Παιδια γεια σας και συγχαρητηρια στην βοηθεια που προσφέρετε σε οσους γνωριζουν λιγα επι του θεματος.
Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι αυτα που θα ρωτησω υπαρχουν διασπαρτα στο φορουμ αλλα εχω ψαξει λιγο και αν και μπορει να κουρασω θα ζητησω μερικες πληροφοριες που καποιος καινουργιος θα βοηθηθει αν τις δει μαζεμένες. Γι αυτο θα ηθελα να απαντησει οποιος εχει το κουραγιο να επαναλαμβανεται και μιλαει εκ πειρας.
Να πω οτι εχω forth 384,κατέβασα το Skype και μιλησα με φιλο αγγλια σε αριστη ποιοτητα και χωρις lag,με κινητο παναφον με 1,5 sec περιπου lag και με σταθερό με lag<1 sec...
Θα ηθελα λοιπον πληροφοριες για τα ακολουθα:
α. πληροφοριες σχετικα με το ποιες εταιρειες VoIP(skype,i-call κτλ) αποδιδουν καλα απο αποψη ποιότητας και κοστους σε συγγριση μεταξυ τους αλλα και με τον ΟΤΕ ει δυνατον με τις χρεώσεις τους.
β. τι μπορει να γινει ωστε να βελτιωθει το θέμα της καθηστερησης(κάπου διαβασα οτι υπαρχουν codecs γι αυτο,οτι μπορεις να κανεις την γραμμη σου 512 και οτι μπορεις να ρυθμισεις τον router να κοβει τα υπολοιπα οταν κανεις κλησεις).
γ. ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να εχεις ενα ασυρματο τηλεφωνο στο σπιτι σου κλησεις VoIP και τι προτεινετε απο συσκευες.
δ. γίνεται μια συσκευη να κανει και VoIP κλησεις αλλα να ειναι και στο δικτυο του ΟΤΕ (να κανει και να δεχεται κλησεις δλδ)
Ευχαριστω οσους μπορουν να απαντησουν σε κατι απο αυτα η και σε ολα και προσπαθειστε να ειστε αναλυτικοι. Μην ξεχνατε οτι απευθυνεστε σε ασχετους με το θεμα και επειδη ως τετοιος μπορει να χω πει και καμια κοτσανα δειξτε κατανοηση...
Εμφάνιση 1-15 από 60
-
19-05-06, 21:55 Οδηγίες για πολύ καινούργιους και άσχετους στο θέμα VoIP #1
-
19-05-06, 23:15 #2
Αρχικό μήνυμα από Gourounas
β. τι μπορει να γινει ωστε να βελτιωθει το θέμα της καθηστερησης(κάπου διαβασα οτι υπαρχουν codecs γι αυτο,οτι μπορεις να κανεις την γραμμη σου 512 και οτι μπορεις να ρυθμισεις τον router να κοβει τα υπολοιπα οταν κανεις κλησεις).
γ. ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος για να εχεις ενα ασυρματο τηλεφωνο στο σπιτι σου κλησεις VoIP και τι προτεινετε απο συσκευες.
δ. γίνεται μια συσκευη να κανει και VoIP κλησεις αλλα να ειναι και στο δικτυο του ΟΤΕ (να κανει και να δεχεται κλησεις δλδ)
QoS: Τι είναι τούτο το πράγμα; Ευρυζωνικά: Μύθοι και πραγματικότητα Οδηγίες Εγκατάστασης Oracle 10G σε Linux (RHEL4)Περι αλόγιστης χρήσης Ιντερνετ
Ikariam.gr anon@AnonCity Guzoos@76:12
-
19-05-06, 23:55 #3
Η συσκευη που θελεις ειναι το sipura spa3000! Για providers, www.sipdiscount.com αφου δεν εχεις προβλημα με τα πακετα.
-
20-05-06, 21:14 #4
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα ειπαμε ως καινουργιος και ασχετος χρειαζομαι καποιες διευκρινησεις:
α. Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?(voipbuster sipdiscount που προτεινει και ο φιλος nrg_polini)
τι ποιοτητα και τι χρεωσεις εχουν?
τι εννοεις δεν εχω προβλημα με τα πακετα?
