Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 1-15 από 60
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    Παιδια γεια σας και συγχαρητηρια στην βοηθεια που προσφέρετε σε οσους γνωριζουν λιγα επι του θεματος.
    Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτα που θα ρωτησω υπαρχουν διασπαρτα στο φορουμ αλλα εχω ψαξει λιγο και αν και μπορει να κουρασω θα ζητησω μερικες πληροφοριες που καποιος καινουργιος θα βοηθηθει αν τις δει μαζεμένες. Γι αυτο θα ηθελα να απαντησει οποιος εχει το κουραγιο να επαναλαμβανεται και μιλαει εκ πειρας.

Να πω οτι εχω forth 384,κατέβασα το Skype και μιλησα με φιλο αγγλια σε αριστη ποιοτητα και χωρις lag,με κινητο παναφον με 1,5 sec περιπου lag και με σταθερό με lag<1 sec...

Θα ηθελα λοιπον πληροφοριες για τα ακολουθα:

α. πληροφοριες σχετικα με το ποιες εταιρειες VoIP(skype,i-call κτλ) αποδιδουν καλα απο αποψη ποιότητας και κοστους σε συγγριση μεταξυ τους αλλα και με τον ΟΤΕ ει δυνατον με τις χρεώσεις τους.

β. τι μπορει να γινει ωστε να βελτιωθει το θέμα της καθηστερησης(κάπου διαβασα οτι υπαρχουν codecs γι αυτο,οτι μπορεις να κανεις την γραμμη σου 512 και οτι μπορεις να ρυθμισεις τον router να κοβει τα υπολοιπα οταν κανεις κλησεις).

γ. ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να εχεις ενα ασυρματο τηλεφωνο στο σπιτι σου κλησεις VoIP και τι προτεινετε απο συσκευες.

δ. γίνεται μια συσκευη να κανει και VoIP κλησεις αλλα να ειναι και στο δικτυο του ΟΤΕ (να κανει και να δεχεται κλησεις δλδ)

Ευχαριστω οσους μπορουν να απαντησουν σε κατι απο αυτα η και σε ολα και προσπαθειστε να ειστε αναλυτικοι. Μην ξεχνατε οτι απευθυνεστε σε ασχετους με το θεμα και επειδη ως τετοιος μπορει να χω πει και καμια κοτσανα δειξτε κατανοηση...

Περιοχή
    Λουξεμβούργο
    Downloads
    6
    Uploads
    1
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500Μ Download/260M Uploa
    ISP
    Διάφοροι. Ολο
    Router
    Fritzbox!7490
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Gourounas
    α. πληροφοριες σχετικα με το ποιες εταιρειες VoIP(skype,i-call κτλ) αποδιδουν καλα απο αποψη ποιότητας και κοστους σε συγγριση μεταξυ τους αλλα και με τον ΟΤΕ ει δυνατον με τις χρεώσεις τους.
    Εαν αντιμετωπίζεις πρόβλημα πακέτων, όπως και άλλα μέλη εδώ, τότε η λύση του i-call μπορεί ίσως να δώσει καλύτερα αποτελέσματα. Λέω ίσως, γιατί αναφέρθηκαν και περιπτώσεις που δεν έχουν δεί βελτίωση

β. τι μπορει να γινει ωστε να βελτιωθει το θέμα της καθηστερησης(κάπου διαβασα οτι υπαρχουν codecs γι αυτο,οτι μπορεις να κανεις την γραμμη σου 512 και οτι μπορεις να ρυθμισεις τον router να κοβει τα υπολοιπα οταν κανεις κλησεις).
    Σιγουρα η χρήση κάποιων codec δίνει καλύτερα αποτελέσματα απο άλλους. Πχ o G723 παίζει με 30 περίπου πακέτα/δευτ (χοντρικά, ας μην το αναλύσουμε περισσότερο τεχνικά γιατί ουσιαστικά είναι το framerate 30ms). Ισως εννοείς αυτό. Αλλά στην περίπτωση αυτή πρέπει και στο άλλο άκρο να υποστηρίζεται ο codec αυτός. Τωρα αυτό που αναφέρεις για τον router, μάλλον θα εννοείς κάποιας μορφής QoS που γίνεται απο τον router (εφόσον υποστηρίζει κάτι τέτοιο) ώστε να περνούν με προτεραιότητα τα πακέτα φωνής,

