Αντε μακαρι!
- - - Updated - - -
Αυτο σημαινει οτι και τα ρουτερς των παροχων πρεπει να ειναι ανοιχτα ή αυτο ειναι ασχετο ?
Εμφάνιση 15.136-15.150 από 21835
Θέμα: Inalan
-
27-03-23, 19:16 Απάντηση: Inalan #15136
-
27-03-23, 19:23 Απάντηση: Inalan #15137
Ο κανονισμός ορίζει ότι από τον Οκτώβρη ο χρήστης θα μπορεί να έχει δικό του εξοπλισμό για την σύνδεση. Ο πάροχος θα εξακολουθεί να παρέχει τον δικό του εξοπλισμό αν το θέλει ο πελάτης.
-
27-03-23, 20:35 Απάντηση: Inalan #15138
-
27-03-23, 23:12 Απάντηση: Inalan #15139
Για Cosmote δεν γίνεται λόγος, ούτως ή άλλως και τώρα δίνει τα στοιχεία σε όποιον τα ζητήσει. Το θέμα είναι οι άλλοι πάροχοι που μέχρι σήμερα δεν το κάνουν.
-
28-03-23, 13:25 Απάντηση: Inalan #15140
Ερώτηση προς μέλη που είναι ήδη συνδρομητές:
Πόσες μέρες πέρασαν από την εκσκαφή μέχρι την ενεργοποίηση της υπηρεσίας;
Συνεργείο της εταιρείας σκάβει κατά μήκος του δρόμου, τοποθετεί την οπτική ίνα (ή τον πλαστικό αγωγό μέσα από τον οποίο θα διέλθει η οπτική ίνα) και καλύπτει το άνοιγμα με τσιμέντο.
Αυτό είναι το 1ο στάδιο, μετά; Πόσες επισκέψεις ακολουθούν;
Μία για τοποθέτηση του κατανεμητή στο κτίριο/μελέτη του χώρου και μια τελευταία [;] για την εγκατάσταση στο διαμέρισμα;
Για τι διάστημα μιλάμε;Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
28-03-23, 13:33 Απάντηση: Inalan #15141
Εγώ θα περίμενα τουλάχιστον ένα μήνα μέχρι την πρώτη επικοινωνία - να σε πάρουν τηλέφωνο για να επιβεβαιώσουν πως ενδιαφέρεσαι ακόμα. Μπορεί να πέφτω και έξω αλλά μη βασίζεσαι στο ότι γίνονται έργα έξω από το σπίτι σου.
Εφόσον επικοινωνήσουν, βάλε άλλο έναν μήνα τουλάχιστον.
Ξέχασα να πω τα ενδιάμεσα στάδια που ρώτησε ο φίλος.
1) Τηλεφωνική επικοινωνία για επιβεβαίωση του ενδιαφέροντος και τακτοποίηση 1ου ραντεβού για επισκόπηση του εξωτερικού χώρου (βλέπε 2) .
2) Επίσκεψη του τεχνικού για να δει που είναι καλύτερα να μπει ο κατανεμητής και να του δώσω εγώ το ΟΚ μετά από επιβεβαίωση με τον διαχειριστή.
3) Τεχνικές εργασίες από συνεργείο για να έρθει η γραμμή στην οικοδομή από τον κορμό (δηλαδή από τον δρόμο) και να τερματίσει στον κατανεμητή. Εκεί δεν σε ενοχλεί κανείς, εφόσον δεν έχεις να κάνεις κάτι.
4) Επίσκεψη τεχνικού στο σπίτι, όπου και τραβήχτηκε ίνα από τον κατανεμητή στο μπαλκόνι, από εκεί μέσα στο σπίτι, τερματισμός και all systems go.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Φιλόσοφος_Στ@ρχίδας : 28-03-23 στις 16:04.
You thought there would be a funny slogan here.
You just fell for one of my classical pranks.
Bazinga
-
28-03-23, 15:58 Απάντηση: Inalan #15142
Σε εμένα δεν θυμάμαι ακριβώς, ήταν ή λίγο λιγότερο από μήνα ή λίγο περισσότερο από μήνα (25 ή 35 ημέρες περίπου) συνολικά από την αίτηση ενδιαφέροντος μέχρι τη σύνδεση, που μου φάνηκε εντυπωσιακά γρήγορο λαμβάνοντας υπόψη ότι χρειάστηκε και να σκάψουν περίπου 40 μέτρα για να έρθουν σε μένα, δεν είναι ότι υπήρχε ήδη κουτί απέξω. Ήμουν σε απόσταση 40 μέτρων από το υφιστάμενο δίκτυο και δεν ήμουν καν σε κόκκινη περιοχή.
