Από τη Δευτέρα περίπου στις 10.20 π.μ. δεν έχω γραμμή. Ούτε τηλεφωνία, ούτε ADSL (έχω ΑΡΥΣ μόνο από τον ΟΤΕ στο όνομά μου)
Χθες ήρθαν οι ΟΤΕτζήδες... Το παρακάτω δημοσιεύτηκε "στα ενδότερα" του forum ως post ψυχανάλυσης:
--------------------------------------------------------
Μετά από 1-2 λεπτά γκρίνιας για το πόσο δύσκολο ήταν να βρουν το σπίτι μου, τους δείχνω το ζεύγος έξω στο κουτί του σπιτιού μου.
"Μα κύριε εδώ έχω σήμα" λέει ο 80χρονος ΟΤΕτζής με την παντόφλα στο χέρι.
"Ξέρετε... αν αυτό που κρατάτε δεν είναι NT Και ψηφιακό τηλέφωνο κάτι κάνετε λάθος... εκτός αν σας δείχνω λάθος ζεύγος. Εγώ έχω ISDN"
"Χμμμ... δίκιο έχει" λέει ο 70χρονος συνάδελφός του μετά από 5 λεπτά σκάλισμα σε μια στοίβα χαρτιά
Πηγαίνουμε επάνω, επαληθεύουμε ότι και η εσωτερική καλωδίωση δουλεύει, πείθεται ο 80χρονος ότι έχω ISDN λέγοντας "ααα Netmod... ναι ISDN έχετε" και... φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι πλέον έχω PSTN!!!
Τους εξηγώ ότι ποτέ δε ζήτησα αλλαγή, ούτε ζήτησα να πάω σε εναλλακτικό Πάροχο και... φεύγουν.
Πάνω που με ζώνουν τα φίδια ότι κάποιος εναλλακτικός (ονόματα δε λέμε) με γύρισε σε PSTN... θυμάμαι ότι πριν από κανά μήνα είχε έρθει ΟΤΕτζής για να ελέγξει την ADSL μου (μπας και μειώσω τα disconnects και τον θόρυβο) και άλλαξε ζεύγος στο ΚΑΦΑΟ.
"Βρες λες;" σκέφτομαι εγώ ο ΟΤΕμπαθής.
Στο δρόμο περνάω από το ΚΑΦΑΟ όπου οι 2 υπερήλικες παλεύουν με ένα χάος καλωδίων, σταματάω και τους αναφέρω το περιστατικό λέγοντας "μήπως δεν το τεκμηρίωσε;". Κοιτιούνται με ύφος "αυτός ξέρει πολλά, πρέπει να πεθάνει" και απαντάνε:
"Ναι κάτι τέτοιο πρέπει να έγινε"
![]()
![]()
Δηλαδή:
Ήρθε ο προηγούμενος ΟΤΕτζής, άλλαξε ζεύγος "σου βρήκα ένα που είναι μια χαρά", δεν είδα ΚΑΜΜΙΑ διαφορά και ο ΟΤΕτζής έφυγε χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
Προφανώς κάποιος άλλος στην περιοχή έκανε αίτηση για PSTN... την ενεργοποίησαν και... βρέθηκα με PSTN!
Και ρε γμτ ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να συνδέσω αναλογικό τηλέφωνο και να φωνάξω τον sdikr να πάρει Αυστραλία, Σκωτία και λοιπούς εξωτικούς προορισμούς!![]()
Αυτά.
ΟΤΕ Επεισόδειο 86746987
Τίτλοι Τέλους....
Τέλους;
Ε, όχι βέβαια! Μια ώρα μετά και ακόμη δεν έχω τηλέφωνο! Ή ένας από τους δύο υπερήλικες έπαθε λουμπάγκο, ή ακόμη ψάχνουν το ζεύγος μου.
Αισίως έκλεισα 2 24ωρα χωρίς τηλέφωνο και ADSL.
-----------------------------------------------
"Και γιατί ρε μεγάλε το δημοσιεύεις σήμερα;" ακούω μια οτεφιλοφιλική φωνή να ρωτά....
Γιατί ακόμη δεν έχω γραμμή!!!!![]()
Πήρα ξανά στο 121 όπου η καθόλα ευγενέστατη κοπέλα μου είπε ότι οι τεχνικοί έκλεισαν τη βλάβη!
