Αν δεν είσαι κακοπροαίρετος πείραζε με όσο θες.
Ρε συ εγω την παραξενιά μου με τον ήχο την βγάζω με την κιθάρα και για αυτό έχω λαμπάτο ενισχυτή.Τώρα για ακρόαση μουσικής ειλικρινά με αυτά που έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος και ας είναι φτωχικά.
Τώρα για το θέμα μας με το χαλάκι διάβασα οτι ενας ωραίος τρόπος να βρείς τις ανακλάσεις είναι να βάλεις εναν καθρέπτη στο πάτωμα και να βρείς που βλέπεις το tweeter στον καθρέπτη απο την θέση ακρόασης.Πήρα πριν λίγο ενα καθρέπτη και το έκανα.@@ tweeter ειδα εκει που θα μπει το χαλάκι μπροστά.Κλαίω το 50άρικο για το χαλάκι τώρα;Μπερδεύτηκα.
- - - Updated - - -
Ησουν πολύ διαφωτιστικός και σε ευχαριστώ πολύ.Ξενέρωσα με το οτι το χαλάκι μπροστά δεν θα κάνει και πολλά μάλλον αλλά τώρα που το πήρα θα το βάλω και ας είναι και ''placebo''.Δεν ξερω αν παίζει ρόλο αυτο τώρα με το χαλάκι αλλά αυτά τα ηχεία έχουν καλή διάχυση και δεν θέλουν toe in σύμφωνα με το manual.Το λέω πας και παίζει λίγο ρόλο.
Ο καναπές είναι διθέσιος by the way.
Ειναι μικρούλη το σαλόνι και δεν βολεύει να μπουν τα πράγματα αλλιώς για A B λόγους.
Η αλήθεια είναι οτι ήδη είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον ήχο που έχω αλλά αν υπήρχε κάτι να κάνω να τον βελτιώσω και άλλο θα ήταν καλοδεχούμενο.Επίσης δεν αξίζει να ρίξω λεφτά για την ακουστική του χωρου με 400 ευρω στο σύνολο για ηχεία και ενισχυτή.Αντε,είπα να ριξω ενα 50άρικο για ενα μικρο χαλάκι μπροστά απο τα ηχεια.
Φίλος παραγωγός που έχει έρθει στον χώρο και ακούσει τα ηχεία μου είπε για κουρτίνες και χαλιά.Σχολίασε πάντως για τα ηχεία οτι ακούγονται σωστά.
Το κράτησα αυτο που είπε για τα χαλιά αλλά επειδή δεν ήθελα να βάλω σε όλο το πλακάκι βρήκα googlαροντας οτι το σημαντικότερο με το χαλί ήταν το ενδιάμεσα ηχείων και θέσης ακρόασης.
Το είχα οτι είναι standard αυτό αλλα με αυτά που λές καταλήγουμε οτι κάθε χώρος είναι διαφορετικός και θέλει άλλη αντιμετώπιση.
Τώρα μετακόμισα και φτιάχνω τον χώρο ακόμα αλλά πριν δεν ειχα να αντιμετωπίσω πλακάκι και πολλές σκληρές επιφάνειες.Απο ακουστική χώρου εντελώς άσχετος και το κοίταξα τώρα που έπεσα σε μια κατάσταση.
Σε ευχαριστώ πολυ.
Εμφάνιση 1.006-1.020 από 1136
-
10-01-24, 19:37 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1006
-
10-01-24, 21:30 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1007
-
10-01-24, 21:38 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1008
Ναι,το κατάλαβα αυτό αλλά είμαι λίγο αρνητικός να βάλω σε όλο τον χώρο χαλί.Αυτες τις μέρες googlαρα και είδα άτομα να λένε ότι το βασικότερο είναι χαλί ανάμεσα σε ηχεία και θέση ακρόασης.Ε ψαρωσα και γω και είπα να το κάνω έτσι.Τεσπα,ήδη ευχαριστημένος ειμαι με τον ήχο.
