Με τα ασύρματα δίκτυα σε πολλές περιπτώσεις μπορείς να προσδιορίσεις τη θέση σου με ακρίβεια μικρότερη των 50 μέτρων χωρίς χρήση GPS. Καταλαβαίνεις πως αυτό είναι πολύ χρήσιμο και δεν γίνεται μόνο στις μεγάλες πόλεις αλά για παράδειγμα ακόμη και σε μένα που μένω σε ένα δρόμο στο πουθενά χωρίς καν αριθμούς οδών!
Αν η Google (και πολλές άλλες εταιρείες του χώρου που ξεχνάμε να αναφέρουμε στη συζήτηση) έπαιρναν δεδομένα μόνο από τα wifi hot spot τότε δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν. Τα wifi hotspot είναι ελάχιστα, με μικρή κάλυψη και συνήθως σε πλατείες και καφετέριες.
Αντίθετα οικιακά wifi υπάρχουν 2-10 σε κάθε πολυκατοικία! Το ότι θα φύγουν μερικά είναι δεδομένο, όμως θα έρθουν κάποια άλλα. Τότε η Google (και η κάθε εταιρεία του χώρου) θα μπορέσει να ανανεώσει αυτόματα τους χάρτες της. Γιατί; Γιατί έστω το κινητό σου λέει κάθε μέρα βλέπω τα 10 ασύρματα δίκτυα που η Google ξέρει που είναι. Μια μέρα το κινητό σου θα πει βλέπω 9 μόνο γνωστά δίκτυα και ένα άγνωστο (άλλαξε κάποιος router πχ). Ε, η Google θα ξέρει αφού βλέπεις τα υπόλοιπα 9, πως το νέο router ήρθε στην ίδια πολυκατοικία.
Υπερασπίζω τη Google γιατί πρόκειται για μια πολύ χρήσιμη υπηρεσία (btw, την προσφέρουν επίσης η Apple και η Nokia με δεδομένα από άλλους) που πάνω της πάτησαν και άλλες δωρεάν υπηρεσίες και άνοιξαν νέες αγορές, γιατί γουστάρω το wardriving και γιατί θεωρώ πως αν φωνάζεις στο μπαλκόνι σου τότε δεν έχεις δικαίωμα να με βρίσεις επειδή ακούω. Αναγνωρίζω πως είναι λάθος αλλά θεωρώ πως πράγματι έγινε χωρίς πρόθεση. Τέλος γιατί η ασφάλεια είναι ένα σοβαρό θέμα αλλά την θυμόμαστε μόνο όταν η ιστορία «πουλάει».
Εμφάνιση 31-45 από 60
-
24-10-10, 05:11 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #31
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
δικτυακή παράσταση | twitter | within specifications
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
24-10-10, 13:06 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #32
το κατά λάθος είναι αστεία δικαιολογία....
όλα γίνονται για κάποιο λόγο. αν εμείς γνωρίζαμε τόσες τεχνικές λεπτομέρειες για να τον βρούμε τότε δεν θα σχολιάζαμε τίποτα εδώ μέσα αλλά θα δουλεύαμε για την Google, την Microsoft, την Apple
Προσωπικά περιμένω να δω το προστιματάκι που θα φάνε..... εντελώς τυχαία σε κάτι χώρες όπως η Αγγλία φαίνεται να την γλιτώνουν
-
24-10-10, 13:20 Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #33
- Περιοχή
- Espoo, FI
- Downloads
- 41
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 4
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 1G/1G
- ISP
- Elisa
- Router
- Unifi Gateway Max
-
24-10-10, 22:18 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #34
Στη συγκεκριμένη περίπτωση η συλλογή δεδομένων δεν έγινε για να κλέψουν κωδικούς αλλά για στατιστικούς λόγους.