υπαρχει τροπος να μετραω το ποσα πακετα στελνω (ταχυτητα)?
β. τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs? πως τους χειριζομαι? πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται? αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?
και παλι ευχαριστω και καλω οποιον αλλο μπορει να παραθεσει idiot-friendly οδηγειες και αποψεις να το κανει.
-
20-05-06, 22:37 #5
Φίλε Gourouna, με καλή και προσεχτική αναζήτηση σίγουρα θα βρεις όλες τις απαντήσεις που χρειάζεσαι, αν και πάντα θα σου γεννιούνται νέες απορίες. Πριν τρεις μήνες δεν ήξερα καν τι ήταν Voip τηλεφωνία και μέσα από το φόρουμ έμαθα ότι χρειαζόμουν. Όσον αφορά τις απορίες σου.
α.Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?
Αν τα πακέτα σου κυμαίνονται πάνω απο 80 δεν θα έχεις πρόβλημα.
β.τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs?
πως τους χειριζομαι?
πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται?
αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?
Ελπίζω να σε βοήθησα.
-
21-05-06, 19:07 #6
nrg_polini καπου υποστηριζες οτι "Η φθηνοτερη λυση για να εχεις σε μια συσκευη οτε+voip ειναι το grandstream 486 rev" .
Γιατι μου προτεινεις το sipura τωρα?
ποια η διαφορα τους? (η ερωτηση δεν εχει χαρακτηρα κατηγοριας απλα θελω την καλυτερη λυση)
μετρησα τα πακετα μου με το all-seeing eye στα 95-97. τυχαιο? ποιος ξερει... ακομα δεν εχω δοκιμασει τους αλλους providers λογω ελλειψης χρονου. παντως εχω ριξει πολυ διαβασμα στο φορουμ και ομολογω οτι δεν τα παρακολουθω ολα με ευκολια...
-
21-05-06, 19:16 #7
παντως αν εχω καταλαβει καλα η σωστη διαδικασια που πρεπει να ακολουθησει καποιος για VoIP ειναι η εξης:
α. να κατεβασει και να δοκιμασει ολους τους providers(υπαρχει καποιο προγραμμα που μετρα τα πακετα και οτι αλλο επιρεαζει την ποιοτητα συνομιλιας κατα την διαρκεια της συνομιλιας?)
β. αφου βρει τον καλυτερο να βρει τους καταλληλους codecs για να βελτιωσει κι αλλο την ποιοτητα
γ. να προβει σε αγορες οπως SPA3000 για να ειναι προσιτη η τηλεφωνια και στα αλλα μελη της οικογενιας(αν καταλαβα καλα με τη συγκεκριμενη συσκευη μπορω να συνδεσω πανω το ασυρματο μου και να καλω απο αυτο μεσω VoIP η και ΟΤΕ οποτε θελω και να λαμβανω κλησεις μεσω ΟΤΕ)
διορθωστε με αν κανω λαθος
θετω ετσι το ζητημα γιατι η αγορα adsl εγινε με κριτηριο τα οικονομικα οφελη λογω τηλεφωνιας (δεν ειμαι εγω η τσεπη κι επρεπε να περασει απο εγγριση το project)
-
22-05-06, 11:35 #8
-
22-05-06, 11:50 #9
Ακόμη με το sipura λαμβανεις κλήσεις και από ΟΤΕ και από voip
Οσον αφορά την οικονομία, ναι έχεις τρομερή. Εγώ επειδή έχω πολλά υπεραστικά, στον επόμενο λογαριασμό θα έχω τρομερή οικονομία. Θα είναι ο πρώτος λογαριασμός, οπότε ακόμη δεν ξέρω.
-
22-05-06, 12:16 #10
Γυρω στο 95 ειναι τα πακετα μου αλλα και παλι εχω καθυστερηση... και με skype,sipdiscount,i-call
Γιατι ξερει κανεις?(η υποψιαζεται)
υπαρχει καποιο προγραμμα που να μετρα πακετα,ταχυτητα κτλ την ωρα που πραγματοποιω μια κληση?