Και ρωτάω εγώ τώρα:
Πληρώνω περίπου 80€ / μήνα για ADSL (2Mbps) και τηλεφωνία.
Ε, το λιγότερο που ΑΠΑΙΤΩ από τον πιο ακριβό πάροχο είναι η ποιότητα και η σταθερότητα των υπηρεσιών του!
Πως κάποιος τεχνικός του κλείνει τεχνική εντολή χωρίς να κάνει το απλούστατο... μια κλήση στην προβληματική γραμμή;
ΥΓ. Έχω την αντύπωση ότι μετά την παρέλευση 2 ημερών μπορώ να ζητήσω μείωση των παγίων για το διάστημα της βλάβης (που δεν προκλήθηκε από φυσική καταστροφή κτλ.κτλ.). Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει-καταρρίψει
Εμφάνιση 1-15 από 39
-
25-10-07, 10:08 Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #1Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
25-10-07, 10:13 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #2
- Περιοχή
- @ SNR Land
- Downloads
- 19
- Uploads
- 1
- Άρθρα
- 1
- Τύπος
- VDSL2
- Ταχύτητα
- 102400/10240
- ISP
- Wind
- Path Level
- Fastpath
-
25-10-07, 11:41 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #3
μονο 2 μερες? για κοιτα κι εδω http://www.adslgr.com/forum/showthre...865#post918865
-
25-10-07, 11:59 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #4
- Περιοχή
- Περιστέρι Αττικής
- Downloads
- 0
- Uploads
- 0
- Άρθρα
- 12
- Τύπος
- FTTH
- Ταχύτητα
- 500M/250M
- ISP
- Cosmote
- DSLAM
- ΟΤΕ - ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
- Router
- Speedport Plus 2
- Path Level
- Interleaved
@yiapap γνωρίζουν φαίνεται ότι δεν τους αγαπάς και πολύ
και σου έστειλαν τεχνικούς που μετά από σένα πήγαιναν να καταθέσουν τα χαρτιά για σύνταξη !
Και για να σοβαρευτώ τώρα, πιστεύω ότι έπεσες σε μεμονωμένη περίπτωση βλακείας / αδιαφορίας κάποιων, που δεν είναι και ο κανόνας στις βλάβες του ΟΤΕ, γιατί πολλοί από εμάς έχουμε αντιμετωπίσει παρόμοιες βλάβες και τέτοια ευτυχώς δεν έχουμε τραβήξει... ακόμα.
Υ.Γ. Την επιστροφή παγίου την θεωρώ επιβεβλημένη να γίνει, το λιγότερο που μπορώ να σκεφτώ.Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jazzer : 25-10-07 στις 12:05.
Jazz is the teacher, Funk is the preacher !
-
25-10-07, 12:48 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #5
ποιο είναι το νόημα αυτού του νήματος;
Αυτό που παρουσιάζεις yiapap είναι περιπτωσιολογία και δεν αποτελεί "τάση" του ΟΤΕ στην εξυπηρέτηση πελατών.
Μην ξεχνάς ότι εξαιτίας των καταγγελιών που διαβάζουμε σε αυτό το φόρουμ με μεγαλύτερους αποδέκτες τους λεγόμενους "εναλλακτικούς", σε έκαναν να βάλεις avatar στο msn μέχρι πριν λίγες μέρες μια φωτό ολικής έκλειψης
-
25-10-07, 12:57 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #6
-
25-10-07, 13:17 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #7
κάνε μου την χάρη να αποκτήσεις την ικανότητα να μπορείς να διαβάσεις αυτά που γράφουν οι άλλοι
ο yiapap προσπαθεί να βγάλει το γενικό συμπέρασμα πως οτε= αναξιοπιστία
Σε αυτό απαντώ και όχι στην βλάβη/ πρόβλημα που έχει η τηλεφωνική του γραμμή.
