Σελ. 348 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 328338343346347348349350353358368 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση 5.206-5.220 από 6245
    Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από minas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είναι σαν να λες "θέλω να πάρω αυτοκίνητο"... τι απάντηση περιμένεις, όλα τα μοντέλα της αγοράς;
    Εννοώ κάποια δοκιμασμένη και οικονομική λύση. Δεν ξέρω τι άλλη πληροφορία χρειάζεται να σας πω.. Τώρα ξεκινάω αυτό το χόμπι.

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kalidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Εννοώ κάποια δοκιμασμένη και οικονομική λύση. Δεν ξέρω τι άλλη πληροφορία χρειάζεται να σας πω.. Τώρα ξεκινάω αυτό το χόμπι.
    Δοκιμασμένη και οικονομική είναι και τα Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor.
    Είναι πάμφτηνα και έχουν οθονούλα και συνδεσιμότητα με εφαρμογή.

Πάντως είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και στο τρέχον θέμα, υπάροχυν αρκετά πλούσιες πληροφορίες εάν κάνεις μία αναζήτηση, και θα πάρεις και μια ιδέα για το τι επιλογές υπάρχουν.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    300/30,1g/1g,600/120,450/
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από athkal Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τώρα είπες την μαγική λέξη "Ariston". Έχω ένα λέβητα αερίου Ariston από το 2020. Πιθανότατα δεν είχα ζητήσει έκδοση με wifi, όμως το χειριστήριο που έχει γράφει "SENSYS-Ready for Ariston NET". Βέβαια μέσα στο μενού του δεν έχει επιλογή για wifi. Το δε μενού του είναι εξαιρετικά δύσχρηστο....Μήπως κάποιος γνωρίζει πως μπορώ να προσθέσω τον χειρισμό μέσω wifi και apk, ή είναι σύστημα "κλειστό" και μόνο από την Ariston διαθέσιμο?
    **Υποθέτω ότι χρειάζεται ειδική πλακέτα wifi που "κουμπώνει" επάνω στον λέβητα...ίσως κάτι τέτοιο? deleted link
    ***UPDATE: Από την αντιπροσωπεία μου είπαν να πάρω το με κωδικό 3319089 "light gateway"....που το βρήκα π.χ. εδώ....https://www.alphaclimagr.gr/product/...-net-wifi.html
    ***update 2: Το έκλεισα ήδη να μπει το εξάρτημα που κουμπώνει πίσω από το ήδη υπάρχον χειριστήριο...102 ευρώ. Η τελική μορφή του είναι όπως φαίνεται εδώ (αυτό που θα αγορασθεί είναι το πίσω τμήμα - με τα πράσινα ενδεικτικα λεντ) https://www.levitesaeriou-thessaloni...on-sensys-net/
    Θεϊκό κάψιμο έχω φάει αυτές τις ημέρες λόγο του ότι αλλάζω 24 κάμερες στη δουλειά και τρέχω... whirlpool πήρα και όχι Ariston, συγνώμη
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Περιοχή
    GR/Crete
    Downloads
    25
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    24576/1024
    ISP
    OTEnet
    Router
    Siemens κάτι
    SNR / Attn
    9,1(dB) / 28(dB)
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kalidas Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θέλω να βάλω σε όλο το σπίτι σε κάθε δωμάτιο αισθητήρα θερμοκρασίας και υγρασίας. Τι λύσεις υπάρχουν;
    Απάντηση Copilot

Υπάρχουν πολλές λύσεις για να εγκαταστήσετε αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σας. Εδώ είναι μερικές επιλογές:

Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2: Ένας οικονομικός και αξιόπιστος αισθητήρας που συνδέεται μέσω Bluetooth και μπορεί να παρακολουθείται μέσω της εφαρμογής Mi Home.

Aqara Temperature and Humidity Sensor: Συμβατός με το Apple HomeKit, αυτός ο αισθητήρας προσφέρει ακριβείς μετρήσεις και μπορεί να ενσωματωθεί σε αυτοματισμούς του σπιτιού σας.