-
22-05-06, 12:43 #11
Σπίτι μου έχω λ.χ. SIP Discount για αστικές/υπεραστικές κλήσεις (10 ευρώ + ΦΠΑ για 4 μήνες, με 20 ώρες δωρεάν αστική/υπεραστική συνομιλία κάθε μήνα) και i-Call για κλήσεις προς κινητή (χρέωση μικρότερη από ΟΤΕ, 0.15€ / λεπτό ομιλίας).
Εναλλακτικά βάζεις έναν codec όπως το iLBC, που αντέχει καλύτερα σε σχέση με άλλους σε στρεσαρισμένες γραμμές.
Παράδειγμα ΑΤΑ είναι το Sipura 3000, αν και για το κόστος του μάλλον θα προτιμούσα κάτι σε Fritz!Box Fon που είναι ΑDSL router με ενσωματωμένο ΑΤΑ. Και θα συνεχίζω να προτιμώ ώσπου να έχουμε συνδέσεις > 1Mbps ή χωρίς προβλήματα.
[quote=Gourounas]Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις αλλα ειπαμε ως καινουργιος και ασχετος χρειαζομαι καποιες διευκρινησεις:
α. Εκτος απο Skype kai i-call δεν παιζουν αλλοι καλοι providres?(voipbuster sipdiscount που προτεινει και ο φιλος nrg_polini)
Λ.χ. αν έχεις softphone, με Voipbuster/SIPDiscount έχεις κολλήσει σε G.711 το οποίο (αν έχεις φορτωμένη ή προβληματική γραμμή θα γονατίσει). Αν όμως έχεις κάποιο ΑΤΑ device, με το Voipbuster μπορείς να παίξεις με G.729 το οποίο είναι πολύ λιγότερο απαιτητικό σε bandwidth, ενώ με το SIP Discount μπορείς να είσαι με G.726 (το οποίο και αυτό "τρώει" λιγότερο από το G.711). Επίσης το G.711 του i-call μπορείς να το ρυθμίσεις να τρώει πολύ λιγότερο σε σχέση με μία κλήση G.711 μέσω Voipbuster/SIP Discount κτλ.
Πάρε μερικούς demo accounts και παίξε για λίγο καιρό με όλα αυτά...
β. τι ακριβως(η περιπου) ειναι οι codecs? πως τους χειριζομαι?
πως ξερω οτι και στο αλλο ακρο υποστηριζεται? αν κανω την γραμμη 512 θα αλλαξει κατι?
-
22-05-06, 13:33 #12
φιλε cosmos ευχαριστω ησουν κατατοπιστικοτατος
θελω να διευκρινησω οτι οι δοκιμες που κανω γινονται σε στιγμες που η γραμμη μου δεν κανει τπτ αλλο. θα δοκιμασω τους codecs αλλα το προβλημα υπαρχει και με skype και με i-call και με sipdiscount. παντα καθυστερηση. και τα πακετα μου ειναι 95.
καμια ιδεα?
κανενα προγραμμα που να μετρα ταχυτητα και πακετα την ωρα της κλησης?
-
22-05-06, 14:32 #13
Βάλε iLBC codec μόνο ενεργό στις ρυθμίσεις του softphone σου και δες πως παίζει με i-call. Δοκίμασε και με voipbuster. Για softphone παίξε με το SJPhone ή το X-Lite.
-
22-05-06, 19:29 #14
το voipbuster σερνεται πιο πολυ απο το sipdiscount...
τωρα δε μου κανει κλησεις με sipdiscount (x-lite) δινει σφαλμα 403. γιατι?
τελικα παιζει προγραμμα που να μετρα ποιοτητα γραμμης την ωρα της κλησης?
-
22-05-06, 19:50 #15
Το iLBC δεν υποστηρίζεται από SIP Discount. Με i-call δες αν με iLBC έχεις βελτίωση.
Παρόμοια Θέματα
-
Γενικές οδηγίες γυμναστικής (σε γυμναστήριο) για άτομο αγύμναστο για πολύ καιρό..
Από sadako στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 11-02-08, 20:29 -
Ταχυτητες και οδηγιες για αρχαριους
Από Anduril50 στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 26-10-07, 19:01 -
Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ για την παροχή υπηρεσιών VoIP και Πρόσβασης στο Διαδίκτυο
Από DeMaitre στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 02-05-07, 03:14
Bookmarks