Δεν νομίζω ότι χρεώνει γενικά κι αόριστα προκαταβολικά η Nova.
Ο λογαριασμός γράφει πάνω ημερομηνίες υπηρεσίας οφειλής.
Πχ εμένα ο τελευταίος π ήρθε γράφει 02/09 έως 02/10.
Επίσης υπάρχουν συμβόλαια καμιά φορά (όχι συγκεκριμένα στη Nova, γενικά μιλάω) στα οποία πληρώνεις στην αρχή ένα πάγιο, ή κάποιο "κόστος ενεργοποίησης" ή "εγκατάστασης" και η εταιρεία στα επιστρέφει ως, παράδειγμα, 13ο πάγιο.
Πάρτους ένα τηλέφωνο να τους ρωτήσεις καλού κακού να δεις τί θα σου πούνε.
Εμφάνιση 8.086-8.100 από 9793
Θέμα: Nova FTTH
-
12-10-24, 13:15 Απάντηση: Nova FTTH #8086
-
12-10-24, 13:53 Απάντηση: Nova FTTH #8087
-
12-10-24, 14:13 Απάντηση: Nova FTTH #8088
Θα σου έλεγα να μπεις και στο Nova account να δεις ιστορικό λογαριασμών, αλλά εμένα μόνο μερικούς μου έχει κρατημένους, δεν έχει απ την αρχή του συμβολαίου.
Πάρτους πρώτα ένα τηλέφωνο και ρώτα ευγενικά να δεις τί θα σου πούνε.
Ειδικά αφού φαίνεται να θυμάσαι πολλές πληροφορίες, θα βγάλεις συνεννόηση πιστεύω.
Μπορεί να σου πούνε ήταν τέλος ενεργοποίησης.
Μπορεί να σου πούνε "κάναμε λάθος", δεν ξέρεις.
-
12-10-24, 14:26 Απάντηση: Nova FTTH #8089
Με το τηλέφωνο δεν έβγαλα άκρη επειδή δεν υπάρχω σαν πελάτης! Ναι, μόλις κόπηκε η σύνδεση όταν μπαίνω στο account μου έχουν διαγράψει όλους τους λογαριασμούς και όλες τις πληρωμές!
Βεβαίως τους έχω κρατημένους (όπως και τις πληρωμές). Το συμβόλαιο έγινε σε κατάστημα Nova και αναφέρει ότι τα τέλη ενεργοποίησης όπως και ο router είναι δωρεάν. Απλά προφορικά μου είπαν ότι τα πάγια προκαταβάλλονται οπότε πλήρωσα 31€ για να ξεκινήσει η σύνδεση.
Θα πρέπει να επισκεφτώ μάλλον το κατάστημα. Ευχαριστώ.
-
12-10-24, 22:13 Απάντηση: Nova FTTH #8090
Δεν έχεις το pdf του λογαριασμού; Εκεί τα γράφει αναλυτικά όλα, κυρίως τις ημερομηνίες που αφορά κάθε χρέωση (ή επιστροφή) παγίου.
Πράγματι, γενικά τα πάγια προπληρώνονται. Π.χ. σε εμένα, ο λογαριασμός που εκδόθηκε 26/9 έχει χρέωση παγίου 26/9 έως 25/10. Αν διακόψεις, γράφει τις ημερομηνίες που δεν έχεις χρησιμοποιήσει και το αντίστοιχο ποσό επιστροφής.
Αν δεν έχεις το πλήρες pdf, ίσως από το chat θα μπορούσες να ζητήσεις να σου το στείλουν.
-
12-10-24, 22:51 Απάντηση: Nova FTTH #8091
Έφαγα φλασιά, και είπα να το αναφέρω σαν σενάριο...
1) Συμβόλαια 12μηνα δεν υπάρχουν (από όσο ξέρω είναι 24μηνα όλα), και είπες πλήρωσες 13 πάγια.
2) Στους 13 μήνες παραμονής στη Nova, η ρήτρα για το πρόωρο σπάσιμο συμβολαίου βγαίνει περίπου 2 πάγια (τουλάχιστον τόσο βλέπω στο δικό μου συμβόλαιο).
3) Είχες πληρώσει 1 πάγιο προκαταβολικά, το οποίο αφαιρέθηκε από την ρήτρα, και απομένει σχεδόν άλλο 1 που οφείλεις.
Προφανώς απλά μαντεύω, έτσι? Δεν έχω μπροστά μου το συμβόλαιό σου, ούτε και ξέρω αν τυχόν κάπως το έσπασες αζημίως με καταγγελία πχ.
-
13-10-24, 00:20 Απάντηση: Nova FTTH #8092
Όχι 12μηνο ήταν το συμβόλαιο (επαγγελματικό). Με πήραν τηλέφωνο ότι έληξε και να το ανανεώσουμε. Τους ζήτησα 300άρα, μου είπαν ότι δεν γίνεται κι για αυτό έφυγα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος camber : 13-10-24 στις 00:26.
