Αν και υπάρχουν αντίστοιχα threads (όπως αυτό) για το συγκεκριμένο θέμα επέλεξα να ανοίξω ένα καινούριο ώστε να είναι πιο ξεκάθαρη η «περιπέτεια» μου αλλά και να προειδοποιηθούν οι υποψήφιοι πελάτες – θύματα (έτσι φαίνεται να τους αντιμετωπίζει η Vivodi) για τους κινδύνους που τους περιμένουν .
Ήμουν κάτοχος 8μηνής συνδρομής DSLcube (Shared LLU) από τον Ιανουάριο του 2007 η οποία έληξε στις 18/9/2007. Μάλιστα όλο αυτό το διάστημα ήμουν ικανοποιημένος από την ποιότητα υπηρεσιών της Vivodi καθώς η σύνδεση μου ενεργοποιήθηκε γρήγορα και η ταχύτητα (σε σύγκριση πάντα με αυτά που διαβάζω εδώ μέσα) ήταν ικανοποιητική, κοντά στα 4mbit.
Έχοντας διαβάσει τους όρους της αίτησης παροχής υπηρεσίας και εξετάζοντας τους τιμοκαταλόγους και τις προσφορές της Vivodi, πριν από τη λήξη της προπληρωμένης συνδρομής, αποφάσισα να μη διακόψω τις υπηρεσίες της μετά το πέρας του 8μήνου. Συγκεκριμένα στους όρους παροχής υπηρεσίας αναφέρεται ότι μετά την πάροδο της διάρκειας της υπηρεσίας , και εφόσον δεν προβώ σε κάποια ενέργεια για την διακοπή της, η διάρκεια παροχής υπηρεσιών μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου. Επίσης, αναφέρεται πως σε περίπτωση που η Vivodi παύσει να παρέχει εμπορικά την συμφωνημένη ταχύτητα θα με μεταφέρει σε πρόγραμμα με την αμέσως μεγαλύτερη ταχύτητα. Έτσι θεώρησα ότι θα μεταφερόμουν στο πρόγραμμα MaXx10 με μηνιαία χρέωση 25 ευρώ. Ο Μ_ _ _ _ ας!!!
Χθες η Vivodi μου έστειλε λογαριασμό τον οποίο όταν τον άνοιξα μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. 64,51 ευρώ για MaXx4 και την περίοδο 01/10/2007 – 31/10/2007.
Σήμερα που τους πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι εντάσσομαι στο τιμοκατάλογο καταργημένων υπηρεσιών, στο προϊόν MaXx4, και η χρέωση μου είναι 45 ευρώ ανά μήνα. Δηλαδή, σύμφωνα με τη Vivodi το καταργημένο προϊόν τους συνεχίζει να είναι διαθέσιμο εμπορικά. Επίσης, τα 64,51 ευρώ που με χρεώνουν περιλαμβάνουν τον Οκτώβριο και το διάστημα από 18/9/2007 ως και 30/9/2007. Φώναξα και τους είπα ότι είναι απαράδεκτοι, χωρίς να είμαι αγενής, και η υπάλληλος μου είπε ότι αν διαφωνούσα με το τιμολόγιο έπρεπε να τους στείλω fax. Μετά μου έκλεισε το τηλέφωνο στη μάπα. Νέα εποχή εξυπηρέτησης!!!
Στη συνέχεια έστειλα ερώτηση/ καταγγελία στην ΕΕΤΤ, την οποία κοινοποίησα στην Vivodi και στον Συνήγορο Καταναλωτή. Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης/ καταγγελίας, το οποίο συνοδευόταν από όλα τα απαραίτητα έντυπα (αίτηση συνδρομής, τιμολόγιο, print screens των τιμοκαταλόγων):
Προφανώς έκανα αμέσως αίτηση διακοπής.Είμαι κάτοχος ευρυζωνικής συνδρομής μεριζόμενης πρόσβασης από την εταιρεία Vivodi Τηλεπικοινωνίες Α.Ε.
