Ετσι ειναι αυτα φιλε μου.Αν δε βρεξεις ποδια,ψαρι δεν πιανεις.
Το ιδιο ειναι και εδω.
Για την προθερμανση,αν σε ενοχλει,μπορεις να βαλεις καναν χρονοδιακοπτη,που να ανοιγει λιγο πριν σηκωθεις το πρωι,οπότε και δεν θα εχεις προβλημα.
Και που να δεις εγω.Που ΚΑΙ καβουρδιζω,(μια φορα τη βδομαδα βεβαια),ΚΑΙ αλεθω στο μυλο τον καφε που θα πιω,οπως κανουν στα καφενεια,ΚΑΙ καθαριζω τη μηχανη μετα.
Αλλα αυτα τα κανεις,αμα σου αρεσει ο καφες εσπρεσο,και ψαχνεις να βρεις κατι,καλυτερο απ αυτο που μπορει να σου σερβιρει,ο καθε Μητσος. (Προφανως,δεν ειναι ολοι οι μπαριστες,Μητσοι.Υπαρχουν και αστερια.Ειδα ενα σωρο α αυτα τα παιδια,στην εκθεση για τον καφε, τις προαλλες).
Αλλοιως,πινεις εναν Ελληνικο,φρεσκο,οσο μπορεις,απο μαγαζι με πολλη δουλεια,και πειρα και ιστορια,ωστε να σου εξασφαλιζει τη φρεσκοτητα,αλλα και την ποιοτητα,και πας για αλλα.Ποτέ απο σακουλακι του σουπερ μαρκετ.
Αμα θελεις,σου λεω εγω μαγαζι στο Κεντρο,που γινεται της Ποπης απο δουλεια,ωστε ο καφες του,να ειναι παντα πολυ φρεσκος.
Εκει να δεις καιμακι.
........Auto merged post: Theodore41 πρόσθεσε 7 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τα παντα δοκιμαζετε,(για τον καφε μιλαμε βεβαια μονο),το καλο μαθαινετε.
(λαικη παροιμια).
Μην εχετε κολληματα.Αλλαξτε, και δοκιμαστε τα παντα.
Για να εχετε καλυτερη ποιοτητα,παρτε και ενα μυλο,και αγοραστε καφε σε κοκκους.Πληροφοριες,ενταυθα.
Σ αυτη την περιπτωση,παρτε,ή Pellini Top,ή Hausbrandt Gourmet(απιθανος),ή Segafredo Metropol.
Kαι να ξερετε,οτι οι Arabica καφεδες,ειναι συνηθως,καλυτεροι απο τους Robusta.(Ειναι οι δυο ποικιλιες καφε που υπαρχουν).
Στην περιπτωση που αγορασετε πιο μεγαλη ποσοτητα σε κοκκους, τους βαζετε στην στην καταψυξη ,και βγαζετε μικρες ποσοτητες προς καταναλωση,για να μη χαλασουν
Για μυλους,πληροφοριες ενταυθα.Και για ο,τι αλλο σχετικο.
........Auto merged post: Theodore41 πρόσθεσε 8 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Πες ποσα διαθετεις,να σου πω τι θα παρεις.)Μιλαμε τον καλυτερο για τα λεφτα σου βεβαια).
Θα το ξερεις,οτι εχεις κανει συμβιβασμο,και οτι καποια στιγμη,οταν πανε καλυτερα τα οικονομικα σου,θα πας για κατι καλυτερο.
........Auto merged post: Theodore41 πρόσθεσε 4 λεπτά και 1 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Συνηθως,ολα αυτα τα σπρευ,εχουν μεσα διαφορες ουσιες,που δεν ειναι ο,τι καλυτερο για την υγεια,γι αυτο,διαβασε τα ψιλα γραμματα πρωτα.
Καλυτερο παντως ειναι,και αφου πρωτα διαβασεις καλα,πως γινεται ο αφρος,και αν εχεις και μια μηχανη, που μπορει να κανει αφρο,τοτε πειραματιζομενος(μη φοβασαι,λιγο γαλα θα χαλασεις μονο),θα φτασεις σε κατι αποδεκτο.
Και το γαλα που θα βαλεις,να ειναι πρωτα στο ψυγειο.Αλλοιως,μην περιμενεις τιποτα.