Απο εκει και πέρα είναι απόλυτα βέβαιο πως οι μυστικές υπηρεσίες έχουν πρόσβαση σε κάθε δεδομένο και τρόπο να μπουν σε κάθε σύστημα. Και σε Linux φυσικά και σε Windows και απο τη Google και στα πάντα. Η μοναδική περίπτωση που δεν είχαν πρόσβαση ήταν στην πρώτη έκδοση του PGP και φυσικά απαγορεύτηκε. Στη συνέχεια κυκλοφόρησε δεύτερη έκδοση "χωρίς πρόβλημα".
Οποιοσδήποτε ψάχνει θέματα σχετικά με Hacking ή με άλλα δεδομένα που μπορούν να έχουν σχέση με τρομοκρατία είναι ήδη φακελωμένος σε λίστες.
Όποιος πιστεύει τα αντίθετα είναι ή ανόητος ή κάνει τον ανόητο.
-
24-10-10, 22:29 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #35
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
Μήπως θέλεις να μου δείξεις ακριβώς τη γραμμή κώδικα στο Linux όπου παρέχει πρόσβαση στο σύστημά μου στις μυστικές υπηρεσίες; Μέχρι να μου τη δείξεις ο ανόητος θα είσαι εσύ, οκ;
Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
Αν φτάσω τα 100 και με ρωτήσουν το μυστικό της μακροζωίας θα πω: Πάντα είχα 3 ποτήρια μπροστά μου· ένα με νερό, ένα με καφέ & ένα με αλκοόλ.
-
25-10-10, 02:02 Re: Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #36
Eσένα τι θα σου προσφέρει εκεί που μένεις?
Eσένα δε σε τρομάζει αυτός ο όγκος πληροφοριών, που συσσωρεύονται από μια ιδιωτική εταιρία που δεν "απαντάει" σε κανέναν, έτσι?
Το επιχείρημα περί φωνής και ποιός ακούει, είναι σαν να λένε οι καπνιστές "βρωμάει το τζατζίκι στο σουβλάκι". Το ίδιο είναι κάποιος που φωνάζει στο μπαλκόνι με ένα ξεκλείδωτο wifi από κάποιον που δεν το γνωρίζει?
Και το θέμα ασφάλεια δεν το θυμόμαστε όταν πουλάει. Μη με λες Τριανταφυλλόπουλο γιατι προσωπικά τουλάχιστον είμαι εδώ και χρόνια κατά της αυτοκρατορίας που λέγεται google (έχω όμως gmail)
Καλά, εντάξει, από που να αρχίσω για τα στερεότυπα και τις θεωρίες συνωμοσίας....
Skyhook was founded in 2003 to capitalize on the increasing demand for location-based services.
Good... Bad... I'm tha guy with tha Gun...
WAntilles: Ούτε σε όλους έχει αφαιρεθεί με βάναυσο - γκεμπελικό χειρουργείο, το μέρος του εγκεφάλου που συμπαθεί τα Windows.
Trolling με γεύση παπάγια
-
25-10-10, 02:13 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #37
Αφού κατεγραφε τα πάντα λογικό δεν είναι να έχει καταγράψει και αυτά και πολλά άλλα ακόμα; Το θέμα είναι οτι με ενα sorry το κάναμε κατα λάθος (γιατί προφανώς δεν έχουμε αρκετή σχέση με την τεχνολογία για να ξέρουμε τι κάνουμε) τι γλιτώνει προς το παρόν σε όλες τις χώρες.
