Εμφάνιση 466-480 από 1081
-
08-07-08, 21:54 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #466
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 08-07-08 στις 22:00.
-
08-07-08, 21:54 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #467
Ωραία, για να δούμε τώρα πως το αντιμετωπίζεις εσύ υπερβαίνοντας την θεωρητικολογία και κρίνοντας άμεσα τους ισχυρισμούς μου.
Θέλεις να πεις ότι δεν έχει τα πλονεκτήματα ή τα μειονεκτήματα κάθε λειτουργικό; Φυσικά οφείλω να μην δεχτώ ως απάντηση το "ναι" καθώς αυτό θα θέτει υπό αμφισβήτηση την ίδια σου την ένσταση περί "θέσης". Αν πάλι απαντήσεις "όχι" τότε θα σου ζητήσω να ανεβάσεις στο βάθρο το τέλειο λειτουργικό, ρίχνοντας στον Καιάδα το έταιρο. Αν πάλι αποφύγεις την ερώτηση θα αναγκάσεις και τους δυό μας να βγούμε εκτός του θέματος του topic, παίζοντας το παιχνίδι της ιδεολογικοποίησης της άποψης και της δεδηλωμένης θέσης, ενώ ταυτόχρονα θα υπεκφύγεις όχι και τόσο έξυπνα κατά την γνώμη μου.
Δηλαδή, στην επιστήμη και τη μηχανική κάποια στιγμή πρέπει να βγάλεις ένα ραπόρτο και να πεις: «για αυτή τη δουλειά αυτό είναι καλύτερο για τους κάτωθι αντικειμενικούς λόγους» και δεν μπορούν να περιλαμβάνουν τα human factors διανοητικά καθυστερημένων γκαγκάδων με το σκεπτικό ότι αφού ένας ανεκπαίδευτος ηλίθιος και με τα δύο μπορεί να τα κάνει μπάχαλο και τα δύο ίδια είναι.
Γιατί έτσι και μία rolls royce silver cloud είναι το ίδιο με ένα datsun με μπαλάντζα για καρπούζια επειδή ένας βλάκας και τα δύο μπορεί να ρίξει με 80mph σε ένα βενζινάδικο και να ανατινάξει με τη μισή γειτονιά. Και σε περίπτωση που έχεις αγωνία, δεν θεωρώ τα windows τη rolls royce.
Έχεις προσπαθήσει ποτέ να πάρεις μία θέση που να είναι υπέρ μίας λύσης ή μίας άλλης; Είναι εξαιρετικά χρήσιμο στις επιχειρήσεις ξέρεις, κάποιος στο τέλος της ημέρας πρέπει να σταματήσει το μπλα μπλα και να πάρει μία απόφαση.
Την οποία φαντάζομαι τη στηλιτεύεις ως κάτοχος δύο διδακτορικών, με την έδρα τεχνητής ευφυίας του MIΤ, όπου που να συγκριθεί τώρα ο μέσος χρήστης του adslgr με τέτοια παγκοσμίου επιπέδου αυθεντία.
Κανονικά, θα έπρεπε να πως «συγνώμη που είμαι εριστικός», αλλά δεν θα το κάνω. Στη προκειμένη είμαι εριστικός, διότι έχω βαρεθεί το «όλοι και όλα ίδια είναι και αυτό το λέμε εμείς που ξέρουμε, οπότε εσείς οι "απλοί ερασιτέχνες άνθρωποι" τι να μας πείτε για τη ζωή σας». Και στη τελική, έστω ότι ήταν, το ένα είναι και τσάμπα.
Μέχρι όμως να αποφασίσεις κάτι από τα παραπάνω θα μου επιτρέψεις να κάνω και να απολαύσω έναν ωραίο καφέ...SSB
-
08-07-08, 22:27 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #468
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
08-07-08, 22:32 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #469
Επι του θέματος για το αν το λινουξ ειναι για αρχάριους οι για όλους θέλω να πώ πώς η γνωμη μου είναι πώς μπορει τις πρώτες φορές που αρχιζεις να περπατάς σαν μωρό να πέσεις αλλά δεν το βάζεις κάτω και λίγο καιρό αργοτερα όχι μόνο περπατάς αλλά τρέχεις κιόλας.
