Σελ. 5 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 34567101525 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 61-75 από 1361
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jim_p Εμφάνιση μηνυμάτων
    Κώδικας:
    $ cat /sys/bus/cpu/devices/cpu0/cpufreq/scaling_governor 
    powersave
    $ cat /sys/bus/cpu/devices/cpu0/cpufreq/scaling_driver
    acpi-cpufreq
    Το powersave εγω το βαζω τωρα το καλοκαιρι γιατι πανω απο τους 40C το fan του επεξεργαστη ανεβαινει στα 2000rpm και γινεται εκνευριστικο.
    Το powersave δεν με έκαιγε τόσο όσο το acpi-cpufreq. Το acpi-cpufreq είναι οκ οπότε αγνόησε την ερώτησή μου και πες ότι δεν στα ζήτησα.

Σε περίπτωση που βαριέται κάποιος με την ζέστη και ενδιαφέρεται να το διαβάσει, να εξηγήσω το σκεπτικό μου:

Ίσως θυμάμαι λάθος αλλά νομίζω πως, στο συντριπτικό τους ποσοστό, οι ασυμφωνίες μεταξύ hw - sw ρολογιού είναι με το hw να χάνει χρόνο και όχι να πηγαίνει μπροστά. Σε εσένα το hw ρολόι πάει μπροστά δηλαδή πιθανότερα το sw ρολόι πάει πίσω.

Έτσι μου ήρθε στο μυαλό η περίπτωση του frequency governor. Προτού εμφανιστούν οι ειδικοί pstate οδηγοί που εκμεταλλεύονται στο έπακρο το hw του επεξεργαστή και προτού εμφανιστεί ο acpi-cpufreq που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του acpi, υπήρχαν κάποιοι "χαζοί" οδηγοί. Ο τρόπος που δούλευαν αυτοί οι οδηγοί είχαν ως αποτέλεσμα όταν μειώνεται η συχνότητα να χάνει και το sw ρολόι οπότε η ώρα πήγαινε συνέχεια πίσω.

Σκέφτηκα λοιπόν μήπως το hw σου είναι παλιό και χρησιμοποιεί έναν από αυτούς τους οδηγούς οπότε και το sw ρολόι σου πήγε πίσω. Εφόσον όμως χρησιμοποιείς τον acpi-cpufreq δεν είναι αυτή η περίπτωση οπότε αγνόησε όσα έγραψα.
    "I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
    Γα.... την πολιτική ορθότητα.

Περιοχή
    skg
    Downloads
    1
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    360/360 Mbps
    ISP
    HCN
    Router
    MikroTik hAP ac²
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από imitheos Εμφάνιση μηνυμάτων
    Άσχετο: Κρίνοντας από την ώρα που σου έβγαλε, το μήνυμά σου το έγραψες στις 19:23 ; Γιατί εμένα το φόρουμ μου εμφανίζει ότι το έγραψες 18:23 (σαν δηλαδή να μην προσθέτει +1 για την καλοκαιρινή ώρα).
    Σε εμένα το δείχνει σωστά. Τσέκαρε αν έχεις επιλέξει Αυτόματη ρύθμιση στο Επιλογές θερινής/χειμερινής ώρας εδώ.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από x_undefined Εμφάνιση μηνυμάτων
    Σε εμένα το δείχνει σωστά. Τσέκαρε αν έχεις επιλέξει Αυτόματη ρύθμιση στο Επιλογές θερινής/χειμερινής ώρας εδώ.

Spoiler:

"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds

"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
    κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Happening now. Μπηγα για λιγο windows και το ρολοϊ εδω παει 1 ωρα μπροστα. Εινια πχ 8:08μμ.
    Εννοειται πως στο λινουξ εχω ορισει πως η ωρα στο bios εινια local και τη σωστη ζωνη ωρας και στα 2.
    ديميتريس

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Αυτό είναι θέμα εδώ και δεκαετίες λυμένο και είναι από τα πρώτα που κάνει ένας λινουξάς που θέλει και windows. https://www.google.com/search?q=reg+windows+utc

For 64-bit Windows, open regedit then browse to HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation. Create a new QWORD entry called RealTimeIsUniversal , then set its value to 1 . Reboot the system. The clock should now be in UTC time.25 Apr 2023

System time - Gentoo Wiki
    https://wiki.gentoo.org/wiki/System_time
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosts : 24-07-23 στις 19:39.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    8192/1024
    ISP
    Cyta Hellas
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΤΡΙΠΟΛΗ
    Happening now. Μπηγα για λιγο windows και το ρολοϊ εδω παει 1 ωρα μπροστα. Εινια πχ 8:08μμ.
    Εννοειται πως στο λινουξ εχω ορισει πως η ωρα στο bios εινια local και τη σωστη ζωνη ωρας και στα 2.
    Για να είσαι σίγουρος δες τι γράφει όταν δίνεις "timedatectl". Στο result πρέπει να έχει κάτι του τύπου "RTC in local TZ: yes"
    Κάνω προσπάθεια να βάζω ; αντι για ?

