Τσίπουρο με γλυκάνισο, φτιαγμένο από μικρό παραγωγό, το έβαλα στο ψυγείο και έγινε άσπρο, όπως όταν του βάζεις νερό, ενώ πριν ήταν διάφανο. Επίσης κάποια κομματάκια από κάτι εμφανίστηκαν στον πάτο του μπουκαλιού. Είναι φυσιολογικά αυτά; Μιλάμε για θερμοκρασία περίπου 2-3 βαθμούς. Γενικότερα το τσίπουρο αποθηκεύεται στο ψυγείο ή όχι; Προσωπικά το πίνω κρύο και με πάγο.
Εμφάνιση 1-15 από 69
Θέμα: Τσίπουρο στο ψυγείο;
-
24-10-13, 22:04 Τσίπουρο στο ψυγείο; #1
-
24-10-13, 22:18 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #2
Φυσιολογικό είναι μη ανησυχείς.
-
24-10-13, 22:19 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #3
ειναι φυσιολογικο μην εχεις απολυτως κανενα ανχος!
-
24-10-13, 22:27 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #4
Στην τσικουδιά θεωρείται σημάδι κακής ποιότητας, δηλαδή πως είναι νερωμένη, επειδή ακόμη και σε συνθήκες κατάξυψης η τσικουδιά δεν παγώνει εκτός κι αν έχει αραιωθεί σκόπιμα, για το τσίπουρο δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι κριτήριο...αλλά υποθέτω ότι σημαίνει ότι δεν είναι "καθαρό"..
-
24-10-13, 22:36 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #5
Φίλε μου να σου πω ακριβώς τι γίνεται.
Ποτέ μα ποτέ δεν θα βάζεις τσίπουρο ΜΕ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ στο ψυγείο.
Το άσπρισμα είναι λόγω του γλυκάνισου και τα κομματάκια είναι η κρυσταλοποίηση του γλυκάνισου.
Εννοείται ότι αυτό το πράγμα δεν το πίνεις ούτε με κανόνια στην κατάσταση που είναι.
Αν θέλεις να το πιείς θα το βγάλεις απο το ψυγείο και θα το αφήσεις να συνέλθει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να γίνει πάλι διαφανές το υγρό.
Και δεν θα κάνεις πειράματα με το βάλε βγάλε του μπουκαλιού στο ψυγείο.
Αν το κάνεις κανα 2-3 φορές το πάγωσε-ξεπάγωσε του τσίπουρου τότε τερματίζει και καλύτερα να μην το πιείς.
Καλύτερα το τσίπουρο με γλυκάνισο να το έχεις έξω απο το ψυγείο σε μέρος σκιερό και δροσερό και να χώνεις πολλά παγάκια στο ποτήρι σου.
ΜΟΝΟ το τσίπουρο ΧΩΡΙΣ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ μπορείς να το βάλεις μέχρι και στην κατάψυξη και δεν παθαίνει τίποτα.
Ούτε παγώνει ούτε κρυσταλοποιείται και μπορείς να το πιείς κατευθείαν μόλις το βγάλεις απο το εκεί.
ΑΝ όμως το τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) σου παγώσει μέσα στην κατάψυξη τότε είναι μπόμπα γεμάτη με περίεργες χημικές ουσίες και το πετάς για να μην τυφλωθείς.
(όλα αυτά στα γράφω δοκιμασμένα και ελεγμένα μετά απο αρκετές καζανιές τσίπουρου)
Tο σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσα χθές.
Γυναίκα που χειροκροτείται....μπέσα δεν έχει.
Το γενόσημο του Viagra και του Depon είναι......το τσίπουρο.!
AΡΣΕΝΙΚΟΣ γίνεσαι λόγω γονιδίων...
ΑΝΤΡΑΣ γίνεσαι λόγω ηλικίας...
ΜΠΕΣΑΛΗΣ γίνεσαι λόγω της ανατροφής σου και...
ΚΥΡΙΟΣ γίνεσαι λόγω της συμπεριφοράς σου.
-
24-10-13, 23:59 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #6
Μάλιστα.....
οπότε δεν το πίνω λες από το ψυγείο αν άσπρισε, αλλά όταν ασπρίζει απλά με την προσθήκη πάγου, τότε αυτές οι "περίεργες χημικές ουσίες" που λες ότι δημιουργούνται, πάλι δε δημιουργούνται έτσι; Η περίπτωση της ''τύφλωσης'' συμπεριλαμβάνεται στις "δοκιμές και ελέγχους" που λες ότι έχεις διεξάγει;
Ας ήμαστε ακριβείς.
-
25-10-13, 07:58 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #7
Είμουν ακριβέστατος.