-
10-01-24, 22:11 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1009
- Περιοχή
- δυο κλικ πιο κατω
- Downloads
- 38
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 24
- Τύπος
- ADSL2+
- Ταχύτητα
- 9500 εως 6500 /650
- ISP
- βρωμονταφον
- Router
- της hol
- SNR / Attn
- 9.5(dB) / 29(dB)
- Path Level
- Interleaved
αντεχεις να αμφιβαλεις για ολα οσα εχεις διδαχτει ;εξαιρετικη η μετριοτης !
Cancel my subscription to the Resurrection. Send my credentials to the House of Detention
ο φασισμος ειναι ο νομος των δουλων
AV tip:να ακολουθεις αυτο που ψαχνεις , οχι αυτο που σε βρισκει .
αν δεν υπαρχει δικαιοσυνη δεν υπαρχει νομιμοτητα
-
11-01-24, 01:08 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1010
Ασε,δεν κάνω για audiophile τελικά με αυτα που διαβάζω αλλα καλό είναι να τσιμπήσω ενα δυο χρήσιμα πράγματα απο εσάς του είδους.
Σίγουρα το χαλάκι μπροστά απο τα ηχεία θα μου βγεί μάπα;Το κεφάλι μου είναι περίπου στο 1μιση μέτρο απο το κάθε ηχείο για να είμαι πιο ακριβής.Είδα ταινία πριν λίγο και ένιωθα δονήσεις στον πάτο τις παντόφλας να ούμε.Εβαλα μουσική τώρα και πάλι νιώθω κάποιες δονήσεις.Λέτε μαζί με το οτι τα ηχεία έχουν καλή διάχυση να κάνει τίποτα το χαλάκι;
Εντωμεταξύ τι γίνεται αυτες τις μέρες;Στο άλλο δωμάτιο αράζω στο pc και βάζω σταθμό να παίζει για να πιω τις φραπεδιές μου και εκεί έχω κάτι 2.1 logitech των 80 ευρώ.Ε τα συνηθίζω και όταν κάτσω σε αυτά εδω στο σαλόνι να ακούσω μουσική νομίζω οτι κάθομαι σε κάνα ακριβό σύστημα.
-
11-01-24, 10:48 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1011
Βρε μη σκας, το πήρες τώρα το χαλάκι. Θα το βάλεις όταν έρθει και θα δεις, αν σου αρέσει το κρατάς.
Η "διάχυση" (διασπορά θες να πεις) του ηχείου αφενός συνήθως δεν επηρεάζει τόσο τον κάθετο άξονα, αφετέρου δεν αφορά τις τόσο υψηλές συχνότητες που θα απορροφά το χαλάκι. Δες και το υποτυπώδες waveguide που έχει το tweeter σου. Ακολούθησε νοητά τη γραμμή του waveguide, δες που θα χτυπούσε αυτή η γραμμή στο πάτωμα και θα καταλάβεις ότι από εκείνο το σημείο η ανάκλασή της δεν θα ερχόταν πάνω σου.
Το χαλάκι δεν θα απορροφήσει συχνότητες που προκαλούν δόνηση.
Από εκεί και πέρα, οκ, μπορεί να βρεθεί μια "χρυσή τομή" κάποιων συχνοτήτων που είναι αρκετά χαμηλές για να φτάσουν στο πάτωμα και αρκετά υψηλές για να μπορεί να τις απορροφήσει έστω και λίγο το χαλάκι. Επιστρέφουμε όμως σε αυτό που είπα αρχικά. Δεν το θες αυτό γιατί είναι κακό equalization. Μπορεί να τύχει να σου αρέσει φυσικά, αλλά αν μιλάμε για γενικές συμβουλές δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι μπορεί να τύχει να αρέσει σε κάποιον.
Πρόσεξε πως η συμβουλή βάλε ένα χαλάκι μπροστά σου και βάλε χαλιά παντού στον χώρο δεν είναι ίδιες. Η μία πάει να κόψει ανακλάσεις (με τα προβλήματα που εξήγησα) η άλλη πάει να μειώσει το flutter echo του χώρου. Και μπορεί να το πετύχει σε έναν βαθμό, αν και πάλι έχει σοβαρά μειονεκτήματα που εξήγησα.
Τέλος, γενικά μιλώντας, από τις 10 συμβουλές που θα διαβάσεις στον χώρο του audio οι 9 θα είναι λάθος και αυτό συμπεριλαμβάνει κάποιους πολύ "έγκριτους" του χώρου. Οι λόγοι είναι διάφοροι, κυρίως εμπορικοί αλλά όχι μόνο.
-
11-01-24, 16:56 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1012
Διάβασα για ενα κολπάκι με καθρέφτη για να βρείς τις ανακλάσεις και το έκανα χθές.Τοποθετείς τον καθρέφτη στο πάτωμα μέχρι να δεις το tweeter στον καθρεφτη απο την θεση ακρόασης και εκεί σκάει η ανάκλαση σου.Το εκανα αρχικά με την θέση που θα έμπαινε το χαλί κάτω και δεν ειδα τίποτα.Το tweeter με τον καθρέφτη το είδα στο ύψος του τραπεζιού και ενδιαμεσα καναπέ τραπεζιού.Επιβεβαιώνει αυτό που λες οτι με την απόσταση που κάθομαι οι υψηλές συχνότητες δεν σκάνε κάτω εκει που θα ήταν το χαλί.
Επειδή το χαλάκι ήταν να το στείλουν στις 15 έριξα τα μουτρα μου και πήρα τηλέφωνο,ακύρωσα την παραγγελία.Ντράπηκα λίγο αλλά OK.
Με χάλαγε λίγο εκεί που θα το έβαζα αλλά περίμενα και κάποιο όφελος.Αφου δεν και επίσης με το οτι μπορεί να λειτουργήσει και αρνητικά δεν το θέλω.
Είδα μια ταινία χθές και μετά άραξα να ακούσω μουσική παρατηρώντας τον ήχο.Προσωπικά μια χαρά μου φάνηκε και μια χαρά το απολαμβάνω.Θέλω να έχω καλύτερο ήχο στις ταινίες μου και να με εμπνέουν τα ηχεία να ακούω μουσική.Το πετυχαίνουν μια χαρά αυτό και θα έλεγα οτι ξεπερνάνε και τις προσδοκίες μου.Απλά ακούγοντας/διαβάζοντας οτι φτιάχνοντας την ακουστική του χώρου βελτιώνεται ο ήχος με έτρωγε ο πισινός μου να δω πως είναι.
Κλειστή η πόρτα του μπάνιου γιατι όπως είπε ο φίλος παραγωγός θα έχω μια ηχώ να μου τα σκάει απο δεξιά και κλειστές οι κουρτίνες που είναι χοντρούτσικες γιατι είναι συσκότισης.Αυτα και να κάτσω στα αυγά μου.Μια χαρά νιώθω και έτσι.
Σε ευχαριστώ και βοήθησες πάρα πολύ αν και δεν φέραμε αποτέλεσμα.Έμαθα τώρα κάτι ψιλά όμως για τον χώρο μου.
Σας ευχαριστώ!
-
11-01-24, 17:15 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1013
Το πιο σημαντικό είναι ότι, όπως λες, είσαι ευχαριστημένος.
Οπότε κάτσε έτσι και μην το σκαλίζεις πολύ, γιατί αν πέσεις στη σκουληκότρυπα μετά δεν βγαίνεις!
(και είναι και αμφίβολο αν θα πετύχεις και κάτι, παρά την ενασχόληση και τα χρήματα)
Καλές ακροάσεις!
-
11-01-24, 17:41 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1014
-
11-01-24, 17:49 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1015
Ευχαριστώ.
Ignorance is bliss στην περίπτωση μου.
Ναι,είμαι πολυ happy με τον ήχο που έχω ήδη.Οπότε ολα καλά.Με έπιασε ζαλάδα αυτές τις μέρες απο την υπερπληροφόρηση γιατί googlαρα και διάβαζα πολύ προσπαθώντας να καταλήξω κάπου.Συμπεραίνω πως δεν κάνω για audiophile και οτι είμαι κάπως πιο χύμα.