-
25-10-10, 02:38 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #38
- Περιοχή
- internet
- Downloads
- 58
- Uploads
- 17
- Άρθρα
- 9
- Ταχύτητα
- 49999 / 4999
- ISP
- ΟΤΕ Conn-x
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΑΝΩΝ
@BlindG
Μένω σε ισόγειο πολυκατοικίας, το GPS δεν πιάνει με τίποτα μέσα στο σπίτι και συχνά δεν πιάνει ούτε το κινητό. Ωστόσο με αυτό το κολπάκι το κινητό πάντα ξέρει που είμαι και δείχνει το καιρό για τη περιοχή μου. Επίσης, όταν θέλω να σχεδιάσω μια διαδρομή στο gps για να την έχω υπόψη μου, δεν χρειάζεται να πω στο λογισμικό που μένω, ξέρει μόνο του που βρίσκομαι και εγώ απλά του βάζω το προορισμό. Επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω άλλες υπηρεσίες χωρίς την ανάγκη να μου τρώει μπαταρία το gps ή να περιμένω να βρει δορυφόρους, πχ το google latitude ή το foursquare, μπορώ να χρησιμοποιήσω εύκολα augmented reality εφαρμογές, πχ layar και τέλος πάντων μπορώ και χρησιμοποιώ άνετα όλες τις εφαρμογές που εκμεταλλεύονται location services -και είναι πολλές. Αν βασιζόμουν μόνο στο δίκτυο κινητής τότε η ακρίβεια της θέσης μου θα ήταν μικρή, 7 χιλιόμετρα πιο πέρα.
Όσο αφορά το πλήθος των δεδομένων: όχι δεν με ανησυχεί. Η mac address του access point / router σου δεν είναι προσωπικό δεδομένο, εσύ ρυθμίζεις το μηχάνημα να την εκπέμπει σε όλους τους περαστικούς. Αν θέλεις και δωρεάν αντίστοιχη πληροφόρηση ορίστε: http://wigle.net/images/rigled-images/world.png, με αγάπη από πολλούς wardrivers για εσάς!
Τέλος ναι, το μπαλονάκι στα windows που σου εξηγεί πως δεν είναι ασφαλές το δίκτυό σου το θεωρώ λογική προειδοποίηση και με ένα τηλέφωνο στον isp θα λυθεί το πρόβλημά σου. Γίνεται χαμός γιατί η Google κατέγραψε κάποια πακέτα ενώ δούλευε - παρήγαγε έργο και συνεχίζουμε να αδιαφορούμε για το γεγονός πως ο πραγματικός κίνδυνος δεν είναι η google εδώ αλλά όσοι καταγράφουν με κακόβουλες προθέσεις τα δεδομένα αυτά.
Το ζήτημα είναι να πληρώσει πρόστιμο η Google (για να ικανοποιηθούμε εμείς που δεν έχουμε τόσα χρήματα) ή να μάθουν οι χρήστες 5 πράγματα για τη προστασία τους; Γιατί η είδηση είναι πάντα για να αποδείξει ότι η Google είναι σατανική και όχι για να εξηγήσει πως αν το έκανε η Google κατά λάθος, ο καθένας μπορεί να το κάνει επίτηδες;Gentoo Linux: mess with the best and you might learn something
-
25-10-10, 10:23 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #39
Hello. Παίδες, λύστε μου μια απορία. Τι το καινούργιο μας λέει αυτή η είδηση? Δεν έχει παραδεχτεί ήδη η Google ότι μαζί με τις πληροφορίες που χρειαζόταν για το geolocation (που είναι απολύτως νόμιμο), μάζεψε και payload από unencrypted δίκτυα κατά λάθος?
http://googleblog.blogspot.com/2010/...on-update.html
Τι το νέο λέει αυτή η είδηση εδώ? Slow news day?
-
25-10-10, 17:55 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #40
Δε μπορώ να καταλάβω πάντως πως έγινε geotagged το router μου, και κάθε φορά που μπαίνω μέσω wifi από το android κινητό μου, με βγάζει ΑΚΡΙΒΩΣ στο σπίτι μου σε μια ακτίνα 50μ. Και μιλάω για τη μέση του πουθενά.
Φαντάζομαι ότι κάποια μέρα πριν μπω στο σπίτι είχα ανοικτό και το gps και το wifi...αλλά δε με ρώτησε κανένας. Το πρόβλημα είναι ότι δε ξέρω πως να το βγάλω τώρα (πέρα από το να αλλάξω mac στο router).
-
25-10-10, 18:17 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #41TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!
