Εμφάνιση 1-8 από 8
    Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    6
    Ταχύτητα
    15000/1021
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    TD5136v2
    Ξεκινάω αυτό το thread παιδια, με τη φιλοδοξία να γίνει στο τέλος κ' sticky!

1. τι τιμές πρέπει να έχουμε τελικά στα
    "Maximum Connections per task" κ'
    "Connections to keep per task"
    στο BitComet?
    (Options>Preferences>Advanced>Connection)

Στο σχετικό HowTo εδώ, ο φίλος giorgosc61 προτείνει κ τα δύο να'ναι 100 (ή τουλάχιστον, με τίποτα Auto).

Στο post τούτο όμως, ο φίλος nickolas2005 λέει πως βλέπει 40άρια έχοντας δαυτα στο Auto!!

Εγω κατέληξα στο sticky How to Configure BitComet for the Best Possible Speed (στο forum του BitComet),
    καθως στο #4 αναφέρει το εξής:

4) Increase the number of connections BitComet can use

By default, BitComet allows very few peer connections per task. Although this may give slower speeds when you first install BitComet, the stability is increased, which is probably the best way to release a software like this. After people have it installed an running stable, they can start to tinker.

A good deal of extra speed can usually be gained by simply increasing the following:

Options > Preferences > Advanced > Connection > "Maximum Connections per task"
    Options > Preferences > Advanced > Connection > "Connections to keep per task"

I have set my "Maximum Connections per task" to 150 and my "Connections to keep per task" to 100 which gives me great speeds. But you should experiment to see what works best for your modem/router and internet connection.

Please note that more isn't always better and setting these values too high could give you slower speeds and/or make your modem/router disconnect. For example, some people will tell you to set the "Maximum Connections per task" to 1000... while it might work great for them, it could have a negative effect on your setup.
    Αλλα, τι τιμές να βάλω όμως?
    Δεν ξέρω, αυτό το Κάντε δοκιμές μόνοι σας για να βρείτε τη «χρυση Τομή» το βρίσκω λίγο χαοτικό!!
    Δεν μπορούμε να βρούμε μεταξύ μας ένα καλό μέσο όρο για τα ελληνικά δεδομένα?

Αν μετρήσουμε τον average αριθμο "packets per sec" με βάση π.χ τo πολύ καλo οδηγό του psyxakia?
    (καθως ανεβοκατεβάζει ful ένα π.χ. eMule)
    κ' ταξινόμησουμε τις τιμές αυτες με βάση των όσων ωραίων έγραψε ο Slay εδώ?
    Ποσα πρεπει να πιανω για να ειμαι σιγουρος οτι δεν εχω προβλημα απο τον ΟΤΕ?
    - Aν εχεις λιγοτερα απο 20 εισαι σε τραγικη κατασταση,
    - αν εχεις απο 20-30 η κατασταση ειναι ανεκτη, δεν πιανεις με τιποτα μεγιστη ταχυτητα αλλα , σε HTTP,FTP και προγραμματα με λιγα connections οπως το DC++ πιανεις 20-30kb/sec.
    - Απο 30-40 η κατασταση βελτιωνεται αρκετα, με τα προηγουμενα προτοκολα πιανεις πλεον σχεδον τελικη ταχυτητα, με bittorent clients αρχιζεις πλεον και βλεπεις ταχυτητες κοντα στα 30kb/sec ενω με emule και συναφη του εισαι πλεον περιπου στη μιση σου ταχυτητα.
    - Απο 40-50 HTTP,FTP,DC++ ειναι πλεον στο τερμα, δεδομενου οτι μπορουν να σου στειλουν και στην μεγιστη ταχυτητα που παιρνεις, οι bittorent clients τωρα χτυπανε 35+ και στα emulo-ειδη φτανεις οριακα τα 30KB.
    - Απο 50-60 τα τερματιζεις ολα εκτος απο το emule αυτο φλεταρτει τωρα κοντα στα 30 σταθερα πλεον.
    - Απο 60-70 και το emule χτυπαει 40ΚΒ αλλα οχι σταθερα. Αν εχεις πανω απο 70 το κρατας επτασφραγιστο μυστικο, και γραφεις καποια παραπλανητικα post που λες οτι και εσυ εχεις ψιλοπροβληματα αλλα γενικα καλα παει
    Εμένα ειναι πάνω απο 35-40, συνήθως.
    Αν βάλω 200-225 είναι καλά?
    Μπουκώνω τη γραμμή έτσι? Τα κάνω δηλ. χειρότερα τα πράγματα?
    (Δεν με νοιάζει το αν μπορώ κ' να σερφάρω όσο τρέχει το BitComet)

2. Όταν για ένα πράγμα έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμα ανάμεσα σε torrents, με ποιό κριτήριο να διαλέγουμε?
    Αν υπάρχει torrent με τριψήφιο αριθμό lechers να το προτιμάμε έναντι ενός με τετραψήφιο,
    ή αρκεί απλά η αναλογία seeders/lechers να είναι συγκριτικά η καλύτερη –δηλαδή, ανεξαρτήτως αριθμού ψηφίων- ?

