Έχει κανένας αγοράσει αυτό το κουτί? Είναι καλό? Παίζει όντως αυτά που λέει?
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...product=978841
Βασικά με ενδιαφέρουν πληροφορίες που αφορούν το μηχάνημα, όπως το πως παίζει, αν βλέπει ελληνικούς υπότιτλους, αν ακούγεται πολύ ο ανεμιστήρας και άλλα σχετικά.
Θερμή παράκληση: Γνωρίζω τα αρνητικά του μηχανήματος... ότι παίρνει δίσκους IDE, ότι έχει μόνο USB 2.0 ότι έχει μόνο αναλογικές εξόδους κτλ, οπότε όλα τα σχετικά σχόλια περί αυτών ή μελλοντικής εξέλιξης του νομίζω θα ήταν περιττά. Επίσης γνωρίζω ότι με € 3.000 κάνω το καλύτερο HTPC και ότι με 50 παίρνω DVD Player Philips που παίζει μόνο DVD. Δεν με ενδιαφέρει κάτι από αυτά, εκτός αν έχει κάποιος λύση εφάμιλλη (που κατά βάση να χρησιμοποιεί HDD) και σε παρόμοια τιμή.
Εμφάνιση 1-15 από 16
-
21-09-07, 12:10 RaidSonic Icy Box IB-MP301 #1AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
PCMon: Monitoring Utility για HDD activity, CPU usage, memory usage...
-
10-10-07, 00:23 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #2
Τελικά πριν προλάβω να ψάξω τι γίνεται και πως παίζει το κουτάκι... μου το έκαναν δώρο (δεν έλεγα οτι θέλω να αγοράσω μια Ferrari?)
Anyway... Θέλω να σας πω κάποια πράγματα σχετικά με το κουτάκι που ίσως βοηθήσουν κάποιους που σκέφτονται να το αγοράσουν.
Το συστήνω σε όλους αυτούς που έχουν δημιουργήσει ή κατεβάσει αρχεία από το internet και ανήκουν στους ακόλουθους τύπους:
• Video media: VCD, DVD, MPEG1/2/4, DIVX3.X-5.X
• Audio media: MP3
• Image media: JPEG, BMP, GIF
• File Formats: AVI, ASF, VOB, DAT, MP4, MPG
Ειδικά αν έχετε ένα δίσκο IDE κάπου παραπεταμένο και δεν χρειάζεται να αγοράσετε ένα καινούργιο η λύση είναι σχεδόν ιδανική. Και λέω σχεδόν γιατί ενώ σε αυτά που υπόσχεται λειτουργεί άψογα, έχει κάποιους περιορισμούς (USB, FAT32) και κάποιες περιέργειες που πρέπει να αποφεύγετε κάθε φορά (πχ δεν λειτουργεί αν έχετε και καλώδια video και USB ταυτόχρονα συνδεδεμένα).
Μόλις το αγοράσετε (πχ απο εδώ) και το ανοίξετε θα δείτε ότι το κουτί περιέχει σχεδόν τα πάντα:
• RaidSonic IcyBox IB-MP301 μαζί με το stand
• Καλώδια τροφοδοσίας
• Τηλεχειριστήριο (χωρίς μπαταρίες, παίρνει 2 μικρές ΑΑΑ)
• Καλώδιο RCA->RCA
• Κατσαβίδι
• CD με το manual και μια demo εφαρμογή
• Manual
Η ποιότητα κατασκευής είναι η γνωστή εξαιρετική της RaidSonic. Όλα είναι στη θέση τους σωστά και τίποτα δεν δίνει την εντύπωση του ψεύτικου... Ανοίγετε και από τις δύο πλευρές και τοποθετείτε τον δίσκο. Για την ιστορία συνέδεσα ένα IDE WD250 GB με τα jumpers στη θέση Master. Μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να είναι καλύτερο είναι το τηλεχειριστήριο το οποίο θα μπορούσε να "πιάνει" λίγο καλύτερα και αμέσως. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν είναι φοβερό πρόβλημα καθώς δεν είναι joystick αλλά κάτι που θα χρησιμοποιείτε σχετικά περιορισμένα (αφού σκοπός είναι να βλέπετε).