Το θέμα είναι τι αντιληψη έχει ο καθένας μας και πόσο υπομονη για να συνεχισει αφού αποτύχει, όπως έχουν πει και άλλοι κανείς δεν γεννηθηκε με εμφυτη γνώση αλλά όσοι την αποκτησαν δεν έχουν προβλημα να την μοιραστούν και να βοηθησουν,αυτό έχω εισπραξει εγώ εδω μέχρι στιγμης.
Για να μην παρεξηγουμε διοτι και εγώ κάνω dual boot me xp και ubuntu στα χπ υπάρχουν ετοιμες ευκολες λυσεις ειτε με σπασμενο ειτε με αγορασμενο λογισμικο που δεν σε αφηνουν να σκεφτεις απλά να εκτελεσεις καποια προγραμματα,αλλά όταν πραγματικά κολησεις τότε την πάτησες.
Στο λινουξ τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά διοτι υπάρχει μια κοινοτητα σε οποια διανομη και να διαλέξεις η οπία δεν διστάζει να σε βοηθησει ξανά και ξανα.
-
08-07-08, 22:48 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #470
Καλά, αυτό είναι της λογικής Αστυνόμος=Όργανο=Μπουζούκι! Διότι δε μιλάμε για πράγματα ασύμβατα και διαφορετικά όπως τα κινέζικα με τα ελληνικά, πχ.! Μιλάμε για κάτι που έχει να κάνει με δεδομένα πρότυπα και συγκεκριμένους τρόπους επικοινωνίας. Το παράδειγμά σου θα ίσχυε μόνο αν το Linux σε ανάγκαζε να μην μπορείς να συμμετάσχεις σε οτιδήποτε κάνει το υπόλοιπο 95%. Αλλά και αρχεία ανταλλάσεις, και τα ίδια πράγματα κάνεις (browsing, μουσική, κείμενα και τα πάντα) και μπορείς να... συμβιώσεις και να επικοινωνήσεις με τους υπολοίπους ανεξαρτήτως λειτουργικού!
-
08-07-08, 22:55 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #471
Το Linux έχει και μερικά αρνητικά, εξελίσσεται πολύ γρήγορα, οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν το ίδιο λειτουργικό για καμιά 10ετία.
Επίσης συμφέρει να έχεις opensource οδηγούς & κόσμο που να ενδιαφέρεται για τις συσκευές.
Για αυτούς τους λόγους δεν το βλέπω να περνά στην πρώτη θέση σαν λειτουργικό (άσχετα αν τα windows είναι πρώτα, που στο μέλλον μπορεί να μην είναι).
-
09-07-08, 00:38 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #472
Όλοι μας μάθαμε σε Windows; Τι λέτε ρε παιδιά εδώ μέσα. Επειδή εσείς είστε 21-22 χρονών και μάθατε σε Windows, δεν είμαστε όλοι έτσι. Θέλεις να σου πω κι εγώ το αντίθετο από αυτό που λες; Πήγαινε στη δεκαετία του 80 που για να δεις γραφικό περιβάλλον σε λειτουργικό ήταν θαύμα. Βάλε Unix και απόλαυσε. Πήγαινε και αρχές του 90 και βάλε X-Windows System που θύμιζε το monochrome mode του GEM. Μιλάμε για τρελές συγκινήσεις. Πήγαινε και λίγο παρακάτω και προσπάθησε να βάλεις Linux στις πρώτες του μορφές. Εβδομάδες ολόκληρες μέχρι να σταθεροποιηθεί. Για Ελληνικά δε, ούτε λόγος. Και πήγαινε σε αυτή την φάση σε Windows να δεις πως θα σου φανεί.
Μερικές σελίδες πριν ανέφερα την εγκατάσταση JAVA σε linux. Διαδικασία. Βλέπεις, δεν έχουν όλα τα distributions όλα το software. Στην τελική εξαρτάται αν θέλεις να έχεις μια εγκατάσταση με software που δεν θα χρειασθείς ποτέ. Επίσης, τα Vista σε εμένα αναγνώρισαν το 100% του software. Ήχο (δεν έχω περάσει drivers της motherboard), κάρτες γραφικών, δικτύου κλπ. Μόνο drivers της κάρτας γραφικών πέρασα καθώς οι drivers που έρχονται με τα Windows δεν παρέχουν 3D acceleration. Και το καλό, ούτε καν restart δεν χρειάσθηκε να κάνω. Άρα, συμπέρασμα, μερικοί είτε μας πουλάτε παραμύθια γιατί απλά θέλετε να λέτε, είτε είδατε κάτι για 5-10 λεπτά και γίνατε επιστήμονες. Αμ το άλλο, για το format λόγω καθυστέρησης; Ακόμα πονάει το στομάχι μου από τα γέλια. Δυστυχώς η καθυστέρηση δεν είναι στα windows.