Ευχαριστώ!
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rick_641 : 19-05-06 στις 11:07.
    Hash Bang Slash
    Bin Slash Bash

Downloads
    5
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ Forthnet Full
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    THOMSON ST585
    Από την προσωπική μου εμπειρία:

1. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα. Εξαρτάται από το dslam του καθενός. Εγώ (εκτός από 7π.μ-10π.μ) δεν πιάνω πάνω από 15kB/s. Και έχω ρίξει τα connections σε 30 max για να μπορώ να σερφάρω ταυτόχρονα. Εγώ αν έπιανα 35-40kB/s θα ήμουνα πολύ ικανοποιημένος και να δεν θα το έψαχνα άλλο.

2. Σε αυτό έχω παρατηρήσει ότι αν η αναλογία seeders/leechers δεν έχει μεγάλη διαφορά προτιμότερο είναι αυτό με τους λιγότερους peers. Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με το πίτα dslam της περιοχής. Αν είναι πολύ καλύτερη η αναλογία seeders/leechers σε κάποιο προτιμώ εκείνο.

Περιοχή
    Πάφος-Κύπρος
    Downloads
    19
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10240/768
    ISP
    Primetel
    Router
    PTL-VDL-N5
    Εγω προσωπικα το εχω στα 100 και δεν εχω προβλημα αλλα συμφωνω με τον Moshstef δεν ειναι ξεκαθαρο.

Μερικες φορες δεν δειχνει τους σωστους seeds leechs.

Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    300M/30M
    ISP
    Cosmote
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟ
    SNR / Attn
    4.5(dB) / 25.5(dB)
    Για το 1 δεν ξερω/δεν απαντω.

Για το 2 να σου πω οτι σε γενικες γραμμες, ενα τορρεντ μοιραζεται πιο γρηγορα οσο περισσοτεροι ειναι οι παικτες στο swarm. Αυτο βεβαια βρισκει εξαιρεση στα τορρεντ με πολυ υψηλο seeder/leecher ratio (πχ 100:1-αν εχεις ολους τους σηντερ για παρτη σου δεν τιθεται λογος). Προσωπικα, προτιμω τα μεγαλα swarms για δυο λογους:
    α) το πιθανοτερο ειναι το αρχειο να ειναι καλο ποιοτικα
    β) ακομα και σε δημοσιους τρακερ με πολλους χρηστες με χαμηλο οριο στο upload, λογω του υψηλου αριθμου χρηστων τα αρχεια ερχονται σφαιρα.

Περιοχή
    Κυνοσάργους
    Downloads
    8
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    13454 Kbps / 960 Kbps
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΑΚΡΟΠΟΛΗ
    Router
    NetFaster IAD v2
    SNR / Attn
    10.5(dB) / 20.7(dB)
    Path Level
    Interleaved
    Για το 1 παίζει ρόλο πέρα από το DSLAM σου και ο ρούτερ σου. Άμα του βάλεις πολλές συνδέσεις (περισσότερες από όσες αντέχει τον μπουκώνεις!). Το 100 είναι νούμερο που "σηκώνουν" λογικά τα περισσότερα ρούτερ της αγοράς. Αν θες παράλληλα και browsing ίσως χρειαστεί να το μειώσεις

για το 2 συμφωνώ με το χουζούρη.

Περιοχή
    POTS & Mobile γωνια
    Downloads
    19
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ~11700 / 775
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΦΑΛΗΡΟΥ
    Router
    TP-Link TD-W8960N
    Path Level
    Interleaved
    Για το 1, μου εχει τυχει να βαλω 70 connections και στις δυο επιλογες και να κατεβαζω με 35ΚΒς οπως μου εχει τυχει να βαλω και 200 connections για να πιασω 30 με 35 Κβς. Οπως επισης, το ειχα στα 200 connections και η ταχυτητα ηταν 15 με 20ΚΒς αλλα οταν το κατεβασα στα 70 connections τοτε η ταχυτητα πηγε στα 35ΚΒς.

Περιοχή
    Καλλιθέα - Αθήνα
    Downloads
    93
    Uploads
    6
    Ταχύτητα
    15000/1021
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΛΛΙΘΕΑ
    Router
    TD5136v2
    Κατ'αρχήν ευχαριστώ για τα replies, παιδιά!!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από moshstef
    Από την προσωπική μου εμπειρία:

1. Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα. Εξαρτάται από το dslam του καθενός. Εγώ (εκτός από 7π.μ-10π.μ) δεν πιάνω πάνω από 15kB/s. Και έχω ρίξει τα connections σε 30 max για να μπορώ να σερφάρω ταυτόχρονα. Εγώ αν έπιανα 35-40kB/s θα ήμουνα πολύ ικανοποιημένος και να δεν θα το έψαχνα άλλο.
    Οχι αγαπητε, παρεξήγησις!!!!
    Εννοούσα 35-40 packets per second!!!
    Που τέτοια τύχη... (εννοώ ως average τιμή, έτσι?)