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hammered Εμφάνιση μηνυμάτων
    Για να είσαι σίγουρος δες τι γράφει όταν δίνεις "timedatectl". Στο result πρέπει να έχει κάτι του τύπου "RTC in local TZ: yes"
    Αυτό θα το βγάζει όταν το RTC είναι στην τοπική ώρα και όχι σε UTC.
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Αν και τα ξερουμε ολοι, να τα κανω πιο λιανα για "το θεμα που ειναι λυμενο εδω και δεκαετιες", μιας και εχω dual boot 15+ χρονια.
    Τα windows πιστευουν πως το ρολοϊ του bios εινια σε local time, το λινουξ πιστευει οτι εινια σε utc, οποτε προσθετει Χ ωρες για να το φερει στη σωστη ωρα. Για εμας που ειμαστε σε gmt+2 αυτη η διαφορα ειναι +2 ωρες (eet, east european time).

Για αυτο υπαρχουν οι 2 γνωστες λυσεις
    - ειτε οριζεις στα windows πως το ρολοϊ εινια σε utc με την αλλαγη στη registry
    - ειτε οριζεις στο λινουξ πως το ρολοϊ εινια σε local με την αλλαγη στο timedatectl (μιας και ειμαστε στην εποχη του systemd)
    Επειδη θεωρω πιο λογικο το να εινια το ρολοϊ του bios σε local, εχω κανει το δευτερο και το timedatectl λεει αυτο ακριβως που ανεφερε ο hammered. Αν κανω ΚΑΙ το πρωτο θα εχω το ιδιο προβλημα απο την αντιστροφη πλευρα.

Στην περιπτωση μου, το ρολοϊ στα windows ειναι ΜΙΑ μονο ωρα μπροστα και αυτο δεν καταλαβαινω. Ακομα και αν υποθεσουμε οτι ειναι σφαλμα που δημιουργειται λογω της θερινης ωρας (gmt συν +2 το timezone συν +1 για summert time, eest, east european summer time), δεν ταιριαζει αυτη η +1 ωρα γιατι θα επρεπε να ειναι +3 ωρες. Καταλαβατε?
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    Αυτή τη στιγμή είμαστε σε θερινή ώρα, άρα είμαστε σε GMT+3. Μήπως η μία επιπλέον ώρα είναι από εκεί;

Σε εμένα εδώ και χρόνια στα μηχανήματά μου έχω το RTC σε UTC και τα λειτουργικά όλα (συμπεριλαμβανομένων των Windows) το βλέπουν σωστά, χωρίς να αλλάζουν μπρος πίσω με την παραπάνω ρύθμιση στο registry.
    ... Morpheus: What is "real"? How do you define "real"? If you 're talking about what you can feel, what you can smell, what you can taste and see, then "real" is simply electrical signals interpreted by your brain...

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Καταλαβατε?
    Ότι θες να κλαίγεσαι. Όλα τα unix είναι σε UTC, όλο το internet σε UTC, τα mac σε UTC, τα windows είναι odd one out.

Η ώρα του BIOS πρέπει να είναι UTC γιατί δεν είναι φουλ λειτουργικό για να έχει το database με τα local times, που άλλωστε αλλάζουν συνεχώς.
    Spoiler:
    Πχ. η Αίγυπτος, αν είναι κοσμικό κόμμα στην εξουσία, έχει summertime, αν είναι μουσουλμανικό κόμμα όχι.

Κάνε αυτό που λέει το gentoo wiki και το πρόβλημά σου θα φύγει.
    Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giorgosts : 24-07-23 στις 21:47.

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    @giorgosts
    Θα το κανω αν μου εξηγησεις γιατι ειναι +1 ωρα και οχι +2, αλλιως, οπως και στο θεμα της nvidia, μην με κανεις να γραφω τα ιδια!
    Επισης, ειπα παραπανω οτι εδω και 15 χρονια εχω/προτιμω την λυση του "το ρολοϊ στο bios εινια σε local" σε ολα τα λινουξοειδη μου, ακομα και σε οσα δεν ειναι dual boot, πχ το μπρικι (στο rpi δεν θυμαμαι τι εχω).