-
09-07-08, 00:49 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #473
Πάρ'το αλλιώς.
Δεν χρειάστηκε να κάνεις restart μετά την εγκατάσταση drivers ? Hello ? Μιλάς για το λειτουργικό Windows της Microsoft ? Είσαι σίγουρος ?
Δεν υπάρχει καθυστέρηση στα Windows όσο περισσότερο τα χρησιμοποιείς ? Την Registry την έχεις ακουστά ?
Μήπως είχες βγει έξω και μέθυσες ? Το καταλαβαίνω
-
09-07-08, 00:54 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #474
-
09-07-08, 01:17 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #475
Άρχοντα, να βάλω και zenwalk σε VM να σου το αποδείξω, αφού δεν σου έφτασε το πρώτο video, ή σου αρκεί αυτό? :]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος c4lex : 09-07-08 στις 01:25.
-
09-07-08, 01:33 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #476
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα με τη java.
Στο gentoo έχω εγκατεστημένα αυτή τη στιγμή τέσσερα jdk (blackdown 1.4, sun 1.4 - 1.5 - 1.6) και δύο jre (sun 1.5 - 1.6). Όλα μπήκαν με μια εντολή το καθένα και μπορώ να βάλω και άλλα (πχ της IBM) με τον ίδιο τρόπο.
Ακόμη πιο σημαντικό με μια απλή εντολή μπορώ και τα εναλλάσσω είτε για τον χρήστη μου είτε για όλο το σύστημα ή με μια λίγο πιο advanced εντολή ανά εφαρμογή.
Στα windows γίνεται αυτό χωρίς να μπλέκω με registry και ιστορίες; Πρόπερσι που το δοκίμασα τελευταία φορά στα XP ήταν πάρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο...Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
09-07-08, 01:36 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #477
-
09-07-08, 01:46 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #478
ειπαμε : καποιοι βλεπουν ονειρα με εγκαταστασεις drivers σε vista χωρις επανακινησεις, χωρις BSOD( οχι οπωςδηποτε αλλα αρκετα συχνο στα περισσοτερα vista σε συγκριση με τα XP που τα θεωρω πολυ πιο βραχο)
και εννοειται ξερουν να δουλευουν και linux γιατι το δοκιμασαν πριν απο 5 χρονια για 15 λεπτακια
(βασικα κ εγω για πρωτη φορα μια mandrake ειχα δοκιμασει που δεν μου αρεσε :P )Χρησιμοποιώ Arch Linux. Εσύ; Δοκίμασε το δεν χάνεις και τίποτα :)
Live CDs χωρίς να βγάλεις τα Windows: Ubuntu, OpenSUSE, Fedora.
Για πιο ολοκληρωμένη άποψη συνιστάται εγκατάσταση και αρκετή χρήση. Το Linux ΔΕΝ είναι Windows :)
Τί είναι το Linux ; δες εδώ και εδώ
Paintball team Last Chancers
-
09-07-08, 01:54 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #479
-
09-07-08, 02:40 Απάντηση: Λένε : Τα Windows για τους χρήστες, το Linux για τους προχωρημένους χρήστες... #480
Ούτε εγώ έμαθα σε Windows, αλλά σε DOS, παρότι είμαι 22 χρονών... Αλλά αν θες να μου συγκρίνεις τη διεισδυτικότητα των υπολογιστών τη δεκαετία του 80 σε περιβάλλον εντολών με την εποχή των Windows τότε μάλλον δεν είμαι εγώ που λέω αρλούμπες εδώ μέσα!