Να στο ξαναπώ.
Οταν το τσίπουρο (με γλυκάνισο)το έχεις μέσα στο ψυγείο και είναι άσπρο και έχει κρυσταλοποιηθεί ο γλυκάνισος του τότε ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΝΕΙΣ.
Για να το πιείς θα πρέπει να το βγάλεις έξω απο το ψυγείο και να το αφήσεις σε θερμοκρασία δωματίου (και μακριά απο ήλιο)
μέχρι να λιώσουν οι κρύσταλοι του γλυκάνισου και να φύγει το άσπρο του χρώμα.
Αν θελήσεις να το ξαναβάλεις στο ψυγείο το τσίπουρο τότε μέχρι μια-δύο φορές το πολύ μπορείς να το κάνεις.
Παραπάνω απαγορεύεται.
Μπορεί να ακούσεις απο μερικούς ότι το τσίπουρο (με γλυκάνισο)δεν παθαίνει τίποτα με το βάλε-βγάλε στο ψυγείο
αλλά αυτές οι απόψεις είναι για γέλια γιατί με την προσωπική υγεία δεν παίζουμε και ειδικά όταν αφορά το αλκοόλ.
Οταν στο ποτηράκι σου βάζεις τσίπουρο (με γλυκάνισο)και αυτό ασπρίζει είναι λογικότατο (λόγω του γλυκάνισου)
και μπορείς να βάλεις (στο ποτήρι σου)όσα παγάκια θέλεις άφοβα.
Πάμε τώρα στο τσίπουρο άνευ γλυκάνισου.
Οταν το τσίπουρο (ανευ γλυκάνισου) είναι καθαρό και δεν έχει μέσα του διάφορες παράξενες χημικές προσθήκες
και μπαίνει είτε στο ψυγείο είτε στην κατάψυξη τότε σε καμμία περίπτωση δεν παγώνει
και το χρώμα του παραμένει διαφανές και καθαρό χωρίς καμμία κρυσταλλοποίηση.
Το τσίπουρο (ανευ γλυκάνισου)αν τυχόν και σου παγώσει μέσα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη
ή αν παρουσιάσει σημάδια κρυσταλλοποίησης τότε το παίρνεις και το πετάς στα σκουπίδια.
Σίγουρα μέσα του υπάρχουν παράξενες χημικές προσμίξεις.
(Προσωπικά εγώ πριν 7 χρόνια έμεινα στο νοσοκομείο 5 ημέρες με δύο ορούς στα χέρια μου
για να συνέρθω απο τσίπουρο το οποίο μεσα του πρέπει να είχε ότι χημικό κυκλοφοράει στον πλανήτη)
Αυτά.Tο σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσα χθές.
Γυναίκα που χειροκροτείται....μπέσα δεν έχει.
Το γενόσημο του Viagra και του Depon είναι......το τσίπουρο.!
AΡΣΕΝΙΚΟΣ γίνεσαι λόγω γονιδίων...
ΑΝΤΡΑΣ γίνεσαι λόγω ηλικίας...
ΜΠΕΣΑΛΗΣ γίνεσαι λόγω της ανατροφής σου και...
ΚΥΡΙΟΣ γίνεσαι λόγω της συμπεριφοράς σου.
-
25-10-13, 11:42 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #8
@nikraven +1
Όλα αυτά ισχύουν, διαφωνώ εν μέρη μόνο στο ότι αν παγώσει στην κατάψυξη το πετάς.
Το πιο λογικό να είναι νερωμένο (όποτε πάλι πέταμα θέλει) και όχι να έχει τίποτα περίεργα χημικά.
Οία η Ηώ, ω Υιέ αεί Ει
-
25-10-13, 21:10 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #9
Γιώργη όταν μέσα στο αιθέριο απόσταγμα των σταφυλιών ή του κρασιού (που το λέμε τσίπουρο)
μπεί οτιδήποτε (έστω και μερικά ml νερού)κατά την διάρκεια της καζανιάς τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι νοθευμένο
(έστω και με νερό)και προσωπικά για μένα πάει για πέταμα.
Αλλος μπορεί να πεί ότι δεν έχει πρόβλημα να το πιεί αλλά εγώ προσωπικά το θεωρώ ήδη νοθευμένο.
Οπότε απο την στιγμή που θα το έχω μέσα στο ψυγείο και θα το δώ ότι πάγωσε
για μένα σημαίνει ότι είναι νοθευμένο (έστω και με νερό).
Και μπορεί να θεωρηθώ υπερβολικός αλλά θεωρώ ότι μέσα στην καζανιά ακόμα και αν ρίξεις τα κοτσάνια απο τα σταφύλια τότε το τσίπουρο το ρημάζεις.