-
14-10-24, 13:55 Απάντηση: Nova FTTH #8093
Τώρα η Nova Θέλει να θεωρείται σοβαρή εταιρία;
Στο "εξοχικό" μου στη Νέα Μάκρη υπάρχει ήδη εδώ και 2 χρόνια έτοιμη εγκατάσταση με BEP κτλ από Cosmote (στις αποθήκες του κάθε σπιτιού)
Ο κανονισμός κτιρίου επειδή έχει και καταστήματα μπροστά ορίζει να περαστούν αυτά τα καλώδια από σωλήνες που υπάρχουν ήδη ανά οικία. Όσοι έχουν βάλει FFTH Cosmote έτσι το έχουν κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα.
Έχουμε ενεργό συμβόλαιο 50 VDSL στη Nova και κάνουμε αίτηση για FFTH. Φτάνει η ώρα μετά από 3 μήνες αναμονή (καθυστέρησε λόγω λάθος αναγραφής ορόφου μου είπανε) για την οριζόντια εγκατάσταση έρχεται ο τεχνικός και δεν μπορεί να περάσει την οπτική γιατί δεν έχει Splicer. Η έτοιμη οπτική ίνα με τα βύσματα δεν μπορεί να περάσει από τη σωλήνα και χρειάζεται Splicer. Με παίρνουν μετά από Nova τηλέφωνο και μου λένε ότι δεν μπορούν να μου κάνουν τη σύνδεση γιατί δεν διαθέτουν splicer και ο μόνος τρόπος για να γίνει η εγκατάσταση είναι να τους τα ετοιμάσω όλα έγώ με δικό μου κόστος!!!!
Πραγματικά τώρα θεωρούνται σοβαρή εταιρία και δεν έχουν εργολάβους με δυνατότητα εγκατάστασης FFTH με χρήση splicer; Δεν έχουν 900 Ευρώ να δώσουν να πάρουν ένα Splicer;
Μπορώ άραγε να κάνω αίτηση στον ΟΤΕ χωρίς να χρειαστεί να πληρώσω ποινή στο συμβόλαιο γιατί έχω ακόμα 1 χρόνο; Μπορώ να επικαλεστώ και τι για να φύγω ατελώς;
-
14-10-24, 14:18 Απάντηση: Nova FTTH #8094
Μπούρδες;
Τα συνεργεία που έστειλε η NOVA, στη μία παροχή μου, είχε κανονικά splicer. Το άλλο, προφανώς φτηνότεροι, απλά είχε βιδωτά φισάκια να τερματίσει την ίνα. Ντάξ, παιδεύτηκε λίγο να το πετύχει σωστά, αλλά το έκανε.
Τσάμπα είναι, πάρε καμιά δεκαριά να τους τα δώσεις: https://www.skroutz.gr/s/31933039/Ma...ode-9-125.html (δε το έχει ο skroutz, αλλά βλέπεις περί τίνος πρόκειται, κάνε αναζήτηση με αυτό και θα βρεις κατόπιν παραγγελίας ~2€). Τώρα αν τους λείπουν και τα υπόλοιπα εργαλεία, εεε.... πολύ φτηνά συνεργεία στέλνουν πλέον."... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
14-10-24, 16:15 Απάντηση: Nova FTTH #8095
Εμένα στην οριζόντια μου έβαλαν βιδωτό φισακι... Είχε μεν ένα τετράγωνο μεταλλικό πραγματακι που έβαλε την ίνα μέσα μάλλον για να βγάλει τη μόνωση πριν το βάλει στο φις, δεν ξέρω...
Για τη περίπτωση του φίλου επάνω δε γίνεται να ζητήσει αλλαγή συνεργείου; Να έρθει άλλο;-GOVERNMENT ECONOMIST VIRUS: Nothing works, but all your diagnostic software says everything is fine. :x
Gre-goir-X23.
-
15-10-24, 09:54 Απάντηση: Nova FTTH #8096
Με πήραν επίσημα από το 13800 μετά την ενημέρωση τους από το τεχνικό τους που ήρθε. Ακριβώς αυτά είπα και εγώ, μα γίνεται να μην έχετε συνεργείο με splicer και μου λέει ναι κύριε δεν έχουμε. Οι λύσεις που μπορούμε να προτείνουμε είναι να φωνάξετε εσείς δικό σας ηλεκτρολόγο να περάσει την οπτική ίνα από τη σωλήνα και να έρθουμε εμείς μετά να τη συνδέσουμε. Τους λέω μα σοβαρά μου προτείνεται κάτι τέτοιο και μου λέει ναι κύριε. Πως θέλετε να συνεχίσουμε; Του λέω να μου φέρεις συνεργείο με splicer όπως έχει φέρει ο ΟΤΕ στα άλλα σπίτια. Μου λέει μα σας είπα δεν γίνεται και του λέω, σοβαρή εταιρία είστε, δεν έχετε εσείς συνεργείο με splicer και περιμένετε να βρώ εγώ ηλεκτρολόγο που θα ξέρει από οπτικές και θα έχει και Splicer .... και ακύρωσα την αίτηση.