γ. ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να εχεις ενα ασυρματο τηλεφωνο στο σπιτι σου κλησεις VoIP και τι προτεινετε απο συσκευες.
    Δυστυχώς απο ασύρματες συσκευές δεν έχω χρησιμοποιήσει και έτσι δεν μπορώ να προτείνω κάτι.

δ. γίνεται μια συσκευη να κανει και VoIP κλησεις αλλα να ειναι και στο δικτυο του ΟΤΕ (να κανει και να δεχεται κλησεις δλδ)
    Για συσκευή δεν ξέρω, αλλά εαν βάλεις κάποιο τηλ κέντρο voip (όπως το asterisk) γίνεται.

Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    14/1
    ISP
    HOL
    DSLAM
    HOL - ΤΟΥΜΠΑ
    Η συσκευη που θελεις ειναι το sipura spa3000! Για providers, www.sipdiscount.com αφου δεν εχεις προβλημα με τα πακετα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα ειπαμε ως καινουργιος και ασχετος χρειαζομαι καποιες διευκρινησεις:

α. Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?(voipbuster sipdiscount που προτεινει και ο φιλος nrg_polini)
    τι ποιοτητα και τι χρεωσεις εχουν?
    τι εννοεις δεν εχω προβλημα με τα πακετα?
    υπαρχει τροπος να μετραω το ποσα πακετα στελνω (ταχυτητα)?

β. τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs? πως τους χειριζομαι? πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται? αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?

και παλι ευχαριστω και καλω οποιον αλλο μπορει να παραθεσει idiot-friendly οδηγειες και αποψεις να το κανει.

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    2048/256
    ISP
    Altec Telecoms
    Φίλε Gourouna, με καλή και προσεχτική αναζήτηση σίγουρα θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, αν και πάντα θα σου γεννιούνται νέες απορίες. Πριν τρεις μήνες δεν ήξερα καν τι ήταν Voip τηλεφωνία και μέσα από το φόρουμ έμαθα ότι χρειαζόμουν. Όσον αφορά τις απορίες σου.
    α.
    Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=32556
    Η ποότητα εξαρτάται κυρίως από την γραμμή σου και τον αριθμό των πακέτων. Χρεώσεις θα βρείς στο site της κάθε εταιρείας.
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=25276
    Αν τα πακέτα σου κυμαίνονται πάνω απο 80 δεν θα έχεις πρόβλημα.
    Κατέβασε το The All-Seeing Eye και τρέξε options, Network, Auto detect conection speed και θα δεις το maximum packets per second.
    β.
    τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs?
    http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30391
    πως τους χειριζομαι?
    Ανάλογα την κάθε συσκευή τι codecs υποστηρίζει και τον providrer.
    πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται?
    Αν δε χρησιμοποιήσεις απλά δεν ξέρεις. Για κλήσεις σε σταθερά κινητά τηλέφωνα δεν έχεις πρόβλημα αλλά με αλλαγή του codec μπορείς να βελτειώσεις την ποιότητα.
    αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?
    Εξάρτάται από την γραμή σου και το dslam που ανήκεις και έιναι θέμα τύχης καθαρά, εκτός και αν πας σε Shared-Full LLU με άλλη εταιρεία.
    Ελπίζω να σε βοήθησα.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    nrg_polini καπου υποστηριζες οτι "Η φθηνοτερη λυση για να εχεις σε μια συσκευη οτε+voip ειναι το grandstream 486 rev" .
    Γιατι μου προτεινεις το sipura τωρα?
    ποια η διαφορα τους? (η ερωτηση δεν εχει χαρακτηρα κατηγοριας απλα θελω την καλυτερη λυση)
    μετρησα τα πακετα μου με το all-seeing eye στα 95-97. τυχαιο? ποιος ξερει... ακομα δεν εχω δοκιμασει τους αλλους providers λογω ελλειψης χρονου. παντως εχω ριξει πολυ διαβασμα στο φορουμ και ομολογω οτι δεν τα παρακολουθω ολα με ευκολια...