........Auto merged post: Theodore41 πρόσθεσε 1 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Συνηθως,ολα αυτα τα σπρευ,εχουν μεσα διαφορες ουσιες,που δεν ειναι ο,τι καλυτερο για την υγεια,γι αυτο,διαβασε τα ψιλα γραμματα πρωτα.
Καλυτερο παντως ειναι,και αφου πρωτα διαβασεις καλα,πως γινεται ο αφρος,και αν εχεις και μια μηχανη, που μπορει να κανει αφρο,τοτε πειραματιζομενος(μη φοβασαι,λιγο γαλα θα χαλασεις μονο),θα φτασεις σε κατι αποδεκτο.
Και το γαλα που θα βαλεις,να ειναι πρωτα στο ψυγειο.Αλλοιως,μην περιμενεις τιποτα.
........Auto merged post: Theodore41 πρόσθεσε 8 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Αυτη η μηχανη,φιλε μου,ειναι σουπερ αυτοματη,που σημαινει,
"you push the button,we do the rest",που για τους γνωστες,δεν ειναι ο,τι καλυτερο.
Με τα τοσα λεφτα που κανει,παιρνεις μηχανη και μυλο,πολυ καλης ποιοτητας.
Εκτος και αν δε σε εμπνεει η ενασχοληση με το σπορ, και ζητας μονο τη ευκολια που δινει η υπεραυτοματη.
Παντως και για υπεραυτοματη, νομιζω οτι μπορεις να βρεις και καλυτερη,αλλα οχι εντοιχισμενη,που δε λεει τιποτα βεβαια,οσον αφορα στην ποιοτητα του καφε.
Μην κολλας στο ονομα.Απο που κι ως που,η Μιele,εμαθε να φτιαχνει espresso;Εδω,ειναι οι Ιταλοι, που πανε ετη φωτος μπροστα.Σιγουρα,φασόν ειναι.
Λεγε μου ποσα λεφτα ζητανε,και θα σου πω τη γνωμη μου.
Μετα,ρωτας και ο,τι αλλο θελεις.
Αντε και καλωσορισες στο κλαμπ.
Εμφάνιση 76-90 από 832
Θέμα: Μηχανές Espresso v.2009
-
15-02-09, 20:49 Απάντηση: Μηχανές Espresso #76
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Theodore41 : 15-02-09 στις 20:49. Αιτία: auto merged post
-
15-02-09, 21:04 Απάντηση: Μηχανές Espresso #77Coolermaster MC500/Asus Rog Strix X570-F/Ryzen 7 3700X/Bequiet Dark Rock 4/G.Skill Ripjaws V 32GB-3200/Sapphire 6900XT Nitro+SE/Corsair RM850X/Samsung 970 Evo 500GB M2/Samsung 860 Evo 250gb/Corsair K70 mk.2/Logitech G13/Logitech mx master/Dell UP2716+SE2419/
Dell Latitude 6320/i5 2520m/8gb ram/Intel 160gb ssd/Logitech MX keys mini/Logitech MX anywhere 2
My Flickr
-
15-02-09, 21:12 Απάντηση: Μηχανές Espresso #78
Kai κατι ακομα.
Δες αυτες,
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?...L%20AUTOMATICS ,
κοιτα τα specs,και μετα,αν επιμενεις σε υπεραυτοματες,θα σου πω μαγαζι στην Ιταλια,απο κει που πηρα το μυλο μου,(εδωσα αρκετα.Οσο κανει η Miele σου),να δεις ποσο την εχει αυτη που θα σου αρεσει.Eiναι πολυ αξιοπιστο το μαγαζι.Μη φοβασαι.Αγορασα και μια πιεστικη πρεσα για espresso απο κει,με την ιδια αξιοπιστια και πολυ καλες τιμες.(Στην Ελλαδα,μου ζηταγανε 600 Ευρω παραπανω,για το ιδιο πραγμα).
Με καρτα θα αγορασεις.Μην τρομοκρατεισαι,εν ταξει ειναι.
Καμια σχεση με τη Miele.Μακραν καλυτερες.