Το μηχάνημα αναγνωρίζει μόνο δίσκους φορμαρισμένους σε FAT32. Για να κάνω format τον δίσκο (250 GB) σε FAT32 χρησιμοποίησα αυτή την εφαρμογή. Διαδικασία 10 δευτερολέπτων.
Με δυσκόλεψε αρκετά μέχρι να καταλάβω πως γίνεται η σύνδεση με τον υπολογιστή. Πρέπει να το βάλετε στην πρίζα, να πατήσετε το κουμπί Power, και αμέσως μετά τα το απενεργοποιήσετε (standby) από το τηλεχειριστήριο. Αν δεν το κάνετε αυτό την ώρα που προσπαθείτε να αντιγράψετε αρχεία η ενσωματωμένη εφαρμογή του αρχίζει να ψάχνει και έτσι ο Windows Explorer σκάει (προφανώς γιατί η εφαρμογή κάνει "mount" τον δίσκο).
Μόλις συνδέσετε το μηχάνημα στην τηλεόραση (πρέπει να βγάλετε το USB καλώδιο) το μηχάνημα θα διαβάσει τα αρχεία που υπάρχουν στον δίσκο και θα τα τοποθετήσεις σε 3 κατηγορίες: Audio, Images, Video που τις αναπαριστά με τρία εικονίδια κάτω δεξιά.
Οι ρυθμίσεις επιτρέπουν να ορίσετε το output για εικόνα και ήχο, να επιλέξετε γλώσσα κτλ. Υποστηρίζονται και τα Ελληνικά τόσο στο menu όσο και στους υπότιτλους. Το system setup δίνει την εντύπωση ότι έχει φτιαχτεί για άλλο μηχάνημα και χατιρικώς τοποθετήθηκε εδώ (πχ υπάρχουν επιλογές για ψηφιακό ήχο χωρίς να έχει ψηφιακές εξόδους). Ψάχνοντας στο Internet είδα ότι υπάρχει μια ολόκληρη γενιά από τέτοια μηχανήματα, ορισμένα από τα οποία έχουν εξαιρετικές δυνατότητες (αλλά και τιμές) και υποστηρίζουν HD Video, οπτικές εξόδους, Gigabit LAN κτλ. Ίδιο με το RaidSonic θα δείτε αρκετά που σημαίνει πως με λίγο ψάξιμο θα βρεθεί και εναλλακτικό firmware.
Ότι αρχεία δοκίμασα έπαιξαν μια χαρά χωρίς προβλήματα. Βέβαια δεν έκανα εξαντλητικά test (αν θέλει κάποιος μπορεί να μου πει τι θέλει). Γενικά πάντως δείχνει πολύ σωστά την εικόνα και χωρίς θέματα (δοκίμασα και με composite και με VGA) και ο ήχος είναι αρκετά καλός Για περισσότερα δείτε και εδώ. Αν έχετε τοποθετήσει SRT υπότιτλους το μηχάνημα τους παίζει κανονικά με μοναδικό πρόβλημα το ότι η γραμματοσειρά που χρησιμοποιεί είναι ιδιαίτερα μικρή και ορισμένα γράμματα είναι "στραβά". Το πρόβλημα έλυσα με το πρόγραμμα AVIAddXSubs (Έλληνα φίλου) που παίρνοντας τα αρχεία AVI και SRT δημιουργεί DivX με εσωτερικό stream τους υπότιτλους (Xsub). Το μηχάνημα τους αναγνωρίζει μια χαρά και τους αναπαράγει σωστά. Όποτε θέλω λοιπόν να περάσω αρχεία στον δίσκο, απλά αντί για Windows Explorer, χρησιμοποιώ αυτό το πρόγραμμα με output το δίσκο.
Προς το παρόν αυτά τα ολίγα. Αν κάποιος θελήσει να ελέγξω κάτι ας μου πει. Ελπίζω να βοήθησα.AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
-
10-10-07, 10:55 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #3
Μεγειά, καλό λιώσιμο!
Μερικές ερωτήσεις.