Μετά ξανακάλεσα να διαμαρτυρηθώ το τμήμα FFTH και μου πετάνε το κορυφαίο, το αίτημα ακυρώθηκε γιατί ο συνδρομητής δεν δέχτηκε την προτεινόμενη απο εμάς λύση εγκατάστασης.... για γέλια....Τους είπα ότι είναι στην ευθύνη του παρόχου η οριζόντια και δεν μπορείτε να μου προτείνετε ως λύση να πληρώσω εγώ ηλεκτρολόγο για να σας τα ετοιμάσει. Παράλληλα, υπάρχει σωστή λύση που έχει ακολουθηθεί στα υπόλοιπα σπίτια και εσείς σαν εταιρία δεν μπορείτε να την προσφέρεται. Άρχισε κάτι ηλίθιες δικαιολογίες και μείναμε εκεί.
Εγώ θέλω να πάω ΟΤΕ τώρα και να μην πληρώσω πέναλτυ, αλλά από την άλλη λέω αξίζει το μπλέξιμο για το εξοχικό (αν και πάμε σχεδόν κάθε ΣΚ) ας τελειώσει το συμβόλαιο και βλέπουμε.....
ΥΓ. Ίσως επειδή είναι στη Νέα Μάκρη να μην μπορούν να στείλουν άλλο συνεργείο.....τους το ζήτησα πολλές φορές.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ermis333 : 15-10-24 στις 10:00.
-
15-10-24, 10:04 Απάντηση: Nova FTTH #8097
Ναι, μπορεί επειδή είναι μακρυά να μην αναλαμβάνει κανείς με σοβαρό εξοπλισμό να μετακινείται μέχρι εκεί. Αλλά και πάλι, γελοίο.
Υπομονή να λήξει ότι έχεις και φύγε για άλλο πάροχο. Ή δες μήπως παίξει κανένα δωρεάν πάγιο και την κάνεις πιο νωρίς."... στη γαλέρα της ζωής μου τράβηξα άγριο κουπί." - Θ.Β.
----
Είναι να απορείς πώς ο λαός που γνώρισε καλύτερα από τον καθένα την θηριωδία του ισχυρού, ώντας στην θέση αυτού πράττει τα ίδια!!!
It's a marvel to me that the people who have an intimate knowledge of the brutality brought by the mighty, being in their place act the same!!!
-
15-10-24, 11:20 Απάντηση: Nova FTTH #8098
Κατανοώ την οπτική σου, αλλά σε αυτό μου φαίνεται πιο λογική η προσέγγιση του παρόχου. Δεν έχει να κάνει με τη Nova καθεαυτή, αλλά με τον συγκεκριμένο εργολάβο που δραστηριοποιείται στην περιοχή σου. Εμένα πχ ήταν ο ίδιος εργολάβος με τα ίδια υλικά και τεχνικές τόσο για για Cosmote όσο και για Nova. Ούτε αυτός είχε splicer, έβαζε μόνο προτερματισμένα καλώδια Huawei, και μάλιστα αρκετά άτεχνα.
Από τη στιγμή που δεν χρεώνουν την οριζόντια (όπως έκαναν παλιότερα) και δεδομένου ότι υπάρχει και το πρόγραμμα Smart Readiness που επιδοτεί την εγκατάσταση οριζόντιας καλωδίωσης οπτικής ίνας, δεν μου φαίνεται παράλογο να σε παραπέμψουν σε ιδιώτη, εφόσον η δική τους εγκατάσταση δεν σε ικανοποιεί. Πάντως και το κουμπωτό/βιδωτό βύσμα, αν και υποδεέστερο, θεωρείται εντός προδιαγραφών.
-
15-10-24, 11:45 Re: Απάντηση: Nova FTTH #8099
-
15-10-24, 12:19 Απάντηση: Nova FTTH #8100
Ακριβώς.
Επειδή στο φαντασιακό υπάρχει η αίσθηση ότι με τον ΟΤΕ δια μαγείας υπάρχουν λύσεις δια πάσαν νόσον,
θέλω πολύ να δω το φίλο να αιτηθεί FTTH στον ΟΤΕ,
να του έρθουν τα ίδια συνεργεία που του ήρθαν με τη Nova,
και μετά να παίρνει τηλέφωνα την υποστήριξη του ΟΤΕ να τους λέει πόσο σοβαρή εταιρεία είναι...
Τέλος πάντων υπάρχει για όλους ένα μητρώο με εγκαταστάτες οπτικών ινών,
το βρίσκετε στο σύνδεσμο
https://smartreadiness.gov.gr/egkatastates
έχει ονοματεπώνυμα και στοιχεία επικοινωνίας ανά περιοχή
και εγώ στη μεγάλη ανάγκη αυτό που θα έκανα
θα επικοινωνούσα για το πρόβλημα απευθείας πρώτα με εγκαταστάστες αν αναλαμβάνουν και συνεργάζονται με τον συγκεκριμένο πάροχο για οριζόντια εγκατάσταση,
και έπειτα θα έκανα μια κρούση εκ νέου στον πάροχο επανερχόμενος με το πλήρες ιστορικό της αίτησης.
Αυτά μπας και δίνουμε καμία λύση στο τέλος.
Bookmarks