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από moshstef
    2. ...
    Δεν ξέρω αν αυτό έχει σχέση με το πίτα dslam της περιοχής
    ...
    Έχω κάνει -κ' εγω- τη γνωστή πατέντα:
    512 γραμμή OTE
    384 σύνδεση
    (Αλλιώς, άστα-βράστα ήταν/θα'ταν ακόμη... )

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από gallahant
    Εγω προσωπικα το εχω στα 100 και δεν εχω προβλημα αλλα συμφωνω με τον Moshstef δεν ειναι ξεκαθαρο.

Μερικες φορες δεν δειχνει τους σωστους seeds leechs.
    Εγω νομίζω ότι δείχνει τις σωστές τιμές, παιδιά,
    αλλά προσέξτε:
    στο BitComet, στη γραμμή Summary του τρέχοντος task,
    όσο ανεβάζεις τα δυο settings που ανέφερα,
    τοσο μεγαλύτερα εμφανίζει τα Max Possible
    στις γραμμές Connected Seeds κ' Peers.
    Γι'αυτό προφανώς κ' στο sticky του BitComet Forum αναφέρει ότι:
    For example, some people will tell you to set the "Maximum Connections per task" to 1000...
    while it might work great for them, it could have a negative effect on your setup.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από alexisazen
    Για το 1 παίζει ρόλο πέρα από το DSLAM σου και ο ρούτερ σου. Άμα του βάλεις πολλές συνδέσεις (περισσότερες από όσες αντέχει τον μπουκώνεις!). Το 100 είναι νούμερο που "σηκώνουν" λογικά τα περισσότερα ρούτερ της αγοράς. Αν
    Το router μου το γράφει το προφίλ μου, γι'αυτό είπα να μη το ξαναγράψω.
    Τέλος πάντων, παρόμοια βλέπω έχουμε:
    εγω το USR 9105, εσύ το 9108.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από papdoux
    Για το 1, μου εχει τυχει να βαλω 70 connections και στις δυο επιλογες και να κατεβαζω με 35ΚΒς οπως μου εχει τυχει να βαλω και 200 connections για να πιασω 30 με 35 Κβς. Οπως επισης, το ειχα στα 200 connections και η ταχυτητα ηταν 15 με 20ΚΒς αλλα οταν το κατεβασα στα 70 connections τοτε η ταχυτητα πηγε στα 35ΚΒς.
    Τι λες ρε φίλε, σοβαρα?
    Κ' ήταν σταθερή αυτή η ταχύτητα?
    Αν ναι, τότε όντως το 100ρικό είναι η best τιμή!!
    Αν κ' στο Auto -απ'όσο θυμάμαι- τα διατηρούσε τα connections κοντά στο 50,
    που δεν είναι κ' χάλια, ε?
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rick_641 : 20-05-06 στις 12:28.
    Hash Bang Slash
    Bin Slash Bash

Περιοχή
    Πάφος-Κύπρος
    Downloads
    19
    Uploads
    2
    Τύπος
    ADSL2+
    Ταχύτητα
    10240/768
    ISP
    Primetel
    Router
    PTL-VDL-N5
    Nα επισημανω και κατι αλλο. Κανω εγκατασαστη το bitcomet Οκ?

Το ανοιγω χωρις καμια ρυθμιση και του βαζω να κατεβασει ενα τυχαιο τορρεντ. Το κατεβαζει σφαιρα παρ ολο που οι ρυθμισεις ειναι οι default.

Ρυθμιζω το Bitcomet συμφωνα με το how to του φορουμ. Οι ταχυτητες οι ιδιες και απαραλλαχτες

Τι να πει κανεις

Παρόμοια Θέματα

1. τα φωτα σας για skype
    Από sverigeman στο φόρουμ Skype, Betamax, Sip Providers
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-09-08, 22:34
  2. Τα φωτα σας για νεο PC
    Από ToLathosTisFisis στο φόρουμ Συνθέσεις Η/Υ και αναβαθμίσεις
    Τελευταίο Μήνυμα: 05-07-08, 11:40
  3. Τα φωτα σας παρακαλω για dvd
    Από maik στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακά
    Τελευταίο Μήνυμα: 19-03-08, 17:08
  4. Δύο torrents για ένα αρχείο γίνεται;
    Από Petros στο φόρουμ BitTorrent
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-04-07, 13:28
  5. Τα φωτα σας για το Zyxel 650
    Από kathiki στο φόρουμ ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-04-04, 08:56

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα