καλησπερα!θα ηθελα να μου προτεινεται μερικους τροπους να κανω τον η/υ πιο ησυχο.
κανει αρκετη φασαρια το ανεμηστηρακι.περαν οτι σκεφτομαι σοβαρα την αλλαγη του, απλα θα ηθελα να μαθω καμια πατεντα.
υ.γ.αν υπαρχει σχετικο topic πειτε μου που εινα
ευχαριστω για τον χρονο σαςι
Εμφάνιση 1-15 από 72
-
01-11-06, 02:43 Βοήθεια! Πώς κάνω τον υπολογιστή αθόρυβο; #1
-
01-11-06, 03:28 #2
Αν υπάρχει επιλογή Cool & Quiet στο BIOS μπορείς να την ενεργοποιήσεις, μπορείς να πάρεις ανεμιστηράκια που να ρυθμίζονται οι στροφές, αλλά τη μεγαλύτερη φασαρία συνήθως την κάνει το τροφοδοτικό. Αν βάλεις ένα αθόρυβο θα έχεις μεγάλη διαφορά.
-
01-11-06, 03:46 #3
Βασικα πραματα:
1)Στιβαρο,βαρυ κουτι να αποροφαει κραδασμους.
2)Αθορυβοι σκληροι δισκοι
3)Αλλαγμα ψυκτρες CPU/GPU (εφοσον ειναι θορυβωδη) με Ζαλμαν-οτι πιο αξιοπιστο στο θεμα ηχου
4)Ρυθμιζομενοι ανεμιστηρες οτι μεγεθος και να ειναι αυτοι-αν δεν εχουν ρυθμιστή να εχουν αντιστασεις.Οσο πιο πολλοι τοσο πιο αθορυβα τους ρυθμιζουμε.
Εχω αυτη τη στιγμη στο κουτι μου 9 ανεμιστηρες:
1)12ρη στη CPU
2)9ρη στη GPU
3)12ρη στο κουτι
4)4 εννιαρηδες στο κουτι.
5)1 οχταρη + 1 δωδεκαρη στο τροφοδοτικο.
Ειναι σαν να μην εχω τιποτα ανοικτο(αν κλεισω την οθονη νομιζουν ολοι οτι ειναι κλειστο).
Ολοι ρυθμισμενοι στις χαμηλοτερες στροφες ή με αντιστασεις πανω που μειωνουν στροφες.
Το εχω ανοικτο το βραδυ και κοιμαμαι 2 μετρα απο το κουτι και δεν ακουω τιποτα. βοηθαει πολυ το κουτι που αποροφαει τους κραδασμους.
Συνηθισμενες αιτιες θορυβου:
1)Σκληρος δισκος.Μερικοι οργωνουν δε διαβαζουν δεδομενα.
2)Κακοι/θορυβωδεις ανεμιστηρες. Ασχημα πτερυγια που κανουν πολυ θορυβο.
3)Τροφοδοτικο.Τωρα ειναι αθορυβα αλλα εχουν ανεμιστηρες πανω οποτε ισχυει πανω κατω το 2. Yπαρχουν και fanless δεν ξερω κατα ποσο ειναι αξιοπιστα τροφοδοτικα χωρις ανεμιστηρα(με τη σημερινη ισχυ που εχουν.)
4)Κακο κουτι(κλασικο ασπρο): ειναι ψευτικα,δεν κρατανε καθολου τον ηχο,εχουν κραδασμους που σημαινει θορυβος.
για να σε βοηθησουμε περαιτερω πες μας απο που ακους θορυβο,τι κουτι εχεις/συστημα κτλ κτλ.
Εχε υποψιν σου οτι οσο πιο πολυ κερδιζεις σε θορυβο τοσο πιο πολυ χανεις σε ψυξη.
Οσο εξυπνα και να ρυθμισεις ανεμιστηρες.
Εγω σκοπιμα αφηνω τον επεξεργαστη μου και δουλευει 5 Βαθμους παραπανω απο την θερμοκρασια που θα ειχε αν δουλευαν oi ανεμιστηρες στο max.
Αλλα με νοιαζει παρα πολυ ο θορυβοςΤελευταία επεξεργασία από το μέλος Gordito : 01-11-06 στις 03:54.
-
01-11-06, 04:20 #4
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
Έχω κι εγώ ένα αρκετά θορυβώδες κουτί. Είμαι σίγουρος όμως ότι οι λόγοι είναι τα πολλά ανεμιστηράκια, το μη αθόρυβο τροφοδοτικό αλλά και το παλαιό κουτί που εκτός του ότι δεν απορροφάει κραδασμούς και θορύβους, είναι κατεστραμένη η πρόσοψη και μια πλευρά ανοιχτή. Τα θέλω κι εγώ δηλαδή
..
Σκοπεύω όμως όταν βρεθώ με αρκετά χρήματα να επενδύσω σε ένα καλό κουτί, για αρχή..
-
01-11-06, 04:33 #5
Δες εδω
Παρε ενα απο τα 2 τελευταια που εχουν 82€.
Εγω πηρα ενα τετοιο γιατι επεμενε ο Patentman kαι δεν το μετανοιωσα καθολου.
Μπορει να μην ειναι trendy κουτια οπως τα armor κτλ κτλ αλλα ειναι κορυφαια σε ποιοτητα κατασκευης.
Παιρνουν και τους δισκους πλαγιαστους που βοηθαει παρα πολυ για την θερμοκρασια.
Παρε και μια εικονα για να δεις(350ΚΒ)
-
01-11-06, 04:39 #6
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
-
01-11-06, 04:56 #7
Μαλλον εννοεις το Full ATX DX-01BDU- Black 400W
ακομα καλυτερο ειναι το FULL ATX BA-01 που:
1)Δεν εχει τροφοδοτικο και βαζεις οτι θες.
2)Παιρνει πλαγια τους δισκους.Γλυτωνεις πολυ θερμοκρασια ετσι και χρησιμοποιεις και κατι κλιπσακια που εχει και μειωνουν το θρυβο κατα πολυ.
Πηγαινε σε ενα Πλαισιο και δες τα απο κοντα.Ειναι πολυ huge λεμε........
-
01-11-06, 05:51 #8
Χε χε, και εγω το τερας BA-01 εχω. Η χαρα της συναρμολογησης! Δεν χρειαζεται να εχεις δαχτυλα σαν του Ε.Τ. για να βαλεις κατι μεσα. Μοναδικο πιθανο issue, τα παλια καλωδιακια για SATA ηταν καπως μακροστενα στη βαση τους και βρισκανε λιγο στο κουτι. Τα νεα ειναι ΟΚ. Κατεβασε και το
SpeedFan και εαν συνεννοηθει με την M/B σου και τα ανεμιστηρακια τοτε θα ησυχασει πολυ. Μπορεις να του πεις κιολας ποιο ανεμιστηρακι
κρυωνει τι, ωστε να ανοιγει μονο αυτο.
-
01-11-06, 13:24 #9
- Περιοχή
- Καλλιθέα, Αθήνα
- Downloads
- 46
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 212751/21998
- ISP
- Vodafone
- Router
- Vodafone H 300s
- SNR / Attn
- 17.6(dB) / 0.0(dB)
- Path Level
- Interleaved
Το κουτί στο οποίο αναφέρομαι είναι αυτό αλλά των φίλων μου μοιάζουν και με αυτό
. Πάντως έχουν μείνει απόλυτα ευχαριστημένοι, κάτι που αναφέρω και παραπάνω. Μιάς που βλέπω να προτείνεται κι εδώ, θα το χτυπήσω σίγουρα. Αν όλα πάνε καλά (χρηματικά) σε 15 ημέρες θα το έχω στα χέρια μου. Δε πιστεύω να δυσανασχετίσουν τα Multirama αν πάω εκεί για τη μεταφορά των hardware..
-
01-11-06, 15:07 #10
-
01-11-06, 15:07 #11
Πριν κανεις αλλαγη στον ανεμιστηρα κοιταξε τον αν εχει πιασει σκονη, χνουδια ή οτιδηποτε αλλο περιεργο.Εαν ναι τοτε παρε ενα βουρτσακι και καθαρισε τον και ριξε καθαριστικο σπρευ. Εαν οχι αλλαξε τον...
