Οπότε είναι καθολική πολιτική(όπως και περίμενα δηλαδή)...Ρε γμτ κάποια πράγματα που έχουμε πεί σε όλες αυτές τις σελίδες πρέπει να τα μαζέψουμε για να είναι συγκεντρωμένα κάπως.Thanks ipo!
Εμφάνιση 1.096-1.110 από 8776
-
28-12-10, 18:59 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1096ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
http://slightlymagic.net
-
28-12-10, 19:06 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1097Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
Τι εστί IBAN, BIC, OUR, SHA, BEN;
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-12-10, 19:14 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1098
Έχω στείλει και εγώ μαιλ και περιμένω να δώ γραπτώς αν θα μου απαντήσουν. Το θεωρώ ωστόσο "περίεργο" 1 και μόνο τράπεζα να μην έχει τη συγκεκριμένη χρέωση
Αυτές οι αποφάσεις νομίζω λαμβάνονται συλλογικά από όλες τις τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
28-12-10, 21:12 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1099
2 από τις 5 τράπεζες, με χρεωστικές κάρτες που υποστηρίζουν εξ αποστάσεως αγορές, ισχυρίζονται ότι δε χρεώνουν προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος. Η HSBC και η Marfin.
Θέλει πολλή προσοχή όμως με τα τηλεφωνικά κέντρα, διότι δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι επαρκώς ενημερωμένοι. Π.χ. στην Alpha Bank η κοπέλα από το τηλεφωνικό κέντρο επέμενε ότι δεν υπάρχει προμήθεια και μόλις της διάβασα το πιντιέφιο που επισυνάπτω σε προηγούμενο μήνυμα, δέχτηκε να ρωτήσει προϊστάμενο και να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου (Ρώτησα, παρόλο που είχα το pdf, επειδή αφαίρεσαν από τη σελίδα το link προς το παράρτημα της σύμβασης με τον επίμαχο όρο).
Στη Marfin μου έλεγαν να περάσω από κατάστημα για να σιγουρευτώ (στα καταστήματα έχουν χειρότερη ενημέρωση συνήθως) και στην HSBC άκουσα το θεϊκό "δώστε μας λίγο χρόνο να ψάξουμε στην ιστοσελίδα μας και να σας πάρουμε μετά τηλέφωνο", όταν τους ρώτησα αν μπορώ να δω γραμμένη την απάντηση που μου έδωσαν.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ipo : 28-12-10 στις 21:25.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
"Yesterday is History, Tomorrow a Mystery, Today is a Gift, Thats why it's called the Present."
-
28-12-10, 21:43 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1100
Εμένα πάντως η χρεωστική της Κύπρου, όταν κάνω κάποια αγορά σε νόμισμα εκτός €€, με χρεώνει ένα 7% και μετά από μερικές μέρες μου το επιστρέφει εξολοκλήρου!
O ipo πριν μερικές σελίδες είχε γράψει τα λεγόμενα ενός υπαλλήλου της ΤΥ της Κύπρου και από ότι φαίνεται ισχύουν στο κομμάτι τις προσωρινής προμήθειας, αλλά εμένα μου επέστεψαν όλο το ποσό και όχι μόνο το 5%!
Για του λόγου το αληθές, η χρεώσεις και οι μετατροπές τους....
Επίσης στην ανάλυση του λογαριασμού δεν φαίνεται καμία επιπλέον προμήθεια (όπως στην Πειραιώς πχ που το γράφει ξεκάθαρα)
Έκατσα και τα υπολόγισα αρκετές φορές για να δώ ότι στον τραπεζικό λογαριασμό δεν χρεώθηκε κάτι παραπάνω, και όντως έτσι είναι.Δηλαδή δεν μου κράτησαν προμήθεια για την μετατροπή.....
Οι ισοτιμίες εκείνες τις μέρες σύμφωνα με το πινακάκι που υπάρχει στο ebanking ήταν:
Τώρα άμα είμαι τόσο σκράπας με τα μαθηματικά (η αλήθεια είναι ότι είμαι λίγο....) και με χρεώσανε και δεν το πήρα χαμπάρι πάω πάσο....αλλά αμφιβάλω!
i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
-
28-12-10, 21:59 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1101
Σωστές είναι οι πράξεις σου, αλλά πρέπει να συγκρίνεις τις ισοτιμίες με αντίστοιχες που αναφέρουν άλλες τράπεζες, ώστε να δεις αν συμφέρουν. Διαφορετικά, μπορεί να μην εφαρμόζεται προμήθεια μετατροπής συναλλάγματος, αλλά να πληρώνεις περισσότερα εξαιτίας μη συμφέρουσας ισοτιμίας.
Προπληρωμένες κάρτες ........... 2 savings 4 safety
-
28-12-10, 22:04 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1102
Για να είμαι ειλικρινής δεν το έψαξα τόσο εις βάθος....
Ένα Firefox add-on της Fx-ware που χρησιμοποιώ για μετατροπές μου έδινε πολύ παραπλήσιες τιμές (με απόκλιση λίγων λεπτών του €) σε σχέση με αυτές που πλήρωσα.
