Εμφάνιση 20.266-20.279 από 20279
Θέμα: COSMOTE Fiber (FTTH)
-
16-05-25, 12:09 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20266
-
16-05-25, 13:33 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20267
Εμενα τωρα γιατι αυτο μου θυμιζει εποχες vdsl οπου οντως συχνα πυκνα εφταιγε το εσωτερικο δικτυο του σπιτιου? Επισης αν καταλαβαινω καλα εννοει το δικτυο απο το ρουτερ και μετα οχι πριν αρα οχι το κομματι της οπτικης . Οι συνδεσεις στα pc κλπ ειναι με wifi ή με καλωδιο? Υπαρχει καποιο extender και συνδεονται σε αυτο αντι για το router? τα logs του router τα τσεκαρες να δεις αν γραφουν κατι για αποσυνδεση?
-
16-05-25, 13:58 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20268
ο υπολογιστής συνδέεται μέσω xiaomi router που λειτουργεί ως extender διότι δεν μπορώ να τραβήζω καλώδιο γιατί μεσολαβεί τοίχος και είναι άσχημο. Tα logs η αλήθεια είναι πως δεν τα έχω δει αλλά το παράδοξο είναι ότι πετάει όλες τις συσκεύες από το wifi κυρίως τις βραδινές ώρες (κινητά, τηλεοράσεις, router, laptop κλπ) και μετά με reset φτιάχνει. Όταν σκέφτηκα εσωτερική καλωδίωσγ σκέφτηκα την οριζόντια που που καταλήγει στην πρίζα.
-
16-05-25, 14:04 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20269
- Περιοχή
- UK & GR
- Downloads
- 15
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 2
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 900/900 & 300/150
- ISP
- Brighton Fibre & COSMOTE
-
16-05-25, 15:16 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20270
Εξήγησε το αυτό λίγο περισσότερο..
Για wireless bridge μιλάμε; Το Xiaomi παίρνει ασύρματα και μοιράζει ενσύρματα;
Σε κάθε περίπτωση, προσωρινά και για να μη χρεωθείς άνευ λόγου και αιτίας, τράβα καλώδιο από το ρουτερ και βάλε ένα switch.
Δες το για κάνα δυο μέρες, γιατί έτσι όπως το κατάλαβα από το bridge είναι το θέμα.
Και αν με το καλώδιο σου πετάξει ξανά τα ασύρματα, αλλά τα ενσύρματα παίζουν, τότε είναι θέμα του cpeΑπό το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
16-05-25, 18:49 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20271
Κι εγω αυτο σκεφτηκα οτι ηταν θεμα ειτε με το extender ειτε με το router.
Αν με το οριζοντια εννοεις την οπτικη θα το ειχαν δει και θα ειχαν στειλει τεχνικο. Αλλη καλωδιωση οπως τα λες δε βλεπω αφου απο το ont παει στο router που λογικα ειναι διπλα και μετα συνδεονται ολα με wireless. Σωστα?
-
16-05-25, 19:46 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20272
ναι ακριβώς μετα την πρίζα πάει ont και μετά στο speedport plus 2, και απο κει ασύρματα.
ναι ασύρματα παίρνει από το speedport και συνδέεται με τον υπλογιστή ενσύρματα αλλά αποσυνδέει όλες τις συσκεύες από το δίκτυο (το speedport). σκέφτομαι να το κάνω έτσι αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να τραβήξω καλωδιο..
-
16-05-25, 20:17 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20273
Το θεμα ειναι να βρεις τι φταιει. Κανε μια δοκιμη κι αν μετα τη συνδεση με καλωδιο ΔΕΝ εχεις προβλημα κατι παιζει με το xiaomi. Ειδαλλως κατι παιζει με το Speedport. Δε σου εχουν δωσει το δικο του extender? Η εμπειρια μου μου εχει δειξει οτι καλο ειναι να ματσαρουμε router με extender για καλυτερη συνεργασια.
-
16-05-25, 22:56 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20274
-
17-05-25, 01:57 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20275
Για το 300αρι η Cosmote μου ειχε στειλει το Speedport Smart και το αντιστοιχο δικο του extender τα οποια για να ειμαι ειλικρινης ειναι ακομα στα κουτια τους καθως ειχα και εχω το avm 7530 & FritzRepeater 1200 και εχω κανει τη δουλεια μου με αυτα. Ειχα βαλει αλλο extender αρχικα (ενα της tplink ) και τραβουσα τα μαλλια μου μεχρι που πηρα το Fritz.
-
17-05-25, 10:25 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20276
Έχει extender/ap που παίζει σε mesh με το speedsport smart.
To "πιατάκι" όπως έλεγε και το promo τους.
Επειδή είμαι καλός άνθρωπος θα πω μόνο ότι δεν ήταν ακριβώς ενθουσιασμένοι οι χρήστες μαζί του... ymmv.
Προσωπικά δεν θα ασχολιόμουν καθόλου.
Άσχημο ή όχι, είναι το μόνο safe.
Θα έτεινα να πιστέψω ότι κάτι είναι λάθος στο config του xiaomi,
ή κάποιο goof έχουν κάνει στο software του,
αλλά δεν είναι ότι ξέρω τα xiaomi
Γενικότερα, η χρήση extender έχει πολλά προβλήματα, καλό είναι να αποφεύγονται.
Αν δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς, και σε καλύπτει η απόδοση τους, ok,
δεν είναι ιδανικό μεν, αλλά γλύτωσες τα μερεμέτια.
Όσο οι ταχύτητες ανεβαίνουν όμως τόσο περισσότερο φαίνονται οι αδυναμίες τους.
Αν θες κάτι καλύτερο στήνεις ένα meshed wifi,
και στήνεις τα 1/2/n nodes ως wired APs.
Οπότε πάλι θες καλώδιο/α [router/mesh_controller]---eth--->[AP#1/2/n]
My 0,02$Disclaimer:
Any views or opinions expressed represent the official view of the voices in my head.
-
17-05-25, 11:34 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20277
-
17-05-25, 13:29 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20278
Το καλώδιο είναι σίγουρα η καλύτερη λύση.
Πριν καμιά 5ετια έκανα οριζόντια στο σπίτι και ησύχασα (παρόλο που πριν με power lines δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα)
Σε κάθε περίπτωση, αν από άποψη ταχύτητας σε καλύπτει το bridge που έχεις, ρίξε προσωρινά ένα καλώδιο για να ανακαλύψεις τουλάχιστον που είναι το πρόβλημα.
Μετὰ αποφασίζεις πώς θα προχωρήσειςΑπό το 2014 VDSL περίμενα..
Τελικά φτάσαμε 2024 για να μπορέσω να βάλω FTTH.
Τι είναι 10 χρονάκια μπροστά στην αιωνιότητα;
-
17-05-25, 17:04 Απάντηση: COSMOTE Fiber (FTTH) #20279
Κοίτα οι εσωτερικοί τοίχοι στα διαμερίσματα είναι λεπτοί σχετικα οπότε πολύ εύκολα με κρουστικό δράπανο θα ανοίξεις την τρύπα. Όταν την ανοίγεις βάλε το στόμιο της ηλεκτρικής σκούπας δίπλα στο σημείο της τρύπας σε λειτουργία max και δεν θα υπάρξει σκόνη και "μουρμούρα". Κάνε την τρύπα ιδανικά πίσω από έπιπλο η μόνιμη πολυθρόνα ώστε να κρύβεται και πάνω από το σοβατεπί περνά λεπτό Καναλάκι για το καλώδιο. Βαψε το Καναλάκι στο χρώμα του τοίχου και σίγουρα θα έχεις την μικρότερη ενόχληση και "μουρμούρα"
Επίσης αυτό που σου προτάθηκε παραπάνω είναι και το καλύτερο. Ένα πχ 10-μετρο eth καλώδιο είναι φτηνό. Πάρτο ριξτο για 1-2 μέρες στο πάτωμα , κάνε τη σύνδεση με αυτό και βρες αν θα λύσεις ετσι το πρόβλημα. Μετά αποφασίζεις το ελάχιστο μερεμετι.
Bookmarks