-
01-11-06, 15:57 #12
Ενα καλο κουτι το οποιο εχω και εγω ειναι το tsoynami dream thermalteak
http://www.vtr-hardware.com/articles/a4571_0.html
....εχω βαλει psu hiper 580 type-r αθορυβο!!!
http://www.plaisio.gr/productlist.as...1&category=916
εχω αλλαξει τους 2 πλαινους ανεμιστηρες 12αριδες με αυτους εδω....με ζαλμαν στιε 900 ρπμ και αυτοι απο πλαισιο...10 ευρω κανουν ο ενας..
στην cpu εχω βαλει μια ζαλμαν την 7000 στις 1200 rpm...
opote καταλαβενεις εχω αθορυβο κουτι...Τελευταία επεξεργασία από το μέλος union1 : 01-11-06 στις 16:15.
-
01-11-06, 17:08 #13
για αρχη μπορεις να αρχισεις να ψαχνεις τι ειναι το πιο θορυβοδες και να το αλλαζεις μερα με την μερα...οσο για το τριξιμο σφικσε καμια βιδουλα...βαλε κανα χαρτακι ενδιαμεσα απο καμια τρυπα...
αν μιλαμε για πολυ θορυβο..τοτε πρεπει να αλλαξεις ανεμιστηρια...
απο την αλλη μπορεις να παρεις καρτα γραφικων με παθητικη ψυξη
η ακομα και να βγαλεις περιττα ανεμιστηρακια...
οχι της cpu σιγουρα!
οσο παλιοτερο το μηχανημα τοσο περισσοτερος θορυβος!
τι θελω να πω....ο πρωτος μου πεντιουμ εκανε σαν μηχανη αυτοκινητο στο δευτερο σαν μηχανακη
και στοκαινουργιο δεν ακουγετε τπτ παρα μονο ο βρωμοσκληρος που ειναι τερμα σπαστικος και πρεπει να τον αλλαξω...μονο ο σκληρος ακουγεται λες και βαζεις μπιλια στιν ρουλετα...φουφ πολυ σπαστικο..
-
01-11-06, 21:05 #14
Οι απαντησεις που πηρες ειναι πολυ καλες.
Συν οτι επονται και αλλες.
Αν εχεις χρονο και διαθεση διαβαζεις αυτο το νημα: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=30444
Οτι απορια εχεις πες και σιγουρα θα βρεις λυσεις απο τα μελη του φορουμ.
-
01-11-06, 21:24 #15
Αν θες πραγματικα να μην ακους τιποτα απο τα ανεμιστηρια του Pc σου εχε στο νου και αυτα εδω τα πραγματακια.για μενα αυτα ειναι που θα σου κανουν την διαφορα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hemlock : 01-11-06 στις 21:36.
ΚΑΙ 50.000 ΚΡΟΎΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΜΈΡΑ Κ ΤΙ ΈΓΙΝΕ? ΤΣΆΜΠΑ ΡΑΜΠΙΤ = ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.
ΑΥΤΟ ΘΈΛΕΤΕ, ΤΟΝ ΣΤΆΛΙΝ? ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΝΗΜΌΝΙΑ, ΖΩΉ ΜΑΓΙΚΉ.
ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΥΝ ΚΟΥΒΈΝΤΑ ΈΤΣΙ, ΜΟΝΌ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΘ ΛΈΤΕ. ΞΥΔΑΚΙ ΜΑΔΟΥΡΙΑ.
Παρόμοια Θέματα
-
Πως καθαριζουμε τον υπολογιστη μας;
Από Lazy Dog στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 63Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-11, 15:10 -
Θέλω να κάνω όσο πιο αθόρυβο τον υπολογιστή
Από paul77gr στο φόρουμ Κουτιά, τροφοδοτικά και ψύξηΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 31-05-08, 16:29 -
Πως θα κάνω το pavilion μου πιό αθόρυβο?
Από nikgr στο φόρουμ Laptop, tablet και mobile computingΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 12-01-08, 01:36 -
Πως να επαναφερω τον υπολογιστη?
Από clyde στο φόρουμ WindowsΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 25-12-06, 23:03 -
Πως μπορώ να κάνω upload παιχνίδια στο κινητό μου από τον υπολογιστή;
Από papajohn777 στο φόρουμ Σταθερή & Κινητή ΤηλεφωνίαΜηνύματα: 10Τελευταίο Μήνυμα: 15-04-06, 20:19
Bookmarks