Τσίπουρο σημαίνει απόσταγμα μόνο απο τις ρώγες των σταφυλιών και τίποτα περισσότερο.
Θα μου πείς ρε αδερφέ έξω στα μαγαζιά δεν έχεις πιεί σαβούρες??
Ναι εχω πιεί αλλά απο το πρώτο ποτήρι μόλις πάρω χαμπάρι ότι καίγονται τα σωθικά μου και κάτι δεν πάει καλά με την μυρωδιά του τσίπουρου
τότε το τερματίζω και πίνω μπύρες.Tο σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσα χθές.
Γυναίκα που χειροκροτείται....μπέσα δεν έχει.
Το γενόσημο του Viagra και του Depon είναι......το τσίπουρο.!
AΡΣΕΝΙΚΟΣ γίνεσαι λόγω γονιδίων...
ΑΝΤΡΑΣ γίνεσαι λόγω ηλικίας...
ΜΠΕΣΑΛΗΣ γίνεσαι λόγω της ανατροφής σου και...
ΚΥΡΙΟΣ γίνεσαι λόγω της συμπεριφοράς σου.
-
25-10-13, 22:26 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #10
-
25-10-13, 23:55 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #11
E όχι κι ακριβέστατος φίλε. Ακριβώς επειδή δεν θέλω να παίζω με την υγεία, για αυτό κι εγώ ρωτάω. Δηλαδή το να λες "παράξενες χημικές προσθήκες", "περίεργα χημικά", "ότι χημικό κυκλοφοράει στον πλανήτη", τα θεωρείς "ακρίβεια", όταν μιλάμε για υγεία;
Ωραία, δε το πίνω κατευθείαν, περιμένω να ξεασπρίσει όταν το βγάλω και πράγματι έγινε πάλι διάφανο. Αλλά δεν κατάλαβα ποια η διαφορά να ασπρίζει στο ποτήρι με παγάκια, ή να ασπρίζει στο ψυγείο σε κλειστό μπουκάλι. Ποια η διαφορά;
Επίσης το ότι έμεινες στο νοσοκομείο 5 μέρες, πάλι δεν λέει κάτι, από τι ήτανε; Ήπιες πχ 1 ποτηράκι και πήγες; Ήπιες 1 λίτρο μονοκοπανιά και πήγες; Έφαγες πχ κάτι χαλασμένο πριν και έπαθες τροφική δηλητηρίαση και μετά ήπιες κι ένα ποτηράκι, και πήγες;
Τέλος πάντων, έκανα προσπάθεια να είναι αξιόπιστος ο παραγωγός, αν και μικρός, αλλά πάλι δεν είμαι σίγουρος για την ποιότητα της επεξεργασίας. Τώρα που έγινε διάφανο εκτός ψυγείου, βλέπω στον πάτο κάποια μικρά κομματάκια, δε θυμάμαι αν υπήρχαν εκεί πριν το βάλω στο ψυγείο. Σαν πολύ μικρά κομματάκια από φελό, ή σαν χνούδι κάτι, λίγο πρασινωπό ας πούμε. Τι μπορεί να είναι; Να το φιλτράρω μήπως; Να το περάσω από ένα φίλτρο καφέ να τα κρατήσει;
Εχμ.. κι εσύ φαν της "ακρίβειας"; Σόρρυ, αλλά τι θα πει αυτό; Υπάρχουν αποδείξεις; Κι ο αυνανισμός λένε ότι "τυφλώνει" σε μικρές ηλικίες. Δεν ξέρω καμία περίπτωση ιατρική που να τυφλώθηκε κάποιος έφηβος λόγω υπερβολικής "προσπάθειας".
Όταν λέτε για τα κοτσάνια, μιλάμε για τη φάση του βρασίματος, ή όταν μένουν στο βαρέλι τα σταφύλια;
Άλλο να μην είναι η γεύση η "αυθεντική" για τους γνώστες και τα λοιπά, και άλλο ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.
-
26-10-13, 00:57 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #12Υδραυλικός, φωτογράφος, εραστής και ποιητής...
http://www.flickr.com/photos/120411235@N06/
-
26-10-13, 01:09 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #13
Αν δεν θες να καταλάβεις τι ρωτάς; Διάβασε για τα της απόσταξης. Τα κοτσάνια έχουν κυτταρίνη και όταν ζυμώνονται μαζί με τις ρόγες δημιουργείται μεθυλική αλκοόλη. Η μεθυλική αλκοόλη (ή Μεθανόλη) είναι ΠΟΛΥ τοξική για τον άνθρωπο και προκαλεί τύφλωση. Καλό είναι να ρωτάς και να μαθαίνεις και όχι να πετάγεσαι με σνομπ υφάκι νομίζοντας ότι τα ξέρεις όλα.