Πάντως σε καμία περίπτωση 2.05% προμήθεια, και μου κάνει εντύπωση μιας και το έχουν και στον τιμοκατάλογο τους.i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
-
28-12-10, 22:14 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1103
Μια ερώτηση για τις χρεωστικές της Alpha. Στο site αναφέρει δύο κάρτες.
Την Enter Visa και την Enter Mastercard. Στα χαρακτηριστικά τους είδα
ότι μόνο στη Mastercard αναφέρει αγορές μέσω ίντερνετ. Τι παίζει?
Έχω λογαριασμό στην Alpha και ο μόνος λόγος της χρεωστικής είναι
οι αγορές μέσω ιντερνετ. Άντε και σε κανένα ταξίδι εξωτερικό για να μη κουβαλάω
μαζί μου πολλά χρήματα, να μπορώ να κάνω ανάληψη από ΑΤΜ. Τι κάνω?Τελευταία επεξεργασία από το μέλος peugeot206 : 28-12-10 στις 22:38.
Ξέρω τι έκανες στο σεισμό του '99
Έβλεπες...Baywatch!
-
28-12-10, 22:35 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1104
Ποιό το νόημα της χρέωσης 7% και μετά της επιστροφής του;;
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
28-12-10, 22:39 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1105
Επειδή αργεί λίγο να γίνει η χρέωση, μάλλον για να "κλειδώσει" την ισοτιμία και να μην βγει χαμένη (η τράπεζα) αμα μετά από τις χ μέρες που κάνει την χρέωση, η ισοτιμία έχει αλλάξει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος MaFiOzOs_GR : 28-12-10 στις 23:02.
i5-12600K + Arctic Freezer 34 Duo || MSI Pro Z690-A DDR4 || G.Skill Ripjaws V 2x16GB 3600MHz || Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC || Samsung 970 Evo Plus 500GB || Dell S2721DGFA IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD || Logitech G502 Proteus
-
28-12-10, 22:42 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1106
οκ ευχαριστώ. Από οτι φαίνεται δύσκολα θα βρεθεί άκρη για το τί ισχύει όντως...Εγώ πάντως στην Πειραιώς είδα ωραιότατη χρέωση 0,58ε για αορα 28,75ε(μετατροπή από δολάρια). Καθαρά πράματα
Αν αναλογιστείς τις αγορές που έχω κάνει τα τελευταία 5+ χρόνια, αν υπήρχε αυτή η χρέωση μιλάμε για εκατοντάδες ευρώ. Γιαυτό προσπαθώ να δώ μπάς και με συμφέρει να μεταφερθώ σε άλλη τράπεζα.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ Α' ΕΘΝΙΚΗ
-
28-12-10, 22:55 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1107
-
29-12-10, 12:36 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1108
-
29-12-10, 23:52 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1109
-
30-12-10, 13:23 Απάντηση: Χρεωστικές: Τι είναι, Ποια τράπεζα να επιλέξετε (μειονεκτήματα/πλεονεκτήματα, e- #1110
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν υπήρξαν επίσημες διαμαρτυρίες ή κάποια άλλη μορφή καταγγελίας με άμεσο αποδέκτη την Τράπεζα Πειραιώς απευθείας, αλλά έμμεσα τουλάχιστον (εννοώ εντός του forum) εισέπραξαν και εισπράττουν μεγάλο κράξιμο.
Νομίζω πως ήμουν ο πρώτος που επισήμανα την αλλαγή (που εκ των υστέρων αποδείχθηκε “προγραμματισμένη”) ρίχνοντας τους παράλληλα και μερικά καντήλια (αν ανατρέξεις σε προηγούμενες σελίδες του thread θα τα βρεις)
Έλα όμως που το PayPal χρεώνει 0,5% παραπάνω από την Πειραιώς! (2,5% αντί 2%) και δεν υπάρχει ακριβώς και πληθώρα επιλογών.
Μόνη ελπίδα, να καθιερωθεί εκείνη η εναλλακτική υπηρεσία πληρωμών μέσω net (αυτή τη στιγμή μου διαφεύγει το όνομα, θα το βρεις όμως στις ειδήσεις) που έχει πολύ πιο συμφέρουσες χρεώσεις για τους συναλλασσόμενους...Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
Παρόμοια Θέματα
-
Ποιά θεωρείτε ότι είναι τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της Tellas?
Από gtl στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 24-08-08, 21:31 -
Aπο On σε Net One-συγκριτικα πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα των δυο εταιριων.
Από zatast στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 6Τελευταίο Μήνυμα: 09-05-07, 17:13 -
Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα φορητότητας
Από Mosxutus στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 11-04-07, 22:02 -
Συνδέσεις τύπου 1 Bill ...πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα
Από NoYmErOs στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 23Τελευταίο Μήνυμα: 23-12-06, 10:05 -
REISER 4 - Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα.
Από mich83 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 13-07-06, 15:30
Bookmarks