-
15-02-09, 21:23 Απάντηση: Μηχανές Espresso #79
Θα υπάρχει service (εντός εγγύησης) στην Ελλάδα όμως για αυτή που του προτίνεις να πάρει από Ιταλία; Ή σε περίπτωση βλάβης θα πρέπει να την ταχυδρομήσει, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να επιστρέψει σπασμένη / χτυπημένη κλπ.; (χώρια τα έξοδα αποστολής, γιατί έχει κάποιο όγκο και βάρος η μηχανή, δεν είναι ένα μικρό κουτάκι)
-
15-02-09, 22:02 Απάντηση: Μηχανές Espresso #80
-
16-02-09, 00:28 Απάντηση: Μηχανές Espresso #81
Μεχρι 200 ευρω μπορω να διαθεσω αυτη τη στιγμη για μυλο.... αργοτερα βλεπουμε... εχεις να προτεινεις κατι ;
-
16-02-09, 11:12 Απάντηση: Μηχανές Espresso #82
Με την αλλαγη του μυλου μου,μου περισσευει ο αλλος που ειχα,ενας Mazzer Mini.
Η Μazzer,θεωρειται η καλυτερη εταιρια μυλων διεθνως.
Μου εχει πει ενας γνωστος,οτι θα τον παρει.
Αν δεν το κανει,μπορω να σου τον δωσω για 150Ευρω.Τον χρησιμοποιουσα μονον εγω,για 2 καφεδες την ημερα.
Καινουριος,κανει πανω απο 400.
Μπορεις να μπεις σε site,και να διαβασεις για το ποιος ειναι ο Μιni,και ποια η Mazzer.
-
16-02-09, 20:01 Απάντηση: Μηχανές Espresso #83
Ευχαριστω φιλε μου αλλα εχω ως αρχη να μην παιρνω μεταχειρισμενα πραγματα... σημερα ειδα ενα μυλο της ascaso στα 170 ευρω.. δεν ξερω αν ειναι οντως καλος οπως μου ελεγε ο πωλητης αλλα μαλλον προς τα εκει θα κλεινω....
-
17-02-09, 23:51 Απάντηση: Μηχανές Espresso #84
Τελικα πηρα σημερα το BARISTA BURR GRINDER και εμεινα αρκετα ικανοποιημενος.....
-
19-02-09, 01:41 Απάντηση: Μηχανές Espresso #85
-
19-02-09, 13:00 Απάντηση: Μηχανές Espresso #86
Εκανα αρκετες δοκιμες και μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ικανοποιημενος... σε βαθος χρονου θα δειξει ποσο αντεχει... ειμουν μεταξυ αυτου και της ASCASO που εκανε 179 ευρω...
-
21-02-09, 13:26 Απάντηση: Μηχανές Espresso #87
Ascaso dream η La pavoni cellini ; ποια απο τις δυο προτεινετε ;
-
22-02-09, 01:04 Απάντηση: Μηχανές Espresso #88
Θέλω 1 φτηνή αλλά καλή espressiera . Ποια είναι καλύτερη ??
1)http://www.megamarket.gr/izzy1415bca...o-p-73897.html
2) AEG EA130
Τί λέτε?? Ή να προτιμήσω την gaggia evolution silver ?? Είναι τρομερή η διαφορά που θα δώ στην συγκεκριμένη gaggia από τις άλλες 2 προτιμήσεις μου??
-
22-02-09, 01:50 Απάντηση: Μηχανές Espresso #89
Παίδες καλησπέρα. Θέλω ν' αγοράσω μηχανή για espresso-cappucino. Σκέφτομαι αυτή εδώ http://www.kolomvounis.gr//default.a...catId=194&la=1 λόγω πρακτικότητας με τις κάψουλες. Γενικότερα είμαι λιγάκι πίσω με τις μηχανές .Δεν είχα ασχοληθεί μέχρι τώρα. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν απολαμβάνω τους καφέδες, κάθε άλλο ο καφές είναι ιεροτελεστία! Γι' αυτό βοηθήστε αδέρφια! Νομίζω ότι είναι μια καλή λύση διότι τα κάνει όλα μόνη της και επειδή τα πρωινά βιαζόμαστε πιστεύω ότι θα με εξυπηρετήσει!
-
22-02-09, 11:18 Απάντηση: Μηχανές Espresso #90
Η γνωμη μου ειναι να προτιμησεις μια λυση που να αλεθεις εσυ τον καφε και οχι μια ετοιμη....
Απο τις δυο που προανεφερα γνωριζει κανεις καποια για να βοηθησει;
Παρόμοια Θέματα
-
Μηχανές Espresso
Από katafitos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 207Τελευταίο Μήνυμα: 24-04-09, 15:43
Bookmarks