Σε σύστημα με win 7 x64, θέλω να περάσω και τα ubuntu 10.04. Διάβασα τον οδηγό αυτό αλλά παρατήρησα ότι στο σκληρό που θέλω να γίνει η εγκατάσταση, υπάρχουν ήδη 3 διαμερίσματα (C, D, system reserved).
Μπορώ να μικρύνω τον D και να δημιουργήσω νέα κατάτμηση για τα ubuntu;
Πώς θα γίνει αυτό; Με τη διαχείριση δίσκων των 7;
Αν έχει αναφερθεί το παρόν θέμα ή υπάρχει οδηγός , παρακαλώ παραπέμψτε με. Δε βρήκα κάτι παρόμοιο.![]()
Εμφάνιση 1-9 από 9
Θέμα: Δημιουργία dual boot
-
17-06-10, 16:30 Δημιουργία dual boot #1Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
πού θα πάει θα ξεκολλήσει
κι ο κόσμος σα σαράβαλο γι'αλλού θα ροβολήσει
-
17-06-10, 16:51 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #2
Εναν πολυ καλο οδηγο θα βρεις εδω: Δημιουργία dualboot Ubuntu-Windows (με προεγκατεστημένα win)
Ειναι βεβαια για 9.04 ο οδηγος αυτος αλλα δεν θα εχεις προβλημα.
-
17-06-10, 16:59 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #3
Αν δεις στο link που δίνω, η απορία μου βασίζεται στον οδηγό.
Αναφέρομαι στο αν μπορώ να βάλω το partition των ubuntu στο σκληρό.Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
-
17-06-10, 17:01 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #4Επιτέλους το ελάχιστο δυνατό, ευέλικτο, και ψηφιακό κράτος. Με διαρκή αξιολόγηση.
-
17-06-10, 17:26 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #5
Ναι μπορεις. Διαβασε τους οδηγους και θα καταλαβεις.
-
17-06-10, 17:43 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #6
Λοιπόν, ανάλογα με τον χώρο που θέλεις για το ubuntu, μικραίνεις τον D: μέσα από το disk management των windows 7. Κάνεις μια επανεκκίνηση για να αντιληφθούν τα 7 το νέο μέγεθος.
Για το ubuntu, θα χρειαστείς 3 partitions (minimum, μπορείς να κάνεις κι άλλα, αλλά δεν κρίνεται απαραίτητο).
Χρειάζεσαι οπωσδήποτε:
- 15-20GB για το / (αρχεία συστήματος), θα το κάνεις ext4
- Όσα θέλεις για το /home. Από 10 μέχρι 40GB είναι καλά. ext4 κι αυτό (το /home μπορεί να παραληφθεί, αλλά μετά από φορματ θα χάνεις τις ρυθμίσεις σου και δεν λέει).
- Ένα swap όσο περίπου και η μνήμη ram σου (εκτός κι αν έχεις πολύ λίγη ram, πχ κάτω από 1GB όπου βάζεις το διπλάσιο).
Και προαιρετικά:
- Ένα /boot σε ext2/ext3 (νομίζω ότι boot δεν υποστηρίζει journaling, οπότε και το ext2 το ίδιο είναι). Αλλά αν δεν είσαι power user δεν έχει νόημα.
- Ένα μεγάλο /media/files (ή /mnt/files) για τα αρχεία σου, αλλά νομίζω πως θα τα έχεις στο ntfs D:, οπότε δεν έχει νόημα να έχεις κι άλλο.
Όλα αυτά θα τα φτιάξεις είτε από:
- τον installer του ubuntu (έτσι τα φτιάχνω εγώ και δεν έχω πρόβλημα)
- το gparted (και ο installer αυτό χρησιμοποιεί μάλλον, οπότε δεν έχει νόημα)
- με το cfdisk που λέει ο Wan, αν εγώ το βρίσκω δύσκολο για νέο χρήστη.
Στον installer του ubuntu να διαλέξεις "διαμέριση με το χέρι", όχι αυτόματα και στα ξεσκίσει όλα
-
19-06-10, 11:51 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #7
Όλα εντάξει. Σας ευχαριστώ!
Απλώς να πω ότι swap δεν έβαλα διότι έχω 6 GB ram. Εξάλλου τα ubuntu τα έβαλα απλώς για εξοικείωση. Kυρίως με τα 7 θα μπαίνω (προς το παρόν).
Κάτι τελευταίο. Πώς θα έχω στην boot screen τα 7 σαν default;Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
-
20-06-10, 02:35 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #8
λογικά θα σου εγκαταστήσει το grub, από όπου θα εκκινείς. Εκεί θα σου έχει πρώτη επιλογή το ubuntu ( και μία για το recovery) και μετά τα 7.
Αν θέλεις να αλλάξεις τη σειρά θα χρειαστεί να αλλάξεις το αρχείο boot/grub/menu.lst
Δεν ξέρω ακριβώς πώς γίνεται ( με αυτό παιδέυομαι και εγώ τώρα) αλλά με λίγη βοήθεια πιστέυω θα τα καταφέρεις.ώσω ζό μαθένο. Τόρα μαθένο ωρθωγραφήα!!
-
27-08-14, 14:03 Απάντηση: Δημιουργία dual boot #9
Επιστρέφω στο θέμα που είχα δημιουργήσει καθώς θέλω εκ νέου να περάσω τα ubuntu 12.04 σε σύστημα με win 7.
Η μορφή που έχει τώρα ο δίσκος είναι η ακόλουθη.
Τα ubuntu θέλω να τα βάλω στο τελευταίο διαμέρισμα. Η χρήση τους θα είναι για να μπαίνω εκεί για ασφαλείς συναλλαγές (paypal κτλ) και ως λειτουργικό "ασφαλείας" αν κάτι στραβώσει με τα windows.
Το θέμα ειναι το εξής:
Κατά την εγκατάσταση των ubuntu υπάρχουν 2 επιλογές που μου κάνουν: "ubuntu 12.04 alongside windows 7" και "something else".Tα tutorials που έχω δει (όπως αυτό) αναφέρονται στη δημιουργία 3 επιπλέον partitions (/, /home , swap).
Αν επιλέξω το "something else", μπορώ να διαλέξω το τελευταίο unallocated διαμέρισμα στο δίσκο μου και να κάνω την εγκατάσταση εκεί, χωρίς να φτιάξω τα 3 partitions;Πού θα πάει, πού θα πάει τούτη η ρόδα που κολλάει
κι όλο στην αρχή γυρνάει
Παρόμοια Θέματα
-
Προβλήματα με dual boot ίσως και triple boot....
Από axinosgr στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 16-08-09, 22:02 -
Τέρμα στο Dual-Boot. Ευκολία Selectable Boot Device κατα το POST της μητρικης.
Από Patentman στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 70Τελευταίο Μήνυμα: 12-04-09, 22:09 -
Δημιουργία dual boot
Από agmarios στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 27-11-07, 16:56 -
Πρόβλημα με boot loader σε dual boot (Xp - Vista)
Από ilpanos στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-12-06, 23:52 -
Πρόβλημα Boot.ini για dual boot Windows Xp και Vista
Από Gordito στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 11-10-06, 23:08
Bookmarks