@GoofyX
    Δεν θα ηταν +3 τοτε? Γιαυτο λεω γιατι ειναι +1 και οχι κατι αλλο! Αν και τα 2 λειτουργικα ειανι σε θερινη ωρα, θα επρεπε να ειναι και παλι +2.
    ديميتريس

Περιοχή
    Θεσσαλονίκη
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    102400/10240
    ISP
    Vodafone
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΤΟΥΜΠΑ
    Router
    Fritz!box 7530
    @GoofyX
    Δεν θα ηταν +3 τοτε? Γιαυτο λεω γιατι ειναι +1 και οχι κατι αλλο! Αν και τα 2 λειτουργικα ειανι σε θερινη ωρα, θα επρεπε να ειναι και παλι +2.
    Δεν ξέρω, μήπως έχεις λάθος timezone στα Windows; Γι' αυτό βλέπεις ότι το λογικό είναι όλα τα λειτουργικά να ξέρουν ότι το RTC είναι σε UTC (να έχουν μια βάση αναφοράς) και από εκεί και πέρα, ανάλογα με τη ρύθμιση του timezone να αλλάζουν την ώρα αντίστοιχα. Από τη στιγμή που υπάρχει ρύθμιση για την UTC ώρα στα Windows, γιατί δεν το κάνεις έτσι για να μην παιδεύεσαι με τις αλλαγές από το μεν στο δε; Δεν μπαίνεις στο BIOS συνέχεια για να βλέπεις την ώρα που θα είναι πίσω 3 ώρες, στα λειτουργικά δουλεύεις κάθε φορά και το θέμα είναι εκεί να είναι σωστά.

Γνώμη μου λοιπόν μην παιδεύεσαι να βρεις γιατί είναι μία ώρα πιο μπροστά στα Windows και κάνε αυτό που προτείνουμε.

Downloads
    50
    Uploads
    0
    Τύπος
    ADSL OTE
    Ταχύτητα
    20370/935
    ISP
    Conn-X 24Mbit
    DSLAM
    Cyta Hellas - ΚΟΖΑΝΗ
    Router
    level-one FBR-1416A
    Τα πράγματα μπερδεύονται όταν ανταλλάσσεις αρχεία μεταξύ των windows και linux http://www.pascal-hacker.de/info/it/sw/dst.htm

Τα windows έχουν πολύ legacy, είναι από την εποχή που όλος ο κόσμος (desktops, small business κλπ) ήταν windows και, κατά βάση, local. Τώρα έχεις iphones, androids, cloud services, mobile internet μέσα στα αεροπλάνα, κ.α. και πρέπει να υπάρχει interoperability. Γι αυτό και η ώρα του συστήματος πρέπει να είναι UTC και την τοπική ώρα την προσαρμόζουμε μετά, ανάλογα στο πού και σε ποιά εποχή ήμαστε.

Downloads
    4
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    49997/4997
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΞΑΝΘΗ
    Router
    Speedport W 724V
    SNR / Attn
    24,4(dB) / (dB)
    Θα πρέπει να πεις παραπάνω πληροφορίες για να σου απαντήσει κάποιος στο γιατί είναι +1. πχ:

α) Πότε μπήκες ξανά στα windows τελευταία φορά;
    β) Τι ζώνη ώρας λένε τα windows; Είναι ενεργοποιημένη η αυτόματη αλλαγή; (σύμφωνα με το internet, πατάς win + l -> Time & language -> Date & time -> Το αυτόματη αλλαγή καλοκαιρινής ώρας τι λέει).

Downloads
    26
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Εδωσες μεγαλη ιδεα για το bios, γιατι απο εκει φαινεται να παιρνει τη λαθος ωρα. Επισης εινια ΑΚΡΙΒΩΣ μια ωρα μπροστα.
    Κώδικας:
    # date
    Tue Jul 25 07:26:00 AM EEST 2023
    # hwclock 
    2023-07-25 08:25:59.624223+03:00
    Βεβαια αυτο το ειδα σημερα, οποτε ισως να γραψανε εκει την ωρα χτες τα windows. Και ναι, τα windows εινια στη σωστη ζωνη ωρας και με ενεργη την αυτοματη αλλαγη καλοκαιρινης ωρας. Στα windows ειχα να μπω ~10 μερες και δεν θυμαμαι αν ξαναμπηκα μετα τη διακοπη ρευματος... που ειχα ~10 μερες πριν.

Να συμπληρωσω πως αν το προβλημα ηταν utc vs local τα windows θα ηταν 2 ωρες ΠΙΣΩ, οχι μπροστα, οποτε δεν εινια εκει το προβλημα.
    ديميتريس

Σελ. 5 από 91 ΠρώτηΠρώτη ... 34567101525 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία