Δεν υπάρχει σύγκριση. Έχω το συγκεκριμένο Daikin να καλύπτει τριπλάσιο χώρο από συνομηλικο Toyotomi στο ίδιο σπίτι. Μιλάμε για χαώδη διαφορά. Μετρημένες καταναλώσεις με πριζακια κλπ. Πάρε το Daikin.
Εμφάνιση 586-600 από 734
-
17-05-25, 01:36 Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #586
-
17-05-25, 10:13 Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #587
Ναι, γνωρίζω ότι το έχει ελαφρώς τσιμπημένο (περίπου 100€ σε σχέση με skroutz).
Ο λόγος που προτίμησα να το πάρω απ'αυτούς, είναι για το after sales service, που τους θεωρώ πιο αξιόπιστους από skroutz.
Δεν με πειράζει να μου παραδοθεί τον ιούνιο.
Όχι δεν ζητούν για την εγκατάσταση. Το ίδιο το daikin είναι wifi ready, που σημαίνει πως θέλει ειδικό έξτρα module (σαν ορθογώνιο κουτί είναι που μπαίνει στον τοίχο.
Δεν θα μου άρεσε αισθητικά κάτι τέτοιο, συν ότι κοστίζει 70-80€ και συν ότι θέλει εγκατάσταση, που σίγουρα θα έχει ένα σχετικό κόστος.
Επίσης, οι wifi δυνατότητες που προσφέρει το εν λόγω module, είναι περιορισμένες. Προφανώς λοιπόν και δεν με ενδιαφέρει κάτι τέτοιο και σίγουρα είναι deal breaker το συγκεκριμένο μοντέλο για μένα.
Πριν από 2 χρόνια, οι τιμές σε πολλά πράγματα ήταν διαφορετικές. Δεν με ενδιαφέρει να συγκρίνω τιμές του τότε με το τώρα.
Με ενδιαφέρει να κάνω μία καλή αγορά, ακόμα κι αν είναι κάπως ακριβή, μακροπρόθεσμα να κάνω απόσβεση γιατί εδώ δεν μιλάμε για συσκευή που θα την κρατήσω 2-3 χρόνια και θα την αλλάξω.
Θέλω κάτι που να το κρατήσω όσο περισσότερο γίνεται και να έχει χαμηλές καταναλώσεις.
Για τα του σκρουτζ, αναφέρω στο πρώτο quote αυτού του comment μου.
Για δάπεδο σκέφτομαι κι εγώ. Απλώς το σκέφτομαι μήπως το βάλω στον τοίχο εξωτερικά, γιατί το μπαλκόνι μου έχει χώματα και φύλλα από γλάστρες και δεν θα ήθελα να εισέρχονται μέσα στη μονάδα τέτοια πράγματα. Θα δω.
Τώρα για το περί τυχάρπαστων εγκαταστατών, οκ, συμφωνώ. Είναι και λίγο τύχη να πετύχεις καλό.
Θα δω τι θα μου πει και αναλόγως θα πράξω. Κρατάω αυτό με τα 3 μέτρα σωληνώσεων που λες.
Έχεις δίκιο. Έψαξα λίγο συγκριτικά και όντως τα daikin είναι καλύτερα σε σύγκριση με καταναλώσεις κλπ.
Σ'ευχαριστώ
Εντάξει. Με πείσατε. Θα μείνω σε daikin αλλά σκέφτομαι να κάνω αναβάθμιση σε αυτό το μοντέλο:
http://www.plaisio.gr/klima-spitiou/...-btu-h_4582179
Βγαίνει σχεδόν διπλάσια τιμή απ'το αρχικό που παρήγγειλα, αλλά εκτός του ότι αυτό διαθέτει κανονικό wifi, έχει και κάποια επιπλέον features που μου φαίνονται ενδιαφέροντα.
Μου κάνει εντύπωση που στο πλαίσιο αναφέρουν 3 χρόνια εγγύηση, ενώ ο κατασκευαστής αν δεν κάνω λάθος, δίνει 10.
Φυσικά το 9άρι βγαίνει 200€ ευρώ πιο φτηνό, αλλά μου πρότειναν φίλοι μου να πάω σε 12άρι γιατί θα έχει καλύτερη απόδοση σε extreme ζέστες.