Γενικά θελω να τσιμπήσω απο τον κόσμο σας μόνο τα ουσιώδη και αντιληπτά στο ''ανεκπαίδευτο'' αυτί μου και οχι να μπω στο τρυπάκι να μαθω τα πάντα όλα,δεν με ενδιαφέρει.Τα ίδια και απο τον κόσμο των videophiles οπου καλιμπράρω εικόνα και κοιτάω να έχω σωστά settings,ως εκεί.
Την παραξενιά μου με τον ήχο και την αυξημένη αντίληψη τα θέλω με την ηλεκτρική κιθάρα και τον εξοπλισμό.Εκει εχω εναν ωραίο λαμπάτο ενισχυτή.
Ολα καλά λοιπόν και τώρα ας κάτσω να το χαρώ.
-
21-01-24, 03:23 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1016
Με έπιασε μια απορία αυτές τις μέρες αν υπάρχει sweet spot στην ένταση που ακούμε μουσική για critical listening κυρίως.Βρήκα μια άποψη να λέει κάπου μεταξύ 80-85db και μια άλλη μεταξύ 60-85db.Κατέβασα για την πλάκα μου μια εφαρμογή που μετράει db στο κινητό και το κοιτούσα.Ναι ok,το κινητό δεν θα είναι και 100% accurate αλλά την πλάκα μου έκανα.Μίλησα σήμερα με τον φίλο μου παραγωγό και με έκανε να καταλάβω να μη τα κοιτάω αυτά και να βάλω την ένταση που με ευχαριστεί.Τελικά να ακούμε στην ένταση που μας ευχαριστεί και όλα καλά ή όντως υπάρχει sweet spot στην ένταση;Δεν συζητάω για το τι είναι safe για την ακοή μας.Τι λέτε;
-
21-01-24, 12:23 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1017
Η σωστή ένταση είναι πάντα αυτή που επιτρέπει ο χώρος ακρόασης.
-
21-01-24, 13:08 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1018
Τώρα που το λές κάτι ανάφερε ο φίλος οτι θα κάνει τα πράγματα χειρότερα το να ακούς δυνατά σε χώρο με οχι καλή ακουστικη.Οπότε να υποθέσω καταλήγουμε οτι βάζουμε την ένταση που μας ευχαριστεί αρκεί να το επιτρέπει ο χώρος.Ευχαριστώ!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος G.F.D : 21-01-24 στις 13:25.
-
21-01-24, 19:36 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1019
-
21-01-24, 22:44 Απάντηση: Η γωνιά των audiophiles του adslgr #1020
Νέος χώρος ακόμα το ψάχνω και προσπαθώ να καταλήξω κάπου.Με τον φίλο να μου λέει χθές οτι δεν θα μου πρότεινε να ακούω σε μεγάλες εντάσεις άρχισα και εγω να καταλήγω σε αυτό που λές αλλά είπα να ποστάρω και εδω για επιβεβαίωση.Είπα οτι είπα αλλά χθες είχα ρίξει την ένταση και προσπαθούσα να βρω που ''ζωντανευει'' το ηχείο.Οπως τα λες θα προσπαθήσω να το κάνω και ευχαριστώ πολυ.
Απλά είχα μια συνήθεια απο τα παλιά τα χρόνια να κάνω ακρόαση τύπου ''βουίζουν τα αυτιά μου'' μόλις τελειώσω και πρέπει να το κόψω αυτο.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος G.F.D : 21-01-24 στις 22:53.
Παρόμοια Θέματα
-
Άποψη του adslgr.com επάνω στους νέους φόρους broadband και συνδρομητικής τηλεόρασης
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 519Τελευταίο Μήνυμα: 25-06-16, 20:09 -
Το καζάνι των Βαλκανίων: η Σρεμπρένιτσα των Ελλήνων
Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 197Τελευταίο Μήνυμα: 26-03-16, 14:20 -
Η MPAA στρέφεται εναντίον του Popcorn Time και των κλώνων του και ζητάει την αφαίρεση του κώδικα από το GitHub
Από nnn στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 23-03-16, 21:50
Bookmarks