Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 27
    Περιοχή
    Amsterdam, NL
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit/1Gbit
    ISP
    Odido
    Καλησπέρα. Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που ίσως πράγματι υφίσταται. Δεν ξέρω αν έχετε παρατηρήσει και εσείς κάτι παρόμοιο. Έχουμε και λέμε λοιπόν: εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώ το DC++. Εδώ και κανένα δίμηνο το DC++ υπολειτουργεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν πάω να κατεβάσω κάτι, ας πούμε χονδρικά από τις 11 το πρωί εως τα μεσάνυχτα, οι ταχύτητες είναι χαμηλές (εξαρτάται από την πηγή φυσικά) αλλά πώς γίνεται από τον ίδιο χρήστη από Σουηδία για παράδειγμα (με Τ1, Τ3 κλπ) να κατεβάζω με 35-40 Kb/sec το απόγευμα και μετά τις 12-1 το βράδυ όταν ξαναδοκιμάζω να κατεβάζω με 200-210? Πολλές φορές μάλιστα μου βγάζει μήνυμα connection timeout την ημέρα. Αργά το βράδυ όμως όλα λειτουργούν "ρολόι". Εντάξει, δε νομίζω πως μπορεί να εξαχθεί κάποιο συμπέρασμα μόνο από το DC++. Η ταχύτητα γενικότερα όμως κυμαίνεται όλη την ημέρα σε πολύ καλά επίπεδα (210-222 Kb/sec download και 27-28 Kb/sec upload). Καμμία ιδέα? Συγγνώμη για την όποια αναστάτωση.

Φιλικά

Περιοχή
    πλανητης Happy
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
    Router
    speedtouch 585
    μα ισχυει απο παντα οτι τη μερα η ταχυτητες ειναι χαμηλοτερες απο τη νυχτα και εξηγειται απολυτα απο στατιστικα φορτου δικτυου καθως τη μερα χρησιμοποιουν ιντερνετ περισσοτεροι απο τη νυχτα

Περιοχή
    Amsterdam, NL
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit/1Gbit
    ISP
    Odido
    Ναι αλλά τέτοια διαφορά? Επίσης, γιατί οι ταχύτητες όταν κατεβάζω από κάπου αλλού είναι ΟΚ, ενώ όταν προσπαθώ να κατεβάσω από DC είναι πολύ χαμηλότερες απ'όπου κι αν κατεβάσω? Και γιατί τόσα "conenction timeout" την ημέρα ενώ τη νύχτα σχεδόν ποτέ? Λογική η εξήγησή σου, δε λέω, απλά είναι πολύ παράξενη η κατάσταση... Πάντως για να λέμε και τα καλά της Vivodi, με εξαίρεση το DC, οι ταχύτητες είναι οι σωστές μέρα-νύχτα.

Περιοχή
    Athens
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    200Mbit/200Mbit
    ISP
    Inalan
    Router
    Huawei HG8546m+TpL AX10
    Καλησπέρα φίλε,

τουλάχιστον απο προσωπικη χρήση δεν εχω καταλάβει κάτι τέτοιο, ίσως να μην έχεις ανοίξει κάποια πόρτα ή να μην έχεις ρυθμίσει το upload σε λογικα επιπεδα... και να έχεις προβλήματα γιατί κατα τα άλλα εχω να κλείσω το pc πάαααρα πολύ καιρο και συνέχεια κατεβάζω και πάρα πολλές φορές στους κόφτες και απο τόρεντ και απο το μουλάρι, απο το DC που εχω βάλει για να κατεβαζω καμμια φορα παλι παει σφαίρα.

Το μονο προβλημα ειναι τα 256.....
    και connection timeout μηπως ειναι γιατι εχει βάλει το upload στο φουλ και απλα "μπουκώνει".