Η συνδρομή μου ξεκίνησε με την αγορά του προπληρωμένου πακέτου DSLcube με αίτηση που απέστειλα στις 13/12/2006. Η παροχή των προπληρωμένων υπηρεσιών ολοκληρώθηκε στις 18/09/2007 και σύμφωνα με τους όρους παροχής της υπηρεσίας (επισυνάπτεται στο αρχείο aitisi_sindromis_sel2.jpg), στην παράγραφο 2.1, η διάρκεια παροχής της υπηρεσίας μετατράπηκε σε αορίστου χρόνου. Επίσης, στην ίδια παράγραφο αναφέρεται πως η Vivodi, εφόσον παύσει να παρέχει εμπορικά τη συμφωνημένη ταχύτητα αυτομάτως θα μου παρείχε την αμέσως μεγαλύτερη ταχύτητα, εκτός αν έπειτα από αίτηση μου ζητούσα την παροχή άλλης ταχύτητας.
Σημειώνεται πως η ενημέρωση για την ολοκλήρωση της σχετικής υπηρεσίας από τη Vivodi έγινε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μου αποστάλθηκε στην ηλεκτρονική διεύθυνση που μου παρείχε η εταιρεία και όχι στην επίσημη διεύθυνση επικοινωνίας μου.
Στις 17/10/2007 παρέλαβα τιμολόγιο (επισυνάπτεται στο αρχείο timologio.jpg) από τη Vivodi, με ημερομηνία έκδοσης την 30/9/2007, τα στοιχεία του οποίου αναφέρονται παρακάτω:
Προϊόν: MaXx Shared LLU
Περιγραφή Χρέωσης: Πάγιο Τέλος MaXx4 4096/256
Περίοδος: 01/10/2007 – 31/10/2007
Καθαρή Αξία: 54,21
ΦΠΑ: 10,30
Σύνολο Λογαριασμού: 64,51
Ημερομηνία Πληρωμής: 25/10/2007
Έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τη Vivodi με ενημέρωσαν πως ο τιμοκατάλογος που ισχύει για την περίπτωση μου είναι ο τιμοκατάλογος κατηργημένων (end of sales) υπηρεσιών (http://www.vivodi.gr/site/content.php?artid=638) (επισυνάπτεται στο αρχεία timokatalogos_katargimenwn_ipiresiwn_1.JPG και timokatalogos_katargimenwn_ipiresiwn_2.JPG) και όχι ο τιμοκατάλογος Broadband υπηρεσιών για ιδιώτες (http://www.vivodi.gr/site/content.php?sel=125) (επισυνάπτεται στο αρχείο (timokatalogos_broadband.JPG). Συγκεκριμένα μου χρέωσαν την παροχή υπηρεσιών για το υπόλοιπο του Σεπτεμβρίου 2007, μετά τη λήξη της προπληρωμένης συνδρομής μου, καθώς και για τον Οκτώβριο του 2007, με τιμή 45€ ανά μήνα.
Σημειώνεται πως στον τιμοκατάλογο κατηργημένων υπηρεσιών αναφέρεται σε υποσημείωση ότι «Οι τιμοκατάλογοι ισχύουν για υφιστάμενες συνδρομές μετά την αναβάθμισή τους στις νέες υπηρεσίες».
Επίσης στον τιμοκατάλογο Broadband υπηρεσιών για ιδιώτες υπάρχει πακέτο DSLcube με υποσημείωση ότι το πακέτο αφορά τις χρεώσεις μετά το αρχικό προπληρωμένο διάστημα και την τρέχουσα ταχύτητα ενεργοποίησης.
Τέλος, στους όρους παροχής της υπηρεσίας και στην παράγραφο 5.1 αναφέρεται πως ο πελάτης υποχρεούται να προκαταβάλει μηνιαίως εντός 30 ημερών από την έκδοση του λογαριασμού τα σταθερά πάγια υπηρεσιών διαδικτύου.
