιμο από το πανάκριβο.
Ευτυχώς τελικά εκτύπωσα και είδα το μήνυμα λάθους. Επειδή το γραφείο μου έχει μερικά πράγματα επάνω το καπάκι του εκτυπωτή βρίσκει και δεν ανοίγει μέχρι κάτω κάτω και έτσι ο εκτυπωτής διαμαρτύρεται αντί να εκτυπώνει. Go figure. Δεν είχε σημασία όμως, αποστολή εξετελέσθη!
Γρήγορα reboot στο εύκολο, προβλέψιμο, γρήγορο και φιλικό linux μου.
Εμφάνιση 1-15 από 393
-
04-06-08, 00:07 Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #1
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
04-06-08, 00:14 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #2
- Downloads
- 2
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 5
Θα σου έλεγα εγώ την εμπειρία μου για τα vista, αλλά δεν έχω το βράδυ ελεύθερο.
Θα την συνοψίσω στο εξής:
η επόμενη έκδοση του norton antivirus θα πρέπει να τα έχει ως ... trojan.
Παίδες, πρώτη φορά στη ζωή μου είδα λειτουργικό που με το που βλέπει internet να ... τσακίζεται να στείλει τόσα πολλά μηνύματα με στοιχεία του υπολογιστή μου σε τόσες πολλές εταιρείες. Έκανα ένα traffic analysis και μου έφυγε το κλαπέτο.... when you damp oscillations, you lose the high points as well as the low.
改善 - kai zen - continuous change for the better - the Tao of Linux.
Linux χωρίς εγκατάσταση, δωρεάν ΝΟΜΙΜΟ office, browser χωρίς ιούς ,
δωρεάν εγκατάσταση Linux, δωρεάν raytracer, γιατί το δωρεάν είναι όλα τα λεφτά...
ΟΔΗΓΙΕΣ εγκατάστασης Linux
-
04-06-08, 00:19 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #3
Τρομερή η ιστορία σου- How does a linux geek make love??
- unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; umount; sleep;
BasketForum
-
04-06-08, 00:22 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #4
-
04-06-08, 00:28 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #5
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
Όμως, όπως και ο ίδιος επιβεβαιώνεις, τα ΧΡ σου έδωσαν την τελική λύση για τον εκτυπωτή και το πρόβλημά του. Τα λίνουξ χαμπάρι δεν πήραν!
(Είμαι βέβαιος ότι τα βίστα θα σου έλεγαν ποια μεριά του καπακιού ήταν ανασηκωμένη - και τα επερχόμενα seven θα μπορούν να σου υποδείξουν με ακρίβεια χιλιοστού το διάκενο που μένει μεταξύ καπακιού και σώματος εκτυπωτή)Ανυπόγραφος
-
04-06-08, 00:34 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #6
-
04-06-08, 00:40 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #7
-
04-06-08, 00:41 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #8
-
04-06-08, 01:04 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #9
-
04-06-08, 01:05 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #10
Εγω μπορω να πιστεψω οτι εννοει όσα γράφει. Εχω νιωσει και γω παρόμοια
-
04-06-08, 01:30 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #11
Ντάξει δεν λέω αλλά κολλάει και αυτό που λέμε οι linuxades στους 'άλλους' που γκρινιάζουν για το usability/interface/whatever "ε καλά άμα δεν καθήσεις να ασχοληθείς με το σύστημα ή αν είσαι προσηλωμένος στις windows τακτικές δεν θα το καταλάβεις πως λειτουργεί.". Απλά αντιστρέψτε το.
Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
04-06-08, 01:41 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #12
Εν μέρει έχεις δίκαιο.
Πάντως προχθές που πήγα σε ένα φίλο με μία ξεχασμένη εγκατάσταση ubuntu (αποτυχημένη απόπειρα προσηλυτισμού) μπήκαμε να κάνουμε κανά update για τη φάση.Κατέβασε μεν 200 mb updates αλλά δεν μας πέταξε στη μούρη 50 παράθυρα με προγράμματα να ζητάνε update,το καθένα ξεχωριστά.
Τεράστια διαφορά να αναβαθμίζεις το software σου ένα ένα με το να το αναβαθμίζεις όλο μαζί με 2 εντολές.#41693
-
04-06-08, 01:48 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #13
Είστε αλήτες. Δεν κάνει να κοροϊδεύουμε τους ανάπηρους και το ξέρετε! (turboirc αστειεύομαι, μην ψαρώνεις)
Έχω και εγώ αρνητικές εμπειρίες αλλά όχι ... ολική καταστροφή που περιγράφει ο mrsaccess. Αντίθετα όλα "δούλευαν" καλά, αλλά δεν μπορούσα να εκτυπώσω το pdf μου (σε ξένο υπολογιστή).