Αυτή η ιστορική αναδρομή δε βγάζει κανένα νόημα, ως προς αυτό που θες να υπερασπιστείς! Το ότι δεν είπα για την εποχή της... πράσινης οθόνης δε σημαίνει κάτι! Όταν από περιβάλλον κονσόλας πηγαίναμε σε περιβάλλον παραθύρων ο κόσμος μπορούσε να συγκρίνει τα δύο λειτουργικά, όπως μπορεί να κάνει σήμερα μεταξύ Windows και Linux;
Συγκρίνουμε το Linux της σημερινής εποχής, όχι το Linux του 1995 ή του 2000! Τότε δεν άξιζε τον κόπο πέρα από καθαρά χομπίστες να ασχοληθούν... Αν εσύ θες να μένεις εκεί επειδή νομίζεις ότι δεν τα ξέρω και ότι μου την είπες, οκ!
Διάλεγε καλύτερα distribution... Ένα distribution δε χαρακτηρίζει όλο το Linux!
Ναι, άλλωστε έιναι γνωστό ότι οι drivers της κάρτας γραφικών δε θέλουν restart... Επίσης, φαντάζομαι ότι αμέσως μετά την εγκατάσταση δε χρειάστηκες τίποτα... Άντε 5' να περάσεις του drivers της κάρτας γραφικών και ήσουν έτοιμος! Ούτε εφαρμογή γραφείου έχεις βάλει, να φανταστώ! Και τη Java (που ανέφερες παραπάνω) την έχει ενσωματωμένη, δε χρειάστηκε να πας να την κατεβάσεις, προφανώς! Ε, δε θέλει γενικώς και τίποτα... Αμέσως μετά είναι πλήρες! Με IE, Media Player, Wordpad και Paint την κάνεις χαλαρότατα τη δουλειά σου!
Έχω κάνει πάρα πολλές εγκαταστάσεις Windows και για πολλά χρόνια υπήρξα χρήστης μόνο Windows (μέχρι πριν 1-2 χρόνια, περίπου) από τα 3.1 μέχρι και τα XP. Στα Vista δεν έχω κάνει καθημερινός χρήστης, αλλά συντηρώ το laptop του πατέρα μου. Αυτή τη στιγμή έχω ως βασικό λειτουργικό το Linux. Δεν κρίνω ούτε με πράγματα που έχω ακούσει, ούτε με μια ματιά... Και αν εσύ δε χρειάζεσαι format (γιατί μαζεύτηκαν πολλοί που ξαφνικά έχουν εγκατάσταση Windows που μετά από 3-4 χρόνια πετάει σαν την πρώτη μέρα) τότε είσαι πολύ μάγκας! Κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, εδώ μέσα;
Μπορεί να είμαι 22 χρονών και εσύ δεν ξέρω πόσο, αλλά τουλάχιστον εγώ έχω μάθει να σέβομαι το συνομιλητή μου όποια και αν είναι η άποψή του... Αν νομίζεις ότι το συγκεκριμένο σχόλιο αρμόζει σε έναν άνθρωπο που θέλει να θεωρείται σοβαρός, μάλλον κάνεις κάποιο λάθος! Είτε έμαθες υπολογιστές σε UNIX, είτε σε DOS, είτε σε MAC, μάλλον δεν έμαθες να μην προσβάλεις τον άλλο όταν συζητάς. Ίσως το '80 να αφιέρωνες περισσότερο χρόνο στους υπολογιστές παρά στη διαπροσωπική επικοινωνία, γι αυτό...
Παρόμοια Θέματα
-
για τους χρηστες habu
Από johnnyo. στο φόρουμ Σκληροί δίσκοι, αποθηκευτικά μέσα και λοιπά περιφερειακάΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 02-06-08, 01:12 -
Μόνο για χρήστες Linksys spa3102 - υψίσυχνος θόρυβος (για τους ευαίσθητους σ' αυτιά)
Από ludist στο φόρουμ Voice over IP (VoIP) Sip/Iax HardwareΜηνύματα: 4Τελευταίο Μήνυμα: 17-04-07, 20:13 -
Ψηφιακό «φακέλωμα» για τους χρήστες του Iντερνετ
Από katafitos στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 22Τελευταίο Μήνυμα: 08-06-06, 07:40 -
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΔΗ ΧΡΗΣΤΕΣ???
Από nnn στο φόρουμ COSMΟΤΕ ADSLΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 24-09-03, 18:51
Bookmarks