Downloads
    0
    Uploads
    0
    παντως αν εχω καταλαβει καλα η σωστη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος για VoIP ειναι η εξης:

α. να κατεβασει και να δοκιμασει ολους τους providers(υπαρχει καποιο προγραμμα που μετρα τα πακετα και οτι αλλο επιρεαζει την ποιοτητα συνομιλιας κατα την διαρκεια της συνομιλιας?)

β. αφου βρει τον καλυτερο να βρει τους καταλληλους codecs για να βελτιωσει κι αλλο την ποιοτητα

γ. να προβει σε αγορες οπως SPA3000 για να ειναι προσιτη η τηλεφωνια και στα αλλα μελη της οικογενιας(αν καταλαβα καλα με τη συγκεκριμενη συσκευη μπορω να συνδεσω πανω το ασυρματο μου και να καλω απο αυτο μεσω VoIP η και ΟΤΕ οποτε θελω και να λαμβανω κλησεις μεσω ΟΤΕ)

διορθωστε με αν κανω λαθος
    θετω ετσι το ζητημα γιατι η αγορα adsl εγινε με κριτηριο τα οικονομικα οφελη λογω τηλεφωνιας (δεν ειμαι εγω η τσεπη κι επρεπε να περασει απο εγγριση το project)

Downloads
    0
    Uploads
    0
    nrg_polini καπου υποστηριζες οτι "Η φθηνοτερη λυση για να εχεις σε μια συσκευη οτε+voip ειναι το grandstream 486 rev" .
    ποια η διαφορα τους? (η ερωτηση δεν εχει χαρακτηρα κατηγοριας απλα θελω την καλυτερη λυση)
    μετρησα τα πακετα μου με το all-seeing eye στα 95-97. τυχαιο? ποιος ξερει... ακομα δεν εχω δοκιμασει τους αλλους providers λογω ελλειψης χρονου. παντως εχω ριξει πολυ διαβασμα στο φορουμ και ομολογω οτι δεν τα παρακολουθω ολα με ευκολια...
    95-97 πακετα/sec με 384?? και εσυ ρωτας για codecs και βελτιωση ποιτοτητας φωνης? Φιλε μου εισαι αρχοντας με αυτα τα πακετα/sec!!!!

Περιοχή
    Πεύκη
    Downloads
    7
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL2+ OTE
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΜΑΡΟΥΣΙ
    Router
    Bauedtec
    Σου το προτείνει, μάλλον γιατί ρώτησες για ασύρματο. Κι εγώ αυτό έχω πάρει, οπότε συνδέεις άνω του οποιοδήποτε απλό τηλέφωνο πωλείται στην αγορά, άρα και ασύρματο.

Ακόμη με το sipura λαμβανεις κλήσεις και από ΟΤΕ και από voip

Οσον αφορά την οικονομία, ναι έχεις τρομερή. Εγώ επειδή έχω πολλά υπεραστικά, στον επόμενο λογαριασμό θα έχω τρομερή οικονομία. Θα είναι ο πρώτος λογαριασμός, οπότε ακόμη δεν ξέρω.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Γυρω στο 95 ειναι τα πακετα μου αλλα και παλι εχω καθυστερηση... και με skype,sipdiscount,i-call
    Γιατι ξερει κανεις?(η υποψιαζεται)

υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετρα πακετα,ταχυτητα κτλ την ωρα που πραγματοποιω μια κληση?

