Εδώ και μερικές ημέρες έχω τρομερά μεγάλη καθυστέρηση στο VOIP.
Έχω δοκιμάσει betamax, easycall, omnivoice... τίποτε.
Μιλάω και με ακούνε μετά από 1-2 sec πράγμα που δεν είναι αποδεκτό.
Υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα?
Εμφάνιση 1-8 από 8
Θέμα: VOIP: Καθυστέρηση ήχου
-
22-09-10, 18:41 VOIP: Καθυστέρηση ήχου #1Ενός λάθους μύρια έπονται...
-
24-09-10, 12:02 Απάντηση: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #2
Εγω με easycall (και HOL) εχο μια μικρη καθυστερησουλα αλλα οχι και 1-2 sec οπως λες... Το γεγονος οτι εχεις με ολοις αυτους τους παροχους προβλημα με οδηγει στο συμπερασμα οτι μαλλον εχεις μπουκομενο Dslam. Σε ποια περιοχη εισαι?
Ενημερωνετε το profil σας!!!
-
24-09-10, 22:48 Απάντηση: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #3
ΟΙ πάαροχοι προσπαθούν να περιορίσυοουν την χρήση..΄
Απλά χάνουν.....
-
25-09-10, 01:57 Απάντηση: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #4
Και βέβαια χάνουν γιατί ακόμα και phone-2-phone βγαίνει πολύ πιο οικονομικά από τις τιμές που δίνουν. Βέβαια phone-2-phone μπορώ να έχω και με dial-up ή την πιο χαμηλή ταχύτητα σε dsl.
Βέβαια, αν αποδειχτεί ότι πράγματι περιορίζουν το VOIP θα έχουν πρόβλημα με οδηγία της ΕΕ που προσπαθεί να προάγει την χρήση VOIP.
Ας αφήσουμε τον αθέμιτο ανταγωνισμό (πρακτικά έχουν ίδιο προϊών).
Βέβαια είναι δύσκολο να αποδειχτεί. Εδώ με τον ΟΤΕ που ήταν εμφανέστατο δεν έκανε τίποτε έως ότου οι άλλοι ISP δεν περιόριζαν το VOIP (Από εκείνη την εποχή έφυγα από τον ΟΤΕ και δεν θα γυρίσω ακόμα και αν μηδενίσει τις τιμές).
Ας ελπίσουμε ότι δεν κάνουν τα ίδια και οι υπόλοιποι.Ενός λάθους μύρια έπονται...
-
25-09-10, 03:10 Απάντηση: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #5
-
25-09-10, 13:15 Απάντηση: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #6
Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάτι... Προφανώς και δεν υφίσταται εσκεμμένος περιορισμός στη χρήση VOIP υπηρεσιών στο δίκτυο της ON (όπως και στους άλλους ISP, από όσο γνωρίζω).
Και επίσης, προσωπικά χρησιμοποιώ την υπηρεσία της Omnivoice σχεδόν καθημερινά και η ποιότητα δεν έχει μεταβληθεί εδώ και σχεδόν 2 χρόνια. Ακόμα και σε χρονικές στιγμές που το ping μπορεί να φτάσει τα 100ms, δεν υπάρχει καθυστέρηση (άλλωστε σε σωστά σεταρισμένο voip, από 200ms και πάνω υπάρχει πρόβλημα). Βέβαια δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για υπηρεσίες αμφιβόλου ποιότητας (betamax).
Καλό είναι να κοιτάξουμε τον εξοπλισμό μας ή τις ρυθμίσεις της γραμμής μας για να μην έχουμε πρόβληματα.
-
25-09-10, 20:40 Re: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #7
Να πω κι εγω οτι δουλεύει κανονικά και το voipdiscount και το viva που έχω
Καμία καθυστέρηση και πολύ καλή ποιότητα ήχου.
Ελέγξτε το upload της γραμμής σας. Αν τρέχουν τίποτα P2P και κάνουν upload στο full τότε είναι λογικό να υπάρχει delay.
-
25-09-10, 22:04 Απάντηση: Re: VOIP: Καθυστέρηση ήχου #8
Το upload είναι κανονικό και έχω γυρίσει σε fast path οπότε θα έπρεπε να είναι καλύτερα. P2P δεν τρέχουν αν και παλιά και με P2P τέρμα δεν είχα πρόβλημα.
Η omnivoice έχει μικρή καθυστέρηση αλλά υπάρχει. Η viva δεν έχει καθόλου αλλά έχει pings 8ms. H betamax & easycall απλός δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.
fanboysgotohell: οι ρυθμίσεις είναι τέλειες. Ακόμα και αν είχαν κλείσει τις πόρτες από την θα πέρναγε το voip. Γι' αυτό δεν ασχολήθηκα ιδιαίτερα με το θέμα του κλεισίματος αλλά με το θέμα της ποιότητας της σύνδεσης.
Ο μόνος λόγος που το ανάφερα και εδώ (έχω κάνει αναφορά και σε σχετικό θέμα στους sip providers στο forum) είναι ότι το πρόβλημα στο voip άρχισε όταν άρχισε το πρόβλημα με τα pings & την αστάθεια στην ΟΝ (π.χ μια το youtube και την άλλη στιγμή σέρνεται - χωρίς τίποτε άλλο να τρέχει παράλληλα).Τελευταία επεξεργασία από το μέλος trd64 : 25-09-10 στις 22:09.
Ενός λάθους μύρια έπονται...
Παρόμοια Θέματα
-
FLV TO AVI ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΗΧΟΥ
Από VANDAMME στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 1Τελευταίο Μήνυμα: 27-02-10, 12:24 -
καθυστέρηση ήχου στο τηλέφωνο
Από cghera στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 30-05-08, 23:01 -
Καθυστέρηση ήχου κλήσης
Από spthomas στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-08, 00:38 -
Η καθυστέρηση του voip στα 2play πακέτα!
Από zoran στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 10-11-07, 13:49 -
τραγική καθυστέρηση ήχου !!!
Από stream στο φόρουμ Vodafone ADSLΜηνύματα: 12Τελευταίο Μήνυμα: 28-11-06, 11:33
Bookmarks