Εμφάνιση 76-90 από 1362
-
25-07-23, 07:58 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #76"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
Γα.... την πολιτική ορθότητα.
-
25-07-23, 08:54 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #77Κώδικας:
# hwclock --verbose hwclock from util-linux 2.38.1 System Time: 1690264345.362599 Trying to open: /dev/rtc0 Using the rtc interface to the clock. Last drift adjustment done at 1689577642 seconds after 1969 Last calibration done at 1689577642 seconds after 1969 Hardware clock is on local time Assuming hardware clock is kept in local time. Waiting for clock tick... ...got clock tick Time read from Hardware Clock: 2023/07/25 09:52:22 Hw clock time : 2023/07/25 09:52:22 = 1690267942 seconds since 1969 Time since last adjustment is 690300 seconds Calculated Hardware Clock drift is 0.000000 seconds 2023-07-25 09:52:21.514492+03:00
Κώδικας:$ timedatectl Local time: Tue 2023-07-25 08:53:47 EEST Universal time: Tue 2023-07-25 05:53:47 UTC RTC time: Tue 2023-07-25 09:53:43 Time zone: Europe/Athens (EEST, +0300) System clock synchronized: yes NTP service: active RTC in local TZ: yes
---edit
Βασικα λεω να μην το κανω μεχρι να βρεθει ο λογος που ειναι 1 ωρα μπροστα.ديميتريس
-
25-07-23, 11:15 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #78
Δεν πάει το μυαλό μου πουθενά για πιθανή αιτία. Αυτό που μου φαίνεται το πιο παράξενο είναι ότι το ρολόι σου είναι 1 ώρα _πίσω_ από το hwclock σου. Η manpage και του hwlock και του timedatectl λένε ότι το να έχεις το hwclock / rtc σε localtime δημιουργεί συχνά προβλήματα αλλά δεν αναφέρουν κάτι χειροπιαστό που να ταιριάζει στην περίπτωσή σου. Οπότε εγώ δεν ξέρω να σου πω κάτι.
"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
"Παλιά είχαμε φτωχούς οι οποίοι ζούσανε σε φτωχογειτονιές. Τώρα, η οικονομικά δυσπραγούσα τάξη
κατέχει στέγες υποδεέστερης ποιότητας σε υποβαθμισμένα αστικά κέντρα" - George Carlin
-
25-07-23, 13:56 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #79
Πρόταση (και μιλάω απολύτως σοβαρά)
Να δηλώσουμε εδώ, ποιοί είναι διατεθιμένοι να προσφέρουν κάποιο ποσό (δεν έχει σημασία πόσο μικρό/μεγάλο, ότι μπορεί ο καθένας) ώστε να βοηθήσουμε τον φίλο μας να αγοράσει ένα σύγχρονο-ή έστω refurbished-μηχάνημα, μπας και γλιτώσει από τα βάσανα.
Αν συμφωνείτε, πείτε μου και θα πάω να ανοίξω λογαριασμό σε μια οποιαδήποτε τράπεζα.
-
25-07-23, 15:07 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #80
Και ποιος σου είπε ότι θα γλυτώσει; Θα καταφέρει να πειράξει έτσι το debian ώστε να έχει τα ίδια προβλήματα και εκεί
.
Πέρα από τη πλάκα τώρα και εγώ είχα σκεφτεί κάτι παρεμφερές τις προάλλες. Είχε ρωτήσει για κάρτα γραφικών στο νήμα της nvidia, και επειδή αυτό το καιρό δεν συμφέρουν με τίποτα στα χρήματα που είναι (αντί να πέφτουν οι τιμές με τα χρόνια, η 550 βγαίνει τώρα όσο πήρα εγώ την 580 που είναι 3.5 - 4 φορές πιο δυνατή), είχα σκεφτεί να του προτείνω να ρωτήσει εδώ σε συμφορουμίτες μήπως έχει κάποιος να του δώσει κάποια κάρτα που να του έμεινε από αναβάθμιση και να είναι τόσο παλιά που να μην την θέλει ο ίδιος αλλά ταυτόχρονα τόσο καινούρια που να μην θέλει τον legacy οδηγό nvidia ώστε να μην παιδεύεται ο jim_p. Μια και δεν είχα όμως εγώ κάτι να του δώσω (έχω μια nvidia 460 που είναι πιο legacy και από την δική του) δεν θεώρησα σωστό να το προτείνω σε άλλους να δώσουν οπότε και δεν μίλησα."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
25-07-23, 18:14 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #81
-
25-07-23, 19:20 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #82NetBSD Rocks!