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Αν η γραμμή σου δουλεύει καλά και με μόνο κριτήριο την ποιότητα δε θα βρεις καλύτερο από το Skype. Επειδή όμως δεν είναι ανοιχτό πρωτόκολλο και δεν κυκλοφορούν πολλοί μετατροπείς ΑΤΑ (analog telephone adapter) για αυτό, θα συνιστούσα να πας σε κάποια λύση που πατά στο πρωτόκολλο SIP (όπως είναι το i-call, voipbuster, sipdiscount κτλ). Επειδή βασίζονται σε ανοιχτό πρωτόκολλο, οι τελευταίες εταιρίες έχουν σημαντικό ανταγωνισμό.

Σπίτι μου έχω λ.χ. SIP Discount για αστικές/υπεραστικές κλήσεις (10 ευρώ + ΦΠΑ για 4 μήνες, με 20 ώρες δωρεάν αστική/υπεραστική συνομιλία κάθε μήνα) και i-Call για κλήσεις προς κινητή (χρέωση μικρότερη από ΟΤΕ, 0.15€ / λεπτό ομιλίας).

Αν γονατίζεις τη γραμμή σου στα download και/ή έχεις προβληματική γραμμή, υπάρχει ένας τουλάχιστον SIP provider (i-call) που επιτρέπει να κάνεις μια ρύθμιση ώστε η τηλεφωνία μέσω αυτού, να μην είναι ιδιαίτερα "απαιτητική" σε bandwidth -> αντιδρά καλύτερα όταν η γραμμή είναι φορτωμένη.

Εναλλακτικά βάζεις έναν codec όπως το iLBC, που αντέχει καλύτερα σε σχέση με άλλους σε στρεσαρισμένες γραμμές.

Για μένα ΑΤΑ ή ADSL router με ενσωματωμένο ΑΤΑ. ΑΤΑ είναι συσκευή που από την μία παίρνει απλά αναλογικά τηλέφωνα και από την άλλη έχει ethernet για να το συνδέσεις στο δίκτυο. Tα ΑΤΑ παίζουν με SIP (ή Η.323). Ρυθμίζεις σε αυτά τους παρόχους SIP που έχεις και μιλάς κανονικά από το τηλέφωνο.

Παράδειγμα ΑΤΑ είναι το Sipura 3000, αν και για το κόστος του μάλλον θα προτιμούσα κάτι σε Fritz!Box Fon που είναι ΑDSL router με ενσωματωμένο ΑΤΑ. Και θα συνεχίζω να προτιμώ ώσπου να έχουμε συνδέσεις > 1Mbps ή χωρίς προβλήματα.

Θέλεις ΑΤΑ που να έχει και FXS και FXO θύρες ώστε να μπορεί και να καλέσει αλλά και να καλεστεί από το κλασσικό τηλεφωνικό δίκτυο του ΟΤΕ, λ.χ. Grandstream HT-488, Sipura/Linksys 3000 (ΑΤΑ), Fritz!Box Fon (ADSL modem router μαζί με ATA).

[quote=Gourounas]Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα ειπαμε ως καινουργιος και ασχετος χρειαζομαι καποιες διευκρινησεις:

α. Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?(voipbuster sipdiscount που προτεινει και ο φιλος nrg_polini)
    Το θέμα ποιότητα έχει να κάνει και με τα codec που υποστηρίζουν που με τη σειρά του έχει να κάνει και με τα codec που υποστηρίζεις εσύ (είτε με το software SIP phone που έχεις είτε με κάποιο ΑΤΑ).