-
29-03-23, 01:00 Απάντηση: Inalan #15143
Ευχαριστώ παιδιά, καλό θα ήταν να αναβαθμιστεί το board και να ενσωματώσει ένα thank you/thumbs up button για απαντήσεις που βοηθούν, αδικία είναι.
Υπέβαλα αίτηση στα μέσα του μήνα και από εκείνο το σημείο και μετά επικοινωνούμε στο Telegram chat.
Χθες δέχθηκα τηλεφώνημα από την εξυπηρέτηση πελατών. Με ενημέρωσαν πως δεν υπάρχει αυστηρά τηρούμενο χρονοδιάγραμμα δίνοντας ένα πιο γενικό πλαίσιο: 1 βδομάδα με 10 μέρες για τις σκαπτικές εργασίες.
Αυτές απ’ ότι είδα τελειώνουν τσακ μπαμ, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις.
Πιο πολύ με απασχολούν τα επόμενα στάδια και ειδικά η αναζήτηση της βέλτιστης διαδρομής.
Έχω δει φωτογραφίες από εγκαταστάσεις, αλλά όπως και να το κάνεις όταν ένα καλώδιο περνάει εξωτερικά υπάρχει πάντα πιθανότητα ζημιάς συνεπώς απαιτείται μελέτη.
Επιβεβαίωση διαχειριστή χρειάζεται μόνο για το μέρος που θα τοποθετηθεί ο κατανεμητής ή και για την υπόλοιπη καλωδίωση;
Μήπως πρέπει να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι ένοικοι; Τουλάχιστον αυτοί των οποίων τα μπαλκόνια θα επηρεαστούν από την εγκατάσταση.
Δεν έχω καταλάβει ακόμα τι μέθοδος ακολουθείται για να περαστεί η οπτική ίνα κατ’ ύψος.
Υπάρχει ειδικό όχημα με πτυσσόμενη σκάλα όπως αυτά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας;
Οι τεχνικοί είναι εναερίτες;Isn't it great when things just WORK?
minus21grams [dot] net
-
29-03-23, 01:06 Απάντηση: Inalan #15144
-
29-03-23, 06:47 Απάντηση: Inalan #15145
καλημερα, δεν θες καμια επιβεβαιωση απο διαχειριστη, απεξω απο την πολυκατοικια μπαινει ενα κουτι σε μικρο μεγεθος, αν δεν εχει αλλος και μια οπτικη ινα μεχρι το διαμερισμα απο μπαλκονι συνηθως, ειναι σαν να βαζεις ενα καλωδιο για κεραια μονο που ειναι πολυ ποιο μικρη αυτη, δλδ μερικες φορες δεν την διακρινεις καν, δεν ενοχλει, εκτος αν ειναι κανενας κομπλεξικος-προβληματικος.
Δεν γινεται εγκατασταση κεντρικη οπως πχ σε Cosmote FFTH.
Κανενα μπαλκονι δεν επηρεαζεται στο κενο περναει, αν βαλεις κεραια tv θα παρεις αδεια απο διαχειριστη και ολους που εχουν μπαλκονι πριν απο το δικο σου???
Εναεριτες δεν ειναι σκαλες εχουν φυσικα οπως καθε μαστορας.
αν παρει και αλλος απο πολυκατοικια παει στο ιδιο κουτι και δεν θελει αλλο. Το κουτι ειναι οπτικος κατανεμητης στην ουσια.
-
29-03-23, 23:26 Απάντηση: Inalan #15146
@ -21grams
Όπως σου τα είπαν οι Nikiforos και x_undefined και να συμπληρώσω ότι όταν θα έρθει κάποιος και συμφωνήσετε που θα πάει το κουτί αρχικά και από που θα περάσει το καλώδιο για να μπει στο σπίτι σου, θα λάβεις ένα email με αυτά που συμφωνήσατε που θα πρέπει να επιβεβαιώσεις. Αυτό τουλάχιστον λένε κάποιοι που συνδέθηκαν μετά από εμένα γιατί στη δική μου περίπτωση δεν έγινε έτσι.
Αυτά που θα συμφωνήσετε, αν είσαι ενοικιαστής, πρέπει να τα μεταφέρεις στον ιδιοκτήτη, ενώ αν είσαι ιδιοκτήτης, κρίνε αν πρέπει να μιλήσεις τουλάχιστον στον διαχειριστή ή και σε άλλους διότι όταν τελειώσει η εγκατάσταση, θα σου δώσουν να υπογράψεις ένα χαρτί που θα λέει κοντολογίς, όλοι στη πολυκατοικία που μένεις έλαβαν γνώση και δε διαφωνούν με την εγκατάσταση.
Η εγκατάσταση (35€) συμπεριλαμβάνει, όσα μέτρα χρειάζονται από το κουτί μέχρι το ρούτερ, με μια μόνο τρύπα σε τοίχο.