-
26-10-13, 04:09 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #14
Τι εννοείς δε θέλω να καταλάβω; Ρωτάω, αυτό δεν κάνω;
Και τι εννοείς πετάγομαι; Ποστάρω για να ρωτήσω. "Σνομπ υφάκι";; ROFL; Εντάξει, δεν είναι απαραίτητο να σου αρέσει το ύφος μου, αλλά τι ακριβώς "σνομπάρισα"; Τις απαντήσεις σου; Το ότι "νομίζω ότι τα ξέρω όλα" πάλι;;; Που το βρήκες αυτό; Καταλαβαίνεις τι γράφεις; Εγώ είμαι ο άσχετος που ρωτάω, ΕΣΥ είσαι που έγραψες "όποιος ξέρει, ξέρει". Δηλαδή ΕΣΥ είσαι αυτός, που λέει ότι ξέρει, όχι εγώ.
Καταλαβαίνω σε ποια χώρα ζούμε, αλλά όπως είπα, όταν είναι για θέματα υγείας, ΔΕΝ αρκούμαι στις κουβέντες καφενείου, αλλά ψάχνω εμπεριστατωμένα πράγματα.
Δεν μπορείς να αντιληφθείς και μόνος σου τη διαφορά μεταξύ του:
Το κοτσάνι μπορεί να σε τυφλώσει.
Τα κοτσάνια έχουν κυτταρίνη και όταν ζυμώνονται μαζί με τις ρόγες δημιουργείται μεθυλική αλκοόλη. Η μεθυλική αλκοόλη (ή Μεθανόλη) είναι ΠΟΛΥ τοξική για τον άνθρωπο και προκαλεί τύφλωση.
Τώρα είμαι αναγκασμένος να το ψάξω περισσότερο το θέμα με τις αποστάξεις και τη διαδικασία. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δίνουμε σταφύλι πριν λίγο καιρό (εποχικά) σε έναν τοπικό μικροπαραγωγό, μερικά τελάρα δηλαδή δικά μας, και αυτός μας δίνει τσίπουρο, με ή χωρίς γλυκάνισο αναλόγως τι ζητήσουμε. Ακριβώς δεν ξέρω τι κάνει, αλλά δεν είχα μεγάλη ανησυχία.
Αν ισχύουν αυτά που λέτε, τότε δεν ξέρω αν πρέπει να το πιω ή όχι. Βάζουμε όπως είναι τα σταφύλια με τα κοτσάνια, όλα στα βαρέλια, για ένα χρονικό διάστημα (μετά από πολτοποίηση) και μετά τα παίρνει αυτός και τα βράζει. Και στο βράσιμο "σκοτώνονται όλα" τα "κακά" και αυτό ξέρω μόνο!
Θα μου πεις σε ποιο στάδιο της διαδικασίας πρέπει να αφαιρούνται τα κοτσάνια, ή να το ψάξω μόνος μου;
Επίσης, υπάρχει κάποιο περιστατικό πραγματικής τύφλωσης από τέτοιου είδους τσίπουρο που να ξέρεις; Διότι τοξικό είναι το αλκοόλ γενικά για τον οργανισμό. Κάθε γουλιά σκοτώνει κύτταρα, ένα καλό μεθύσι δε, χτυπάει χαλαρά έναν διόλου ευκαταφρόνητο αριθμό εγκεφαλικών κυττάρων που αν θυμάμαι καλά δεν είναι από αυτά που "ξαναβγαίνουν"..
-
26-10-13, 06:41 Απάντηση: Τσίπουρο στο ψυγείο; #15
Παρόμοια Θέματα
-
Ψυγειο!!!
Από kontinos στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 14Τελευταίο Μήνυμα: 09-07-14, 14:04 -
ψυγείο ύψους 144cm
Από atrias στο φόρουμ Προσφορά - Ανενεργές ΑγγελίεςΜηνύματα: 8Τελευταίο Μήνυμα: 22-06-14, 10:39 -
Ψυγείο Πίτσος και αντιμετώπιση προς τον Πελάτη
Από Apsiman στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 44Τελευταίο Μήνυμα: 29-07-13, 09:43 -
Το Debian βγαίνει από το ψυγείο. Μήπως μπορούμε να το επισπέυσουμε;
Από paris1871 στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 5Τελευταίο Μήνυμα: 25-04-13, 18:52 -
Πιο υγειινός τρόπος για κρύο νερό στο ψυγείο;
Από TheUser στο φόρουμ Εκτός θέματοςΜηνύματα: 15Τελευταίο Μήνυμα: 04-11-12, 12:04
Bookmarks