Netatmo Smart Indoor Climate Monitor: Ένας πιο προηγμένος αισθητήρας που παρακολουθεί θερμοκρασία, υγρασία, ποιότητα αέρα και επίπεδα θορύβου. Συνδέεται μέσω Wi-Fi και μπορεί να παρακολουθείται μέσω της εφαρμογής Netatmo.

Shelly H&T: Ένας αισθητήρας που λειτουργεί με μπαταρία και συνδέεται μέσω Wi-Fi. Μπορεί να ενσωματωθεί σε συστήματα αυτοματισμού όπως το Home Assistant.
    Θέλει διάβασμα

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από BlueChris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Θεϊκό κάψιμο έχω φάει αυτές τις ημέρες λόγο του ότι αλλάζω 24 κάμερες στη δουλειά και τρέχω... whirlpool πήρα και όχι Ariston, συγνώμη
    Ναι όμως την "ζημιά" την έκανες σε εμένα...θυμήθηκα τον λέβητα αερίου της Ariston που έχω από το 2020, αναρωτήθηκα "γιατί δεν έβαλα wifi τότε?", είδα ότι στο ήδη υπάρχων χειριστήριο απλά μπαίνει πίσω ένα module για wifi...έψαξα και το παρήγγειλα ήδη για την άλλη εβδομάδα μαζί με το service του λέβητα. Άρα το "λάθος" σου το πλήρωσα εγώ

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    ΟΤΕ Conn-x
    Μίας που λες για κάμερες, θέλω να βάλω στο σπίτι 3-4 εξωτερικές κάμερες η μια να είναι και ptz και επίσης να μπορούν να μπουν και σε HA.
    απλά δεν θέλω να γεμίσω τους τοίχους με κανάλια και καλώδια, αναγκαστικά πάω σε wifi εκδοχή?
    υπάρχει κάποιο topic για κάμερες για να μην είναι εκτός θεματος?

Περιοχή
    Πετρούπολη
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    500/250
    ISP
    NOVA
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimgk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Μίας που λες για κάμερες, θέλω να βάλω στο σπίτι 3-4 εξωτερικές κάμερες η μια να είναι και ptz και επίσης να μπορούν να μπουν και σε HA.
    απλά δεν θέλω να γεμίσω τους τοίχους με κανάλια και καλώδια, αναγκαστικά πάω σε wifi εκδοχή?
    Τιποτα δεν ειναι offtopic εδω.

μα ουτως η αλλως θα βαλεις καναλια για να παει ρευμα στις καμερες . οποτε πας σε καλωδιακες .
    The gr81 .

Περιοχή
    Ίλιον
    Downloads
    4
    Uploads
    0
    Ταχύτητα
    ADSL 8/1 & FTTH 500/250
    ISP
    Wind ADSL & Nova FTTH
    DSLAM
    Wind - ΙΛΙΟΝ
    Router
    Zyxel-Nokia > SFOS bridge
    Καλύτερα PoE για να μη χρειαστεί να περνάνε καλώδια ρεύματος.
    Από το 2014 VDSL περίμενα..
    Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
    Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Δοκιμασμένη και οικονομική είναι και τα Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor.
    Είναι πάμφτηνα και έχουν οθονούλα και συνδεσιμότητα με εφαρμογή.

Πάντως είναι κάτι που το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές και στο τρέχον θέμα, υπάροχυν αρκετά πλούσιες πληροφορίες εάν κάνεις μία αναζήτηση, και θα πάρεις και μια ιδέα για το τι επιλογές υπάρχουν.
    Έχω τέτοια μέχρι και στο ψυγείο μου λένε θερμοκρασία στη συντήρηση και κατάψυξη. Της κατάψυξης μάλιστα στους -18 η οθονη δεν λειτουργεί αλλά δεν με νοιάζει γιατί απλά το παίρνω στο HA

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από dimgk Εμφάνιση μηνυμάτων
    Πάρε ότι θες, φτάνει να υποστηρίζει onvif. Τώρα σε ptz μόνο κάποιες μπορούν να φέρουν το ptz στο ΗΑ οπότε θέλει ψάξιμο.
    Σε ποιότητα καμερών με ότι έχουν πιάσει τα χέρια μου τις έχω στην εξής κατάταξη