-
25-10-10, 19:36 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #42
Με κάποιο τρόπο να αποσυνδέσω το router μου από την τοποθεσία μου
........Auto merged post: Lumens πρόσθεσε 3 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Μόλις κάνεις το setup κατά την πρώτη εκκίνηση του android, σε ρωτάει σχετικά για το αν θες τα google apps να χρησιμοποιούν την τοποθεσία σου. Το είχα επιλεγμένο και γι'αυτό προφανώς, απλά δε θα με πείραζει καθόλου να είχε ένα popup που να σου έλεγε "It seems like SSID "Τάδε" is located "here", do you want google to save this information?"
Τελοσπάντων, πέρασα άλλη ρομ και απενεργοποίησα τη σχετική επιλογή και άλλαξα και τη mac του ρούτερ, για να δούμε τώρα.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lumens : 25-10-10 στις 19:36. Αιτία: auto merged post
-
25-10-10, 20:17 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #43
-
25-10-10, 21:54 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #44
Μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι παιζει. Το ασυρματο του σπιτιου σου εχει κανει map η google ετσι ωστε οταν συνδεεσαι να σου βγαζει και τοποθεσια στο maps. Αυτο δεν εχει καμια σχεση με το κινητο σου. Απλα το κινητο σου χρησιμοποιει αυτη την πληροφορια για να βρει την θεση σου. Μην φρικαρεις...
TechManiacs.gr για λάτρεις της τεχνολογίας
Μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο, θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει λόγω πείρας!!!
-
25-10-10, 22:26 Απάντηση: H Google παραδέχεται οτι υπέκλεψε και emails και κωδικούς #45
Με ποιο τρόπο όμως το έχει κάνει map; Είμαι στην επαρχία, στη μέση του πουθενά. Ούτε καν διεύθυνση δεν έχω εδώ.
Πολύ απλά μέσω του κινητού μου στάλθηκε η πληροφορία ότι αυτή η mac αντιστοιχεί σε αυτό το γεωγραφικό σημείο (όταν έτρεχε το google maps με το gps ανοικτό, και ταυτόχρονα ήμουν συνδεδεμένος στο wifi μου). Τελοσπάντων δε θα πεθάνουμε γι'αυτό, ούτε έχω κάτι να κρύψω, αλλά θα ήταν πολύ καλύτερα αν ενημερωνόμουν γι'αυτή την αντιστοίχηση
........Auto merged post: Lumens πρόσθεσε 3 λεπτά και 16 δευτερόλεπτα αργότερα ........
Τι να κάνω ρε γαμώτο...μου έχει λύσει τα χέρια το andoid...από την άλλη όλα μου τα δεδομένα στο google gmail, στο google apps, στο google maps, στο picasa, ίσως πρέπει να σκεφτώ λίγο καλύτερα την πολιτική μου στο θέμα του απορρήτου..Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Lumens : 25-10-10 στις 22:26. Αιτία: auto merged post
Παρόμοια Θέματα
-
Η Google παραδέχεται ότι κρυφάκουγε σε προσωπικά ασύρματα δίκτυα!!!
Από Georgevtr στο φόρουμ Γεγονότα και ΑπόψειςΜηνύματα: 3Τελευταίο Μήνυμα: 15-05-10, 14:11 -
Ζήτημα ασφάλειας με Firefox και Chromium και κωδικούς εισόδου
Από mrsaccess στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 7Τελευταίο Μήνυμα: 10-02-10, 21:10 -
Τrojan υπέκλεψε από το 2006 στοιχεία 500.000 τραπεζικών λογαριασμών και πιστωτικών καρτών
Από nm96027 στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 66Τελευταίο Μήνυμα: 09-11-08, 12:02 -
Η MPAA παραδέχεται ότι αντέγραψε ταινία χωρίς την άδεια του δημιουργού!
Από Cafeeine στο φόρουμ ΕιδήσειςΜηνύματα: 11Τελευταίο Μήνυμα: 26-01-06, 10:22 -
Χ-Press Σάμινα και ότι έγινε και με το υποβύχιο...
Από no_logo στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 21Τελευταίο Μήνυμα: 15-08-05, 21:12
Bookmarks