Περιοχή
    Amsterdam, NL
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit/1Gbit
    ISP
    Odido
    Το upload το ελέγχο με Netlimiter. Τί να πω, παιδιά...θα το ψάξω περισσότερο. Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

Περιοχή
    Ankh-Morpork, Discworld
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    100/40 Mbps
    ISP
    Deutsche Telekom
    Router
    FRITZ!Box 7560
    Ίσως να κάνει traffic shaping στο δικό σου κόμβο για να μη φαίνεται και πολύ ότι τίγκαρε.
    Ή πάλι ίσως απλά να είναι η ιδέα σου.

Γνώμη μου: μακάρι να έκαναν όλοι οι ISPs traffic shaping όταν έχουν πρόβλημα bottlenecking.

Downloads
    65
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    N/A
    ISP
    N/A
    DSLAM
    Forthnet - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Μακαρι όντως να κάνει traffic shaping γιατι έρχει αρχίσει να ψιλοσέρνεται η όλη κατάσταση...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τελευταία υπάρχουν παράπονα για χαμηλές ταχύτητες σε αρκετούς που έχουν Vivodi μέσω LLU.

Λέτε τα πολλά πακέτα της προσφορά των 4MBps, τα οποία προφανώς ακόμα ενεργοποιούνται, να αρχίζουν να την μπουκώνουν έστω σε ορισμένα και όχι όλα τα κέντρα;

Περιοχή
    πλανητης Happy
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Vivodi
    DSLAM
    Ο.Τ.Ε. - ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ
    Router
    speedtouch 585
    δεν αποκλειεται αν και εχω ακουσει περιπτωσεις οπου εχουν ενα χρηστη σε DSLAM

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Νομίζω σήμερα θα ήταν υπεροβολικό με τόσα τιγκαρισμένα κέντρα όπου έχει προσωρινή μη διαθεσιμότητα, να πιστεύουμε ότι υπάρχει 1 χρήστης σε DSLAM.

Το καλό με τα τιγκαρισμένα είναι ότι γλίτωσαν τον χαμό με τα 4Mbps των Χριστουγέννων, ενώ αυτά που είχαν πόρτες (πχ Παγκράτι) έφαγαν τρελλό πακέτο

Δεν ξέρω αν η Vivodi έχει πρόβλημα στη διασύνδεση με ΑΙΧ ή Εξωτερικό (που δεν έχει απ' ότι φαίνεται), αλλά σε ορισμένα κέντρα της μάλλον πλάκωσαν πολλοί πεινασμένοι 4ρηδες που ίσως να δυσκολεύεται να εξυπηρετήσει με τις αντίστοιχες ταχύτητες.

Περιοχή
    Amsterdam, NL
    Downloads
    23
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1Gbit/1Gbit
    ISP
    Odido
    Παιδιά, εγώ ενημερωτικά ανέφερα τί παρατηρώ. Μόνο στο DC συμβαίνει αυτό που περιγράφω (μπορεί και σε torrents, αλλά δε χρησιμοποιώ). Ο κόμβος Καλλιθέας, στον οποίο υπάγομαι, δεν ξέρω πόσο γεμάτος είναι, αλλά από ταχύτητες δεν έχω παράπονο (γενικότερα μιλώντας).

Περιοχή
    Λατρεμένη αττική πρωτεύουσα, επιτέλους
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    99999/9999
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - Ν. ΣΜΥΡΝΗ
    Router
    ΖΤΕ ΖΧΗΝ Η267Ν
    SNR / Attn
    16.5(dB) / 7.1(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Panayotis_Ath Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά, εγώ ενημερωτικά ανέφερα τί παρατηρώ. Μόνο στο DC συμβαίνει αυτό που περιγράφω (μπορεί και σε torrents, αλλά δε χρησιμοποιώ). Ο κόμβος Καλλιθέας, στον οποίο υπάγομαι, δεν ξέρω πόσο γεμάτος είναι, αλλά από ταχύτητες δεν έχω παράπονο (γενικότερα μιλώντας).

Σε τόρρεντς πιάνω (νύχτα ή μερα) 205-210 kB/sec . Οχι κι άσχημα (αν και τον πρώτο καιρό έπιανα 220-225 kB/sec). Κόμβος Καλλιθέας , περιοχη : πλατεία Δαβάκη .