Άρα, αν το δωμάτιο που θα βάλεις το ρούτερ είναι μπροστά στο μπαλκόνι που βρίσκεται στον ίδιο τοίχο με το κουτί, δηλαδή στο δρόμο, όπως στο περιέγραψε ο x_undefined.
Αν είναι στο κέντρο του ορόφου ή στο πίσω μέρος της πολυκατοικίας, το καλώδιο θα φύγει από το κουτί στον αέρα μέχρι τη ταράτσα, μετά θα πάνε περιμετρικά και θα το στερεώσουν με ρόκες μέχρι τον φωταγωγό ή το στηθαίο στο πίσω μέρος της ταράτσας και θα το πετάξουν κάτω στον αέρα και στο δωμάτιο που έχετε συμφωνήσει ότι θα πάει το ρούτερ.
Εκεί, όπως στη περίπτωση του μπροστά μπαλκονιού, θα κάνουν μια τρύπα στο τοίχο και θα το τερματίσουν στο ρούτερ (κατόπιν συνεννόησης μπορείς να τους έχεις έτοιμη και πρίζα για να στο τερματίσουν εκεί).
Οτιδήποτε άλλο από μεριάς τους, πέρα από μια τρύπα και το καλώδιο όπως στο περιέγραψα, σημαίνει χρέωση και το κόστος δεν είναι επιπλέον max 25€, αλλά ξεκινάει από 25€.
Όταν λοιπόν συμφωνήσετε στις εργασίες και στη τιμή, τους λες ότι θα πρέπει να τα αναφέρει όλα στο email.
Δε θα μπω στις λεπτομέρειες των χρεώσεων της δικής μου εγκαταστάσεως, αλλά επειδή είμαι ημιώροφο/πρώτο και ήθελαν να το πάνε όπως είπα πάνω στη ταράτσα, μετά βόλτα και μετά κάτω χύμα και με σύνολο περίπου 70+ μέτρων, μου κόστιζε λιγότερο να αγοράσω βιομηχανικό σκληρό σπιράλ 20+ μέτρα, να κάνω μόνος μου και τις τρεις τρύπες (μια συμπεριλαμβάνεται στη τιμή, δύο θα τις χρέωναν) συμμαζεμένα όπως ήθελα, για να μπει σε είσοδο (1), να βγει στο φωταγωγό (2) και να μπει στο σπίτι (3).
Όταν ήρθε το συνεργείο, τη πέρασε μέσα από το σπιράλ που είχα τοποθετήσει με μια ατσαλίνα που είχα 2Χ20 μέτρων και τη τερμάτισε στο ρούτερ.
Αυτά.
-
30-03-23, 03:17 Απάντηση: Inalan #15147Από το 2013 με adsl..
μετά από μια 10ετία, ήρθε η VDSL (02/2023). Ευτυχισμένο το 2009.444-165 444 ΠΑΤΗΣΙΑ 165 VDSL_VECTORING/V.plus Q3/2021
και πλέον.. 05/2024, έφτασα στο 1Gbps, και εκσυγχρονίστηκα :D
-
30-03-23, 06:43 Απάντηση: Inalan #15148
-
30-03-23, 06:44 Απάντηση: Inalan #15149
καλημερα, ειχα ρωτησει για να αφησω εγω κατι πχ λευκη σωληνα PVC ευθυγραμμη και ειπαν οτι δεν γινεται αυτο γιατι ηθελαν να φαινεται και να ειναι τεντωμενη, φυσικα με τον ηλιο τα πλαστικα στηριγματα εσπασαν και πλεον κρεμεται στον αερα, σαν κατι καλωδια σηματος κεραιας RF που βλεπουμε να κυματιζουν στις πλευρες πολυκατοικιων.... Αμα θες ρωτα φυσικα εσυ. Α! το μονο που ειχα αφησει ηταν τρυπα στον τοιχο γιατι τοτε εφτιαχνα και θερμανση με αεριο με ενα σπυραλ κομματι οσο ειναι το παχος τοιχου για μανσον, για να περασουν μεσα την ινα, οποτε δεν ανοιξαν τρυπα αυτοι.
BTW σε εμενα κανενα χαρτι σχετικα με διαχειριση δεν δωθηκε ουτε χρειαστηκε να πω σε κανεναν τιποτα ή να παρω αδεια ή να ρωτησω η οτιδηποτε αλλο.
Δεν ξερω αν μετα αρχισαν να δινουν χαρτι οπως ειπε ο φιλος πριν.
-
30-03-23, 12:56 Απάντηση: Inalan #15150
Ναι, όλες οι οπτικές που βάζουν είναι τεντωμένες!
https://www.google.com/maps/@38.0043...7i16384!8i8192
Bookmarks