1. Mobotix (απλά δεν υπάρχουν σαν μηχανήματα)
    2. HikVision
    3. Dahua
    4.
    5.
    Xx. Reolink

και μετά το χάος... Για μένα φτηνές και πάρα πολύ καλές κάμερες είναι πραγματικά οι Hikvision, ούτε πολύ ακριβές ούτε φτηνές αλλά πολύ ποιοτικές ακόμα και τα φτηνά μοντέλα με πολλές ρυθμίσεις σε ποιότητα εικόνας/motion alarms κλπ.
    Στη δουλειά πήρα και λίγες Reolink 810A που οκ δεν έχουν σοβαρό FOV αλλά έχουν αναγνώριση σε Ζωο/Άνθρωπο/Αυτοκίνητο και το κάνουν σωστά στέλνοντας και στο καταγραφικό το info για όλα.

Τώρα τη δουλειά σου την κάνεις και με φτηνές τύπου TP-Link, Srihome κλπ αλλά καμία σχέση. Εγώ σπίτι έχω κυρίως Srihome που νταξ δεν .. και τσουκου τσουκου της αλλάζω με HikVision.
    Με το wifi δεν υπάρχει θέμα, μια χαρά θα είσαι.

Εν τέλει, για το σπίτι ή Hikvision ή Reolink για σχετικά φτηνά και οκ αλλά θέλει ψάξιμο για το ΗΑ και το PTZ όπως είπα.

Περιοχή
    Λάρισα
    Downloads
    9
    Uploads
    0
    Τύπος
    VDSL2
    Ταχύτητα
    204800/20480
    ISP
    CosmOTE
    DSLAM
    ΟΤΕ - ΑΚΑΔΗΜΙΑ
    Router
    FRITZ!Box 7590
    Path Level
    Fastpath
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από griniaris Εμφάνιση μηνυμάτων
    Τιποτα δεν ειναι offtopic εδω.

μα ουτως η αλλως θα βαλεις καναλια για να παει ρευμα στις καμερες . οποτε πας σε καλωδιακες .
    Ακριβως. Στην τελικη, poe.

Εκτος αν θελει καποιος να βαλει πανελ.

- - - Updated - - -

Εδεησαν επιτελους να το κυκλοφορησουν (Q3 2024 κατα τα αλλα).
    https://www.electropages.com/2024/11...sensor-modules

Καποιος εψαχνε μετρησεις για φορμαλδευδη. Ο Κωστας νομιζω. Λιγη υπομονη και λογικα θα κυκλοφορησει καποια ετοιμη λυση.

Περιοχή
    Espoo, FI
    Downloads
    41
    Uploads
    0
    Άρθρα
    4
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    1G/1G
    ISP
    Elisa
    Router
    Unifi Gateway Max
    Εν τέλει, για το σπίτι ή Hikvision ή Reolink για σχετικά φτηνά και οκ αλλά θέλει ψάξιμο για το ΗΑ και το PTZ όπως είπα.
    Έβαλα το καλοκαίρι μια Reolink E1 Outdoor Pro και φέρνει PTZ στο ΗΑ. Βέβαια έχουμε μια καθυστέρηση από την εντολή μέχρι την εκτέλεση, αλλά εντάξει, για παιχνίδι είναι.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Reolink_camera_HA.png 
Εμφανίσεις:  12 
Μέγεθος:  115,0 KB 
ID: 260265

- - - Updated - - -

Από περιέργεια δοκίμασα τώρα να την κουνήσω και είναι πολύ πιο αποκρίσιμη. Yay!