Λ.χ. αν έχεις softphone, με Voipbuster/SIPDiscount έχεις κολλήσει σε G.711 το οποίο (αν έχεις φορτωμένη ή προβληματική γραμμή θα γονατίσει). Αν όμως έχεις κάποιο ΑΤΑ device, με το Voipbuster μπορείς να παίξεις με G.729 το οποίο είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό σε bandwidth, ενώ με το SIP Discount μπορείς να είσαι με G.726 (το οποίο και αυτό "τρώει" λιγότερο από το G.711). Επίσης το G.711 του i-call μπορείς να το ρυθμίσεις να τρώει πολύ λιγότερο σε σχέση με μία κλήση G.711 μέσω Voipbuster/SIP Discount κτλ.

Πάρε μερικούς demo accounts και παίξε για λίγο καιρό με όλα αυτά...

β. τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs? πως τους χειριζομαι?
    Δες https://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30391.

πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται? αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?
    Θα βελτιωθεί η ποιότητα εφόσον δεν την ξεσκίζεις στο d/l.

παντως αν εχω καταλαβει καλα η σωστη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος για VoIP ειναι η εξης:

α. να κατεβασει και να δοκιμασει ολους τους providers(υπαρχει καποιο προγραμμα που μετρα τα πακετα και οτι αλλο επιρεαζει την ποιοτητα συνομιλιας κατα την διαρκεια της συνομιλιας?)

β. αφου βρει τον καλυτερο να βρει τους καταλληλους codecs για να βελτιωσει κι αλλο την ποιοτητα

γ. να προβει σε αγορες οπως SPA3000 για να ειναι προσιτη η τηλεφωνια και στα αλλα μελη της οικογενιας(αν καταλαβα καλα με τη συγκεκριμενη συσκευη μπορω να συνδεσω πανω το ασυρματο μου και να καλω απο αυτο μεσω VoIP η και ΟΤΕ οποτε θελω και να λαμβανω κλησεις μεσω ΟΤΕ)

διορθωστε με αν κανω λαθος
    θετω ετσι το ζητημα γιατι η αγορα adsl εγινε με κριτηριο τα οικονομικα οφελη λογω τηλεφωνιας (δεν ειμαι εγω η τσεπη κι επρεπε να περασει απο εγγριση το project)
    Έτσι!

Downloads
    0
    Uploads
    0
    φιλε cosmos ευχαριστω ησουν κατατοπιστικοτατος
    θελω να διευκρινησω οτι οι δοκιμες που κανω γινονται σε στιγμες που η γραμμη μου δεν κανει τπτ αλλο. θα δοκιμασω τους codecs αλλα το προβλημα υπαρχει και με skype και με i-call και με sipdiscount. παντα καθυστερηση. και τα πακετα μου ειναι 95.
    καμια ιδεα?
    κανενα προγραμμα που να μετρα ταχυτητα και πακετα την ωρα της κλησης?

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Βάλε iLBC codec μόνο ενεργό στις ρυθμίσεις του softphone σου και δες πως παίζει με i-call. Δοκίμασε και με voipbuster. Για softphone παίξε με το SJPhone ή το X-Lite.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    το voipbuster σερνεται πιο πολυ απο το sipdiscount...
    τωρα δε μου κανει κλησεις με sipdiscount (x-lite) δινει σφαλμα 403. γιατι?
    τελικα παιζει προγραμμα που να μετρα ποιοτητα γραμμης την ωρα της κλησης?

Περιοχή
    Κατερίνη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    96924/10996
    ISP
    Forthnet
    DSLAM
    Forthnet - ΚΑΤΕΡΙΝΗ
    Router
    AVM Fritz 7530
    SNR / Attn
    5(dB) / 18(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Το iLBC δεν υποστηρίζεται από SIP Discount. Με i-call δες αν με iLBC έχεις βελτίωση.

Σελ. 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Μηνύματα: 24
    Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 20:29
  2. Ταχυτητες και οδηγιες για αρχαριους
    Από Anduril50 στο φόρουμ Nova ADSL
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-07, 19:01
  3. Μηνύματα: 11
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-07, 03:14

Tags για αυτό το Θέμα

Bookmarks

Bookmarks