Ακολουθούν η ερωτήσεις που θέλω να υποβάλω:
1. Κατά πόσο το προϊόν MaXx4 για μεριζόμενη πρόσβαση, το οποίο εντάσσεται στις καταργημένες υπηρεσίες, θεωρείται ότι παρέχεται σήμερα εμπορικά από τη Vivodi;
2. Υπό την προϋπόθεση ότι η ταχύτητα των 4mbit δεν παρέχεται πλέον εμπορικά από τη Vivodi δεν θα έπρεπε έπειτα από τη λήξη της προπληρωμένης συνδρομής μου να με μεταφέρουν στην αμέσως μεγαλύτερη ταχύτητα (MaXx10 – 10mbit) και να με χρεώσουν αντίστοιχα (€25 /μήνα);
3. Δεν θα έπρεπε να ενταχθώ στο προϊόν DSLcube του τιμοκαταλόγου Broadband υπηρεσιών (με υποσημείωση: «Χρεώσεις μετά το αρχικό προπληρωμένο διάστημα και την τρέχουσα ταχύτητα ενεργοποίησης») και χρέωση €25;
4. Εφόσον ο τιμοκατάλογος καταργημένων υπηρεσιών ισχύει για υφιστάμενες συνδρομές μετά την αναβάθμισή τους στις νέες υπηρεσίες γιατί εφαρμόζεται στην περίπτωση μου όπου δεν υπήρξε καμία αναβάθμιση της υπηρεσίας;
5. Εφόσον η συνδρομή έληξε στις 18/9/2007 δεν θα έπρεπε να με χρεώνουν για υπηρεσίες από τις 18 του μηνός ως τις 18 του επομένου μηνός;
6. Δεν θα έπρεπε το τιμολόγιο να αναγράφει την πραγματική διάρκεια που αναφέρεται η χρέωση, ήτοι 18/9/2007 – 31/10/2007;
7. Η προθεσμία πληρωμής του συγκεκριμένου τιμολογίου δεν θα έπρεπε να είναι 30 ημέρες και όχι 25 όπως φαίνεται από το τιμολόγιο;
Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα από την νομιμότητα του συγκεκριμένου χειρισμού για την οποία δεν μπορώ να έχω άποψη, θεωρώ πως η αντιμετώπιση της Vivodi προς το πρόσωπο μου αποτελεί περίπτωση κοροϊδίας, όσον αφορά τις χρεώσεις, την περίοδο χρέωσης και την ημερομηνία αποστολής των τιμολογίων.
Αυτό που καταλαβαίνω πως κάνει η Vivodi είναι ότι με μεθόδους αμφιβόλου νομιμότητας (δεν είμαι ειδικός) προσπαθεί να υποχρεώσει τους πελάτες της να ζητήσουν μεταφορά σε άλλο πακέτο (π.χ. MaXx 10) καταθέτοντας εκ νέου αίτηση ώστε να δεσμευτούν για άλλους 12 μήνες. Και για αυτό επινόησαν ένα σύστημα με διπλούς τιμοκαταλόγους και προϊόντα φαντάσματα.
Κλείστε τους!
PS προς Vivodi: Ο εγκέφαλος που σχεδίασε τη συγκεκριμένη πολιτική πρέπει να αρχίσει τις διαλέξεις, να γράψει βιβλίο και να προταθεί για βραβείο marketing.
Εμφάνιση 1-15 από 148
-
18-10-07, 21:19 "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #1
-
18-10-07, 21:32 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #2
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ariadgr : 18-10-07 στις 21:33.
-
19-10-07, 01:10 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #3
Τι να λέμε τώρα.
Είχα από Ιανουάριο το cube. Ιούνιο με το νέο RUO πήγα στην forthnet. Από αρυς vivodi σε μοιραζόμενη με forthnet. Όλα ωραία και καλά μέχρι χθές 18/10.
Μου στέλνει η vivo λογαριαμό τελών για όλο τον Οκτώβρη.
Λένε ότι δεν έχω κάνει διακοπή οι απίστευτοι. Δεν πάνε καθόλου καλά.
Τι να κάνω να τους στείλω fax ή να στείλω πίσω τον λογαριασμό ως απαράδεκτο.
Δεν ανοίγω νέο topic γιατί θεωρώ ότι είναι σχετικό με λογαριασμούς κλπ.
Εμένα για ένα μήνα μου έβαλαν:
Πάγιο 1024/256 16.32
Πάγιο πρόσβασης 1024/256 Α.Ρ.Υ.Σ. 16.32
ΚΑΘΑΡΗ ΑΞΙΑ 32.64
ΦΠΑ 6.20
ΣΥΝΟΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ 38.84
-
19-10-07, 01:15 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #4
Fax θα στείλεις, σύμφωνα με το template που θα βρεις εδώ.
-
19-10-07, 01:23 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #5
@ariadgr thx a lot
όσο και να έψαχνα δεν θα το έβρησκα μέσα στην altec...