Αυτά που θυμάμαι είναι:
1. Ο χρόνος που περιμένεις να αναγνωριστεί (εγκατασταθεί) το usb flash
2. Το acrobat reader που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία είναι βαρύ και μεγάλο δίχως λόγο.
3. Δεν μπορώ να το κάνω eject από τον explorer, ψαρεύω το σχετικό εικονίδιο. Μετά δεν ξέρω ποιό γράμμα είναι (έχουν card reader) ξανα-ανοίγω τον explorer να δω το γράμμα και ξαναπάω στο σχετικό εικονίδιο για unmount. Πολύ κλικ και σημάδι.
Από ολικές καταστροφές έχω μόνο ιστορίες φίλων (άλλωστε δεν δουλεύω ποιά με windows). Ο τελευταίος στην προσπάθειά του να πάρει backup από υπολογιστή άλλου, κατέστρεψε το partition με τα προσωπικά του αρχεία! (150Gbytes). Στον εν λόγω υπολογιστή δεν μπορούσε να εγκαταστήσει XP επειδή δεν είχε floppy (sata). Προσπάθησα να του φτιάξω cd με το n-lite αλλά κάτι μου διέφυγε(εγώ την προσπάθειά μου την έκανα, να μην λέτε...)
Την προηγούμενη εβδομάδα είχα ρέντα. Δούλευα σε υπολογιστή με XP. Τα τρία flashάκια που έτυχε να μου δώσουν, είχαν ιό! Τί γίνεται εκεί έξω με το autorun; Αν ήμουν η MS θα το καταργούσα με update! Παλαιότερα πατούσα το shift, αλλά τώρα με το linux το έχω ξεχάσει.
-
04-06-08, 01:50 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #14
Αυτά τα software που αναφέρεις είναι μέρος του λειτουργικού(ubuntu) ενώ τα άλλα είναι προγράμματα τρίτων(windows). Εξάλλου τα περισσότερα από αυτά σίγουρα έχουν option για να μην κάνουν υπενθυμίσεις gia update.
Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?
-
04-06-08, 01:56 Απάντηση: Οι περιπέτειες ενός χρήστη Linux στα Windows XP. #15
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Α, ένα πρόβλημα που ξέχασα ήταν το bluetooth dongle.
Πριν δύο χρόνια περίπου αγόρασα ένα κινητό Nokia και ένα bluetooth dongle. Στο Linux έπαιξε κατευθείαν και μπορούσα να δω το κινητό μου σαν σκληρό δίσκο.
Επειδή ωστόσο η Nokia έδινε μια εφαρμογή μαζί με το κινητό μόνο για Windows, το Nokia PC Suite, μπήκα στα Windows XP να το δω.
Τα XP είδαν το bluetooth dongle αλλά δεν είχαν drivers. Έβαλα το δισκάκι που ερχόταν μαζί με το bluetooth και όλα καλά.
Σήμερα όμως για κάποιο λόγο δεν το αναγνώριζαν (ζήτημα αν έχω μπει 4 φορές σε αυτά τα δύο χρόνια στα XP και πάντα κάθομαι λιγότερο από ώρα)! Το δισκάκι έχει χαθεί προ πολλού. Τι κάνω; Που κακά βρίσκω drivers πάλι; Μα γιατί με παιδεύουν έτσι; Το Linux γιατί δεν το έχει χάσει ποτέ; Μήπως οι drivers έχουν ημερομηνία λήξης;
Τέσπα, δεν ήταν ολοκληρωτική καταστροφή. Ολοκληρωτική καταστροφή ήταν τα Vista πριν μερικούς μήνες. Θα σας τα πω αύριο γιατί δεν έχω το κουράγιο τώρα...Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
Παρόμοια Θέματα
-
How To: Εγκατάσταση Linux SMP Folding client στα Windows, με VMware & Debian
Από EvilHawk στο φόρουμ ADSLgr.com Folding@Home team # 36673Μηνύματα: 71Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-08, 22:04 -
Βίος και πολιτεία ενός dsl χρήστη
Από koukouroukou στο φόρουμ The fun section...Μηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 22-09-06, 23:38 -
οι περιπέτειες ενός χρήστη LIVE !
Από dimi_p στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 33Τελευταίο Μήνυμα: 23-10-05, 13:11 -
Βοήθεια με χρηστη στα Windows...
Από dpetka2001 στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 13-12-04, 16:14
Bookmarks