http://www.netbsd.org
-
25-07-23, 20:31 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #83"I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
25-07-23, 21:32 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #84NetBSD Rocks!
http://www.netbsd.org
-
26-07-23, 11:57 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #85ديميتريس
-
26-07-23, 13:06 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #86
-
26-07-23, 17:59 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #87
Αν ο μονος μου καημος ηταν το σερφαρισμα, θα το σκεφτομουν να τον παρω. Αλλα θελω να κανω και αλλα πραγματα, πχ virtualization, και δυστυχως 4 cores δεν επαρκουν πλεον. Κατι αλλο δεν νομιζω να αλλαξω απο τις συνηθειες μου, πχ να βαλω gnome/kde ή wayland. Btw, ο ltt ανεβασε σημερα ενα βιντεο σχετικα με αυτες τις refubished "ευκαιριες".
ديميتريس
-
26-07-23, 21:10 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #88
Δεν μπορώ να ξέρω τι φορτίο θα τρέχεις με τον όρο "virtualization", αν θα έχεις σηκωμένα Ν VMs να τρέχουν συνέχεια και γενικά τις ανάγκες σου οπότε δεν θέλω να σε πάρω στο λαιμό μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι εγώ έχω ένα haswell i5 (4ης γενιάς υποθέτω μια και το μοντέλο είναι i5-4570) με 4 πυρήνες και τα πάει καλά τουλάχιστον στα δικά μου vm. Λόγω mitigations και συνεχώς αυξανόμενου bloat σε compilers και προγράμματα, η compiling επίδοσή του έχει πέσει σημαντικά ανά τα χρόνια αλλά σε dekstop / vm / κτλ δεν σέρνεται και να σου σπάει τα νεύρα.
Έχε υπόψιν σου ότι κάθε τρίμηνο βγαίνει και ένα νέο mitigation που μειώνει τις επιδόσεις, οπότε, και τον 13ης γενιάς να πάρεις, οι επιδόσεις δεν θα είναι αυτές που έχεις δει σε παλιά benchmarks."I like offending people, because I think people who get offended should be offended" - Linus Torvalds
-
27-07-23, 07:47 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #89
Γενικα θα τρεχω 1 vm τη φορα, το οποιο θα ειναι κυριως για testing, εκτος αν στησω ενα vm αποκλειστικα για εκεινο το project σε nodejs που ελεγα πριν κανα μηνα. Αλλα και εκεινο δεν θα τρεχει μονιμα.
Οσο για τα mitigations, μονο στα windows με απασχολουν γιατι στο λινουξ τα εχω κλεισμενα απο τις αντιστοιχες kernel parameters. Το κακο βεβαια ειναι οτι θα τα τρεχω σε windows, γιατι στο λινουξ η εγκατασταση και η συντηρηση του vmware player ειναι pain in the ass.ديميتريس
-
27-07-23, 09:49 Απάντηση: Το thread του Debian (v.7) #90
Έχω i7 ίδιας γενιάς με του imitheos και ανοιχτά όλα τα mitigations. Η απόδοση φυσικά έχει πέσει με τα χρόνια, αλλά δεν έχει προβλήματα σαν αυτά που φαντάζεσαι.
Αν θες την γνώμη μου, προχώρα και τσίμπα το μηχάνημα, μέχρι να είσαι σε θέση να πάρεις κάποιο καινούργιο.
Bookmarks