Παλιά (μέχρι και μέσα Σεπτέμβρη) χρησιμοποιούσα και'γω DC++ και έπιανα 220-225 Kb/sec σε 24/7 επίπεδο . Κατέβαζα περίπου 130 GB την εβδομάδα (αφού δεν υπήρχε η ανάγκη του $&&$#@#*&$ ratio όπως στα τόρρεντς άφηνα τη γραμμη όσο πάει) .
    Same shit, different day...
    Επιτυχία είναι το να πηγαίνεις από τη μία αποτυχία στην άλλη,χωρίς να χάνεις το κουράγιο σου.-Winston Churchill
    Θέλω να γίνω αυτός που ήμουν όταν ήθελα να γίνω αυτός που είμαι τώρα...

This is how it's done, γατάκια Ολλανδοί.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ssonic Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τελευταία υπάρχουν παράπονα για χαμηλές ταχύτητες σε αρκετούς που έχουν Vivodi μέσω LLU.

Λέτε τα πολλά πακέτα της προσφορά των 4MBps, τα οποία προφανώς ακόμα ενεργοποιούνται, να αρχίζουν να την μπουκώνουν έστω σε ορισμένα και όχι όλα τα κέντρα;
    Δεν νομίζω ότι τόσοι πήραν πια την προσφορά των 4MB! Είχα πάει στο πλαίσιο της Στουρνάρη πριν τα Χριστούγεννα και όπως έμπαινες, είχε ένα πάκο με κουτιά της προσφοράς.
    Ήταν γύρω στα 40 κουτιά. Πηγαίνοντας παραμονή πρωτοχρονιάς, λείπανε κάμποσα κουτιά, γύρω στα 15. Τα υπόλοιπα 25 ήταν εκεί.

Σε περίοδο λοιπόν μεγάλων αγορών, και σε τόσο κεντρικό κατάστημα, ΔΕΝ πουλήθηκαν τόσα πολλά. Βέβαια θα μπορούσαν να πουλήθηκαν όλα, και να ξαναγέμισαν τον πάκο. Ίσως. Επειδή όμως έχω φίλους που κάνουν την δουλειά στησίματος προσφορών, με τόσο τρέξιμο, δεν προλαβαίνουν να πάνε πάνω από μια φορά σε κάθε κατάστημα τέτοιες περιόδους. Δεν τα στήνει το πλαίσιο. Αναλογικά πόσα κομματια να πουλήθηκαν σε όλα τα σημεία πώλησης?
    Σίγουρα όχι πάρα πολλά.

Και σαφώς μπορεί να καλύψει μερικούς χρήστες ακόμη η βίβο χωρίς να χάσει τις υψηλές ταχύτητες που προσφέρει.

Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    Other / Άλλο
    καλα τι σχεση εχει το traffic shaping με το κατανομη φορτου του δικτυου μεσα στη μερα. Ας βαζουμε πιο περιγραφικους τιτλους, και ας αλλαξει ο συγκεκριμενος που ειναι παραπλανητικος..

Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Router
    Fritz! Box 5530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Hwoarang Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μακαρι όντως να κάνει traffic shaping γιατι έρχει αρχίσει να ψιλοσέρνεται η όλη κατάσταση...
    Δεν το καταλαβα αυτο, ειναι λυσεις αυτες? Να κοψουν τον κωλο τους να αυξησουν το bandwith που εχουν με εσωτερικο-εξωτερικο... Ακου εκει, traffic shaping επειδη εχουν τιγκαρει τα dslam. Αυτα διαβαζουν ρε σεις και σου λενε, χτυπα τους μωρε δεν τρεχει τπτ...

Σελ. 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Καταγγελία χρηστών για Traffic Shaping απο την Otenet
    Από MNP-10 στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-09-08, 15:53
  2. Traffic shaping από τη ForthNET;;;
    Από gizmo9002 στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-08-07, 23:11
  3. P2P traffic shaping από την HOL;
    Από Lost στο φόρουμ Vodafone ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-10-06, 18:09

Tags για αυτό το Θέμα