Εμφάνιση 1-9 από 9
    Περιοχή
    Zauberberg
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    World
    Η Spint ανακοίνωσε στις 30/07/08 πως από τις 17 Αυγούστου η πιλοτική εφαρμογή femtocell μετατρέπεται σε εμπορική, διαθέτοντας σε πελάτες σε όλες τις ΗΠΑ οικιακούς σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας. Ωστόσο η εταιρεία διαψεύδει τις προσδοκίες της αγοράς και, χρεώνοντας και το femtocell και την υπηρεσία, ουσιαστικά ζητά από τους καταναλωτές να επιδοτήσουν το κόστος της επέκτασης της κάλυψης του δικτύου.

Η Sprint ξεκίνησε το πιλοτικό της πρόγραμμα τον περασμένο Σεπτέμβρη στο Κάνσας Σίτυ και στο Ντένβερ, πουλώντας femtocell σχεδιασμένα από τη Samsung. Τα femtocell δρομολογούν την CDMA κίνηση που δέχονται προς την ευρυζωνική σύνδεση του σπιτιού και από κει στο δίκτυο της Sprint. Έτσι δίνεται η δυνατότητα στους χρήστες να έχουν το δικό τους σταθμό βάσης στο σπίτι τους ή στο γραφείο τους.

Την ίδια στιγμή που τα femtocells γίνονται ολοένα και περισσότερο "της μόδας" παγκοσμίως, η χρήση τους περιορίζεται σε πιλοτικές φάσεις αφού οι πάροχοι περιμένουν την διεθνή προτυποποίηση για να θέσουν τις τεχνικές παραμέτρους και τα πρωτοκολλά της νέας αυτής τεχνολογίας. Κάτι τέτοιο θα τους βοηθήσει τόσο στην διασφάλιση της διασυνδεσιμότητας των δικτύων όσο και στην μείωση του κόστους. Η Sprint αγνόησε τα παραπάνω και -προκειμένου να κερδίσει το πλεονέκτημα του πρωτοπόρου- ανακοίνωσε την πλήρη και πανεθνική εμπορική εφαρμογή του femtocell. Έτσι καθίσταται η πρώτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που επιχειρεί κάτι τέτοιο.

Η κίνηση της Sprint θέτει όμως και ερωτήματα σχετικά με διάφορες ευρέως διαδεδομένες απόψεις γύρω από το femtocell.

Είναι γνωστό στην αγορά πως η διάθεση femtocell θα υλοποιηθεί σε δυο πιθανές εκδοχές: είτε ως ενίσχυση/επέκταση της κάλυψης είτε ως φθηνότερα πακέτα συνομιλίας. Στην πρώτη εκδοχή αυτός που έχει το μεγαλύτερο κέρδος είναι ο παροχής κινητής τηλεφωνίας γιατί έχει την δυνατότητα να επεκτείνει την κάλυψη του δικτύου και να αυξήσει την χωρητικότητα του χωρίς να καταφύγει στην επένδυση των ακριβών macro-cells. Στην δεύτερη εκδοχή κερδισμένος είναι ο πελάτης με φθηνές ή και απεριόριστες κλήσεις σε κινητά από το κινητό του (μεσω του δικού του femtocell και της δικής του σύνδεσης στο δίκτυο κορμού του παρόχου). Στην πρώτη εκδοχή ο πάροχος επιδοτεί το κόστος του femtocell και της υπηρεσίας, ενώ στο δεύτερο το αντίστροφο.

Η Sprint ωστόσο χρεώνει και το femtocell (100 δολάρια) και την σύνδεση του femtocell (5 δολάρια/μήνα) και επιπλέον πακέτα χρόνου ομιλίας (10 ή 20 δολάρια/μήνα για απεριόριστες κλήσεις από το κινητό απο ένα άτομο ή από όλη την οικογένεια). Δηλαδή η Sprint προσπαθεί να συνδυάσει τα δυο σενάρια ζητώντας από τον χρήστη την επιδότηση της επέκτασης του δικτύου της αλλά παρέχοντας του απεριόριστες κλήσεις προς κινητά από το κινητό του τηλέφωνο.

Πηγή: Τelephonyonline
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nm96027 : 31-07-08 στις 20:55.

Περιοχή
    Ολλανδία
    Downloads
    3
    Uploads
    0
    Τύπος
    Cable
    Ταχύτητα
    60/6 Mbps
    ISP
    Ziggo NL
    Router
    Cisco EPC3928
    SNR / Attn
    10.0(dB) / 17.0(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Επί τέλους, είναι χαράς ευαγγέλιο να βλέπουμε να υλοποιούνται λύσεις που θα δώσουν ουσιαστική ώθηση στις τηλεπικοινωνίες.

Αν και είμαι βέβαιος ότι όταν έρθει η σειρά μας, θα βγαίνουν όλες οι μαμάδες στα τηλεπαράθυρα να επιβεβαιώνουν πόσο πιο δύσκολα κοιμάται και πόσο περισσότερο κλαίει το αγγελούδι τους από τότε που έβαλε το femtocell στο σπίτι της.
    MacBook Pro 2.4GHz Quad Core i7, High Res Antiglare, Seagate Momentus XT 750GB hybrid, 8GB DDR3 RAM,
    Dell Inspiron mini

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Εμένα πάλι κάτι πορίσματα του στυλ "There are no established health effects from exposure to radio waves below the limits applicable to wireless communications systems." (αναφορικά με τα femtocells) δεν με πείθουν και δεν θα έβαζα στο σπίτι μου ένα μικρό base station που να με πλήρωναν, όχι να πληρώνω κιόλας! Εδώ λέμε να απαλαγούμε απο τις κανονικές κεραίες κινητής...Τέτοιο breakthrough στις τηλεπικοινωνίες να μου λέιπει.......Δεν έχω σκοπό να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στα νοσοκομεία για να έχω ένα σωρό ασύρματες μ@#$κιες στο σπίτι μου....Μου φτάνει που μου ψήνει τον εγκέφαλο ο καθένας δίπλα μου ή στο δρόμο χωρίς τη θέλησή μου.....
    The More I See, The Less I Believe...The More I Hear, The Less I Care...