Το σπαστικό είναι ότι δεν έχει (ή δε βρίσκω εγώ) κίνηση με βήμα. Στην υλοποίηση του HA integration μόλις πατήσεις το κουμπί της κατεύθυνσης ξεκινά και δε σταματά παρά μόνο αν πατήσεις το stop.
    Ανυπόγραφος

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Παράθεση Αρχικό μήνυμα από euri Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έβαλα το καλοκαίρι μια Reolink E1 Outdoor Pro και φέρνει PTZ στο ΗΑ. Βέβαια έχουμε μια καθυστέρηση από την εντολή μέχρι την εκτέλεση, αλλά εντάξει, για παιχνίδι είναι.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Reolink_camera_HA.png 
Εμφανίσεις:  12 
Μέγεθος:  115,0 KB 
ID: 260265

- - - Updated - - -

Από περιέργεια δοκίμασα τώρα να την κουνήσω και είναι πολύ πιο αποκρίσιμη. Yay!

Το σπαστικό είναι ότι δεν έχει (ή δε βρίσκω εγώ) κίνηση με βήμα. Στην υλοποίηση του HA integration μόλις πατήσεις το κουμπί της κατεύθυνσης ξεκινά και δε σταματά παρά μόνο αν πατήσεις το stop.
    Δεν έχω μυαλό τώρα αλλά είμαι σίγουρος πως έχω δει plug-in που σου την φέρνει με ptz βελάκια.
    There's no substitute for experience
    CorollaClub

Downloads
    8
    Uploads
    0
    Τύπος
    FTTH
    Ταχύτητα
    330/295
    ISP
    INALAN
    Router
    ZTE ZXHN F670L
    Δεν έχω μυαλό τώρα αλλά είμαι σίγουρος πως έχω δει plug-in που σου την φέρνει με ptz βελάκια.
    https://community.home-assistant.io/...buttons/760479
    Μήπως αυτό?

Downloads
    0
    Uploads
    0
    ISP
    Voda/Nova/OTE/ΕΔΥΤΕ
    Καταραμένη Shelly... Με τούμπαραν πάλι και πήρα κάτι ψιλά.
    Έχετε υπόψ ότι έχουν φτιάξει νέο store και δεν είχε τον παλιό λογαριασμό. Παρότι λέει ότι εάν βάλεις το ίδιο email θα σου δείχνει ιστορικό με τις παλιές παραγγελίες, εγώ δεν τις βλέπω.
    Πήρα κι ένα Smoke για δοκιμή.

Περιοχή
    Άγιοι Ανάργυροι
    Downloads
    21
    Uploads
    1
    Τύπος
    Other / Άλλο
    Ταχύτητα
    ISP
    CosFTTH-5G, Inalan,Vod5G
    DSLAM
    ΟΤΕ - Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
    Router
    UntangleVM on esxi
    Καταραμένη Shelly... Με τούμπαραν πάλι και πήρα κάτι ψιλά.
    Έχετε υπόψ ότι έχουν φτιάξει νέο store και δεν είχε τον παλιό λογαριασμό. Παρότι λέει ότι εάν βάλεις το ίδιο email θα σου δείχνει ιστορικό με τις παλιές παραγγελίες, εγώ δεν τις βλέπω.
    Πήρα κι ένα Smoke για δοκιμή.
    Εμένα έπαιξε κανονικά αυτό με το λογαριασμό και μου έδειξε όλες τις προηγούμενες παραγγελίες μου.
    Είχα και εγώ από 1 gen3 όλα ... Στο τέλος είπα κάπου όπα και δεν πήρα τίποτα....εχω Shelly για 2 σπίτια ακόμα οπότε στοπ.

Το smoke δουλεύει ρολόι... Οκ δεν έχουμε πάρει φωτιά, αλλά σε πούρο ή θυμιατό τσιριζει

Σελ. 348 από 417 ΠρώτηΠρώτη ... 328338343346347348349350353358368 ... ΤελευταίαΤελευταία

Bookmarks

Bookmarks

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα θέματα
  • Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα
  • Δεν μπορείτε να αναρτήσετε συνημμένα
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματα σας
  •  
  • Τα BB code είναι σε λειτουργία
  • Τα Smilies είναι σε λειτουργία
  • Το [IMG] είναι σε λειτουργία
  • Το [VIDEO] είναι σε λειτουργία