- Στο site της εταιρίας λέει ότι έχει fan, από θόρυβο πως πάει;
- Να φανταστώ ότι MPEG 4 εννοεί μόνο Η.263;
-
10-10-07, 11:02 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #4
Ευχαριστώ, να' σαι καλά...
Ο ανεμιστήρας μου δίνει την εντύπωση πως δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου. Ο δίσκος είναι αυτό που θα ακούσεις αν δεν είναι σχετικά αθόρυβος. Γενικά το χρησιμοποιώ τα βράδια (μετά τις 12) που όλα είναι ήσυχα και δεν "παράγει" θόρυβο (τουλάχιστον σε σημείο που να παρακαλάς να κλείσει).
Δοκίμασα να βάλω αρχεία mp4 (από Nero με h.264 εικόνα), αλλά και mkv και δεν κατάφερε να αναπαράγει τα πρώτα και να δει τα δεύτερα...AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
-
12-10-07, 11:26 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #5
επειδη ειμαι κι λιγο ασχετος,ταινιουλες xvid,avi,τις παιζει κανονικα?εχω κουραστει να μετατρεπω τα παιδικα για να τα βλεπει ο μικρος....
-
12-10-07, 11:37 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #6
Κανονικά και με το νόμο...
Κατεβάζεις... αποθηκεύεις... παίζεις...
AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
-
25-10-07, 19:05 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #7
πολυ καλο φιλαρακο!!!αν ξεχασεις οτι ειναι πλαστικο το κουτι,κατα τα αλλα δουλευει αψογα!!!
-
25-10-07, 19:56 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #8
Τι εννοείς "πλαστικό"? Τουλάχιστον τα λίγα πλαστικά μέρη που έχει είναι καλής ποιότητας και σταθερά...
(Το smilie σημαίνει κάτι?)
AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
-
25-10-07, 20:03 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #9
εχει αρκετα πλαστικα μερη!!!εχω ενα εξωτερικο δισκο κι ειναι σιδερενιος,κι μου κακοφαινετε λιγακι αλλα δεν πειραζει.το
ειναι οτι κανει πολυ καλη δουλεια.ειμαι ευχαριστημενος απο την αγορα του!!!Ευχαριστω για την βοηθεια παντος....
-
25-10-07, 21:41 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #10AdvancedRM: Κι άλλο ένα Router Traffic Monitor
-
28-12-07, 20:31 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #11
για το καινουργιο τη λετε
http://www.plaisio.gr/product.aspx?c...roduct=1030345
μετα απο τηλεφωνο μιση ωρας μου ειπανε το μοντελο για να το δω στο σιτε τις raidsonic
http://www.raidsonic.de/en/pages/pro..._objectID=5068Τελευταία επεξεργασία από το μέλος pasific : 28-12-07 στις 20:32.
-
28-12-07, 22:31 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #12
για το καινούριο δες εδώ
http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=132062
δεν είναι ευχάριστα τα νέα
-
29-12-07, 16:09 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #13
-
29-12-07, 16:51 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #14
xaxaaax sorry
μπέρδεψα τα Link
http://www.adslgr.com/forum/showthre...75#post1671075
-
20-03-09, 18:19 Απάντηση: RaidSonic Icy Box IB-MP301 #15
Παίζει κανονικά matroska files, mkv δηλαδή με ανάλυσω 1080i ? Μπορεί να δου λεύει και σαν server δηλαδή να συνδεθέι να το router και να δέχεται και να στέλνει αρχεία? Τι διαφορά έχει με το EGREAT EG-M31B ? Plz help
Παρόμοια Θέματα
-
Review: Icy Box για 2 SATA σκληρούς (IB-3218StU-B)
Από George_GPS στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 57Τελευταίο Μήνυμα: 17-06-11, 02:51 -
Δεν βλέπω ελληνικούς υπότιτλους στο ICY BOX IB-mp302
Από nikos papoutsis στο φόρουμ Audio, Video και ΦωτογραφίαΜηνύματα: 61Τελευταίο Μήνυμα: 21-01-09, 23:22 -
εξωτερίκος δίσκος σε κουτι ICY BOX με συνδεση Firewire.Που είναι
Από theoilia στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 40Τελευταίο Μήνυμα: 18-01-07, 00:26
Bookmarks