Ποιά η γνώμη σας πάνω στο τελευταίο;"Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
17-05-25, 10:24 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #588
-
17-05-25, 10:36 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #589
-
17-05-25, 11:00 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #590
Κοίταξε, για όλα υπάρχει το sweet spot. Δε θα έπαιρνα κάποιο τόσο ακριβό προσωπικά. Εχει διπλάσια τιμή.
Ακόμα και σε 10 χρόνια να χρειαστεί να το άλλαζα, το πρώτο θα μου έβγαινε 70€/ετος. Προσωπικά μου κάθεται διαφορετικά.
Τα 10 χρόνια που λες θα πρέπει ή να πάρεις από την αρχή από blue dealer ή να πας και να αγοράσεις ένα πακέτο συντηρήσεων από κάποιον blue dealer για να έρχεται κάθε χρόνο να στο κάνει συντήρηση και υπό αυτές τις προϋποθέσεις να σου δώσει 10 χρόνια.
-
17-05-25, 11:07 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #591
-
17-05-25, 11:31 Απάντηση: Περί κλιματιστικών ver 2023 #592
-
17-05-25, 14:17 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #593
Α οκ. Μια χαρά τότε.
Αδυνατώ να καταλάβω πάντως το σκεπτικό τους να φτιάξουν έξτρα module αντί να έχουν εξαρχής WiFi.
Εγώ τελικά άλλαξα την παραγγελία σε Daikin siesta 12000btu με WiFi κλπ. Μου βγήκε 999€.
Σκεφτόμουν να πάω στο perfera αλλά λυπήθηκα να δώσω +400€.
Δηλαδή οκ το perfera έχει καλύτερες καταναλώσεις απ' ότι είδα, αλλά στους συγκριτικους πίνακες είχε διάφορα στην κατανάλωση ψύξης περίπου 40 κιλοβατώρες ετησίως."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
17-05-25, 14:36 Απάντηση: Περί κλιματιστικών ver 2023 #594
Δεν είναι αληθές αυτό, η πραγματική διαφορά μεταξύ Perfera-Sensira είναι αρκετά μεγαλύτερη. Νομίζω όμως πως κ εγώ δε θα έδινα τόσα παραπάνω. Το sensira είναι καταπληκτικό μηχάνημα που θα ευχαριστηθείς
-
17-05-25, 15:01 Re: Απάντηση: Περί κλιματιστικών ver 2023 #595
Εγώ απλώς αναφέρω τα specs που δίνει ο κατασκευαστής.
Στην πράξη σίγουρα θα έχουν διαφορές.
Εγώ το θέλω περισσότερο για τις τρελές ζεστές, οπότε δεν με πολύ προβληματίζει η κατανάλωση.
Βέβαια αν σε λειτουργία inverter αξίζει να το έχω αναμενο ώρες και να διατηρεί μια σταθερή θερμοκρασία χωρίς υψηλές καταναλώσεις, αυτό θα με ενδιέφερε. Θα το δω στην πράξη βέβαια."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
17-05-25, 17:11 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #596
-
17-05-25, 18:26 Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #597
Δεν είναι πολλά. Εμπεριέχεται και η εγκατάσταση.
Στο Σκρουτζ η διαφορά στην τιμή άντε να είναι 200 ευρώ λιγότερα αλλά με εγκατάσταση έξτρα κόστος που τη ζητάνε 100ευρω +
Θα το βάλω με δόσεις έτσι κι αλλιώς οπότε δεν με πειράζει 100 πάνω 100 κάτω.
Το master και blue dealer τι είναι; Πρώτη φορά τα ακούω."Listen, I'm a nice person, so, if I'm an a$$hole to you, you need to ask yourself why."
-
17-05-25, 19:06 Απάντηση: Re: Απάντηση: Περί κλιματιστικών ver 2023 #598
-
17-05-25, 19:23 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Περί κλιματιστικών ver 2023 #599
-
17-05-25, 19:34 Απάντηση: Περί κλιματιστικών ver 2023 #600
Τα blue dealer είναι καταστήματα.
Αλλά εσύ μπορείς μόλις το παραλάβεις, να βγάλεις μια φωτογραφία το ταμπελάκι μέσα έξω και να τα στείλεις στο email της Daikin. Στο support@daikin.gr
Με έξτρα 99€ πας την εγγύηση στα 10 έτη.
Εγώ αυτό έκανα.
Bookmarks