Βλάβες και προβλήματα πάντα θα υπάρχουν το ζήτημα είναι αν αποτελούν κανόνα ή όχι
-
25-10-07, 13:41 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #8
Ενταξει απ τον ΟΤΕ ο yiapap εχει λαμβανειν
αλλα καποιοι που "αφησαν το μαντρι" για Forthnet ή HOL
κι εμειναν εως και βδομαδα απο τηλεφωνο λογω της βροχης;
Ποτε θα ξεπεραστουν τα νηπιακα προβληματα τους, που μια φορα κι εναν καιρο
κατακριναμε στον δεινοσαυρο, που "ρουφαει το αιμα μας" τοσα χρονια;Τελευταία επεξεργασία από το μέλος manoulamou : 25-10-07 στις 13:42.
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
25-10-07, 13:45 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #9
Αλλη μια καταγραφη ενως περιστατικου και τπτ παραπανω.
Απο τη σκοπια του πελατη παντα που ειναι συνεπεις στις υποχρεωσεις προς τους διαφορους παροχους.
Καταστημα με isdn συνδεση.
1 χρονο + εκανε παραπονα για θορυβο στη γραμμη του.
Θορυβος και αδυναμια συνδεσης στο ιντερνετ.
Καθως και πτωση της γραμμης στη διαρκεια κλησεων.
Ο καταστηματαρχης και η υπαλληλος με διαβεβαιωσαν πως ειχαν ερθει οι τεχνικοι και ελεγξαν το κουτι διακλαδωσεως του οτε , αλλαξαν νετμοντεμ , γενικως εκαναν τα παντα...
και επανειλλημενως.
Ναι αλλα:
Απο τον κεντρικο διακλαδωτη του Οτε μεσολαβουν 4 κουτια που μοιραζουν γραμμες σε αντιστοιχα κτιρια.
4 ενωσεις δηλαδη του καλωδιου που οι τεχνικοι ποτε δεν ελεγξαν.
Ανοικτα κουτια, αμονωτες επαφες (με βροχη κανουν ωραια μιξη θορυβου) ετοιμες να κοπουν.
Προτεινα στον καταστηματαρχη την επομενη φορα που θα καλεσει του τεχνικους για βλαβη να απαιτησει απευθειας καλωδιο απο το κεντρικο διακλαδωτη του οτε.
Αφου του εξηγησα τον ελεγχο που "εκαναν" οι τεχνικοι.
Το καλυτερο, η αποσταση ειναι 20 μετρα σκαρτα.
Τωρα σκεφτομε να του προτεινω να τους ζητησει να πανε μια βροχερη μερα..
-
25-10-07, 13:55 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #10
μαλον εσυ πρεπει να αποκτησεις την παραπανω ικανοτητα γιατι μαλλον εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις τη γραφουν οι αλλοι. η περιπτωση του δεν ειναι μοναδικη αλλωστε το ιδιο και χειροτερο εχει γινει και σε μενα. τωρα αν σου θιξαμε τον οτε που με τοσο παθος υπερασπιζεσαι τι να πω... μπραβο
-
25-10-07, 14:22 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #11
thanasis38 δεν το υπερασπίζεται απλά αναφέρει ότι στις 100.000 γραμμές του ΟΤΕ ο yiapap ήταν μια ενώ στους εναλλακτικούς το φαινόμενο είναι πιο έντονο
-
25-10-07, 14:27 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #12
Οπου καει στην Vivodi, φυσαει και το γιαουρτι!
Τα πέντε "Α" του Μανόλη Γλέζου:
Αγανάκτηση, Αμφισβήτηση, Αυτογνωσία, Αλληλεγγύη, Αντίσταση.
Μένανδρος:
Όσοι δεν έχουν δικά τους προσόντα, καταφεύγουν στους ενδόξους προγόνους και παππούδες τους, με άλλα λόγια, σε τάφους και μνήματα.
-
25-10-07, 14:49 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #13
Σε μένα ενεργοποιήθηκε η ADSL μου την περασμένη Τετάρτη.
Από τότε έχω δώσει βλάβη και κανένας δεν μου λεει τι γίνετε.
Το 121 λεει είναι σε φάση έλεγχου από το τμήμα ψηφιακών.
-
25-10-07, 15:03 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #14
To νόημα αυτού του νήματος είναι να αναφερθεί μια περίπτωση που ο φοβερός και τέλειος ΟΤΕ που εκθειάζουν διάφοροι στα νήματα των εναλλακτικών στη δική μου περίπτωση ΔΕΝ λειτούργησε ούτε φοβερά, ούτε τέλεια, ούτε καν ανεκτά.
Περιπτωσιολογία; Σαφώς! Γιατί όταν κάποιος μπαίνει στο forum της Χ-Νετ και γράφει "δεν έχω τηλέφωνο δύο 24ωρα" τι ακριβώς είναι; Εμπεριστατωμένη στατιστική ανάλυση των προβλημάτων της Χ-Νετ;
Επίσης ξαναδιάβασε το post. Δεν είναι ένα τεχνικό πρόβλημα που προκλήθηκε από κάποιο αστάθμητο παράγοντα. Δεν είναι κάποιο ατύχημα. Είναι διπλή ολιγωρία τεχνικών του ΟΤΕ που κατέληξε στην αποσύνδεση του τηλεφώνου μου. Η αποσύνδεση παραμένει 3.5 τώρα και φυσικά δεν πρόκειται να διορθωθεί σήμερα! Άρα μιλάμε για 4+ ημέρες...
Το avatar στο MSN το είχα βάλει όταν ανακοινώθηκαν οι τιμές διάθεσης του ADSL την άνοιξη του 2002. Το ξαναέβαλα μετά την επίσκεψη του πρώτου τεχνικού ο οποίος με ενημέρωσε ότι για να βελτιωθούν τα χαρακτηριστικά της γραμμής μου πρέπει να υποβαθμίσω την ταχύτητα σε 1024Kbps... και μετά ξέχασε να τεκμηριώσει την αλλαγή του ζεύγους στον κατανεμητή.
Τέλος θεωρώ το παραπάνω post ως επιεικώς απαράδεκτο και εριστικό και με εκπλήσσει ότι το έγραψε ένας άνθρωπος που εκτιμώ. Για να καταλάβεις γιατί είναι απαράδεκτο, σκέψου να μπω εγώ στο forum της Χ-Net και να πω σε κάποιον συν-ταλαίπωρο που είναι χωρίς ADSL και τηλέφωνο ότι "περιπτωσιολογεί".Τελευταία επεξεργασία από το μέλος yiapap : 25-10-07 στις 15:33.
Όσο πιο βαθιά βάζουν το χέρι οι εταίροι στις τσέπες μας, τόσο πιο κοντά φθάνουν στα @@ μας
-
25-10-07, 20:24 Απάντηση: Που είναι η αξιοπιστία είπαμε; #15
Τελικά σήμερα επιτέλους η γραμμή μου δούλεψε.
Οφείλω να ομολογήσω πως από την στιγμή που ξεκίνησαν να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα(Έστω και μετά μια εβδομάδα) με πήραν πολλές φορές τηλέφωνο και πραγματικά έμεινα άφωνος
Τελικά ότι πληρώσεις παίρνεις
Οφείλω να τους ευχαριστήσω γιατί με εναλλακτικό τραβιόμουν από αρχές Αύγουστου.
Παρόμοια Θέματα
-
Βρέθηκε πλανήτης που είναι πιθανό να είναι κατοικήσιμος σε άλλο ηλιακό σύστημα!
Από SpartanX στο φόρουμ Πολιτική, Κοινωνικά Θέματα, Επιστήμες και AθλητισμόςΜηνύματα: 217Τελευταίο Μήνυμα: 05-03-12, 02:37 -
Που είναι ο ήχος; Οέο? Που είναι ο ήχος στο ASUS F7SR-7S056C?
Από diamond_gr στο φόρουμ Unix - LinuxΜηνύματα: 0Τελευταίο Μήνυμα: 18-07-08, 00:40 -
Forthnet για κλάματα και ο λόγος που ακούγεται όλο και περισσότερο η αξιοπιστία του ΟΤΕ
Από RAGG στο φόρουμ Nova ADSLΜηνύματα: 24Τελευταίο Μήνυμα: 16-07-07, 12:36 -
Πως το usb port που είναι θύρα επικοινωνίας είναι και σύνδεση φόρτισης.
Από giannistrsl στο φόρουμ Hardware ΓενικάΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 22-01-07, 14:47 -
Emule: Που πήγαν τόσοι servers; Που είναι ο Razorback?
Από stamiak στο φόρουμ Ed2kΜηνύματα: 2Τελευταίο Μήνυμα: 07-09-04, 17:53
Bookmarks