η κοινότητα σκίζει
-
19-10-07, 09:50 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #6
-
19-10-07, 18:05 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #7
Η κλασικη μπινια της βιβοντι, για την οποια τοσα εχουμε γραψει...
Δυστυχως nevang δεν ετυχε να τα διαβάσεις έγκαιρα...
Οπως εχω χιλιοπει, πραγματικα μου κανει εντυπωση πως η ΕΕΤΤ, ακομα και σημερα, δεν εχει επεμβει στο θεμα των διπλων καταλογων της βιβοντι... Ελεος πια...
Ας ελπισουμε οτι με την καταγγελια του φιλου, θα ασχοληθει επιτελους με το θέμα.
Θα σε παρακαλουσα nevang, αν θελεις, να μας ενημερωνεις σε αυτο το thread για την εξελιξη της υποθεσης. Πιστευω οτι θα εχει πολυ ενδιαφέρον.
-
19-10-07, 22:11 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #8
Έχεις δίκιο contime. Αν και διάβαζα τακτικά το forum δεν το έψαξα αρκετά για τη Vivodi. Νόμιζα πως διαβάζοντας τους όρους της σύμβασης και κοιτάζοντας τα προϊόντα τους καλυπτόμουν. Που να φανταστώ ότι «αναβάθμιση υπηρεσιών» σημαίνει να παραμένεις στην ίδια ταχύτητα με πολλαπλάσιο κόστος.
Όταν υπάρχουν εξελίξεις θα σας ενημερώσω.
-
19-10-07, 23:07 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #9
Ειναι πονηροι, κουτοι, κουτοπονηροι δεν ξερω. Κι εμενα οταν μου ειχε τελειωσει το dsl cube με πηγαν αοριστου με 38 ευρω το μηνα στο κατηργημενο προγραμμα 512/128 (δεν υπηρχε πλεον στον τιμοκαταλογο). Μετα απο 6 μηνες μου επεστρεψαν τα χρηματα οταν παρενεβει η ΕΕΤΤ. Απορω παντως γιατι η ΕΕΤΤ δε τους ριχνει ενα προστιμο να ισιωσουν. Αφου σχεδον ολους τους πελατες του μεταφερουν σε προγραμματα που δεν υπαρχουν στον τιμοκαταλογο τους, γιατι η ΕΕΤΤ προτιμαει να ασχολειται με καθε υποθεση ξεχωριστα (οσων φτανουν στην καταγγελια) κι οχι να τους αναγκασει να εχουν ξεκαθαρα προγραμματα και χρεωσεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sakistsalikis : 19-10-07 στις 23:08.
-
19-10-07, 23:10 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #10
Εν τω μεταξυ, για να καταλαβεις οτι δεν ξερουν τι τους γινεται, διαβασε αυτο...
-
20-10-07, 10:41 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #11
-
20-10-07, 14:43 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #12
-
20-10-07, 14:49 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #13
-
20-10-07, 14:49 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #14
-
22-10-07, 15:05 Απάντηση: "Τι συμβαίνει μετά τη λήξη του DSLcube" ή "45 ευρώ το μήνα για 4mbit" #15
Πιο πάνω περιέγραψα την περίπτωσή μου. Μου έστειλαν λογαριασμό Οκτωβρίου ενώ δεν είμαι πελάτης τους από τον Ιούνη.
Έστειλα fax το Σάββατο και σήμερα πρωί πρωί με ενημέρωσαν ότι θα έρθει πιστωτικό.
Σίγουρα είναι απαράδεκτο που έχουν τόσο χάλια λογιστήριο και δεν υπάρχει οργάνωση, τηλεφωνικό κέντρο κλπ.
Αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην πω και το θετικό που με πήραν τηλέφωνο να με ενημερώσουν.
Που καταντήσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι όταν κάνουν τα αυτονόητα…
Παρόμοια Θέματα
-
"Απογοητευτική Vivodi" ή "Χωρίς τηλέφωνο και Internet τον τελευταίο ενάμισι μήνα"
Από Gigas στο φόρουμ ADSLΜηνύματα: 25Τελευταίο Μήνυμα: 23-01-09, 18:30 -
Επιβεβαίωση του "Είμαστε για τα μπάζα" (έκφραση του "αγγαρεύοντος" υπουργού Δημ. Τάξης)
Από georgex στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 26Τελευταίο Μήνυμα: 08-08-07, 15:40
Bookmarks