Η Wikipedia, η οποία ανήκει στο μη κερδοσκοπικό Wikimedia Foundation, έχει αρχίσει να χάνει εθελοντές συντάκτες. Η πολύγλωσση online εγκυκλοπαίδεια με πάνω από 19 εκατομμύρια άρθρα χρειάζεται εθελοντές οι οποίοι θα γράφουν και θα επεξεργάζονται/διορθώνουν τα άρθρα της ώστε να μένει πάντα ενημερωμένη όσον αφορά το περιεχόμενο της.
Ο συνιδρυτής της Wikipedia, Jimmy Wales, αποκάλυψε τη μεγάλης σημασίας πληροφορία κατά τη διάρκεια του Wikimania, του ετήσιου συνεδρίου της ιστοσελίδας στη Χάιφα του Ισραήλ. Σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους ήδη υπάρχοντες εθελοντές, οι διαχειριστές της εγκυκλοπαίδειας εργάζονται ώστε να απλοποιήσουν τα εργαλεία με τα οποία οι χρήστες μπορούν να συνεισφέρουν και να επεξεργαστούν το υλικό.
Είναι η πρώτη φορά στα δέκα χρόνια παρουσίας της στο διαδίκτυο που η ιστοσελίδα ανακοινώνει δημόσια ότι ο αριθμός των συνεισφερόντων και των εθελοντών μειώνεται. Σε προηγούμενη ανακοίνωση, η οργάνωση επέμενε ότι ο αριθμός των ενεργών της συντακτών παρέμενε σταθερός.
Πηγή: Techspot
Εμφάνιση 1-15 από 27
Θέμα: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων
-
05-08-11, 14:30 Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #1
-
05-08-11, 15:15 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #2
-
05-08-11, 15:30 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #3
εγώ μια φορά πήγα να προσθέσω κάτι στα quotes, συγκεκριμένα στους mighty morphin power rangers. Παρατήρησα ότι έλειπε η πλέον κλασσική ατάκα "it's morphin' time". Δοκίμασα 2-3 φορές, αλλά κάθε φορά μου το έκοβε, μάλλον μπέρδευε το morphin'(g) - μεταμόρφωση με το morphin'(e) - μορφίνη. Ακόμη και αν έβαζα το g στο τέλος πάλι μου το έκοβε. Λες μετά τίποτα ή δεν λες;
-
05-08-11, 15:40 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #4
Ειναι θλιβερη ειδηση, γιατι η wikipedia, ειναι απο τα πλεον χρησιμα εργαλεια στο διαδικτυο.
Antec P280 | beQuiet S9-700 | Arctic Liquid Freezer II 240 | MSI X470 Gaming Pro Max | R9 5900X | 3600CL16 32GB | RTX3070 | XPG8200Pro | ROG PG258Q
-
05-08-11, 16:44 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #5
H wikipedia (όπως και το internet) δεν έχουν πρόβλημα αριθμού εθελοντών αλλά ποιότητας (των γραφόμενών τους).
On my desktop I have both: a Linux OS and a Windows mouse.
-
05-08-11, 16:54 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #6
για να κάνουμε και λίγο πλάκα.....μετά απο ένα χρόνο λειτουργίας της δικής μου http://www.ipedia.gr (με παρόμοια άλλα όχι ίδια λογική) η ζημιά στην wikipedia είναι εμφανής!!!!!
-
05-08-11, 18:27 Re: Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #7
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
05-08-11, 20:41 Απάντηση: Re: Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #8
-
05-08-11, 21:02 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #9
Πιστεύω ότι και ο κορεσμός στα ξενόγλωσσα άρθρα της Wiki λειτουργεί ανασταλτικά στους μελλοντικούς editors.
I'm lazy. But it's the lazy people who invented the wheel and the bicycle because they didn't like walking or carrying things.
-
05-08-11, 21:35 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #10
Πριν το καλοκαίρι δεν είχε γίνει κάλεσμα για να δημιουργθούν ομάδες Ελλήνων που θα εμπλούτιζαν το Ελληνικό περιεχόμενο; http://mywikipedia.ellak.gr/
........Auto merged post: Mimisss πρόσθεσε 2 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Εδω είπαν χαζούς τους χρήστες ΙΕ , αγαπητέΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Mimisss : 05-08-11 στις 21:35. Αιτία: auto merged post
-
06-08-11, 01:32 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #11
Πάντως εγώ έχω αποθαρρυνθεί λόγω της γλώσσας που απαιτείτε για την συγγραφή.
Θα ήθελα να μεταφράσω κάποια Αγγλικά κείμενα αλλά μόλις βλέπω το συντακτικό το ξανασκέφτομαι.
Θα ήθελα κάτι απλούστερο.
-
06-08-11, 03:18 Re: Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #12
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
06-08-11, 03:18 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #13
Δε νομίζω οτι ο αριθμός των συντακτών έχει να κάνει με την πολυπλοκότητα των εργαλείων. Αν ήταν έτσι πως είχε τόσους μέχρι τώρα; Απλά η wikipedia δεν είναι καινούργια πλέον και το ενδιαφέρον του κόσμου μειώνεται.
-
06-08-11, 10:45 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #14
Αν και το χρησιμοποιω σχεδόν καθημερινα το wikipedia δεν έχω προσεξει πουθενα να αναφέρεται το όνομα του αρθρογράφου. Ισχύει ή έχω στραβομάρα; Γιατι αν ισχυει τότε αναμενόμενο να μειωθεί ο αριθμός των αρθρογράφων.
-
06-08-11, 13:09 Απάντηση: Wikipedia: Απώλειες εθελοντών συντακτών και προσπάθειες απλούστευσης των συντακτικών εργαλείων #15
Συνήθως είναι πολλοί. Στην καρτέλα «Προβολή ιστορικού» του κάθε άρθρου βλέπεις τις αλλαγές που έκανε ο καθένας:
http://el.wikipedia.org/w/index.php?...action=history- Κάνετε τη δουλειά σας γρήγορα, αξιόπιστα, με ασφάλεια, χωρίς τεχνητούς περιορισμούς και δωρεάν με το Linux.
- Οι δίσκοι χαλάνε! Σκεφτείτε τα αρχεία σας πριν την πατήσετε. Κάνετε τακτικά backup.
Παρόμοια Θέματα
-
Στην California συνεχίζονται οι προσπάθειες για μείωση των πωλήσεων βίαιων παιχνιδιών
Από BlindG στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 19Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-10, 13:41 -
Γραμμη εργαλείων vista και αλλαγη cpu socket 478
Από k9train στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-08, 21:15 -
ΟΤΕ: Πέραν των προβλέψεων οι απώλειες πελατών
Από chrand στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 37Τελευταίο Μήνυμα: 26-06-07, 16:04 -
Δικτυο και απώλειες
Από Born_loser στο φόρουμ NetworkingΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 20-05-04, 13:28
Bookmarks