Περιοχή
    City
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTB
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    Router
    fritzbox 5140
    SNR / Attn
    12(dB) / 13(dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από CountZero Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εμένα πάλι κάτι πορίσματα του στυλ "There are no established health effects from exposure to radio waves below the limits applicable to wireless communications systems." (αναφορικά με τα femtocells) δεν με πείθουν και δεν θα έβαζα στο σπίτι μου ένα μικρό base station που να με πλήρωναν, όχι να πληρώνω κιόλας! Εδώ λέμε να απαλαγούμε απο τις κανονικές κεραίες κινητής...Τέτοιο breakthrough στις τηλεπικοινωνίες να μου λέιπει.......Δεν έχω σκοπό να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου στα νοσοκομεία για να έχω ένα σωρό ασύρματες μ@#$κιες στο σπίτι μου....Μου φτάνει που μου ψήνει τον εγκέφαλο ο καθένας δίπλα μου ή στο δρόμο χωρίς τη θέλησή μου.....
    Έχω την εντύπωση πως η συνολική ισχύς με τη νέα τεχνολογία θα είναι μικρότερη από πριν. Δηλαδή η επιβάρυνση μικρότερη.
    Η μεγαλύτερη λαλακία που έχω ακούσει στην Ελλάδα είναι ότι για το χάλι μας φταίνε οι πολιτικοί. Χα....

Περιοχή
    Zauberberg
    Downloads
    13
    Uploads
    0
    Άρθρα
    13
    Ταχύτητα
    51200/5120
    ISP
    HOL
    DSLAM
    H.O.L. - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
    Router
    ZTE ZXHN H168N
    SNR / Attn
    25(dB) / 7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Κανεις δεν μπορει να εισαι σιγουρος, αλλα και εγω πιστευω πως η επιβαρυνση θα ειναι σημαντικα μικρότερη. Η κεραία ειναι πλεον μεσα στο σπιτι σου, το σημα ειναι αριστο και ετσι το κινητο δουλευει στο Minimum της ισχυος του.

Για παρει καποιος μια ιδεα πως ειναι το femtocell, ας δει τα picocells στους σταθμους του Μετρο στην Αθήνα: συνηθως στο τερμα της αποβαθρας υπαρχουν 3 κουτιά στο μεγεθος και σχήμα βιβλιου που κρεμονται απο την οροφη. Τα femtocells ειναι ακομα μικρότερα.

Downloads
    18
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    6144/1024
    ISP
    HOL
    Router
    NetFaster IAD 2
    Ο tsopanos τα παίρνει από τα trust των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Παρακαλώ να αποβληθεί...

Περιοχή
    City
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTB
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Cosmote
    Router
    fritzbox 5140
    SNR / Attn
    12(dB) / 13(dB)
    Ευτυχώς οι Νεάτερνταλ της μεταπολίτεσυης σιγά σιγά παραδίδουν τα ηνία στη νέα γεννιά και τέτοια φαινόμενα σκοταδισμού εκλείπουν.
    Η μεγαλύτερη λαλακία που έχω ακούσει στην Ελλάδα είναι ότι για το χάλι μας φταίνε οι πολιτικοί. Χα....

Downloads
    12
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    4096/640
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
    Router
    Speetouch
    Προσωπικά δεν θα μου άρεσε και πολύ η ιδέα ενός femtocell στο σπίτι,
    δεν είμαι από αυτούς που αρνούνται την τεχνολογία και ειδικότερα την νέα αλλά για να πω την αλήθεια έχω τρομάξει λίγο με την σημερινή κατάσταση που υπάρχει στην υγεία του ανθρώπου.
    Δεν λέω ότι φταίει η τεχνολογία ή τα κινητά αλλά το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να πω ότι δεν φταίει

Περιοχή
    Μαρκόπουλο Μεσογαίας
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49000/4998
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
    Router
    I don't remember
    SNR / Attn
    (dB) / 10(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από stelaras1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Προσωπικά δεν θα μου άρεσε και πολύ η ιδέα ενός femtocell στο σπίτι,
    δεν είμαι από αυτούς που αρνούνται την τεχνολογία και ειδικότερα την νέα αλλά για να πω την αλήθεια έχω τρομάξει λίγο με την σημερινή κατάσταση που υπάρχει στην υγεία του ανθρώπου.
    Δεν λέω ότι φταίει η τεχνολογία ή τα κινητά αλλά το θέμα είναι οτι δεν μπορώ να πω ότι δεν φταίει
    Καλύτερα να έχεις μία μίνι κεραία στα 20 μέτρα και το κινητό να δουλεύει χαλαρά παρά την κεραία μακριά και το κινητό να πασχίζει να κρατήσει το σήμα. Αν λάβεις υπ' όψιν την εξασθένηση λόγω απόστασης, στο σενάριο με την κεραία από πάνω σου τρως πολύ λιγότερη ακτινοβολία.
    Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο-γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τον Επίτιμο.

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 124
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-08-08, 02:25
  2. Vivodi: ξεκινά η εμπορική διάθεση του cableTV
    Από gogos στο φόρουμ Ειδήσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 18-03-07, 20:42

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα